Sponsoreret indhold

Widex: En dag om ugen har man fri fra klanen til at tænke større tanker

Hver morgen mødes Widex’ udviklere til et kort klanmøde. Klanen repræsenterer alle nødvendige fagligheder og kan derfor blive selvstyrende. En dag om ugen har man fri fra klanen til at tænke i større baner.
Af TECH RELATIONS for Widex

Mette Thrane Nielsen er klanleder. Det er lidt det samme som en Scrum-master. Hver morgen mødes hendes klan til et kort stående statusmøde.

Widex er organiseret i en "matrix-struktur", hvilket vil sige, at en softwareudvikler typisk er medlem af en klan i det daglige arbejde, og derudover er medlem af en faggruppe, der går ud på at udvikle vedkommendes fagområde.

Læs også: Dansk høreapparatindustri søger softwareudviklere til at disrupte sig selv

En klan har normalt ca. otte medlemmer, der hver især repræsenterer forskellige fagligheder – eksempelvis en audiolog, en UX-person, tre softwareudviklere (henholdsvis specialiseret i fitting af høreapparater, kerne-software og UI grafik), en tester samt en klanleder (eller scrum-master om man vil). Selv ynder de at sige facilitator om sig selv.

Widex har over de seneste fem år været i gang med at omstille sig fra at udvikle software i de traditionelle vandfaldsmodeller til at bruge agile udviklingsmetoder. Det har blandt andet indebåret at opdele en stor del af virksomhedens cirka 100 softwareudviklere i små hold – eller klaner – på hver otte personer, der arbejder i sprint af tre ugers varighed.

Læs også: Softwareudvikler: Sådan skrotter vi 20 år gammelt legacy-system

En dag om ugen har udviklerne hos Widex fri fra det daglige arbejde i klanen. I stedet bruger de dagen i forskellige faglige grupper, hvor de får mulighed for at tænke i større baner og eksempelvis revurdere kodestandarder eller diskutere arkitektoniske problemstillinger.