Sponseret indhold

Udviklingschef i overvågningsfirma: “Det skal være svært at få job her”

Milestone sidder med kompleks udvikling og har krav og høje forventninger til de kandidater, der skal ind og arbejde på løsningerne. Men er du inde, så er mulighederne mange.
Af TECH RELATIONS for Milestone Systems
Illustration: Jeppe Carlsen

”Vi sidder på Video Management i mit team, og med 500.000 installationer på verdensplan rammer vi mange mennesker med det, vi laver. Det er fedt, men det forpligter også,” siger Jakob Sloth fra Milestone.

Milestones centrale produkt hedder xProtect og er en cloud-baseret videoovervågningsløsning. Løsningen anvendes mange steder i verden fra fodboldstadions til togstationer for at øge sikkerheden.

Udover at være Senior Software Engineering Manager i R&D hos Milestone står Jakob Sloth også for at ansætte udviklere og andre profiler til virksomheden. Han har en klar plan for, hvordan man finder de rette til posten i hans afdeling i Video Management.

Tekniske interviews skiller fårene fra bukkene

For at sørge for at den vitale tekniske del er i topform, skal de bedste talenter tiltrækkes. Og de skal tryktestes. Udover den almindelige jobsamtale skal teknikken også have et gennemsyn, inden en ansættelse kan komme på tale.

”I vores rekruttering har vi to tekniske interviews, som hver varer en time. Jeg ved, det er noget af en indgangsbarriere, men det er vigtigt, at vores kandidater kan deres kram,” siger Jakob Sloth.

”De tekniske interviews skiller ofte folk fra, for det er ikke nemme opgaver. Det er dels en snak om konkrete tekniske løsninger, og så en snak om arkitektur og de store linjer. De to samtaler viser mig mange ting om kandidaten. Er det en introvert eller ekstrovert? Fordybelse eller ledelse? Og grundlæggende er det også en samtale, der viser, om kandidaten har styr på de tekniske termer.”

Klarer kandidaten de tekniske prøver, så er vejen banet for endnu en test. Her kommer en runde med fokus på personlighed og teamwork.

Velkommen indenfor. Her er karriere-menuen

Bliver man ansat, er der masser af karrieremuligheder inden for Milestone. Det er der også et system for.

”Vi har et karrieresystem, som gør det klart, hvad folk skal kunne i de forskellige stillinger. Der er klare krav for en ingeniør, chef, udvikler eller arkitekt. På den måde er det klart og synligt, hvad du skal kunne for at skifte spor hos os,” siger Jakob Sloth.

Jakob Sloth er selv et produkt af mulighederne i virksomheden. En åbning bød sig for at få mere ansvar. Han tog de interne Milestone-uddannelser, der skulle til for at udfylde posten som Senior Software Engineering Manager, og har nu ansvar og et team under sig.

Teams med mennesket først

”Vi er meget team-orienterede her, så det handler om samarbejde først og fremmest. Vi arbejder i agile teams med en høj grad af fleksibilitet og tillid, og det er tillid under ansvar. Når man har frihed, så regner vi også med, at folk spiller efter reglerne.”

Milestone har også udviklingssites i Sofia og Barcelona. Der er løbende daglig kommunikation mellem de forskellige teams, og det er ikke ualmindeligt, at der er udveksling af udviklere for at skabe et tættere bånd. Jakob Sloth efterlever selv et princip om at gøre mere ud af mennesker end kode i sin rolle som chef.

”Jeg har en til en-samtaler med medarbejderne om, hvordan de trives i teamet, og hvor de ønsker at udvikle sig rent teknisk. Det er mennesket først, fleksibilitet og tillid. Jeg bruger klart mest tid på at vejlede og guide og meget lidt tid på at kigge på kode,” siger Jakob Sloth.

R&D arbejder hele tiden med nye udviklingsområder og teknologier, så der er brug for flere teams og dermed flere kandidater, der skal gennem vridemaskinen.

”Vi står overfor er en meget grundlæggende og stor opgave. Jeg mangler stort set alle profiler. De nyuddannede skal jeg kunne se potentiale i, og senior-profilerne skal have et drive og kunne tage nogle diskussioner. Hvis de er dygtige nok, så skal de nok lære at bruge vores system,” siger Jakob Sloth.

Milestone ansætter lige nu. Se mere her