Sponseret indhold

Træk din arbejdscomputer i en automat, og giv it-afdelingen fred

Et system, der forudsiger nedbrud, og en automat fuld af pc’er, headsets, opladere og mus afskaffer nedetid og frigør it-afdelinger til udviklingsarbejde.
Af TECH RELATIONS for HP
Illustration: HP

Som medarbejder behøver man ikke længere at gå til it-afdelingen, når man har tabt en laptop eller mangler et lightning-kabel.

Man går hen til en HP Tech Café – noget, der mest af alt ser ud som en sodavandsautomat. I stedet for cola kan man i stedet trække den hardware, man står og mangler, aflevere fejlbehæftede enheder og hente en reserveenhed til at erstatte den gamle, fortæller Martin C. Petersen, der er global account manager hos HP.

»Hvis nu en medarbejder flækker skærmen på sin laptop eller noget andet uforudset, så kan erstatningsmaskinen hentes i HP Tech Café. Maskinen ligger helt blank i Tech Café og bliver så staged remote med den profil, der passer til medarbejderens opgaver fra enten virksomhedens egen it-afdeling eller en service-provider. Så kan medarbejderen fortsætte sit arbejde næsten med det samme.«

Det er en simpel løsning på et af de problemer, som it-afdelinger bruger meget tid og mange ressourcer på i hverdagen. Efterhånden som virksomheder vokser, stiger mængden af opgaver og udgifter for it-afdelingen nemlig også. Det bliver derfor sværere at holde styr på, hvilke af udgifterne og opgaverne, der kan skæres væk eller effektiviseres.

It-afdelingen skal nemlig holde styr på flere og flere forskellige enheder på tværs af styresystemer og bruge mere og mere tid på at interagere med de forskellige brugere. Det er selvfølgelig en basal del af enhver it-afdelings opgaver, men det er også en tidsrøver af dimensioner.

Men it-afdelinger behøver ikke at bruge tid på fejlbehæftede enheder, hvis den slet ikke er inde over fejlmelding, reparation og udlevering af erstatningsenheder, forklarer Martin C. Petersen.

De opgaver kan nemlig ordnes med en Device-as-a-Service aftale (DaaS).

GPU’en går ned om en uge – skift nu

Men selv reduceret nedetid giver stadig et tab af produktivitet. Hvis nedetid skal minimeres eller måske endda helt elimineres, skal virksomheden skifte fra reaktiv problemløsning til en proaktiv tilgang.

Det er netop det, HP kan levere med Tech Pulse. En agent, der løbende monitorerer og rapporterer om virksomhedens flåde af enheder. Med rapporterne i hånden kan virksomheder virkelig komme nedetid til livs, forklarer Martin C. Petersen.

Historien fortsætter under videoen

»Hvad nu, hvis enheden ikke når at gå ned? Hvad med at sige, at vi kan se, at harddisken går ned i løbet af de næste par uger, så lad os skifte den med det samme?«

Ved proaktivt at udskifte maskinen, inden den går ned, kan man sikre produktiviteten og samtidig øge medarbejdertilfredsheden ved at sørge for, at de altid har et fuldt funktionelt arbejdsredskab.

Det sparer også penge til nyanskaffelser. I stedet for at skifte maskiner ud efter forventet levetid, kan virksomheder betale for de maskiner og komponenter, der reelt er behov for.

Med en udførlig rapport over eksempelvis belastning af CPU’en og hukommelsesforbrug på hver enkelt enhed, kan maskiner skræddersys til den enkelte medarbejders behov, og virksomheden slipper for at betale for regnekraft, der reelt aldrig bliver brugt.

Fra incident til overblik

En gang imellem kan det være svært at opdage store problemer i flåden, fordi de ved første øjekast ser ud til at være en serie små og uafhængige problemer.

»Hvis du ringer til en almindelig support og siger, at din harddisk er stået af, fikser de dit problem og lukker sagen. Dagen efter ringer din kollega med det samme problem. Det bliver ordnet, og den ticket bliver lukket. Sådan kan det fortsætte, fordi det er incident-baseret problemløsning, og der ikke sidder nogen, der holder øje og kan se det overordnede problem.«

HP's bud på en løsning er en Performance Management-aftale, hvor den enkelte virksomhed får tilknyttet en fast medarbejder, som har det forkromede overblik over virksomhedens enheder og fejlmeldinger.

»Når fejlene begynder at melde sig, gør det en stor forskel, at der sidder en fast tilknyttet medarbejder, der kan sige – Det var ligegodt sørens, at der er så mange fejl fra samme lokation,« understreger Martin C. Petersen, der mindes en sag, hvor det gjorde hele forskellen.

»Vi havde solgt en masse enheder til en global kunde, hvor brugerne havde store problemer med Blue Screen of Death på deres enheder i Indien. Samtidig kørte nogle andre brugere på de samme typer enheder med de samme applikationer upåklageligt i deres kontorer i Danmark«.

»Fordi de havde en performance management-aftale, fangede vi problemet. Vi kunne se, at alle fejlene opstod på samme lokation. Vi fik tilsendt en af maskinerne fra den afdeling og prøvede at genskabe problemet. «

»Så fandt vi ud af, at på det kontor i Indien slukkede de bare skærmene, når de gik hjem om aftenen, og tastede deres password igen næste morgen og arbejdede videre. Så maskinerne blev aldrig genstartet. Det betød, at der var noget Adobe-software, der ikke fik kørt sine opdateringer, og det forårsagede fejlen.«

»Der var en simpel løsning. Men man skulle fange problemet først, og det gjorde vi, fordi vi monitorerede virksomhedens installerede base«.

Men i bund og grund handler DaaS ikke om, hvorvidt man vil løse problemerne proaktivt, hvem der har hvor meget CPU-kraft, og om der altid er en ny laptop, når kaffen vælter ud over den gamle, forklarer Martin C. Petersen.

»Det handler om, hvordan man vil bruge sin it-afdelings tid og ressourcer, sine medarbejderes tid og sin virksomheds penge. For selvom der ikke er noget vigtigere end systemintegritet, kan it-afdelingens ekspertise måske bedre bidrage til bundlinjen ved at arbejde på virksomhedens næste store udviklingsprojekt, når HP's service-eksperter holder styr på maskinernes sundhed og levetid.«