Sponseret indhold

"Vi arbejder i Node.js fordi det er et nemt, fleksibelt og effektivt sprog"

Hos CubeIO er mentaliteten, at man hele tiden skal forholde sig kritisk til de værktøjer der bruges. Lige nu arbejdes der i Node.js, men ingen ved hvad morgendagen bringer.

Frank Rasmussens historie i telebranchen er historien om David og Goliat og en stædig kamp mod de etablerede telegiganter. Han var med til at stifte Telmore og Bibob, og står nu i spidsen for udviklingshuset CubeIO, der har som målsætning at gøre telebranchen smartere for kunden.

CubeIO søger nu seniorudviklere indenfor Backend- og App-udvikling samt en Tester og System Administrator.

CubeIO er et udviklingshus, som arbejder dedikeret med innovative løsninger til telekunder. Senest har CubeIO udviklet en hel platform til operatører, der på netværksiden gør
det muligt at udvikle value based produkter til slutbrugerne, der præsenteres og administrere via. en app fra f.eks. Fullrate, Telmore og Yousee.

Det er til sådanne og lignende opgaver Frank Rasmussen nu søger en Backend-udvikler, iOS-udvikler, Android-udvikler, System Administrator og Tester. Om udviklerstillingerne fortæller han: »Det er seniorpositioner, det drejer sig om. Det skal være dygtige folk, som skal træffe selvstændige beslutninger og definere deres egne opgaver. Alle får taletid her, så det er vigtigt både at have gode ideer og få bragt dem til bordet.«

Det afspejles meget tydeligt i den måde, virksomheden arbejder på. For CubeIO er det vigtigt, at man ikke gør, som man plejer, men konstant revurderer de værktøjer og teknologier, som anvendes.

Arbejder med den nyeste teknologi

CubeIO er et forholdsvist ungt team, som konstant stræber efter at arbejde med de nyeste værktøjer og teknologier.

Det er atypisk for store teleselskaber, som traditionelt set er mere konservative, når det drejer sig om at overgå til nye værktøjer, fordi den forretningsmæssige logik bygger på gamle systemer. Det er ikke tilfældet for CubeIO.

»Lige nu arbejder vi i Node.js, fordi det er et nemt, fleksibelt og effektivt sprog. Vi er ikke bundet af teknologi, og vælger de værktøjer som giver mening og løser opgaven bedst. Kommer der et godt argument for at skifte en eksisterende løsning eller teknologi, gør vi også det.« forklarer den ansættende leder, Senior Architect Niels Hanberg, og fortsætter:

»Selve arkitekturen og infrastrukturen er bygget op omkring microservices som giver os den nødvendige skalerbarhed, robusthed og time-to-market. Som et par af de teknologier vi gør brug af kan nævnes CouchDB, RabbitMQ, AWS og Docker. «

Her understreger Frank Rasmussen, at CubeIO selv har ejerskab over it-arkitekturen, hvilket betyder, at udviklerne får stor medbestemmelse i systemets videre udvikling.

For CubeIO gælder det om hele tiden at se, hvordan teknologien udvikler sig, og udvælge de bedste elementer til et givent formål. Det er derfor vigtigt, at de kommende udviklere kan forholde sig aktivt til den teknologi, der anvendes.

Sprints er kun estimater

Tanken om at tage de ting, som giver mening, og holde de ting væk, som ikke giver mening, kan også ses i forholdet til SCRUM-dogmet.

CubeIO arbejder dedikeret i sprints, men også her benyttes kun de elementer, som passer til udviklingshuset.

»For os er sprints kun estimater til et forretningsperspektiv. De er kun retningsvisere - ikke en facitliste for leverancer,« fortæller Niels Hanberg, og Frank Rasmussen supplerer:

»En medarbejder er som et batteri - dræner du det med endeløse sprintleverancer, så dør det. Med et krav om innovation skal der være plads til at fejle, og det tager vi højde for, når vi planlægger sprints.«

Den modificerede sprintfilosofi er specielt designet til at give medarbejderne den frihed, det kræver at arbejde innovativt med de allernyeste teknologier.

Innovation i højsædet

I en tid, hvor udvikling, innovation og disruption står højt på dagsordenen, har Frank Rasmussen en klar strategi for, hvordan CubeIO skal udnytte deres innovative potentiale og skabe rammer for medarbejderudvikling.

»Innovation er buttom-up, det er dem, som sidder hands-on med teknologien, der skal lyttes til. Derfor har vi - foruden muligheden for kurser og meet-ups - indført innovationsdage for vores medarbejdere,« fortæller Frank Rasmussen.

Innovationsdage er fire dage om måneden, hvor hele CubeIO dedikerer tiden til eksempelvis at kigge på et nyt sprog, ny database eller en idé til en ny feature.

Det skaber en arbejdsplads, som giver den enkelte udvikler stor frihed og indflydelse på såvel CubeIO’s udvikling, som den forretningsmæssige udvikling i den private del af TDC.

»Modsat andre udviklingshuse er vi ikke alene bundet af leverancer, men leverancer tilført innovation og nytænkning. Slutresultatet er konstant at tilføre værdi til slutbrugerne. Selvfølgelig tilbyder vi en god løn, men du skal søge, fordi du kan se dig selv vokse hos CubeIO,« afslutter Frank Rasmussen.

Brug et minut på at udfylde skemaet, og vi deler dine oplysninger med CubeIO. CubeIO vil kontakte dig for en uforpligtende snak, hvis dine kvalifikationer passer til stillingen.