Artiklen er sponseret af Widex.

Widex: En dag om ugen har man fri fra klanen til at tænke større tanker

29. november 2018 kl. 12:49
Hver morgen mødes Widex’ udviklere til et kort klanmøde. Klanen repræsenterer alle nødvendige fagligheder og kan derfor blive selvstyrende. En dag om ugen har man fri fra klanen til at tænke i større baner.

Remote video URL
Widex blev grundlagt i 1956 og producerer hvert år cirka en million høreapparater. Virksomheden udvikler og producerer selv chips til høreapparaterne, mens software står for en stigende andel af produktudviklingen.

Vil du med på holdet?

Widex søger lige nu 50 udviklere med pionerånd til at skabe næste generation af høreapparater hos en af Danmarks – og verdens – førende producenter. Det gælder blandt andet:

• C#-udviklere til at modernisere den fitting-platform, som audiologer verden over bruger til at tilpasse høreapparaterne til brugerne. Der er til det formål især brug for hardware-nære udviklere.
• App-udviklere til iOS og Android med viden om protokoller som Bluetooth LE og kommunikation til devices.
• Machine learning-eksperter med erfaring i at opbygge data warehouses.
• Cloud-eksperter med erfaring i Microsoft Azure-miljøet.
• UI-udviklere med erfaring inden for Windows Presentation Foundation (WPF) og .NET.

Se stillingerne til højre eller på widex.dk


[/box]
Mette Thrane Nielsen er klanleder. Det er lidt det samme som en Scrum-master. Hver morgen mødes hendes klan til et kort stående statusmøde.

Widex er organiseret i en "matrix-struktur", hvilket vil sige, at en softwareudvikler typisk er medlem af en klan i det daglige arbejde, og derudover er medlem af en faggruppe, der går ud på at udvikle vedkommendes fagområde.

En klan har normalt ca. otte medlemmer, der hver især repræsenterer forskellige fagligheder – eksempelvis en audiolog, en UX-person, tre softwareudviklere (henholdsvis specialiseret i fitting af høreapparater, kerne-software og UI grafik), en tester samt en klanleder (eller scrum-master om man vil). Selv ynder de at sige facilitator om sig selv.

Widex har over de seneste fem år været i gang med at omstille sig fra at udvikle software i de traditionelle vandfaldsmodeller til at bruge agile udviklingsmetoder. Det har blandt andet indebåret at opdele en stor del af virksomhedens cirka 100 softwareudviklere i små hold – eller klaner – på hver otte personer, der arbejder i sprint af tre ugers varighed.

En dag om ugen har udviklerne hos Widex fri fra det daglige arbejde i klanen. I stedet bruger de dagen i forskellige faglige grupper, hvor de får mulighed for at tænke i større baner og eksempelvis revurdere kodestandarder eller diskutere arkitektoniske problemstillinger.

Debatten er slået fra på dette indhold