Artiklen er sponseret af Widex.

Softwareudvikler: Her får jeg får lov til at gøre livet bedre for andre mennesker

29. november 2018 kl. 13:46
Softwareudvikler: Her får jeg får lov til at gøre livet bedre for andre mennesker
Illustration: Widex.
Christian Schmidt går på arbejde med en bevidsthed om, at den kode, han og hans klan laver, betyder rigtig meget for mange mennesker over hele kloden.

Remote video URL
Widex blev grundlagt i 1956 og producerer hvert år cirka en million høreapparater. Virksomheden udvikler og producerer selv chips til høreapparaterne, mens software står for en stigende andel af produktudviklingen.

Vil du med på holdet?

Widex søger lige nu 50 udviklere med pionerånd til at skabe næste generation af høreapparater hos en af Danmarks – og verdens – førende producenter. Det gælder blandt andet:

• C#-udviklere til at modernisere den fitting-platform, som audiologer verden over bruger til at tilpasse høreapparaterne til brugerne. Der er til det formål især brug for hardware-nære udviklere.
• App-udviklere til iOS og Android med viden om protokoller som Bluetooth LE og kommunikation til devices.
• Machine learning-eksperter med erfaring i at opbygge data warehouses.
• Cloud-eksperter med erfaring i Microsoft Azure-miljøet.
• UI-udviklere med erfaring inden for Windows Presentation Foundation (WPF) og .NET.

Se stillingerne til højre eller på widex.dk


[/box]

Entusiasmen smitter, når Christian Schmidt fortæller, hvad der har holdt ham hos Widex i mere end seks år.

»Her får man lov til at arbejde med noget, der ender med at betyde noget for en masse mennesker,« fortæller han.

Christian Schmidt er uddannet civilingeniør på DTU og begyndte allerede i et studiejob med at arbejde med høreapparater i organisationen Hearing Instrument Manufactures Software Associaltion (HIMSA). Herigennem skabtes kontakten til Widex.

»Der er rigeligt med udfordringer afhængig af, hvad der har din personlige interesse som udvikler. Du kan gå helt ned på lavniveau – helt ned i kernen af applikationen, eller hvis du er til de avancerede kompressorberegnings-algoritmer – den der hardcore matematik, der søger for, at lyden bliver forstærket de rigtige steder – eller hvis du har lyst til at male med penslen og lave den der lækre brugerflade, så er der også mulighed for at arbejde med det,« fortæller han.

Christian Schmidt begyndte som softwareudvikler, men har nu fokus på agil facilitering i Widex’ app-klaner, som virksomheden kalder sin udgave af Scrum-teams.

Hør Christian Schmidt fortælle om det at arbede hos Widex i videoen øverst i artiklen.

Debatten er slået fra på dette indhold