Artiklen er sponseret af Systematic.

Softwarearkitekt og prisbelønnet taler – mød Thomas Vitale

Systematic
Thomas Vitale er aktiv i Systematics interne Cloud Native netværk, et af de talrige faglige netværk, der samler folk på tværs af virksomhedens domænespecifikke divisioner. Illustration: Kåre Viemose.
Thomas Vitale er både softwarearkitekt i Systematic Healthcare og international ekspert i Cloud Native, Kubernetes og Spring. Han vandt prisen for bedste talk ved årets Spring I/O konference i Barcelona og udgiver i december bogen ”Cloud Native Spring In Action”.

I begyndelsen af december flyver Thomas Vitale til San Francisco for at stå på scenen ved SpringOne, den førende globale konference for udviklere af Cloud Native software. Han holder to sessions på konferencen, den ene med fokus på Java og Spring, den anden om Kubernetes og Cloud Native.

»Jeg har været speaker på europæiske konferencer i et par år. Dette bliver min første konference i USA. Jeg er super glad for at få lov til at tale om begge emner, for det er noget jeg virkelig brænder for,« siger Thomas Vitale, der kom til Danmark for fem år siden efter at have færdiggjort sin master i software engineering fra det polytekniske universitet i Torino.

JOB I SYSTEMATIC

Læs mere om karrieremuligheder og ledige stillinger i Systematic

LEDIGE STILLINGER

Til daglig arbejder Thomas som softwarearkitekt i Systematics Healthcare-division og primært med Cura, der er Systematics digitale borgerjournal til sundheds-, omsorgs- og socialområdet i kommunerne. Men det er ikke noget problem at kombinere et engagement som taler ved internationale udviklerkonferencer med en krævende hverdag som udvikler og arkitekt i Cura-teamet. Faktisk støtter hans ledere ham i at søge udfordringer som professionel speaker. Ifølge Thomas er det en væsentlig del af kulturen i Systematic, at man giver medarbejderne rum til at forfølge deres faglige passion ved siden af jobbet. Hvorfor? Fordi engagerede medarbejdere, som hele tiden udvikler sig, er et stort aktiv for virksomheden. 

Med hænderne på tastaturet

De to sessions, Thomas holder på SpringOne konferencen i San Francisco, er begge hands-on, forklarer han. Han vil nemlig ikke bare fremlægge teorien bag teknologierne, men vise dem i praktisk anvendelse. Det er for øvrigt også tanken bag hans kommende bog ”Cloud Native Spring In Action - With Spring Boot and Kubernetes”. Også den har fokus på teknologierne in action og rummer en lang række eksempler på, hvordan man konkret kommer fra ide til produktion i cloud’en. Eller som han selv siger:

»Det er den bog jeg gerne selv ville have haft, da jeg begyndte min cloud-rejse. Dengang kunne jeg finde en masse information om teknologierne. Men det var svært at finde noget om, hvordan man bruger dem i en real-world kontekst, hvor man skal levere værdi og bygge software, der løser problemer for kunderne, og samtidig håndtere restriktionerne i det domæne man arbejder i.«

Interne viden-netværk

Det er ikke blot på internationale konferencer, at Thomas Vitale har rollen som ekspert og formidler af ny viden. Han gør det samme internt i Systematic, hvor han ofte hentes ind i projekter, når man har brug for en ekspert i Java og Spring. Desuden er han aktiv i det interne Cloud Native netværk, et af de talrige faglige netværk, der samler folk på tværs af virksomhedens domænespecifikke divisioner. 

Hvert domæne har sit eget sæt af restriktioner, som udviklerne skal tage højde for. I Thomas’ job som softwarearkitekt i Cura er der f.eks. ekstra høje krav til sikkerhed og fortrolighed.

»Vi arbejder i et stærkt reguleret domæne, hvor vi skal levere høj stabilitet og sikkerhed. Men det er ikke sådan, at vi er fikseret på én slags teknologi eller metode. Vi har altid mulighed for at ændre og forbedre tingene. Som medarbejder har du stor frihed til at prøve nyt og finde bedre veje til at løse dine kunders problemer. Vi er lige nu på en Cloud Native rejse, hvor vi bygger applikationer, der udnytter fordelene ved cloud computing modellen. Det gælder også vores arbejde med at strømline den måde vi leverer software på, bl.a. ved at bruge CI/CD.«

Systematic
Hvordan kan vi skabe værdi hurtigere, bedre og sikrere med nogle bestemte teknologier – det er mit fokus, både på kontoret og på konferencerne, siger Thomas Vitale. Illustration: Kåre Viemose.

Vil bevare følingen med udvikling

Og selv om der står ”softwarearkitekt” på Thomas’ visitkort, lægger han stor vægt på fortsat at arbejde med udvikling. Han udvikler løbende nye features til Cura, for selv om han er glad for sin rolle som arkitekt, ønsker han ikke komme for langt væk fra de konkrete udviklingsopgaver. Netop hands-on opgaver gør, at han kan bevare følingen med de praktiske udfordringer på vejen fra ide til deployment i et Cloud Native miljø. 

»Som udvikler skal du levere værdi. Du gør det ikke, bare fordi du kan li’ at kode. Du bygger software for at løse dine kunders udfordringer, og her handler det om både teknologierne og om konteksten. Hvordan kan vi skabe værdi hurtigere, bedre og sikrere med nogle bestemte teknologier – det er mit fokus, både på kontoret og på konferencerne.«

Læs mere om karrieremuligheder og ledige stillinger i Systematic

Debatten er slået fra på dette indhold 
Fortsæt din læsning