Sådan løser du netværksknuden med et eksternt datacenter

1. april 2020 kl. 13:21
Sådan løser du netværksknuden med et eksternt datacenter
Illustration: Interxion.
Flere cloud-løsninger betyder flere netværksforbindelser, flere udgifter og mere usikkerhed. Men der er en anden mulighed - en sikker og stabil vej direkte til skyerne.

»Det er jo alfa og omega for moderne virksomheder, at deres data kan flyde hurtigt, sikkert og stabilt. De fleste af vores datacentre huser fysiske noder fra de globale cloud-udbydere, og nogle af dem er simpelthen fysisk placeret tæt cloud-platformenes egne anlæg. Det betyder, at man i mange tilfælde kan komme ned på 0,1 millisekund i din forbindelse til cloud-tjenesten,« fortæller Jelle Frank van der Zwet, Strategy Director hos Interxion: A Digital Realty Company Senior Design Control Specialist.

Rom blev ikke bygget på en dag, og det gør virksomheders netværk heller ikke. For det er de færreste, der sparker døren ind til alle de netværksforbindelser, de skal bruge, samme dag som de får sig et CVR-nummer.

I stedet vokser virksomheders netværk løbende, efterhånden som behov og muligheder opstår.

I sagens natur betyder det desværre også, at ingen har en overordnet masterplan for deres netværk, som hurtigt kan blive en rodebunke af ad hoc-løsninger på forbindelser til SaaS-leverandører, cloud-services, kunder og samarbejdspartnere. Nogle kører over dedikerede forbindelser og nogle over offentlige internetforbindelser.

Det resulterer i et manglende overblik og usikkerhed omkring driftsikkerhed, der i sidste ende kan ramme bundlinjen. Når et kabel bliver gravet over, eller andre brugere giver tung trafik på forbindelsen, koster det nemlig tid og penge både hos en selv og eventuelle kunder, der ikke kan tilgå services.

Tilbage til hjulet og ud på motorvejen

Men alt det besvær kan undgås ved at rykke ens eget netværk helt tæt på alle de cloud-løsninger, man har brug for, og reelt skære sit netværk ned til én sikret forbindelse til et centralt knudepunkt, der så forbinder videre til skyen.

Nogle virksomheder er allerede begyndt at placere hele eller dele af deres netværk i et colocation-datacenter. Det betyder som minimum færre driftsopgaver, men med det rette datacenter kan det også betyde en revolution af hele virksomhedens netværksarkitektur.

Nogle datacenterudbydere kan nemlig forbinde virksomhedens netværks-knudepunkt i colocation-datacenteret direkte til de cloud-tjenester, der er brug for - enten inden for datacenterets egne mure eller via direkte private forbindelser med garanterede oppetider og latency. På den måde minimerer datacentrenes brugere med ét slag latency- og stabilitets-problemer og undgår utilfredse kunder og missede deadlines.

Interxion: A Digital Realty Company

Jelle Frank van der Zwet er Strategy Director hos Interxion: A Digital Realty Company.

Interxion: A Digital Realty Company driver colocation-datacentre over hele Europa.

Interxions danske colocation datacenter-campus er placeret i Ballerup, Storkøbenhavn.

Datacenteret tilbyder adgang til mere end 50 netværksudbydere, 3 internet exchanges, førende lokale cloud-løsninger samt dedikerede forbindelser til AWS, IBM, Microsoft Azure, Google og Oracle via Interxions Cloud Connect løsning.

Læs mere om Interxions løsninger her

»Det fungerer som nav og eger på et hjul,« forklarer Jelle Frank van der Zwet, Strategy Director hos Interxion: A Digital Realty Company, der specialiserer sig i colocation-løsninger.

»Dit netværks-knudepunkt i datacenteret er navet, og så leverer vi egerne i form af vores Cloud-Connect-løsning, der har garanteret driftsikre private forbindelser ud til de cloud-services, du skal bruge.«

Det er en løsning, som blandt andre KMD og TIG har set fordelene ved, for med et centralt og ikke mindst garanteret stabilt knudepunkt reduceres netværksomkostningerne dramatisk, samtidig med at usikkerheden omkring forbindelserne til de individuelle led i netværket minimeres.

Netop forbindelserne ud til SaaS-leverandører og cloud-services er da også et ømt punkt for mange virksomheder. I en nylig undersøgelse af krav til cloud-enablement providers foretaget af 451 Research svarede 70 procent af adspurgte virksomheder, at cloud og netværk connectivity var deres primære bekymring.

»Det er jo alfa og omega for moderne virksomheder, at deres data kan flyde hurtigt, sikkert og stabilt. De fleste af vores datacentre huser fysiske noder fra de globale cloud-udbydere, og nogle af dem er simpelthen fysisk placeret tæt cloud-platformenes egne anlæg. Det betyder, at man i mange tilfælde kan komme ned på 0,1 millisekund i din forbindelse til cloud-tjenesten.«

»Det samme princip gælder også for de mange lokale cloud-tjenester, som man finder i vores datacentre – her kan du også forbinde dig direkte i datacenteret og dermed undgå brug af internet,« uddyber Jelle Frank

I Interxions service-level agreement (SLA) loves en oppetid på 5/9, og for at kunne levere den designer Interxion datacentrene til at kunne levere en SLA på 8/9.

For dem, der ikke lige kan huske det, betyder en oppetid på 5/9, at systemet er oppe 99,999 procent af en given periode. Eksempelvis vil et system med 5/9 oppetid maksimalt være utilgængeligt 864,3 millisekunder i løbet af et døgn. Man skal ikke mange år tilbage, før netværksansvarlige skrev frustrerede advarende indlæg om farerne ved at stræbe efter noget så urealistisk. De samme netværksansvarlige ville nok fnyse hånligt bare ved tanken om at designe et datacenter til en nedetid på under et millisekund i døgnet.

Men i dag er det, hvad Jelle Frank og hans kolleger i Interxion har bygget deres forretning på.

Dit netværk er din forretning

Helt basalt handler en sikker, hurtig og stabil netværksarkitektur om fremtiden, mener Jelle Frank. For allerede nu havner flere og flere kritiske workloads i skyen, og hvis netværket ikke leverer, falder det hele til jorden med et brag. Det bliver kun mere presserende i fremtiden, mener han.

»Det er et spørgsmål om at være klar til den tredje bølge af netværksbaseret enterprise. Første bølge gav os SaaS og den slags. Det er eksempelvis der, vi så AWS vokse sig stor. Nu i anden bølge ser vi så de kritiske workloads rykke op i skyen. Men mange virksomheder har simpelthen ikke en netværksarkitektur, der kan bære det. Det bliver ikke bedre for dem, når den tredje bølge med datadreven innovation båret frem af AI og IOT rigtigt ruller ud. Så det er et spørgsmål om overlevelse, at tænke fremad i sin netværksarkitektur,« understreger Jelle Frank.

Skyen skal ikke være svær

Selvom cloud-løsninger kan gøre livet nemmere på mange måder, er skyen stadig ikke så nem, som alle går og lover. For hver eneste cloud-tjeneste, man skal forbindes til, har forskellige forbindelseskrav. Så i stedet for at copy-paste sin forrige løsning og komme videre over stepperne skal man sætte sig ind i den enkelte cloud-tjenestes krav og begynde fra bunden. Det koster tid og penge - hver gang. Så Interxions Cloud-Connect-løsning er designet til at spare virksomheder for besværet.

»Vores kunder skal bare indtaste den netværksnøgle, den enkelte cloud-service har givet dem, i vores Cloud Connect-system, og så bliver forbindelsen oprettet og konfigureret inden for få minutter,« siger Jelle Frank van der Zwet.

Optimer din hybrid cloud

Vi leverer det ideelle miljø til at forbinde sig til cloud og bygge hybride løsninger. Alle forudsætningerne er på plads i vores datacentre: De store offentlige clouds, lokale cloud-udbydere, et stort udvalg af netværk og forbindelsestjenester.

Ved at placere din it-infrastruktur sammen med de offentlige clouds kan du overvinde dine netværksudfordringer og optimere dine cloud-forbindelser med udgangspunkt i datacenteret som et strategisk aktiv.

Læs mere her

Debatten er slået fra på dette indhold