Artiklen er sponseret af Visma.

Nyuddannet softwareudvikler: Jeg har fundet det sted, hvor jeg kan skabe min egen hverdag

Visma
Mikkel Kaj Andersen i selskab med nogle af sine kolleger i Visma-koncernen til arrangementet "Will Code for Beer". Illustration: Jeppe Carlsen.
Mikkel har fundet et sted, hvor han har mulighed for at skifte job ligesom det passer ham. »Så længe jeg går til biddet, så er der ingen, der brokker sig.«

Mikkel Kaj Andersen arbejder lige nu som AI-udvikler i Visma Resolve. Han har skiftet job flere gange, men uden at skulle forlade sine kolleger, skifte adgangskort eller cykelrute til arbejde. Hver gang Mikkels ambitioner trak ham i nye retninger, har Visma koncernen haft en plads i en af deres mange virksomheder, der matchede ønskerne. 

»Jeg er sådan en type, der ikke ejer skam i livet. Så hvis jeg gerne vil noget, ja, så gør jeg det. Det er med en ambition om at ville fremad, og jeg har ikke lyst til at vente på, at nogen giver mig tilladelse til at rykke frem i min karriere. Så hvis jeg vil tage lederskab og ejerskab, så er det mit ansvar at gøre det,« siger Mikkel Kaj Andersen.

Mulighederne er mange i Visma, som har over 170 virksomheder globalt og heraf 18 i Danmark. Mikkel sidder i på Vismas danske hovedkontor i  Carlsberg Byen, hvor 6 af virksomhederne er samlet. Han holder øje med mulighederne og naturligvis også timingen, for bedst muligt at realisere sine egne ambitioner for karrieren.

Visma
Mikkel er uddannet i AI og algoritmer. Der er altid nye spændende faglige udfordringer at finde hos Visma. Illustration: Jeppe Carlsen.
Mikkel Kaj Andersen

Mikkel Kaj Andersen arbejder med AI og kunstig intelligens, i krydset mellem machine learning og algoritmer - matematiske modeller og datastruktur.

Han sidder i virksomheden Resolve hos Visma, og hans afdeling servicerer flere forskellige virksomheder i koncernen med centrale forretningskritiske systemer.

VISMA CV

  • VISMA Resolve: AI Engineer Maj 2022 - Present

  • VISMA Enterprise: Full Stack udvikler Aug 2021 - Maj 2022

  • VISMA Enterprise: Studenterudvikler Okt 2020 - Aug 2021

UDDANNELSE

  • IT-UNIVERSITY OF COPENHAGEN

  • MSc i Computer Science Aug. 2019 - Aug 2021

  • Advanced algorithms and optimization

Socialt powerhouse og Tech Lead på sigt

»Jeg har ikke en decideret plan for min karriere, men på sigt vil jeg gerne være technical lead. Lige nu gør jeg det, jeg brænder for i min arbejdsdag med opgaver, rejser og sociale arrangementer,« siger Mikkel Kaj Andersen. 

»Der er Visma et perfekt sted at udvikle sig, for organisationen er så divers, og man kan virkelig mange ting. Har du lysten og brænder for det, så når du hurtigt dit mål.«

Mikkel kommer rundt til kontorer på flere Visma-sites. Stockholm, Oslo, Riga og mange andre steder. Og det store netværk i organisationen kommer ham til gavn, da hans populære sociale arrangement “fredagshygge og kodning” i hovedkontoret nu er gået internationalt i Visma.

»Det startede med en fredagshygge og kodning i København. Jeg har selv før været til konkurrencer i kodning, og nu har jeg taget konceptet med til Visma. Nu arrangerer jeg det så for første gang globalt. Jeg har inviteret alle virksomhederne,« siger Mikkel og fortsætter med at male et større billede af hans indsats med at koble det sociale og det faglige.

»Konceptet hedder “Will code for beer”, hvor alle deltagere får stillet den samme programmerings-udfordring. Alle der løser opgaven, får lov at vælge en luksusøl. Sidst var der 20 deltagere, nu er der 120 fra mange forskellige lande. Denne gang er det det legendariske Monty Hall-problem, der skal kodes en løsning på.«

Visma
Deltagere fra Visma-kontorer over hele verden var med online til det sociale arrangement. Illustration: Jeppe Carlsen.

Mikkel arrangerer mange forskellige arrangementer i feltet mellem socialt og fagligt. Han forsøger med sine events at åbne op for siloerne og give de mange mennesker i Visma huset endnu mere at tale om og lade dem komme tættere på hinanden. På den måde kan eksempelvis programmørerne fra Visma Dinero, Visma e-conomic, Visma Acubiz og Mikkels eget Resolve lære af hinandens evner.

»Jeg har en passion for at samle folk og lede dem hen, hvor de bliver inspireret. Det er fedt at være sammen med nogen og se lyset i øjnene hos dem.«

Skifter ikke job lige nu, for projektet er fedt

På trods af at Mikkel altid er på udkig efter det rette sted i Visma, så ser det ud til at hans faglige ambitioner er tilfredsstillet lige nu, og at han sidder i den rigtige stol. For ham er det væsentligt, at et jobskifte passer ind med nye ambitioner, timing med det eksisterende projekt og en forståelse mellem parterne i Visma.

»Jeg har været heldig nok til at have et stort projekt med en stor virksomhed og mange tusinde medarbejdere, og der har jeg det sjovt og travlt. Men det er jo ikke sådan, at der bliver kigget skævt til nogen, hvis de skifter internt. Skulle den perfekte mulighed opstå, hvor jeg kan være tech lead, så kunne jeg godt finde på at skifte.«

Visma

Visma i Danmark har mange virksomheder under paraplyen og har siden 2020 haft hovedkontor i det imponerende Emil Christian Hansens Hus i Carlsberg Byen i København. 

Liste af virksomheder i Visma Danmark:

Visma Enterprise 
Visma Dinero 
Visma e-conomic 
Visma DataLøn og ProLøn 
Visma Acubiz 
Visma Logbuy 
Intempus 
Visma Creditro 
Visma Rating 
MySupply 
Temponizer 
Rackbeat 
Visma FirstAgenda 
Visma XFlow 
Visma timemsystem 
Visma IMS 
Sofus Døgndata 
Visma Plandisc

VIL DU MED PÅ HOLDET?

Mikkel Kaj Andersen har høje tanker om sin meget diverse arbejdsplads. Ifølge ham er der altid plads til initiativer og gode ideer, og har man lysten og brænder for det, så ser Mikkel alle muligheder i Visma. 

»Alle de steder, hvor jeg har arbejdet her i organisationen, der er man herre i eget hus. Man skaber sin egen hverdag både i forhold til indhold og form. Jeg tror ikke, man ser samme tillid alle steder i branchen. Det er virkelig unikt på den måde, at så længe folk går til biddet og løser sine opgaver, så er der ingen, der brokker sig. Så kan man ikke forlange mere.«

Debatten er slået fra på dette indhold 
Fortsæt din læsning