Artiklen er sponseret af Edlund.

Fra studerende til product owner på to år

23. oktober 2020 kl. 13:23
Fra studerende til product owner på to år
Illustration: Jeppe Carlsen.
Frederik Østerkryger tog den direkte vej fra studiet som forsikringsmatematiker til Edlund. På kun to år er han blevet product owner og en central figur i udviklingen af den store softwareløsning LIFELINK+.


Frederik Østerkryger kom til Edlund direkte fra KU, hvor han i 2018 blev færdig som forsikringsmatematiker. Uprøvet og direkte fra skolebænken fik han job hos Edlund, der udvikler software og for tiden er i gang med en stor løsning til pensionsbranchen.

Dagens virkelige verden for softwareudvikling er agil, og de gamle hierarkiske regler om anciennitet og lineær udvikling er skiftet ud med energi, mod på opgaven og ambition. Gode nyheder for en nyuddannet og nystartet profil.

”Jeg kom til Edlund direkte fra studiet. Jeg startede som tester og arbejdede på en ny kompleks model. Det var enormt spændende og sjovt. Jeg havde en masse frihed til at udvikle mig,” siger Frederik Østerkryger. Friheden gav ambitioner om mere ansvar. Kombinationen af egne initiativer og en chef, der var lydhør, banede vejen for mere ansvar.

Ansvar for udviklingen

Frederik sidder nu i et team, der har fat helt inde i kernen af matematikken i den nye store brancheløsning - en softwareløsning fra Edlund, der tilbyder pensionsbranchen en one stop-løsning, som sagsbehandleren kan arbejde i. Der er her, hvor der regnes og fremskrives på danskernes pensioner, og tallene er ikke små.

Blå Bog - Frederik Østerkryger

Product Owner på softwaren LIFELINK+
Uddannet forsikringsmatematiker fra Københavns Universitet 2018
Ansat i Edlund 2018
Ansvar for Policy Calculation Kernel på den store softwareløsning LIFELINK+, der skal betjene liv- og pensionsbranchen med en end-to-end-løsning
LIFELINK+ forventes fuldt lanceret 2021

”Jeg er product owner i det team, der hedder Policy Calculation Kernel og arbejder tæt sammen med udviklere og testere i mit team. Det er mig, der har ansvaret for, at vi committer os til opgaverne og leverer løsningerne. Samtidig analyserer vi forretningen og bryder den ned i bidder, der kan udvikles på.”

Product owner er en titel fra den agile udviklingsmetode SCRUM, som Edlund anvender. Det betyder, at Frederik har ansvaret for at udviklingen af sit produkt. I dette tilfælde er produktet den beregningskerne, der sikrer, at beregningerne i policeadministrationsystemet er korrekte. Og hans ansvar er, at det er på sporet og defineret rigtigt i forhold til både kunder og forretningen.

Bygger på sin uddannelse hver dag

Læringskurven har været stejl for Frederik Østerkryger. Han har hurtigt skulle sætte ind i dele af forretningen, der med erfaring måske var kommet mere naturligt. Samtidig har han også lagt nye discipliner til uddannelsen.

”Fra min tidligere rolle, hvor jeg tjekkede beregningerne ned på 8. decimal, så er min nuværende rolle mere overbliksorienteret. Jeg går stadig op i beregningsmæssig præcision, men har mere fokus på overordnede sammenhænge og processer. Overblikket over løsningen er blevet en mere essentiel del af min hverdag.”

For Frederik var det en ubesværet overgang fra fri studerende til det pulserende arbejdsliv, på trods af at det er to meget forskellige verdner.

”Under mit studie var jeg typen, der planlagde mine dage forholdsvist fast fra 8-16. Så jeg var vant til de faste rammer. Og i kombination med, at Edlund er et fedt sted at arbejde, var det nemt at finde mig til rette,” siger Frederik Østerkryger.

Nørderi er en del af hverdagen

”Når man kommer ind i Edlund, er der mulighed for at få ansvar og at få lov at nørde med teknologien. Og det er, hvad enten du er udvikler, matematiker eller forretningsekspert,” siger Frederik Østerkryger.

Den næste store udfordring ligger ligefor, når den nye løsning skal rulles ud på større skala. Men inden da skal softwaren stå helt skarpt.

”Vi er ved at gøre klar til brugeraccepttest, hvor vi skal supportere den del af testen, som vedrører policeberegningen. Derudover ser vi overordnet på at forfine vores løsning, så vi er klar til at møde markedet for alvor.”

Udrulningen af de første dele af LIFELINK+ er på vej hos et større dansk pensionsselskab.

Læs mere om Edlund som arbejdsplads her

Debatten er slået fra på dette indhold