Artiklen er sponseret af Flexfone.

Flexfone først med dansk telefoni-app til "Skype for Business"-afløseren Microsoft Teams

Flexfone først med dansk telefoni-app til "Skype for Business"-afløseren Microsoft Teams
Illustration: Flexfone.
Microsofts samarbejdsværktøj Teams afliver langsomt Skype for Business, og det har danske Flexfone udnyttet. De lancerer nu den første danske telefoni-app til Teams, og det er en stor bedrift, for Microsofts godkendelsesproces er betydeligt hårdere end både Googles og Apples.

Efter flere måneders tæt samarbejde med Microsoft er Myfone den første danske telefoni-app, der er blevet godkendt til Microsoft Teams.

Microsofts lancering af samarbejdsværktøjet Teams i foråret 2017 var samtidig begyndelsen til enden for Skype for Business, som har været og stadig er mange virksomheders foretrukne kommunikationsværktøj.

Myfone til Teams

Flexfones Myfone-app giver et ekstra lag af funktionalitet til Microsoft Teams. Blandt andet:

  • Se kollegers opkaldsstatus og kalender
  • Telefonsvareraflytning på tværs af dine enheder
  • Oprettelse og skift af ringeprofiler, så man selv kan vælge, hvilke numre der skal ringe fra Teams og hvornår
  • Tilmelding af Teams og alle dine andre enheder til telefonkøer
  • Nemmere omstilling af opkald
  • Oversigt over, hvilke opkald man har taget i Teams, på mobilen eller bordtelefonen

Prøv Flexfone gratis i 30 dage

Men dagene er talte. Allerede i september 2017 fik brugerne beskeden ’Skype for Business er nu Microsoft Teams’, og Microsoft bekræftede kort tid efter, at Teams helt ville erstatte Skype for Business i fremtiden. Teams er en samarbejdshub i Office 365, hvor man kan oprette teams, chatte med kolleger, dele filer, oprette møder og meget mere.

Microsofts satsning på Teams satte tankerne i gang hos it- og televirksomheden Flexfone, som med appen Myfone tilbyder en erhvervstelefoniløsning til danske virksomheder. Microsoft Teams indeholder nemlig ikke de telefonifunktioner, som Flexfones Myfone-app tilbyder såsom opkaldsstatus og kalender på kolleger samt oprettelse og skift af ringeprofiler osv. Derfor øjnede Flexfone en unik mulighed for at kunne tilbyde netop denne funktionalitet i Teams.

»Vi begyndte med at undersøge, om nogle af de store amerikanske spillere havde udviklet lignende apps til Microsoft Teams, men til vores store overraskelse havde de kun lavet simple opkaldsrobotter. Det gav blod på tanden, og vi besluttede os for at gå i gang,« fortæller Johan Agerlund Hansen, der er produktansvarlig hos Flexfone.

Omfattende godkendelsesproces

Virksomheden bag appen

Johan Agerlund Hansen (bagerst) har stået i spidsen for at få udviklet den første teleapp til Microsoft Teams.

Flexfone er en dansk it- og televirksomhed, som leverer komplette erhvervstelefoniløsninger på tværs af fire platforme: webbrowser, mobil, bordtelefon og teams.

Virksomheden blev stiftet i Skanderborg i 2011 og beskæftiger mere end 35 medarbejdere.

Men én ting er at udvikle en app, som fungerer i Teams. Noget andet og langt mere udfordrende er at få den godkendt og udgivet på Microsoft Store. Det måtte Flexfone sande, da de i efteråret 2019 præsenterede Microsoft for ideen.

»Hvis man vil have noget i Apples App Store eller på Google Play, uploader man bare sine filer og beskrivelser på en portal, hvorefter man modtager en automatiseret godkendelse eller afvisning. Men hos Microsoft sender man en mail og får svar fra et rigtigt menneske,« fortæller Johan Agerlund Hansen.

Microsofts medarbejdere havde nogle spørgsmål og input til Flexfone og bad om et videomøde.

»Det var begyndelsen på en proces, som varede flere måneder og indebar et utal af mails og seks videomøder med Microsofts udviklere. Vi gav dem testbrugere, så de selv kunne teste funktionerne. Når vi fiksede et problem, blev appen testet igen, og sådan fortsatte det, indtil alle var tilfredse med resultatet,« siger Johan Agerlund Hansen og tilføjer:

»Det var en omfattende proces, men det giver en tiltro til, at de apps, som er tilgængelige til Teams, er af høj kvalitet. Og processen gjorde da også vores app bedre.«

Derfor kom Flexfone først

Flexfone havde den fordel, at deres Myfone-app var browserbaseret. Det gjorde det betydeligt lettere at gøre den kompatibel med Teams, som også er browserbaseret. Flexfone mener selv, at det kan være en medvirkende årsag til, at de kom først med en dansk telefoni-app.

En anden årsag kan være, at de er blandt de første til at satse på Microsoft Teams. Ifølge Johan Agerlund Hansen forholder mange virksomheder sig nemlig stadig afventende til det relativt nye samarbejdsværktøj.

»Mange udsætter skiftet til Teams så længe de kan, fordi det er en stor omvæltning, når man er vant til Skype for Business. Men faktum er, at flere og flere vil overgå til Teams fremover, og derfor satsede vi på det. Det har givet pote, nu hvor vi som de første i Danmark kan lancere en telefoni-app til Teams-platformen,« siger Johan Agerlund Hansen.

»Vores ambition er at være det foretrukne valg for alle danske virksomheder, der ønsker at koble telefoni til Teams.«

Flexfone har foruden Myfone-appen udviklet en softphone-integration til Microsoft Teams, som giver brugeren mulighed for at foretage og modtage opkald i Teams-klienten. Softphone-integrationen blev lanceret 6. januar i år.

Se en række af Myfones funktionaliteter i videoen herunder

Remote video URL
Prøv Flexfone gratis i 30 dage

Illustration: Flexfone.

Fuldend jeres samarbejde i Microsoft Teams med en komplet telefoniløsning fra Flexfone.

Med Myfone har vi samlet jeres telefoni online og i en app til mobil, så I altid har alle vores kraftfulde funktioner lige ved hånden.

Med Myfone kan I nemt foretage opkald med den indbyggede softphone, og omstilling kan klares med få klik.

Prøv Flexfone gratis i 30 dage.

Book demo

Debatten er slået fra på dette indhold