Sponseret indhold

Silicom Denmark søger talenter til udviklingseventyr

Den danske hardwareproducent Silicom Denmark A/S skal opruste på mandskabsfronten, efter at en førende leverandør af computerteknologi har valgt dem som partner på flere projekter. Fokus er på FPGA-teknologien, der skal sørge for, at 5G og næste generation af cloud-teknologien kan lykkes.
Af TECH RELATIONS for Silicom Denmark
Illustration: Silicom

Det er ikke alle brancher, der kan overgå til Software as a Service. Der er et fornyet behov for specialiseret hardware ude i landskabet, og det er Silicom Denmark A/S i Søborg meget bevidste om. De har vundet flere udbud fra en førende leverandør af computerteknologi og er samtidig blevet key technology partner på leverancer af FPGA (Field Programmable Gate Array)-baserede løsninger anvendt i netværkskort og andet netværkshardware.

”Mange steder er hardware hardcoded til at kunne noget bestemt, som vi kender det fra de fleste consumer-produkter. FPGA-baseret hardware er derimod fleksibel i opsætningen og kan ændres til forskelligt brug. Det er lidt dyrere, men i bytte får man funktionsmæssig smidighed med en performance, der ikke kan lade sig gøre med ren software. Teknologien har eksisteret i mange år, men har udviklet sig således, at selv ret komplekse systemer i dag kan bygges på hardware med FPGA som nøglekomponent,” siger Henrik Lilja, der er direktør i Silicom Denmark A/S.

At kunne programmere et stykke hardware har sine fordele, når teknologien bevæger sig hurtigt. Det nytter ikke, at det, man producerede for en uge siden, er forældet, fordi standarder flytter sig. Derfor er det en kæmpe styrke for FPGA-teknologien, at kunden selv kan implementere nye funktioner baseret på nye specifikationer, selv om udstyret er installeret, inden disse var defineret.

Førende leverandør af computerteknologi sætter fart på Silicom med partnerskab

Leverandøren er nok mest kendt for sine processorer, men leverer teknologi til flere ting. Blandt andet netværksteknologi. Flere FPGA-baserede projekter blev sat i udbud, hvor alle kunne byde ind. Silicom bød også ind på opgaverne og gjorde rent bord. De vandt alle udbuddene foran flere internationale og nationale virksomheder. Derfor er Silicom nu i tæt partnerskab med den førende leverandør og koordinerer projekter på tværs af virksomhederne hver dag.

”Vi er blevet valgt til at være key technology partner inden for FPGA. Vi bruges til at accelerere højhastighedskommunikation. Eksempelvis skal vi sætte fart på PCIe-kort og en hel række IP-komponenter til brug for accelerationen af netværk og data,” siger Henrik Lilja og fortsætter:

”Der bliver travlt. Jeg har lejet en etage mere her i bygningen, så vi får plads til de nye teams.”

Silicom skal derfor opgradere sin arbejdsstyrke med flere forskellige profiler, der kan bidrage til at løfte de mange opgaver. Behovet hos Silicom spænder vidt i de mange projekter.

"Det spirende 5G, vi ser begyndelsen til i dag, kommer til at udvikle sig voldsomt de nærmeste år - her kommer vores teknologi til at spille en væsentlig rolle,” siger Henrik Lilja. Illustration: Silicom

”Der er brug for både hardware- og softwarefolk hos os. Vi samarbejder med mange virksomheder, så det er centralt, at vores kandidater har lyst til at arbejde i et internationalt miljø med store partnere. Og man skal ikke være bange for den seneste teknologi.”

Silicom driver 5G og cloud fremad

”Vi kommer til at bidrage til 5G’s succes i et samarbejde med et stort internationalt økosystem af virksomheder. Fremtiden er fyldt med gode teknologiske tiltag, men det kan kun forløses, hvis netværket er i stand til at håndtere trafikken. Derfor er 5G essentiel for mange nye og forskelligartede teknologier, som f.eks. selvkørende biler, droner, mission critical IOT-applikationer og næste generation industriel automation. Det spirende 5G, vi ser begyndelsen til i dag, kommer til at udvikle sig voldsomt de nærmeste år - her kommer vores teknologi til at spille en væsentlig rolle,” siger Henrik Lilja.

Silicom i Søborg bliver et sted, hvor man forløser de nye krav til netværk. Det er vigtigt med differentieret Quality of Service, så forskelligartede behov kan serviceres af det samme netværk. Nye og forhøjede krav til kryptering og sikkerhed, der er indlejret i selve kommunikationen, er et område af vital interesse - der tales allerede nu om 'Post Quantum Computer-niveau' på sikkerheden.

En nytænkning af netværk er nøglen til fremtiden for clouden. Vores datacentre kan ikke holde den nuværende vækst, uden at trafikken mellem serverne kommer til at håndteres af specialiseret hardware. Ellers bliver det svært at sikre nok kapacitet til de applikationer, der skal håndteres. Her tænker jeg f.eks. på Artificial Intelligence, der utvivlsomt kommer til at spille en større og større rolle for os alle,” siger Henrik Lilja.

Agilitet og videndeling som løsning

I så komplekse sager, hvor der ikke altid er et eksisterende projekt at læne sig op ad, har Silicom indført en projektbaseret og agil måde at arbejde på.

”I Silicom arbejder vi projektbaseret. Vi sørger for, at vores folk er dedikerede til et projekt, så længe deres rolle er relevant. Gerne fra start til slut, hvis det er nødvendigt. Vi gør, hvad vi kan, for ikke at kaste noget over hegnet til den næste gruppe, for vi arbejder med kontinuitet og videndeling,” siger Henrik Lilja, der i lyset af de kommende projekter med den førende leverandør af computerteknologi og de mange andre partnere, er glad for at have sat den rette kurs.

”Det giver også en masse synergi mellem mennesker, at vi arbejder, som vi gør. Vores internationale kunder kan godt lide vores danske model. Vi styrer vores projekter sikkert i kombination med dygtige folk, der tager ansvar og er selvkørende med et højt kompetenceniveau.”

Optimismen er høj i Søborg hos det på én gang meget internationale og pæredanske Silicom Denmark A/S.