Sponseret indhold

Sikkerhedsekspert: Virksomheder har for stor tillid til offentlige cloud-tjenester

Mere end en tredjedel af danske virksomheder bruger ikke anden backup end en offentlig cloud-tjeneste, viser en spørgeskemaundersøgelse fra Barracuda.
Af TECH RELATIONS for Version2 Briefing
Offentlige standardiserede cloud-tjenester tilbyder ikke en tilstrækkelig backup-løsning siger Peter Gustafsson, Country Manager Nordics, Barracuda Networks Illustration: Barracuda Networks

I løbet af de seneste 15 år er der sket et stort skifte i måden, hvorpå vi opbevarer og indsamler data. Det er blevet populært blandt virksomheder at bruge cloud-tjenester til at gemme data som backup.

Omkring 35 procent bruger en offentlig cloud-tjeneste, og det tal er stigende, viser en spørgeskemaundersøgelse foretaget af Barracuda. Det er dog et problem, for en offentlig cloud-tjeneste kan ikke stå alene med opgaven, vurderer Peter Gustafsson, ekspert i datasikkerhed og country manager hos Barracuda.

»Oftest ser vi, at virksomheder mister værdifuld data ved en menneskelig fejl. I de tilfælde går data tabt i virksomhedens offentlige, standardiserede cloud-tjeneste, der er synkroniseret med virksomhedens systemer,« siger Peter Gustafsson.

Et eksempel kan være, at en virksomheds it-afdeling sletter en mail-indbakke tilhørende en medarbejder på forældreorlov, da de tror, at personen ikke længere er ansat. Der kan også ske et tab af vigtige filer, som slettes eller ændres ved et uheld. Her har man brug for at gå tilbage til et bestemt tidspunkt og gendanne filen.

»Men det kan man ikke, hvis man kun bruger en offentlig cloud-tjeneste,« siger Peter Gustafsson.

Løsningen er ifølge Peter Gustafsson en backup-infrastruktur, hvor man har flere backup-lag og dermed får fuld kontrol over sine data.

En løsning med flere ben

Virksomheder er i stigende grad udsat for trusler mod deres it-systemer udefra og indefra. Dertil kommer, at der kan ske en datakorruption, hvor data bliver ødelagt af den ene eller anden grund.

»Virksomheder har derfor brug for at tage kontrol og ejerskab over deres dataopbevaring på en måde, så de ikke mister data, eller så data ikke falder i forkerte hænder. Det kræver den rette infrastruktur,« siger Peter Gustafsson,

For at beskytte virksomheden mod alle slags fejl og angreb skal man gå efter flere lag i backup-systemet, konstaterer han.

»Vi tilbyder selv software og hardware specialiseret i at indsamle og beskytte data i virksomheden. Hvis der er flere afdelinger, vil data først blive gemt lokalt og derefter kopieres videre til virksomhedens central. Hvis noget sker i et enkelt kontor, vil det være muligt at hente data ud fra hovedkontorets anden backup-løsning.«

»For at være på den helt sikre side anbefaler vi også, at man kopierer data til Barracudas cloud-tjeneste. Vores software tillader, at virksomheden kan gå tilbage i tiden og genoprette de beskadigede eller korrupte data,« siger Peter Gustafsson.

Peter Gustafsson vil præsentere og uddybe måderne, hvorpå man kan opnå bedre databeskyttelse for virksomheder, på Version2's seminar om backup og disaster recovery. Tilmeld dig her