Sponseret indhold

Ny undersøgelse blandt it-professionelle: Hver femte ved, at deres virksomhed har mistet kritisk data

En ny analyse blandt it-professionelle viser, at backupsituationen i danske virksomheder er meget broget. Mange har oplevet tab af forretningskritisk data - enkelte der ikke kan genskabes. Endelig er backupløsningerne meget forskellige.
Af TECH RELATIONS for Frontsafe

Hver femte it-professionelle ved, at deres virksomhed har mistet forretningskritisk data inden for det seneste år. Det fremgår af en ny undersøgelse blandt it-professionelle i Danmark - Backuptrends 2021.

Det er alvorligt for de virksomheder, det drejer sig om, men typisk kan data genskabes med en god backupløsning.

Mere alvorligt er, at lidt over 5% af de adspurgte i undersøgelsen direkte svarer, at de har mistet forretningskritisk data, der ikke kunne genskabes fra deres backup.

Dette bør ikke længere kunne ske for en moderne datadrevet virksomhed.

Men måske allermest bekymrende er, at 7% af de it-professionelle med ansvar og interesse for backup i virksomhederne svarer, at de faktisk ikke ved, om de har mistet data eller ej.

Denne uvidenhed er en stor trussel mod ikke bare virksomheden men virksomhedens kunder og netværk. Data er værdifulde og ofte fortrolige og skal naturligvis behandles med største ansvar. Og det bør ikke være uvist hvem, der sidder med ansvaret, og hvordan det håndteres i tilfælde af datatab.

Rapporten giver et indblik i hvordan opfattelsen af backup-situationen er lige nu ude i de danske virksomheder når man spørge de teknisk ansvarlige.

Undersøgelsen viser, at der blandt mange virksomheder er behov for at styrke fokus på backup, afklare ansvar og forankre kendskabet til nye løsninger Illustration: Tech Relations

Med den stadig stigende mængde forretningskritisk data som dagligt bliver produceret i virksomheder og organisationer er en skudsikker backup-løsning en betingelse for at sikre virksomhedens forretning.

Der vil være jævnlige data-tab for de fleste virksomheder. Annalyse viser, at tab af kritisk data oftest skyldes menneskelige fejl og hardwarefejl. Men i mere end 20% af tilfældene ligger der ifølge respondenterne i rapporten en erklæret “ond” intention bag tabene, med hacking som den største kilde til tab, efterfulgt af ransomware, virus, online og fysisk tyveri af data.

Lokalt er større end cloud

For mange vil en af de overraskende fund i undersøgelsen nok være, at lokal serverbackup stadig er mere udbredt end cloudbaseret backup i et forhold på 63% mod 51%. Overlappet skyldes, at flere virksomheder har begge løsninger.

Tallet springer i øjnene dels fordi, at cloudtjenester efterhånden har 10 år på bagen og ikke mindst for mindre virksomheder tilbyder et mere sikkert og billigere alternativ end kostelig lokal it-drift, it-vedligeholdelse og it-sikkerhed på samme niveau som store leverandører af
cloud-tjenester.

Download rapporten her og bliv klogere på virksomhedernes backup-situation lige nu som beskrevet af dem, der arbejder inden for ansvarsområdet i de danske virksomheder.

Undersøgelsen her viser, at der blandt mange virksomheder er behov for at styrke fokus på backup, afklare ansvar og forankre kendskabet til evt. løsninger bedre end i dag.