Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Virksomheder kan ende i 90'ernes faldgruber

Af Henrik Hvid Jensen24. oktober 2010 kl. 07:446
Artiklen er ældre end 30 dage

I seneste udgave af Prentice Halls SOA Magazine har jeg en artikel om at virksomheder ikke forstår at udnytte Internettets fremtidige muligheder. Artiklen kan findes her http://www.soamag.com/default.php og introduktionen har jeg kopieret ind nedenfor

"Firmaer er klar til at drage kommerciel fordel af brugen af Internettets tredje stadie. Det tredje stadie tilbyder en ny kanal til samarbejdspartneren og giver mulighed for at ændre det konkurrencemæssige landskab i en branche.

Dette stadie kaldes integrationsstadiet.

I dette stadie kan firmaer få en konkurrencemæssig fordel ved at forstå og drage fordel af Internettets fulde potentiale. Dette stadie vil ændre Internettet fra hovedsageligt at levere indhold via en hjemmeside til også at levere automatiske forretningsfunktioner som services direkte i de interne værktøjer, som samarbejdspartneren anvender.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mange firmaer forstår dog ikke de mulige konsekvenser på deres konkurrencesituation og overlader det til it-afdelingen at bruge teknologien, der primært bruger den til interne effektiviseringer af it-miljøet. It-afdelingen har kidnappet integrationsstadiets eksterne potentiale og fokuserer potentialet på interne effektivitetsformål og holder det fanget i maskinrummet"

6 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
24. oktober 2010 kl. 17:07

(Undskyld.)

2
25. oktober 2010 kl. 13:09

Det får mig til at tænke på "Den harme linje" i starten af halvfemserne. Hold da op hvor var der mange der faldt i, endog meget store, grupper.

3
26. oktober 2010 kl. 12:41

Der er vel ikke noget nyt i det 3. stadie, det har været der i meget lang tid. Det der egentligt er mit spørgsmål, er hvorfor der ikke er mere fokus på at udtænke nye stadier (anvendelsesområder) for internettet, end de 3 gamle.

4
27. oktober 2010 kl. 10:45

Mit budskab er at der har været teknisk mulighed for stadie 3 i lang tid, men forretningen forstår ikke de muligheder det giver dem

5
27. oktober 2010 kl. 11:06

OK. Det har du ret i.

Forretningen er i mange tilfælde ikke videre forstående overfor økonomi som ikke direkte er relateret tilgammeldags købmandskab, men det er jo derfor vi EA ;-)

6
27. oktober 2010 kl. 11:28

Er det muligt for at V2 at læse korrektur og rette åbenlyse slåfejl i blogs? Den nuværende overskrift er pinlig.