Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Version2 relancerer på Drupal 7 ? vil du være med?

21. januar 2011 kl. 14:0518
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Efter mere end fire år med Version2 har vi besluttet, at der er brug for fornyelse med fokus på brugervenlighed, funktionalitet, brugerinddragelse, community og mobil.

Derfor relancerer vi inden sommer version2.dk på en ny platform.

Den nye platform bliver baseret på open source-systemet Drupal 7, som er et projekt, vi har fulgt lige siden, vi først lancerede version2.dk i november 2006.

Dengang var Drupal (i version 4.7) et ubeskrevet blad i mediebranchen, men siden er både systemets community og udbredelse eksploderet i omfang - senest markeret med en global fest 7. januar for at fejre lanceringen af den nyeste udgave 7, som har været undervejs i tre år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skiftet betyder et farvel til Xoops, som er vores nuværende platform. Vi har været rigtig glade for vores rejse med Xoops, men det projekt og community er i dag faset ud. Vi har i praksis kørt på en fork udviklet af Fynske Medier, og langt hovedparten af koden har været moduler, som enten Fynske Medier eller vi selv har skrevet.

På Drupal ser vi frem til at blive en del af et internationalt community med adgang til ikke bare et hav af moduler, men også dokumentation, litteratur, konferencer og masser af gang i den, hvor vi kan dele og få glæde af andres arbejde.

Som en del af vores indledende arbejde har vi allerede fået patches med i betydende Drupal-moduler, og det vil være vores mål her at spille en aktiv rolle, selv om det ikke bliver alt vores arbejde, vi deler.

Hvis vi ser bort fra teknikken bag, har vi en række mål med at lancere Version2 på en ny platform

  • Community-funktioner i form af debat, blogs, grupper og lignende skal spille en mere aktiv rolle på sitet, ligesom det skal være nemmere for indhold at indgå i sammenhæng med sociale medier

  • Vores mobile udgave skal ikke være en bleg kopi af desktop-sitet, men en fuldfed oplevelse med brugerlogin, mulighed for at kommentere og alt, hvad der hører med. Her får vi nye muligheder på Drupal, uden at vi skal til at kode alle funktioner flere gange for hver enhed.

  • Redaktionelt vil vi gerne bruge et format, som spiller endnu mere på nettets præmisser, hvor vi tydeligt stiller kilder til rådighed for vores læsere og integrerer multimedia-elementer mere elegant ind i vores artikler. Troværdighed og faglighed er vores nøgleord.

  • Både journalister, bloggere, debattører og andre, som har deres gang på Version2, skal have bedre værktøjer, som gør det nemmere for dem at oprette, redigere og styre deres indhold.

Vi vil i de kommende måneder på ugebasis blogge her på Version2.1 om specifikke emner, som forhåbentlig giver anledning til debat, gode ideer og forslag. Det vil blive alt fra kommentar-systemet, mobilsite og iPad-udgave til valg af Drupal-moduler og hosting-løsning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vi vil også inddrage vores brugere i test, når de enkelte funktioner er ved at være klar. Det er jeres site, så det skal selvfølgelig være på jeres præmisser, og derfor har vi også allerede gennemført den første fokusgruppe.

Vi ser frem til både dialogen om og arbejdet med at bygge et nyt Version2. Vi håber, at du vil være med - enten ved at deltage i debatten til vores mange blog-indlæg eller deltage i test, når lejligheden byder sig.

18 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger