Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Trist og tavs om sokkegate

21 kommentarer.  Hop til debatten
Blogindlæg5. august 2013 kl. 08:21
errorÆldre end 30 dage

Jeg har tavst hadet næsten alt om #Sokkegate indtil videre. Jeg har hadet Trine Bramsens blogindlæg,hvor hun fokuserer på mine mandlige kollegers udseende i stedet for deres fantastiske evner og iøvrigt mangfoldighed, hvor man kan finde en der passer til alle fordomme om alle fagområder. Derudover er det åbenbart ikke gået op for Trine Bramsen at der findes kvindelige nørder - og nej, vi går heller ikke alle i tennis-sokker og ja, vi er også ret forskellige, selv om vi har til fælles at vi er nørder og kvinder. Jeg ville ønske man kunne tie den slags luftning af fordomme ihjel (og hvor ville jeg ønske kommentatorer ville afholde sig fra at komme med voldelige betragninger, som lyder som slet skjulte trusler om vold mod Trine).

Jeg har også tavst hadet Poul Henning Kamps svar på Trine Bramsens indlæg. Udtalelser om kvinders brystmål som adgangsbillet til offentlig tale (uanset om den offentlige tale er intelligent eller dumt) skader os alle. Det skader kvinder, fordi det åbenbart stadig er tilladt at lave variationer af "kvinder skal tie i forsamlinger"-betragtninger her i 2013. Det skader nørdmiljøet, hver gang en nørd med slet skjult fryd gentager Poul Hennings anekdote på sociale medier - og dermed dømmes til at have en oldnordisk tilgang til kvinder af dem der kigger med. Hvis mit eneste kendskab til it-branchen byggede på de sidste dages udtalelser, ville jeg gå i en stor bue udenom branchen som arbejdsplads og om dens medlemmer som socialt selskab.

Jeg hader debatten på twitter og facebook, hvor blondiner, kvinder, politikere og deslige får med den brede had-pensel. Jeg hader når mine mandlige it-venner kalder Trine Bramsen for "bare en cunt" på facebook og dermed lufter noget der ligner en afskrivning af kvinder generelt. Jeg hader det især fordi dette er mennesker jeg kender, har et godt samarbejde med og respekterer - normalt.

Jeg hader at tv2 tog historien op og dermed fik resten af Danmark til at tænke at der nok er noget om snakken, når nu det er den gængse fordom, som it-ordføreren lufter. Heldigvis for sent til at påvirke ansøgningerne til diverse it-studier.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det eneste jeg ikke har hadet er den nøgterne diskussion af hvilke kvalifikationer en it-ordfører skal have, og hvordan vi som branche ønsker at samarbejdet med politikere skal fungere. Skal vi ikke holde os til den diskussion?

21 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
21
6. august 2013 kl. 15:07

Det komiske ved PHK's indlæg er, at han selv i nogen grad validerer sine tidligere udtalelser omkring IT branchens skurvogn, så han kan virke noget dobbeltmoralsk.

Når dét så er sagt, er det svært at klandre PHK for at reagere kraftigt på et så stereotypisk og intetsigende opråb, og der skal ikke meget til for at man bliver stemplet i en debat på skrift hvor misforståelser og manglende kropssprog altid er et problem.

Disclaimer: Jeg har hvide tennissokker på i dag, håber ikke konen vil forlade mig af den grund!

20
6. august 2013 kl. 12:19

Jeg må helt holde med dig i at jeg også med væmmelse og forbløffelse tyggede mig igennem PHKs indlæg. Det var jo nok verdens største selvmål nørdkongen fik sparket ind.

18
6. august 2013 kl. 00:41

Der er en væsentlig forskel på at gå til angreb på artiklen og på personen. Jeg synes, det er helt på sin plads, at der er kommet en kraftig reaktion på fordommene, men ligesom Therese har jeg haft det lidt svært med nogle af reaktionerne som de personlige angreb og den ide, at man bør gå ned på samme niveau (eller derunder).

Det er nok næppe en enestående begivenhed, at nogle mennesker ikke helt kan styre sig, når blodet koger, men den undskyldning holder ikke i retten, og det gør den heller ikke her.

17
5. august 2013 kl. 23:24

Trine Bramsen indlæg og den efterfølgende storm af indlæg har undret mig en del.

For mit vedkommende er det lettere ligegyldigt, om flertallet af it-folk måtte have hvide tennissokker på (selvom jeg ikke helt ved om man hvor de kan opdrives henne). Grundlæggende er IT-verdenen blevet så stor at næsten at den indbefatter næsten alle typer og er langt fra den stereotyp der muligvis var sand i firserne.

Meen, det der bekymrer mig er

  1. At en IT-ordfører ikke kan finde et mere relevant emne.
  2. At der ikke bliver svaret på kommentarer - heller ikker når det blot er noget der er skrevet for sjov.
  3. At jeg aldrig har hørt hende (eller andre politikere og topfolk) erkende at de har lavet en fejl - folk har blot ikke forstået budskabet rigtigt.

Grundlæggende forstår jeg ikke hvorfor en politiker overhovedet skrive noget for sjov eller med et glimt i øjet etc. De er jo ikke ligefrem stand up'ere - men skal gerne varetage en fornuftig styring af landet.

16
5. august 2013 kl. 22:19

En ting er selve indlægget, der i bedste fald kan karakteriseres som værende eksorbitant dumt.

Hvad værre er den måde TB stikker halen mellem benene, og efter sigende fortsætter i samme stil, men nu bare over for veninderne på Facebook.

Det er ynkeligt og patetisk at en sådan person kan være IT ordfører (hvad det så end går ud på, man kan have sine tvivl) for det regeringsbærende parti, men det er faktisk også totalt uacceptabelt at hendes chef ikke er skredet til handling - det viser jo desværre den totale afkobling mellem Christiansborg og den virkelige verden, som sætter begrebet folkevalg i et nærmest parodisk skær.

Hvis TB havde format, så ville hun sige som sin kollega fra Helsingør byråd: »Jeg undskylder over for alle de mennesker, jeg har stødt, og beklager mit udbrud og de dønninger, det har skabt. Jeg har opført mig som et fjols. Der er kun en, der kan lave om på det, og det er mig selv,«

http://www.b.dk/politiko/socialdemokrat-naegter-at-traekke-sig

Det er den eneste måde hun kan genvinde bare et minimum af troværdighed - men der kommer nok to torsdage i ugen før det vil ske.

14
5. august 2013 kl. 19:57

Sørgeligt niveau og arrogance TB demonstrererer. Og er jeg sådan set ligeglad med om TB er en dreng eller pige. Det er sagen og området simpelthen for vigtigt til.

ALle IT ordførere burde trækkes gennem et obligatorisk IT kursus som også skulle omhandle enkel kodning og sætte en TCP socket op. Ligesom jeg også forventer at en landbrugsordfører kan se forskel på en ko og en gris og har klappet en ko og gris og gået en tur i en mark i rusk og regn. Vi bør forlange at folk på den slags vigtige poster demonstrerer at de ved noget om området.

Faktisk lidt underligt at hele spin doktor verden ikke er kommet på den ide for netop at klæde deres chef (som TB) bedre på.

TB er hermed inviteret til et par dages IT i Aalborg. Hun kan komme sammen med første års studerende her til 1.sep inden folketinget åbner. mvh

12
5. august 2013 kl. 18:49

Jeg blev også trist over niveaet på PHK's kommentar - der var langt flere fordomme og firkantede holdninger end i Trine Bramsens oprindelige indlæg. I det hele taget er kommunikation spændende - hvem har fejlen når modtageren ikke forstår afsenderen eller man ikke forstår hvorfor andre handler anderledes end man selv ville gøre i en given situation. Nå men mon ikke bare vi skulle invitere Trine Bramsen til en øl et eller andet sted ? Har læst at ingeniøren brygger sit eget øl - så kan hun jo tage et par veninder med. Min erfaring er forøvrigt at de der virkeligt har forstået et emne kan forklare andre det uden brug af forkortelser. Jeg tror ikke problemet er Trine Bramsen men den generelle IT viden på borgen. Hvad tror I giver mest opmærksomhed hos politikerne - et brev til hver af dem i deres fysiske brevbakke eller en email til hver ?

13
5. august 2013 kl. 19:50

Jo men såvel PHK's kommentarer og alle de andre mere eller mindre grove udfald er jo alle sagt med et stort glimt i øjet. Så det går jo nok altsammen. ;-)

15
5. august 2013 kl. 19:58

enig men ironi er meget farligt at bruge blandt folk man ikke kender.

10
5. august 2013 kl. 17:40

...så får man svar. Og TB har fået masser af svar, selvom hun traditionen tro sikkert ikke har læst dem.

For mit eget vedkommende kan jeg sige, at mine svar har været baseret på at jeg er vred. Ikke over fordommene, for hvis du havde fyret dem af Therese, så havde det nok været sjovt. Men kun fordi du så tit skriver herinde med meget it-relevante indlæg.

TB for en enkelt gang taletid på en af Danmarks største it medier, og får dermed adgang til et meget bredt udsnit af it branchen. Og så er det her det bedste hun kan komme op med?

Sorry men så har hun simpelthen stemplet sig selv som ikke kun en dårlig it ordfører, men også en ekstremt ringe politiker.

Carsten

11
5. august 2013 kl. 18:09

TB for en enkelt gang taletid på en af Danmarks største it medier, og får dermed adgang til et meget bredt udsnit af it branchen. Og så er det her det bedste hun kan komme op med?

Sagen i en nøddeskal! Hun kan have alle de fordomme om mig min slags hun vil, jeg kan kun trække på skuldrene og ryste på hovedet. Men at spilde sine spaltemillimetre på den gang usammenhængende, modsigende, elitære platheder og så kalde det en "åbning af en vigtig debat", med et glimt i øjet - det er simpelthen ikke en MF'er og ordfører værdig!

9
5. august 2013 kl. 17:26

Hej Therese

Jeg har ikke set ret mange kommentarer der går for vidt, egentlig, men klart at de både måtte komme, og findes.

Jeg tror der er rigtigt mange der er enige med dig. Det er tilsyneladende sådan i flere partier, at IT ordførerposten er en lavstatuspost, som tildeles til juniormedlemmer. Det er vi nok mange der er rigtigt kede af & mange der gerne vil have opfyldt Peter Makholms kriterier.

Spørgsmålet er hvordan man når derhen. Det er rigtigt fristende at tro at man kan bruge nogle kanaler som du skitserer, men virker det? Situationen lige nu er unik, fordi TB har jokket ret så kraftigt i spinaten. Skal vi holde os for gode til at udnytte det? Hvorfor egentlig, hvis det reelt kan føres os i den retning vi gerne vil?

Jeg opfatter lidt udstillingen af Trine Bramsen som en slags "nok-er-nok" reaktion. Vi insisterer på at Danmarks største regeringsbærende parti må sætte en ordfører på posten, der i det mindste kan tage branchen alvorligt.

Hvis du tror at målet kan opnås på anden vis, synes jeg du skal forfølge det. Men, jeg synes ikke du skal rynke på næsen af at TB bliver udstillet - det er en del af den politiske virkelighed, at den slags sker. Er det pænt? Nej. Er det sådan vi gerne vil styre det politiske liv i DK? Nej. Men skal vi virkeligt forpasse muligheden for måske at få ændret status på de her ordførerskaber, bare fordi vi vil være den pæne elev i klassen?

Mvh

Mads Bondo Dydensborg

7
5. august 2013 kl. 15:20

Det eneste jeg har været ked af i forbindelse med Sokkegate er de sexistiske kommentarer.

Resten har været glædeligt.

Langt de fleste mennesker har tilsyneladende opdaget, at det ikke længere forholder sig som i Trine Bramsens verdensbillede, og har givet hende svar på tiltale. Også udenfor nørd-kredse. Jeg tror ikke man kan tie fordomme ihjel - jeg tror mere på at de skal luftes, debatteres og modsiges. Det er de blevet. Jeg tror ikke vi ser disse fordomme om IT-folk luftet igen. Det da glædeligt!

Det er også glædeligt, at Trine Bramsen forhåbentligt har fået korrigeret sit verdensbillede en smule - eller i det mindste har lært en smule ydmyghed. Med lidt held, så betyder det at hun for fremtiden vil lytte lidt mere til de IT-folk som har noget indsigt i det område hun er ordfører for. Et andet muligt udfald er at vi får en ny IT-ordfører - det ville også være glædeligt.

8
5. august 2013 kl. 15:25
6
5. august 2013 kl. 14:47

Hej Therese

Jeg forstår godt du hader noget af alt det, der bliver lukket ud på de sociale medier under #Sokkegate, TV2's hjemmeside hvor forfatteren har sluttet med "Hvad synes du?" og de nedladende toner der rettes frem og tilbage.

Jeg gider end ikke bruge tid på om TP skal bruge sin weekend på at besvare de hissige IT-folk, der tror de kan ændre hendes mening over sociale medier eller trække en undskyldning ud af hende.

Det, der er det gennemgående problem (set fra mit synspunkt) er, at politikere får tildelt/tager poster for områder og de så pludselig ved noget om det - eller de tror de ved noget om det. Da der blev spurgt i partiet "Hvem vil være IT-ordfører?" har de nok kigget skævt ned i bordet alle sammen, eller nogle få har sagt "JA og jeg vil kæmpe for posten" (det er mulighederne, for enten ved du eller også ved du slet ikke hvad der sker med IT-folk). Men hvis én har fået posten og ikke ved noget om IT-området, så er der lang vej igennem til dem der ved noget.

Da jeg læste TPs indlæg lo jeg højlydt flere gange, for "det skrev hun da bare ikke?" PHK's sidste citat syntes jeg (som mand) var meget sjovt, men jeg ville nok have formuleret det som "din viden på området skal være så høj (og holde min hånd op til skulderet) før jeg vil lytte til dig". Det er ikke at TP ytrer sig om sine fordomme - det er at hun antager sine fordomme er facts.

Jeg er altid glad for, at usandheder bliver gjort mindre "usande", men at Danmarks nok største IT-nyhedsformidler skal udsættes for først fordomme og derefter en rasende storm af nonsens fra læserne er blot neder'n for alle os i IT-branchen, der ønsker et ordenligt image.

5
5. august 2013 kl. 14:36

Der er masser af seriøse politikere man kan have en seriøs diskussion med og de fleste af dem lytter og sætter sig ind i tingene.

I tilfældet Trine Bramsen taler vi om en politiker der taler før hun tænker og som ikke sætter sig ind i tingene hun har ansvaret for.

Der er en årsag til at tre ministre fra hendes egen regering har sat hende på plads for det hun har sagt:

http://www.computerworld.dk/art/226063/lognings-ballade-justitsminister-saetter-it-ordfoerer-paa-plads

http://www.computerworld.dk/art/224387/minister-teleselskaber-skal-ikke-tvinges-til-bredbaand

http://www.computerworld.dk/art/215224/ole-sohn-undsiger-s-politiker-i-debat-om-mobildaekning

Jeg kan ikke komme i tanke om andre politikere der er blevet irettesat så mange gange af sin egen regering inde for så kort tid.

I den sidste sag var hendes påstande så vilde at enten have justitsministeren vildledt folketinget alternativt så løj Trine Bramsens på telebranchens årlige konference.

Kvinde er ude af synk med sin egen regering og i denne sag er da endda folk fra hendes parti der tager afstand fra hende:

http://www.fyens.dk/article/2341505:Indland-Fyn--Elitaert-crap--Trine-Bramsen--Roed-cat-fight-over-noerd-udtalelser

Det går sku godt i den regering, der er nok en årsag til at vælgerne løber skrigende bort fra dem - flere af Trine Bramsens slags og så skal S nok komme lang under 15% ved næste valg.

Hilsen

John Strand

1
5. august 2013 kl. 13:35

Jeg må trods alt have lidt mere "kultiverede" venner på facebook osv. end dig - jeg har faktisk ikke oplevet nogen generalisere over kvinder eller blondiner og har vist ikke set nogen kalde Trine Bramsen noget værre end dum.

Men jo, forargelsen over, hvor uintilligent det indlæg var må være ved at have lagt sig, og vi skal komme videre. Men problemet med det bliver nok, at vi kan sidde og tale internt alt det vi vil om, hvordan vi gerne vil have et bedre forhold til politikerne. I mellemtiden synes Trine Bramsen at hun var mægtig sjov, og har slet ikke opdaget, at hun har et dårligt eller anstrengt forhold til os.

For mig er det i høj grad et spørgsmål om, hvordan det her bliver til tovejs-kommunikation i stedet for? Det ser jeg som en nødvendighed for at kunne komme videre...

2
5. august 2013 kl. 13:56

Godt indspark! Min erfaring med politik (omend ganske lille) er at to-vejs-kommunikation ofte går gennem branche-organisationer. Desværre har jeg også hørt folk i it-branche-organisationer lufte fordomme overfor dem de burde repræsentere.

Et andet kunstkneb kunne være at besøge Christiansborg i en gruppe og forhøre om vi kunne få mødetid med diverse relevante folketingspolitikere. De er som regel lydhøre, når det ikke kræver mere af dem end at gå fra kontoret til mødelokalet. Jo mere organiseret og velopbakket gruppen er, jo større grund til at tage gruppen seriøst.

At undersøge hvem der er lokalt forankret i netop din kreds og skrive til dem direkte med bekymringer og forslag er også til tider en brugbar vej. Af en eller anden årsag tages facebook eller twitter mere seriøst af nogle politikere end emails, så man kan overveje kommunikationskanalen.

Det er desværre også vores problem, hvis vores politikere ikke er rustet til at tage de rigtige beslutninger indenfor vores felt, så benarbejdet er godt givet ud.

3
5. august 2013 kl. 14:26

Gode idéer alle sammen. Jeg tror at grunden til at de tager twitter og facebook kommunikation mere alvorligt er at der er en større risiko forbundet med ikke at reagere. Det er per default stillet ud til offentligt skue, det er emails trods alt ikke.

4
5. august 2013 kl. 14:36

Du har selvfølgelig ret Morten og min formulering var også ment som et stille suk over at der til tider skal trusler om dårlig omtale til før politikerne lytter til fornuft og eksperter.

Det fik jeg ikke formuleret godt nok :)