Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Tilpasninger af nyt Version2-site (opdateret)

20. august 2015 kl. 16:0852
Tilpasninger af nyt Version2-site (opdateret)
Illustration: MI Grafik.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Siden vores lancering af det nye Version2 i tirsdags har vi modtaget rigtig mange gode og konstruktive forslag til forbedringer fra sitets brugere. En lang række tilpasninger er implementeret, også i testfasen. Det gælder eksempelvis funktionalitet og design på mobilsitet.

Herunder har vi samlet en række af de tilpasninger, som vi har implementeret de seneste dage - eller har besluttet af implementere.

Whitespace:
Flere steder - f.eks. mellem overskrifter og tekstlinjer - presser vi afstanden mellem elementerne ned, så designet bliver mere kompakt og kræver mindre scrolling.

Mindre elementer:
Den grå menu i toppen af sitet gør vi lidt smallere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fotos:
Foto/illustration på debatindlægsholdere vender tilbage.

Cookies:
Vi har fjernet cirka halvdelen af alle tracking cookies:
Adform,
BidSwitch,
Improve Digtial,
Media Innovation Group,
OpenX,
RadiumOne.

Opdatering d. 20. august - nye tilpasninger:

 • Links til debat fra forside
 • Billeder på top tre er gjort til links
 • Der er fjernet en del whitespace (mindre afstand) både på forside og artikelsider
 • Topmenu er gjort mindre
 • Avatar på kommentarer
 • Ruller (som blog) er ændret på tablet
 • Kommentarer er flyttet højere op (på mobil)
 • Annoncer er markeret som annoncer
 • En lang række kosmetiske forbedringer
52 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
55
31. august 2015 kl. 11:09

På forhånd, tak.

Efter sitet er blevet til en rodebutik bakket op af nogle sjuskedorther, kommer jeg her praktisk talt ikke mere.

53
29. august 2015 kl. 14:11

Næh den optræder ikke under mest debaterede - håber ikke det er en bevidst handling fra v2s side. I så fald ryger der en bruger mere.

52
29. august 2015 kl. 14:08

Lagde mærke til at denne debat ikke er synlig fra forside, selvom der er flere indlæg end i #2 #3 etc. Håber det bare er en fejl i algoritmen.

51
27. august 2015 kl. 12:30

Er vi kunden eller er vi produktet?

Jeg anser V2 som placeholder for debatten, hvor det er der det interessante og kompetente kommer frem - artiklerne uden oversættelsesfejl eller mærkelige dollar konverteringer kan man som regel læse andetsteds før alligevel.

I det gamle layout kunne man danne sig et hurtigt overblik over både seneste debatindlæg, og nye artikler, hvorfor man en gang imellem da læste artiklerne.

Nu har jeg konsekvent scrollet ned til debatområdet af den 2 km høje side, og foretager reload, så jeg kan se om der er kommet nye debatindlæg - jeg ser aldrig om der er kommet nye artikler.

Så hvad V2 får ud af deres forringelser på sigt er mig en gåde.

50
27. august 2015 kl. 12:19

selv om de måske ikke er enige med os

Og det er netop sagen i en nøddeskal - ikke mindst når man tænker på de mange trackers og nogle - pænt sagt -besynderlige 'white'papers.

Er vi kunden eller er vi produktet?

47
26. august 2015 kl. 12:19

Checker i på datoen, men ikke årstallet???

Hvorfor stiller du et spørgsmål - V2 er i deres selvtilstrækkelighed holdt op med at svare på spørgsmål, ligesom der ingen ændringer vil ske (ud over at brugerne til sidst resignerer, og siver væk).

Men det har sikkert noget med deres "mest debatterede" random-number generator at gøre.

Jeg må faktisk erkende at jeg igen er begyndt at kikke på CW en gang i mellem.

46
26. august 2015 kl. 11:48

Har i ikke et problem med de blog-indlæg, der vises på forsiden? Der er flere meget gamle indlæg, der pludselig vises igen som om de var nye. Senest Trine Bramsens berygtede sokke-indlæg. Jeg checkede, om det var fordi nogen havde kommenteret på det igen, men seneste kommentar er fra den 26. august 2013 ... præcis to år siden. Checker i på datoen, men ikke årstallet???

43
25. august 2015 kl. 08:18

Jeg har faktisk begge 24" skærme drejet på "højkant" :)

Er dog stadig ikke glad for det nye design.

41
21. august 2015 kl. 17:57

Martin:

Hvis du bruger Chrome kan jeg anbefale kombinationen privacy badger + addblock (ikke addblock+). Dels kan man blokkerer en række trackers og dels ser man ingen reklamer.

40
21. august 2015 kl. 16:31

Ivan Skytte og Palle Simonsen

Information.dk, som også gik over til responsive layout sidste år, bruger en meget læsevenlig Sans-Serif type. Men de bruger altså også TypeKit fra Adobe, som altså koster en smule knaster.

Information har forøvrigt lykkedes transitionen fra klassisk layout til responsive layout med rimelig succes og med et pænt resultat.

TypeKit kan forøvrigt blokeres i Ghostery pluginet til Firefox, hvilket jeg bestemt vil fraråde.

Martin Kirk

Gemius.pl kan blokeres på mange måder. Også selve popup-vinduet.

38
21. august 2015 kl. 15:58

Har også flyttet forfatteren af kommentaren til bunden...

så hænger det hele bedre sammen.

36
21. august 2015 kl. 15:38

STOP NU DEN FORBANDEDE gemiusAudience POPUP !!!

jeg har sagt nej til den 40 gange nu !

35
21. august 2015 kl. 14:22

Der er rigtig nok at serif er lettere/hurtigere at læse - såfremt at mediet kan vise det tilstrækkelig detaljeret. Det er den lille detalje som tilhængerne af serif tit glemmer. Undersøgelsen tilbage i 50'erne var formodentlig på godt papir trykt med metal-typer. Der har serif's detaljer kunne bruges fuldt ud. Medier med matrix/pixel-opbygning ændrer reglerne. F.eks. var der ingen ved deres fuld fem ville bruge serif på en matrix-printer med 8x8 pixels til hvert bogstav. Det var først ved 24-nåle-printere at man begyndte at bruge serif med fornuftigt resultat.

På min skærm i min browser bliver brødteksten i kommentarer 14 pixels høj. Det er lige lidt nok til at bruge serif der. Nogle andre tekster, f.eks. overskrifter, bruger pixels nok til at serif ville kunne bruges. Men at blande serif og sans-serif kan være tricky at få til at se pænt ud.

34
21. august 2015 kl. 07:56

@Macijej Kan du ikke vise et par eksempler på sites der bruger serif, der er læselige? (v2 gælder ikke, for den er alt andet end) - en undersøgelse fra 50'erne uden eksempler tæller altså ikke nok i min bog :)

Her er et eksempel på en sans-serif site, der med mine trætte øjne er meget læselig:http://www.inc.com/jason-allen-ashlock/10-lessons-from-the-world-s-best-mobile-marketers.html

Meget, mere læsevenlig end v2, bedre struktureret osv, osv.

33
20. august 2015 kl. 11:54

Da de benytter et baggrundsbillede får man til tider et billede i så høj kontrast, at teksten ovenpå er direkte ulæselig.

Det gælder idag for fingeraftrykket i billedet til venstre.

Generelt burde de 3 billeder helt fjernes fra layoutet, for de gavner aldeles ikke noget som helst.

Desuden er der kun vist kommentarantal for den øverste overskrift i hver kasse. Hvorfor ikke gøre "læs også" artiklerne på lige fod med den øverste artikel? Det er ubrugeligt kun at have kommentarantal for specifikke artikler.

Kommentarantal ud for alle artikler er en velfungerende feature på ing.dk og var også på det gamle Version 2.

32
20. august 2015 kl. 10:17

Jeres fremhævelse af de 3 store kasser i toppen er altså ikke særligt god. Jeg er interesseret i et overblik over nye artikler, så bare list dem i toppen, gerne i en af siderne. Og gerne bare med overskriften, uden undertitel, så kan der være flere. Jeg synes den gamle dissposition med de nye artikler i midtersektionen, og mange af dem, var fin. Nu ser det ud til at der er en begrænsning på dem, og det er sværere at finde side 2 med nyheder.

Og også gerne kommentarer helt op i toppen.

jeg er faktisk ikke særlig interesseret i hvad I mener er tophistorierne, men det er da OK at I pådutter os dette, men gør det i en spalte, fx til højre eller venstre, eller helt i toppen og meget mindre - IMHO er det ret uinteressant.

30
19. august 2015 kl. 23:32

... dvs Gravatars på de personer som IKKE har et billede.

29
19. august 2015 kl. 23:24

Fedt at billederne af personer er kommet tilbage på kommentarene !!

Synes dog i burde vise nogle Gravatars eller lign som er unikke per person, hvorved det bliver nemmere at identificere hvem der skriver.

26
19. august 2015 kl. 15:13

På forsiden viser I de 9 nyeste indlæg. Jeg ville gerne se de efterfølgende indlæg et sted. Måske et "Vis alle" link til et view med en pager?

25
19. august 2015 kl. 15:13

Kan V2 overtales til at lave en wap- eller lynx-venlig udgave af sitet? For så bliver jeg fri for de højst besynderlige beslutninger, der er taget vedr. layoutet på siden. Det gælder specielt de tre øverste blokke, som gør, at jeg lukker for siden hurtigere end den når, at blive indlæst. Det er simpelthen for grimt.

24
19. august 2015 kl. 14:35

Som sagt, det er en håbløs rodebunke - så kære V2 (men I lytter jo ikke), kan I ikke i stedet overtage ing.dk's layout, det virker faktisk.

Eller nedlæg V2, og lad de få artikler det alligevel kun kan blive til optræde på ing.dk.

Og det morsomme er, at den gamle diskussion havde mere end 54 indlæg, selv om det er det der påstås er det mest debatterede.

Jeg ved ikke rigtig hvad V2 egentlig vil opnå, men en ting de hurtigt kan opnå er at sitet bliver stort set lige så ubenyttet som en jernbanestation nord for Skagen.

23
19. august 2015 kl. 14:18

Hvordan finder jeg den oprindelige artikel med kommentarer om det nye Version2 site ?

det er som om alt der er ældre end 1 uge bare forsvinder væk i glemsel

NB: Nej det er ikke fordi mine Stylesheets skjuler noget, jeg kan bare ikke nemt finde dem uden at søge helt præcist efter artiklen :(

22
19. august 2015 kl. 14:15

Når man deler en artikel med Facebook knappen, lukker siden og dermed Version2...

farvel og tak...

ja okay, skulle alligevel ikke læse flere artikler herinde...

21
19. august 2015 kl. 09:59

Kommer der færre artikler end der plejede, eller kan jeg bare ikke finde dem?

Det er en stor rodebunke - man kan ikke finde ældre indlæg eller debatindlæg der er ældre end de sidste 5.

I V2's begrebsverden er der åbenbart en og kun en side - det er lige før det er endnu ringere end CW (og det siger meget!).

Og til dem der har sagt at de vender tilbage efter en uge - vent bare et par år endnu, for endnu er det eneste der er sket at der er blevet tyndet lidt ud i whitespace, ellers så er det så som så med ændringerne, for V2 "er jo tilfredse".

20
19. august 2015 kl. 08:52

Kommer der færre artikler end der plejede, eller kan jeg bare ikke finde dem?

19
18. august 2015 kl. 09:40

Kan du ikke også lige fixe bredden? Der er ingen grund til at max width kun må være på 1100 px. ;)

16
17. august 2015 kl. 22:33

Til dem som ikke ved det, har jeg jeg lavet nogle custom stylesheets som fixer en del af problemerne på det nye Version2.


Jeg har for nyligt har opdateret Dark Theme så husk at opdatere !

 • Linjehøjden er blevet 1.5x i stedet for 1, hvilket hjælper yderligere på læsbarheden
 • Dobbelt kolonne virker på både blog og artikler uden problemer nu
 • Dobbelt kolonne skrumper til 1 kolonne på mobil, så hvis man har Firefox med plugins kan man sagtens bruge temaet dér

NB: Dark Theme inkludere alting fra Font-Fix så man behøver kun en af dem.

find dem her:https://userstyles.org/styles/browse/version2

og brug Stylish Addon til Firefox og Chrome for at benytte dem.

15
17. august 2015 kl. 11:24

Undskyld men det er en udpræget misforståelse at sans-serif er mere læsbar end serif, en alm godt læsende person læser serif fonte ca. 30% hurtigere (det er der undersøgelser somhar påvist, helt tilbage i 50'erne), at sans-serif er blevet udbredt i computersammenhæng skyldes udelukkende at skærmopløsningen ikke var høj nok til gode fonte.

14
17. august 2015 kl. 10:06

Når man tidligere klikkede på journalistens navn havde man mulighed for at sende en email og få rettet småfejl og misforståelser. Det kan man ikke længere. Skal man tweete i stedet?

13
17. august 2015 kl. 10:03

Brug nu hele browserens bredde i stedet for kun de midterste 750 pixel!

Det virker sikkert fint på en telefon/tablet, men på en 25" skærm kommer det til at se sjusket ud.

12
16. august 2015 kl. 13:32
 1. Først og fremmest - find en anden font - en sans-serif font er væsentlig mere læselig.
 2. Dernæst gør noget ved de store fede understregninger til at markere links. De virker ekstremt forstyrende.
 3. Det svære: Layout med brug af whitespace. Den store vlok foroven m.m. virker bare ikke på en desktop browser - tilbage til tegnebrædtet.
 4. Inspiration: Prøv at se hvordan f.eks. Feedly ser ud på en landscape 10" tablet - ganske overskuelig hvor hver side giver et godt overblik over et tema og den følgende side har flere artikler om samme. På desktop browser bruger man overskrifter til at skabe overskuelighed. Måske andre læsere også kan bidrage med eksempler og begrundelser?
 5. Lidt Ros: Jeg synes layout virker fint på en phablet
11
16. august 2015 kl. 12:22

Hvorfor skal det nu være så svært at finde de senest debatterede indlæg? På forsiden er der en liste over indlæg sorteret efter oprettelse. Et andet sted en list over 'Senest debatterede' men kun med link til den enkelte kommentar (sidst tilkomne for indlægget). Kort sagt en rodet planløsning uden naturlige (og synlige) navigationsmuligheder. Lav et antal links til forskellige sorteringer af indlæg og deres kommentarer.

10
15. august 2015 kl. 21:05

Fra at v2.dk er en side jeg normalt altid besøgte på hverdagene. Har det nye layout gjort at jeg sjældent kommet forbi mere. Det er simpelhen for rodet.

9
15. august 2015 kl. 14:13

Ikke at ing.dk er optimalt, men det er trods alt 1000x bedre end det her.

Så kan i også køre det hele på den samme platform, hvor eneste forskel er farverne på drupal themet.

8
15. august 2015 kl. 12:47

Jeg undrer mig stadig over valget af de 3 blokke med artikler øverst på forsiden og på undersiderne. Det giver ingen mening hos mig, at der bruges så meget plads på dem. Især ikke når man klikker på en artikel og man ser dem igen.

Hvad er tanken bag det?

6
15. august 2015 kl. 09:17

Når man har læst et langt indlæg, og vil give det en stemme, skal man scrolle op i toppen, afgive stemmen, og scrolle ned igen, for at læse videre.

Jeg synes, at det er en fordel, hvis det var muligt at stemme i bunden af indlægget.

4
15. august 2015 kl. 05:58

Nu loader den nye side med en hastighed der er ret fin ;)

Mener stadig brødtekstfonten kunne blive bedre med hensyn til skærmlæsbarhed.

3
15. august 2015 kl. 02:08

Det bliver da umådeligt firkantet, trist og med dårlig overskuelighed, nå i så vildt vil være 'mobil-følgagtige'.

Jeg kan ikke læse andet end overskrifter på min (i øvrigt pænt store) smartphone. Skal der læses mere, så er det på PC'en og der er det gamle format langt bedre.

Lars :)

2
14. august 2015 kl. 23:45

Hej.

+++ ingen facebook, twitter... script. Hvad laver chartbeat og tns-gallup scriptene ?? Og så er der emediate, gemius og newrelic jeg som udgangspunkt også blokerer.

 • Stadig designet som om hovedparten af brugernes skærme er kvadratiske. (man kunne måske rotere skærmen 90°, så kan alle andre også se at man læser Version2 ;-) Hvor ville det være skønt, hvis I gik foran med et design der følger browserens størelse. Langt de fleste nyhedsmedier har dette kedelige faste format, hvor man skal scrolle og scrolle og scrolle.
1
14. august 2015 kl. 23:17

Version 2 er jo blevet en stor rodebutik hvor det ikke er til at finde hoved eller hale.

Når man kigger ned over siden er det kæmpe klatter af tekst spredte i en fuldkommen uoverskuelige forvirring blandet billeder som er alt, alt for store.

Tekst og font er svært læselig og i en kulør som burde forbydes. Det er jo ikke os alle der 17 år og har super syn.

Menuen sidder skævt på siden nøjagtigt som et program lavet i 90'erne. Ja, det trækker så meget at jeg får helt ondt i venstre skulder.

Hvis Version2 skal repræsentere de bedste som IT-professionelle kan byde på, ja, så står det sgu skidt til IT i DK. Har I fået børn i 5. klasse til at lave det?

Selv Windows Metro interface er bedre og det er godt nok ringe. Jeg begriber ikke at nogen kan finde på at efterligne det.

Kan vi ikke få noget der er værd at kigge på og som er til at læse?

Føj, hvor er det ringe.