Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Til GOTO med andre øjne

Af Studiebloggen23. august 2013 kl. 11:364
Artiklen er ældre end 30 dage

Sidste år ved denne tid, skrev jeg et indlæg om GOTO-konferencen her på Version2. Jeg var underviser ved Aarhus Universitet, og skrev generelt om studie-relaterede emner. Konferencen var for mig interessant, i lyset af hvad den kunne give studerende - f.eks. som supplement til et kursusforløb. For hvor er der ofte langt fra dyrekøbte erfaringer (i det private) til brede, generelle tilgange (i teorien).

Jeg talte sidste år med en del studerende til konferencen. Der var mange frivillige, og nogle få havde benyttet sig af, at der er gratis adgang for studerende til konferencens keynotes (det er værd at bemærke, hvis du læser dette, kære studerende). En enkelt gruppe studerende skilte sig ud, ved at være blevet med af deres arbejdsplads (IT-afdelingen på SDU). De fik hele konferencen, sammen med deres kolleger, og en rigtig oplevelse. Det blev jeg glad for at se.

Siden sidst er der sket forandringer i mit eget liv. Universitetsverdenen er lagt bag mig (uden jeg dog har glemt den), og jeg er nu ansat i et af landets større softwarehuse som udvikler. Og jøsses, hvor er de to verdener forskellige! Derfor er det med helt andre øjne, at jeg denne gang drager til den gode, gamle konference i Aarhus.

Det sidste års tid, har jeg fulgt interesseret med i de store offentlige udbud. Sundhedsplatformen til Region Hovedstaden, f.eks., men også IT i det offentlige generelt. Dansk IT har holdt nogle gode debatmøder om netop dette, og det har været spændende at deltage i. En del af dette område, er hvordan vi kan udnytte teknologi til at lave forretning og services på big data, herunder de mange tilgængelige offentlige data. Det synes jeg er utrolig spændende, fordi det (måske) fører til "fremtidens IT". Indslagene på konferencen, som jeg vil følge på grund af denne interesse, er Data in Reality, Making Sense of Data, Open Data / eGov, og NoSQL, MySQL and Big Data Analytics. Tilsammen håber jeg, at de giver mig en bredere forståelse for mulighederne med Big Data, som sammenholdt med behovene som borger i samfundet, kan give mig nogle flere konkrete ideer til, hvordan vi kan anvende Big Data herhjemme.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Min tid i det private, har også åbnet mine øjne for .NET og Microsofts fortræffeligheder - noget jeg aldrig troede jeg skulle skrive. Jeg har for nylig taget certificering som MCSD - Web Apps-udvikler, og især ASP.NET MVC 4 slår mig som et fremragende framework, som jeg aldrig var stødt på på universitet (på min lidt snobbede Mac-platform). Med disse positive erfaringer, vil jeg glæde mig til, at revurdere nogle nye og gamle teknologier på konferencen. Jeg har haft den luksussituation i universitetsverdenen, at kunne vælge de teknologier jeg havde lyst til at bruge, og for at gøre en lang historie kort, er det jo nok de færreste forundt. Mon ikke sporene Modern iOS, The Right Language for the Job, Battle-hardened HTML5, og Good Javascript vil bringe mig godt up-to-date, med hvad der sker på denne front? Det glæder mig i hvert fald, at denne afdeling ikke er mere obskur i år. Hvor er Aarhus-sproget Dart i øvrigt blevet af i år?

I maj var jeg til Agile Coach Camp i Dragør. Et open space centreret omkring Agile og relaterede emner. Med de gode oplevelser derfra i mente, vil jeg holde ca. halvdelen af kalenderen åben i konferencedagene, og følge samme princip: lytte til anbefalinger fra andre, mærke efter om jeg skal have noget "tungt" eller "let", og måske vigtigst: finde vej ud, og spare hjernen, hvis det viser sig, at taleren ikke beriger mig med noget.

Fortsættelse følger fra konferencen - naturligvis.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
25. august 2013 kl. 20:06

Vi var også en flok studerende fra IHA som deltog gennem vores arbejde hos IT Minds.

Det var rigtig inspirerende at høre mere om hvad der rør sig i branchen og man følte sig jo som en dreng i en slikbutik når der skulle sammensættes program for de enkelte dage :)

3
24. august 2013 kl. 15:36

Jeg tror lige at min buzzword bingo-tæller fik overløb. ;-)

1
23. august 2013 kl. 12:39

Sidste år var vi fire studerende fra SDU, der var med som crew. Tre af os var så samtidig også ansatte ved IT-service. Tilfældigvis var nogle af vores kollegaer så også på konferencen. Så IT-service betalte ikke for os. Det er for mig heller ikke nødvendigt med de gode forhold som GOTO giver for deres frivillige.

2
23. august 2013 kl. 12:42

Tak for dit svar. Jeg synes også, at det var en utroligt flot ordning, I havde landet. Jeg fik det forkerte indtryk, fordi vi alle spiste frokost sammen, og I virkede som "et team" - hvilket I jo så også er til daglig.