Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Telmores babyalarm banker Philips'

14. juli 2009 kl. 09:0932
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Her i foråret blev jeg far for anden gang, i denne omgang til en lille, dejlig dreng. Det kan klart anbefales, selvom meget bliver anderledes i ens liv. Kender du i øvrigt til mursejlere? Sikkert ikke, men det er nogle interessante fugle. De skal ofte flyve langt for at samle føde og er nogle gange væk fra deres rede i dagevis. Derfor har deres unger udviklet den misundelsesværdige evne at kunne gå i dvale i op til 10 dage i træk. På den tid kunne konen og jeg have været på vandreferie eller på et mindre cruise i middelhavet. Men, ak, sådan er menneskebørn ikke indrettet. Derfor kom baby-alarmen igen ind i mit liv.

Jeg tror, jeg ved hvem vores Philips baby-alarm er udviklet til, nemlig kvinder eller rettere mødre. For hvorfor skulle nybagte fædre rende rundt med en hvid dims i kobjælde-størrelse hængende og dingle i en snor omkring halsen, som bipper hvis vi kommer uden for radiokontakt med vores spæde "fodlænke"? Det er jo, trods alt, ikke os, der har mælken til den lille ny familieforøgelse.

I en udsendelse om mandlige sygeplejersker fortalte en af de sjældne af slagsen (og nej, det var ikke Gaylord Focker), at mens kvinder måske har et omsorgs-gen, så har mænd altså et beskytter-gen. Det har manden ret i. Så hvorfor har vi ikke baby-alarmer som tillader os mænd at ligne de maskuline beskyttere, vi nu engang er, som fx secret service-livvagter med øresnegle eller Tom Cruise i MI3?

Nænej, vores alarm har budt på en udvikling af baby-alarm konceptet, hvor den mest markante nyskabelse er, at kanten på kobjælden skifter farve hvert år. De har stadig ikke fikset det problem, at dimsen tærer på batterierne, selv når den er slukket, så den (a) er løbet tør for strøm når man skal bruge den eller (b) skal opbevares med batteri-låget åbent og en tandstik sat ind for at afbryde den galvaniske forbindelse mellem batteri og enhed når den ikke bruges. Dimsens rækkevidde er heller ikke endnu blevet meget bedre end ca. 20 meter i bymæssig bebyggelse. Og tro mig, i bymæssig bebyggelse har man som far af og til trang til at komme lidt længere væk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ind fra højre kommer en løsning med direkte reference til trenden "The Economy of Free": Den er gratis - på en måde og med måde. Telmore har en Telmore-til-Telmore service som tillader at ringe gratis mellem to telmore-mobiler. Andre teleselskaber tilbyder noget lignende. Den service er vi tilmeldt i forvejen af andre årsager. Så når den lille sover, er det bare om at smide den ene mobil ned i barnevognen, tænde et bluetooth headset på den anden mobil og så af sted med konstant forbindelse til trolden uden at ligne et domestificeret klovdyr på afveje.

Potentialet er utroligt. Med en reaktionstid bedre end et SWAT-team eller rigshospitalets lægeambulance, dvs. på under 3 minutter, kan jeg være hjemme igen. 3 minutters aktionsradius i bymæssig bebyggelse rækker for mit vedkommende til både en park, et renseri, en vinhandel, tre take-aways og fire supermarkeder. Cafeer? Nejda, det ville være en tand for nonchalant, men der er fem cafeer inden point-of-no-return. Til information for den barnløse læser er point-of-no-return den afstand, en far kan bevæge sig væk fra basen uden at få bemærkningen fra moderen: "så behøver du ikke at komme hjem igen...". I umiddelbar forbindelse med et review af dette indlæg har min kone ladet mig forstå, at mit personlige point-of-no-return dog ikke ligger meget over 20 meter, men måske er du anderledes stillet.

Efter en time begynder telmore-taxameteret atter at tikke, så træerne vokser ikke ind i himlen - på den anden side sover den lille alligevel sjældent længere.

Ud fra en system-arkitektonisk betragtning er det jo at gå over åen efter vand at etablere en radio-forbindelse mellem flere aktører og involvere mastodontiske afregnings-applikationer for at opnå det, som kunne klares ved en direkte radioforbindelse mellem to enheder. Men fordelene opvejer den mere komplekse løsning og economy of scale gør den mulig. Visning af babys humør via ikoner og lignende, som den dedikerede baby-alarmløsning tilbyder, må man så klare sig uden. Helt ærligt, det har vi heller ikke brug for. Er du mand og står du overfor for at investere +500 kr. i en baby-alarm? Mit råd er: Lad være - bevar din maskulinitet og brug mobiler i stedet.

32 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
35
26. november 2013 kl. 15:46

Du har fuldstændig ret i, at Philips babyalarmer er urimelig store. Dog skal det lige tilføjes, til Philips forsvar, at deres babyalarmer er lavet til det europæiske marked, så de er slet ikke beregnede til at være "mobile".

Danmark er et af de eneste lande i verden, hvor vi lader vores børn sove ude. Derfor er Philips babyalarmer designede til at være stationære og konstant få strøm fra stikkontakten, hvilket de egner sig perfekt til. Af samme årsag har de fleste Philips babyalarmer ikke indbyggede genopladelige batterier, men de har blot plads til 2-4 AA batterier.

Ønsker du en god "mobil" babyalarm, kan en Neonate eller en Smart Nova babyalarm anbefales. Eller også kunne du vælge den dansk producerede babyalarm Nabby, hvor babyenheden forbindes til din smartphone eller tablet.

Du kan se de forskellige babyalarmer her: http://www.babytorvet.dk/shop/babyalarmer-5s.html og et lidt andet udvalg her: http://www.babysverden.dk/shop/babyalarmer-56c1.html

1
14. juli 2009 kl. 09:36

Måske kunne du udbygge systemet lidt. De fleste telefoner har jo stemmegenkendelse.

Hvis det nu viser sig at afkommet skriger på samme måde hver gang, kan du jo indstille telefonen til at ringe til far når han er vågen. Hvis han nu skulle finde på at sove mere end en time ad gangen har du jo elimineret det økonomiske problem.

En anden problematik er jo mikrobølgestrålingen som du i hvert fald minimerer på denne måde. Desuden er det bare så 2005 at rende rundt med et Bluetooth headset når man er i føtex...

Der er muligheder i det her!

2
14. juli 2009 kl. 10:08

Nu er der også noget jeg kalder idea-of-no-return - og din med stemmegenkendelse er vist derhenne af :-) Men måske kan fx en andriod kodes til at reagere på lydniveauer i omgivelserne?

Hvis det er so 2005 at rende rundt i føtex med et bluetooth headset, hvad er det så ikke at rende rundt nogen som helst steder med en kobjælde? Men jo, begge dele er urimeligt uncool. Så hvor kan man få et cool 007 headset?