Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

TechSNAP - nyt sysadm og sikkerheds online-show

14. maj 2011 kl. 21:296
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Hvis I ligesom jeg synes det er interessant at lære fra sysadm- og netværks-sikkerhedsfolk, så har jeg et godt forslag. For fire uger siden startede Jupiter Broadcasting med et ny ugentlig show "TechSNAP", som styres af Chris Fisher (kendt fra Linux Action Show - Twitter @ChrisLAS) og Allan Jude (Canadisk Professor - Twitter @allanjude).

TechSNAP har indtil nu sat fokus på gode og dårlige erfaringer fra f.eks. nedetiden for Amazons Cloud eller Sonys fortsatte katastofe med Playstation Network. Chris og Allan laver et solidt forarbejde og præsenterer de lidt tunge emner på en glimrende måde. Jeg kan godt lide at de først tager fat i emner når der er et solidt overblik over deres historier. Jeg er ved at få et meget negativt syn på Sonys måde at arbejde på.

Et anden grim historie, de har behandlet for to uger siden er sikkerheden hos DropBox - de har vist heller ikke styr på det ![Eksternt billede](http://www.version2.dk/uploads/smil3dbd4d75edb5e.gif" alt=")

Jeg hører også fast Linux Action Show (som podcast), men hvilke andre tech podcasts med tung substans bør man som Linux/BSD/UNIX-geek følge?

Artiklen fortsætter efter annoncen

/pto

6 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
14. maj 2011 kl. 22:15

Jeg kan anbefale FLOSS Weekly (http://twit.tv/floss). De har hver uge interviews med folkene bag diverse fri og open source software projekter.

2
14. maj 2011 kl. 23:23

I den lidt lettere genre er Ubuntu UK podcasten rimeligt ok, synes jeg: http://podcast.ubuntu-uk.org/ (selvom de der gameshows de har kørt i de seneste afsnit vist er sjovere for værterne end lytterne.)

Ind imellem synes jeg at det er meget underholdende at høre Stack Exchange (tidligere Stack Overflow) podcast'en - http://blog.stackexchange.com/ - det er lidt skægt at høre Windows-folkene bag stackoverflow.com et al om deres nærmest parallelle univers ("Subversion var en revolution - flere kunne pludselig rette i samme fil samtidig!", "MVC er lige kommet i beta fra Microsoft, det er supersmart!", "Hey, for at bruge mere end 48GB ram skal man s'gu betale for en ny Windows licens?!?" o.l.)

FLOSS Weekly er lidt overfladisk i mine ører - og jeg får pip af Simon Phipps læspen/måde at tale på, når han er med (unfair, for han virker ellers fornuftig, men...)

3
15. maj 2011 kl. 01:42

Jeg er selv glad for Security Now, hvor der også tages fat på de lidt tungere sikkerhedsmæssige emner. De havde bl.a. en glimrende gennemgang af alt hvad der var tilgængelig af viden om StuxNet.

Et show med Chris fra LAS uden Bryan Lunduke. Det lyder som en stor lettelse.

Okay, når I andre nu har taget låget af podcast-æsken, så kommer lige et udtræk af tech-afsnittet fra min Newsbeuter-fil... Linux Outlaws: http://feeds.feedburner.com/linuxoutlaws-ogg?format=xmlBSDTalk: http://www2.madphilosopher.ca/bsdtalk_ogg.xmlPalaver: http://gopher.info-underground.net:70/l ... gg-rss.xml Mintcast: http://www.mintcast.org/feed/podcast/?format=oggUbuntu UK Podcast: http://feeds.feedburner.com/UbuntuUkPod ... format=xml TuxRadar Podcast: http://www.tuxradar.com/rssFaiF: http://www.softwarefreedom.org/feeds/podcast-ogg/This Week in Fedora: http://www.frostbitemedia.libsyn.com/rss/twifoggFrostcast: http://www.frostbitemedia.libsyn.com/rss/frostcastoggThis Week in Debian: http://www.frostbitemedia.libsyn.com/rss/twid.oggFull Circle Magazine: http://fullcirclemagazine.org/feed/Radio Tux (tysk): http://radiotux.de/podcast/rss/radiotux-all.xmlRadioLab: http://feeds.wnyc.org/radiolab