Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Tales from the toilet..

6 kommentarer.  Hop til debatten
Blogindlæg9. april 2010 kl. 00:20
errorÆldre end 30 dage

Kan I huske ODIS konkurrencen der fandt sted i februar i år ?

Nej ' Virkelig ikke ' Jamen så gå IKKE ind på ODIS.dk for det handler om byen Ødis, og det har jo ikke en fis med ODIS at gøre...

ODIS var en konkurrence der havde til formål at skabe opmærksomhed omkring værdien af offentlige data ved at præmiere en række gode ideer der gjorde brug af offentlig data.

De glade vindere fik 100.000 kr. hver, som de kunne investere i den videre udvikling af deres services, og jeg havde fornøjelsen af at være med i den hårdtarbejdende ODIS-jury der skulle vælge 3 vindere blandt de indkomne forslag, som der var mange - og mange gode af!

Toiletdamen

En af de vinderne var Tine Müller som står bag sitet Findtoilet.dk, der har som ambition at vise information om toiletter i de danske byer.
Målet er at give brugerne et godt overblik over danske toiletter og disses faciliterer - en god og enkel service med et klart formål !

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og data til sitet, dem skulle man da tro blot var tilgængelige, right?
Her er jo ikke tale om sensitive eller fortrolige oplysninger ' Ej heller tale om data som andre kunne tjene penge på vel '
Måske har nogen tjent penge på at indsamle data, men det forhindrer vel ikke at vi borgere har adgang til dem...

Right ? Desværre ikke - kommunerne vil ikke slippe data helt frivilligt, men KL er blevet aktiveret, så lad os håbe på snarlige resultater !

Mens vi venter...

En Findtoilet service på nettet er jo en fin ide, men vil den evigt tissetrængende smartphone ejer ikke også ønske, at Findtoilet kunne bruges på mobiltelefonen.

Det tror jeg. Og det har jeg besluttet mig for at gøre noget ved.

Næste uge er der jo IT & Telestyrelsens (i øvrigt totalt udsolgte) konference om Offentlig IT, DigITAlisér, og på førstedagen - d. 14. april - vil jeg sammen med en superdygtig iPhone udvikler (Uffe Koch fra Huge Lawn Software) sætte et par timer af fra kl. 14 og frem, til at lave første version af Findtoilet - den mobile version - til Android og iPhone.

Koden vil blive doneret til Tine Müller som open source, så I nørder - tissetrængende eller ej - kan arbejde videre med koden og på bedste community vis lave en god mobiludgave med mange fede features.

For let's face it - der er IKKE penge i lortet, so to speak. Men Tines enorme indsats for at lære Drupal og Google Maps, så Findtoilet.dk kunne blive en realitet, er en lektie for os alle om at teknologien ER indenfor rækkevide, og at os med teknologisk viden har en forbandet pligt til at skabe de her løsninger for at bringe de offentlige data fuldt ud i spil...

Som the late Helge Sander sagde:
"Borgere og virksomheder kan udvikle nye tjenester, der er med til at gøre den offentlige sektor mere gennemsigtig."

Just do it...

PS: Er DU på DigiITAlisér konferencen eller i nærheden af Århus C d. 14. april, så kunne vi nok godt bruge lidt hjælpe fra en ikon-geek, eller bare en kodenørd mere - og ellers, kig blot forbi og få en god snak om offentlige data.

Se mere om ODIS og Findtoilet.dk her:
http://www.version2.dk/artikel/13789-toilet-applikation-vandt-100000-kroner-i-dansk-konkurrence

6 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
9. april 2010 kl. 22:58

Hej Michael

God ide - jeg checkede lige hurtigt Århus på OpenStreetMap igennem og fandt to toiletter. Kbh. C kunne jeg ikke hitte nogle i umiddelbart...så der skal laves lidt benarbejde først - hvem melder sig :-)

3
11. april 2010 kl. 18:56

En hurtig Google-søgning viser at der er en del lignende services - som blot er worldwide, fx SitOrSquat: http://www.sitorsquat.com/sitorsquat/home/map

Den har en iPhone App (jeg ved dog ikke om den er fed), brugerne kan selv tilføje toiletterne og den kender allerede til en halv snes toiletter i KBH.

6
24. april 2010 kl. 16:54

Fik hjælp af landskabsarkitektstuderende Mathias Kofoed Poulsen til pissoir-koordinaterne, så nu efter en uges HÅRDT arbejde har jeg fået tydet Københavns kommunes excel-fil http://www.tinemuller.dk/PROJEKT/toiletter/Offentlige%20toiletter%20i%20Kbh%20Maj%202009.pdf og selv indtastet info i Drupal, så nu er 1. udgave af Københavns kort online http://www.tinemuller.dk/test_drupal/node/6. Nyd specielt StreetView som jeg selv har fundet manuelt og indsat.

Da jeg jo ikke selv benytter pissoirer, må I godt tjekke om StreetView viser det korrekte sted. Det har ikke været lige nemt at finde. Nogen gange er de skjult bag træer o.lign.