Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

T-183d (and holding)

31. marts 2021 kl. 11:1416
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Mit personlige kontrolpanel fortæller mig her til morgen, at der er 183dage, et halv år, til vi skal have flyttet hele datamuseum.dk's samling.

Og for at sige det som det er, har vi ikke pokkers meget nyt at rapportere.

En masse gamle computere, ringbind, magnetbånd, floppydiske mv. er ikke det der har fyldt mest i mediebilledet i den senere tid.

Vi har faktisk ikke engang kunnet komme i nærheden af vores samling de sidste mange måneder, for Ballerup Kommune har totallukket "Tapeten".

Artiklen fortsætter efter annoncen

"T-183d and holding" som de ville sige i Florida...

En af de bygninger vi kigger på er Lyngby Radio og når vi ikke kan komme ud af hjemmekontoret, må vi jo prøve at lave noget hjemmearbejde i stedet og det har gravet en sjov historie frem.

Bygningen ligger "på hjørnet" ned mod Bagsværd Sø, et område der, med rette, er naturfredet.

Plangrundlaget er Gladsaxes Byplan tolv, specifikt tillæg IV, der udlægger området til "offentligt formål til brug for Post- og telegrafvæsenet" og jeg ved at afklare med Gladsaxe Kommune om vores "BitHouse" projekt er forenligt med den plan, for Gladsaxe Kommune er åbenbart ikke ivrige efter at forandre den.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tillæg IV giver tilladelse til at P&T kan bygge et enormt kontor- og laboratoriekomplex, der vil tage udsigten fra Bagsværd Sø på et langt stykke af Bagsværdvej, et byggeret hvis udnyttelse helt sikkert ville medføre rama-skrig i hele kommunen.

Men hvorfor blev denne byggeret aldrig udnyttet til at begynde med ?

Tillæg IV er underskrevet af borgmesteren i Gladsaxe d. 19 marts 1973, han var Socialdemokrat, folketingsmedlem og en stor mand i partiet.

Erhard Jacobsen hed han, I har muligvis hørt om ham :-)

Der er meget der tyder på at dette P&T byggeprojekt startede som en god gammeldags studehandel i Folketinget, hvor Erhard Jacobsen skulle have noget for noget andet.

Et par tusinde tjenestemandsansatte skatteydere er en stor luns kød for en omegnsborgmester og han har helt sikkert ikke tabt meget søvn over at det kostede udsigten til noget vand.

Inden Tillæg IV bliver godkendt i forskellige andre myndigheder, sker der dog ting.

Den 6. november 1973 er der afstemning i Folketinget om Ligningsloven, (= skatteloven) og Erhard Jacobsen er der ikke til at stemme sammen med sit parti, og derfor falder regeringen Anker Jørgensen I.

Iflg. Wikipedia forklarede Erhard Jacobsen sig således til pressen:

»Denne regering går af på et grundlag, som er fuldstændig uværdigt. Hvis man ville have fat i mig, kunne man få fat i mig. Når man siger man har ringet hjem hele formiddagen, hvorfor sender man så ikke en bil, det ta'r tolv minutter, at få fat i mig. (...) Det er jeg da ligeglad med. Når de siger at de har prøvet af ringe til mig hele dagen, hvorfor sender de så ikke en bil ud? (...) Jamen hvis det er så vigtigt; hvis regeringen ikke er mere værd, at man ikke kan sende en bil ud, all right; så er det ikke min vurdering. Man har intet gjort for at få fat i mig, det er sandheden. Det vidste de godt. Jeg sad ude i min bil hele dagen, fordi der ikke var mere benzin på bilen. (...) Jeg har siddet hjemme i mit hus hele formiddagen. På rådhuset; de kunne bare have ringet til rådhuset, så ville de have fået fat på mig. (...) Det kommer slet ikke sagen ved. Det skal bare ikke hedde sig, at jeg i ligegyldighed sidder derhjemme. Man har ikke forsøgt at få fat i mig, for så kunne man have fået det. (...) Det kommer slet ikke sagen ved, om jeg var ked af det! (...) Om jeg var?! Jeg ville have stemt ja for dette forslag uden videre. Det er slet ikke et forslag, der interesserer mig. Jeg har ikke fået besked. «

Den 8. november 1973 stifter Erhard Jacobsen partiet "Centrum Demokraterne", som sammen med Mogens Glistrups "Fremskridtspartiet" stormer ind i Folketinget ved valget d. 4. December samme år, et valg der siden har fået navnet "Jordskredsvalget".

Med Jordskredsvalget skiftede regeringsmagten til Venstres Poul Hartling og hvad studehandlen end gik ud på, blev den tydeligvis ikke til noget, for P&T flyttede aldrig til Bagsværd Sø.

Jeg har ikke selv haft lejlighed til at se Lyngby Radio bygningerne endnu, så jeg ved ikke om de er velegnede til vores "BitHouse".

Men hvis de er, skal vi som sagt have Gladsaxe Kommune til at nikke lodret på at et stilfærdigt computermuseum må bo der og derefter skal vi naturligvis finde nogle penge til at få fingrene i bygningen.

Der skal nærmest ske et mirakel hvis vi skal nå det på 183 dage...

phk

16 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
16
25. april 2021 kl. 11:25

De fik jo lov at bruge det gamle posthus på Østerbro, til omlæggelse til deres museum: https://www.enigma.dk/. De har måske en kanal til P&T som kan genanvendes, til evt at lægge billet på Lyngby Radio's område.

mvh Peter

15
5. april 2021 kl. 14:01

En sang skal der til: John Mogensen Erhard

Versefødderne passer også til "Mette".

12
1. april 2021 kl. 09:19

Må det være

"Frem og tilbage er dobbelt så langt" ?

Vi er opsagt fra 1okt, så: T-183d

10
1. april 2021 kl. 08:54

Må det være

9
1. april 2021 kl. 08:24

hvordan ser økonomien ud for foreningen?

der har tidligere været en masse skriveri om det... er den i hus hvis dette projekt kan lade sig gøre planlovsmæssigt?

hvorom alt er krydser jeg fingre... og håber flere vil overveje at melde sig ind foreningen.

8
31. marts 2021 kl. 21:18

Har du kendskab til anvendelige bygninger på adressen? (Radiomarken)

Vi ved, fra et par bestyrelsesmedlemmers rundtur, at LyRa bygningen har potientiale for os.

Vi har nærstuderet tegninger fra Gladsaxe Kommunes byggesagsarkiv, og de kan besvare nogle af vore spørgsmål, men de rejser en masse andre, som kun/bedst kan afklares ved at besøge bygningen og måle på tingene.

Hvis Gladsaxe Kommune kigger på vores brevpapir og siger "Der står ikke Post&Telegrafvæsnet", har vi ingen grund til at folde tommestokken ud, men det vil vi gøre hvis vi får en positiv tilbagemelding.

Valdemar Poulsens Vej lyder som bedre placering end Bagsværd Møllevej

Vejnavne er noget byråd kan lave om på, så det bekymrer mig overhovedet ikke og skulle det være, er jeg nogenlunde sikker på at der ikke findes en "Buesendervej" noget sted i landet :-)

Hvis vi ender i LyRa bygningen, er det selvklart at vi også skal formidle radiomarkens historie, hvilket jeg er sikker på at både DTM og Enigma vil hjælpe os med.

7
31. marts 2021 kl. 19:26

Har du kendskab til anvendelige bygninger på adressen? (Radiomarken)

Valdemar Poulsens Vej lyder som bedre placering end Bagsværd Møllevej (Hededanmark).

Når (eller hvis) bygninger er identificeret, er det vel bare at gå igang med at bearbejde kommunen, som i dette tilfælde er Gladsaxe.

6
31. marts 2021 kl. 18:32

...er den røget ?

Ja, den tror jeg vi har opgivet, den er i meget dårlig stand og det lader til at alle helst vi have den revet ned.

5
31. marts 2021 kl. 17:37

...er den røget ?

3
31. marts 2021 kl. 13:23

Ja, selvf!

Rettet.

2
31. marts 2021 kl. 13:01

Du mener vel Jørgensen?

1
31. marts 2021 kl. 12:17

Lyngby Radio har ganske vist stået tom længe, men nu er HedeDanmark flyttet ind. Er bygningen stor nok til jer begge?