Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Støt IT-Politisk forening

17. april 2019 kl. 10:092
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det officielle lydspor til dette indlæg er Gil Scott-Heron - The Revolution Will Not Be Televised https://www.youtube.com/watch?v=qGaoXAwl9kw
(og ja, det er ironisk at linke til den på netop YouTube apropos uploadfiltre osv osv.)

Dette blog-indlæg er en fortsættelse af et tweet som Thomas Steen Rasmussen, @tykling skrev igår - som jeg gerne vil støtte og udbrede mere.

> IT Politisk forening lægger hvert år et kæmpe arbejde for at holde IT lovgivning fornuftig.
> Hvis du ikke har tid til at involvere dig i arbejdet så er det mindste du kan gøre at melde dig ind i @itpof - det koster 100,- om året. Pengene går bl.a. til @edri og er godt givet ud.
https://twitter.com/tykling/status/1118051235687469056

Thomas har fuldstændig ret. IT-Politisk forening lægger et kæmpe arbejde og vi burde allesammen være medlemmer, uanset om du er enig eller uening bliver al vores lovgivning bedre af at vi får diskuteret dem.

Artiklen fortsætter efter annoncen

IT-Pol emner er blandt andet:

  • Logning
  • Netneutralitet
  • Censur
  • E-valg
  • EU
  • Offentlig IT
  • Sikkerhed
  • Dataskandaler
  • Softwarepatenter

De skriver også selv bedre end jeg kan, fra hjemmesiden:

> Hvorfor er it-politik vigtig?
> Den hastigt voksende anti-terrorlovgivning, den omfattende kommercielle profilering af internettes brugere, og "big data"-mantraet hos både virksomheder og offentlige institutioner, er eksempler på tendenser som skubber balancen i retning af mere overvågning, mere dataindsamling om den enkelte borger og mere social kontrol. På samme tid er staten blevet mindre transparent og mere hemmelighedsfuld med offentlighedsloven fra 2013.

> Informationsteknologi kan bruges til at give os mere frihed, eller til at underkaste os mere overvågning og mere social kontrol. Det afhænger blandt andet af de teknologiske designvalg som træffes af lovgivere, regeringen og private virksomheder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Så hvis du vil have et kram og et buk fra mig så send straks penge til dem.
https://itpol.dk/bliv-medlem

Jeg ved ikke rigtigt om jeg er medlem, så for en sikkerheds skyld har jeg overført 200kr idag.

Special mention Jesper Lund

Jeg vil også godt lige i samme anledning erklære min dybe respekt for formanden i IT-Politisk forening Jesper Lund @je5perl https://twitter.com/je5perl

Jeg kender kun få der med hans præcision kan bore dybt ned i materien og ikke bare forstå problemerne, men kan forklare dem. Derudover kan Jesper Lund ALTID, og jeg mener til hver en tid, trække de relevante argumenter, domme, papirer og detaljer frem fra hjernen. Hvis du følger ham på Twitter og specielt ser ham argumentere vil du straks se hans erfaring og viden om emnerne skinne igennem.

Jeg vil ikke tøve med at sige at Jesper er en ekspert i IT-politik på højt internationalt plan.

Medlemsmøder

Til slut vil jeg blot opfordre til at komme til IT-Pol arrangementer. Det er en hyggelig flok, som jeg ser for sjældent.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
20. april 2019 kl. 11:36

Tja, det er en god sag, men da jeg kun sjældent kommer på den svenske side af Valby Bakke, så må det vel begrænse sig til økonomisk opbakning.

Det er tydeligt, at det er noget, som nærmest får dyrkning af egetræer og gletsjeres bevægelser til at se hurtige ud i sammenligning. Det er længe undervejs, og må kræve en betydelig tålmodighed. Godt at der er nogen som orker.