Startup City åbner dørene for iværksættere
Stor nyhed: Iværksættermiljøet i Aarhus får i fremtiden en ny legeplads kaldet Startup City.
Startup City er slået op som en slags arvtager fra Miracles Geekhouse, som desværre lukker fra nytår og flytter til København. En af mændene bag Startup City er Tommy Dejbjerg, som også stod bag Geekhouse. Han har allieret sig med Michael Heltzen fra BlueSEQ og Claus Søgaard fra El:con - sidstnævnte har sponsoreret lokalerne (780 kvm centralt i Aarhus - ca. 2,5 gange så stort som Geekhouse. Trendsonline.dk har et billede af lokalerne udefra).
Jeg synes denne nyhed var god nok til at opsøge en snak med Michael Heltzen om Startup City, og det var ikke kedeligt.
Ifølge Michael er visionen at Startup City skal være mere end det oprindelige Geekhouse. Med et øje på Founders House i København og andre internationale startupmiljøer skal Startup City nærmest være one-stop-shop for aarhusianske startups med hele tre ben at stå på; et Geekhouse, hvor man kan komme ind fra gaden og få en siddeplads (hvis der er plads) og deltage og bidrage til det aarhusianske startupmiljø, et slags Founders House, hvor ambitiøse startups kan få permanent kontor og adgang til mentorer (mod betaling - andre adgangskrav er ikke helt afklarede endnu) og et miljø for folk interesserede i at investere i de startups som holder til i og omkring Startup City.
Lige i øjeblikket søger projektet sponsorer som f.eks. kan købe sponsorpakker, hvor de får adgang til de kloge hoveder i Startup City til gengæld, men også donationer af kontorinventar og lignende lyder til at være velkomne. Tag en snak med en af bagmændene (aka "borgmestrene"), hvis I gerne vil bidrage.
Michael havde flere gode budskaber og grunde til at gå ind i projektet, men et af dem er også min kæphest; Startupmiljøet i Danmark skal ikke kun handle om København - der er masser af talent i Aarhus. Med Startup City bliver talentet kun endnu mere synligt og de fysiske omgivelser giver mulighed for at invitere mulige hovedstadsbaserede investeringsinteresserede forbi og de aarhusianske iværksættere er ikke tvunget til at flytte til hovedstaden for at fremme deres virksomhed.
Hvis du er interesseret i at høre mere om Startup City så har de en facebookside, hvor du kan følge med løbende, og derudover holder de infomøde om projektet på onsdag d. 16/11 kl. 9.00 i de nye lokaler på Nørrebrogade 22-26 i Aarhus.
Der er mange fordele ved at have et fysisk sted som centrum for en bys startupscene - og en af de lidt mindre oplagte er f.eks. nævnt i denne artikel om Tech City i London:
The labelling of Tech City has had, according to Trampoline Systems' Armstrong, a "magic effect" - he cited OECD research that found that simply having a government label something a cluster, even if it does nothing else, leads to a significant increase in inward investment.
Den skarpe startup profil på et område kan bruges til at tiltrække endnu flere startups, mediedækning, investeringsinteresserede og endda mere veletablerede firmaer, som er interesseret i at følge med i startupscenen - og jeg gætter på at vi ikke engang behøver regeringens blåstempling her i DK. Iværksætterne har talt for sig selv!
