Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Sommersjov med Minecraft og 3D-print

1. juli 2014 kl. 15:464
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Nu nærmer sommerferien sig for de fleste, og for legebørnene i alle aldre er det oplagt at finde sig et lille ferieprojekt, især hvis DMI får ret i deres ærgerlige forudsigelse om “en koldfront med til dels kraftige regn- og tordenbyger”.

Et fristende projekt kunne være at se de velkendte pixellerede byggeklodser blive til rigtige plastikmodeller gennem Eric Haines’ gratis open source-program Mineways, der giver én mulighed for at modellere et objekt i Minecraft og derefter eksportere det i et format, der passer til 3D-printere.

Remote video URL

Og skulle man ikke have investeret i en 3D-printer endnu, så kan man få det printet hos Shapeways, som sender til Danmark for knap $10 (+ told og hvad man ellers må påregne ved køb fra den anden side af Atlanten).

Artiklen fortsætter efter annoncen

Eric har også en længere præsentation liggende her, hvor han giver nogle tips til at holde prisen nede og i øvrigt lave objekter, der er velegnede til print.

Med 3 børn i “Minecraft-alderen” herhjemme synes jeg da, at det lyder som et temmelig interessant tidsfordriv som supplement til strandture, Tour de France og Ludo. :-)

Har du en god sommeridé?

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
4. januar 2017 kl. 10:36

Good recommendations!


ufo3d.com

3
2. juli 2014 kl. 14:31

Hvad er "Minecraft-alderen"? :D Selv spiller jeg det meget og er begyndt at modde til det.

2
2. juli 2014 kl. 13:58

Man kan også hente Minecraftmodellen for det sted man selv bor på http://gst.dk/emner/frie-data/minecraft/ . At spille survival giver nærmest fornemmelsen af at være eneste overlevende efter zombie apocalysen i et parcelhuskvarter. Der er nye udfordringer med at finde ressourcer, f.eks. er der meget få sten, da undergrunden typisk er ler.