Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Sommersjov med Minecraft og 3D-print

4 kommentarer.  Hop til debatten
Blogindlæg1. juli 2014 kl. 15:46
errorÆldre end 30 dage

Nu nærmer sommerferien sig for de fleste, og for legebørnene i alle aldre er det oplagt at finde sig et lille ferieprojekt, især hvis DMI får ret i deres ærgerlige forudsigelse om “en koldfront med til dels kraftige regn- og tordenbyger”.

Et fristende projekt kunne være at se de velkendte pixellerede byggeklodser blive til rigtige plastikmodeller gennem Eric Haines’ gratis open source-program Mineways, der giver én mulighed for at modellere et objekt i Minecraft og derefter eksportere det i et format, der passer til 3D-printere.

Remote video URL

Og skulle man ikke have investeret i en 3D-printer endnu, så kan man få det printet hos Shapeways, som sender til Danmark for knap $10 (+ told og hvad man ellers må påregne ved køb fra den anden side af Atlanten).

Artiklen fortsætter efter annoncen

Eric har også en længere præsentation liggende her, hvor han giver nogle tips til at holde prisen nede og i øvrigt lave objekter, der er velegnede til print.

Med 3 børn i “Minecraft-alderen” herhjemme synes jeg da, at det lyder som et temmelig interessant tidsfordriv som supplement til strandture, Tour de France og Ludo. :-)

Har du en god sommeridé?

4 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
4. januar 2017 kl. 10:36

Good recommendations!


ufo3d.com

3
2. juli 2014 kl. 14:31

Hvad er "Minecraft-alderen"? :D Selv spiller jeg det meget og er begyndt at modde til det.

2
2. juli 2014 kl. 13:58

Man kan også hente Minecraftmodellen for det sted man selv bor på http://gst.dk/emner/frie-data/minecraft/ . At spille survival giver nærmest fornemmelsen af at være eneste overlevende efter zombie apocalysen i et parcelhuskvarter. Der er nye udfordringer med at finde ressourcer, f.eks. er der meget få sten, da undergrunden typisk er ler.