Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Søges: Børnevenlig smartphone

1. december 2012 kl. 09:4058
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det er nu officielt december, og dermed også tid til at overveje, hvad poderne skal have i julegave. Jeg har et par otteårige tøser, som pt. render rundt med nogle begynder-telefoner, der ikke kan ret meget andet end at ringe og sende SMS’er, men som dog har været en nyttig test for, om man kan huske at have den henholdsvis tændt og slukket på passende tidspunkter, og hverken har fjumret den væk i SFO’en eller tabt den i håndvasken (endnu).

Jeg overvejer derfor at forære dem hver en smartphone i julegave; de er i forvejen habile iPad-brugere, men jeg tror, at de ville være rigtigt glade for også at kunne spille på deres telefoner, tilgå ElevIntra når forældrene har glemt at printe ugeplanen ud, og se endnu flere "haj spiser mand"-videoer på YouTube.

Jeg vil dog helst finde en billig telefon, hvor man ikke bliver alt for ked af det den dag, hvor den røg ud af lommen et sted på kælkebakken. Og det vil måske egentlig være en fordel, hvis den ikke har enormt mange features - dog tror jeg ikke, at vi kommer udenom, at der skal være kamera i, så familiens katte dagligt kan foreviges i endnu en nuttet position.

Lidt søgning rundt på nettet har umiddelbart bragt mig forbi denne artikel hos Alt om Data, der anbefaler den relativt simple Android-mobil LG Optimus L3 E400, der ikke lyder helt skæv til formålet og pt. står til omkring 700 kr.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Har du nogen erfaring med denne telefon - eller andre tilsvarende - og hvad ville du anbefale til et par smartphone-løse unge damer?

58 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
63
3. december 2012 kl. 23:55

Mine drenge (12-14 år) fik sidste år hver en Samsung Galaxy Mini til 1 kr + 129 kr/md x 6 mdr (TDC) + oprettelse = 874 kr hver incl 6 måneders telefon/data. Efter 8 måneder skiftede vi til Oister 69 kr/md incl 3 gb data, men det abonement er desværre blevet væsentligt forringet for nylig (kun 300 mb data??? Hver youtube video tager 4-6 mb, så 50 x youtube video = overrun, slow-run), så jeg skifter nok igen til et andet 50-kr abonnement med 1-2 gb data.

Det er ikke store smartphones, faktisk fandt jeg senere ud af at de rutinemæssigt får dårlige anmeldelser på grund af lille skærm med lav opløsning. "Tænk" skrev dog at de var gode begynder-smartphones. Sandheden for os har vist sig at de fungerer rigtigt godt til drengnes behov. Facebook, Youtube, spil osv, virker fint. Jeg ville gøre dette igen (nyere model, selvfølgelig, men ellers...)

Skal de smartphones holde mere end 3 år?

  • hvis ja, så skal det næppe være iPhone eller Galaxy Siii, som mister nyhedsværdi mindst lige så hurtigt som en BMW 318i

Skal de mobiler også være fotoapparatter, der tager gode billeder?

  • hvis ja, så skal der erlægges minimum 2000 kr og også være en god skærm.

Jeg ville i så fald overveje Sony Xp J eller Samsung Ace 2.

Drengnes kusiner har konstateret et væsentligt større behov/forbrug, så dine piger vil sikkert også hurtigt vokse ud af sådanne begynder-smartphones.

55
3. december 2012 kl. 17:51

Jeg synes at det er svært at komme med godt bud på billig smartphone til et barn der i forvejen fx bruger iPad. Overvej en anden gave:-) Måske noget uden batterier eller ledninger.

60
3. december 2012 kl. 20:25

"Jeg synes at det er svært at komme med godt bud på billig smartphone til et barn der i forvejen fx bruger iPad. Overvej en anden gave:-) Måske noget uden batterier eller ledninger."

Min oplevelse er, at det er fuldstændigt ligegyldigt hvad ungerne er vant til at benytte. Her i huset bruger de mormors iPad, vores Tab'er, mormors iPhone og vores forskellige Android telefoner i flæng. At jeg skiftede deres HTC'er fra Froyo med standard Sense interface til ICS uden Sense omtalte de ikke med et ord.

Børn er i modsætning til de fleste voksne eksperter i kompetenceoverførsel. De sidder af samme grund ikke så fast i om brugerinterface't ser ud på den ene eller den anden måde. Hvis de i morgen fik en Wp8 mellem fingrene ville det tage dem få minutter at nå frem til det de gerne ville bruge den til.

-...og hvorfor virker citer knappen lige pludseligt ikke mere?!?

57
3. december 2012 kl. 18:40

"Det kan da kun blive bedre..." Tabte du halvdelen af din sætning? Hvad lyder din anbefaling på?

58
3. december 2012 kl. 19:14

Hvad lyder din anbefaling på?

Alt er da bedre end en iPad, selv den Nokia der blev skamrost af Nokia's produktchef.

Jeg har haft en iPad i hånden - jeg er ikke imponeret. Det er som et fængsel. Manglende muligheder er der nok af.

Stik poderne hver en Android-telefon og sørg for, at der er Tasker på dem. Lad dem så lege med funktionaliteterne og udvide mulighederne. Man får ikke stillet nysgerrigheden af at blive spærret inde. Med Tasker spærrer man ikke brugere inde, tværtimod.

59
3. december 2012 kl. 19:37

Jeg bliver helt nysgerrig. Hvilken Android smartphone anbefaler du? Det er vel ikke gjort med et OS og Tasker:-)

61
3. december 2012 kl. 21:33

Hvilken Android smartphone anbefaler du? Det er vel ikke gjort med et OS og Tasker:-)

Jeg anbefaler Sony Xperia Go, fordi den er næsten umulig at slå ihjel. Den kan skylles under hanen når den bliver beskidt og den kan være med både ude og inde. Men som legetøj er en smartphone med Tasker ultimativt. Med Tasker får man sin lyst styret mht., at komme ud over "kanten" af telefonens naturlige egenskaber. Og børn er ganske opfindsomme. De skal nok fremtrylle nogle sjove programmer til deres (og kammeraternes) telefoner. Tasker er "Gakken's Elektroniske byggesæt" på steoroider.

44
3. december 2012 kl. 10:41

Jeg har givet børnene 8 + 10 år hver en brugt HTC desire. I begge tilfælde var den kasseret pga ødelagt digitizer efter fald. Installation af ny digitizer tog 20 minutter mens jeg ventede og kostede 350 kr pr. telefon. De har også fået et gummietui omkring telefonen.

Jeg har installeret begge telefoner med Evervolv android 4.0.4 ICShttp://ics.sandvold.as/2012/09/beta-01821-1709.htmlRooting blev foretaget med http://www.revolytionary.ioNyt ICS incl root'ing tog ca. 15 min pr. telefon.

Da Desire'n "kun" har 512 Mb ram har jeg laver en 'virtuel hukommelse' (int2ext4) på 1024 Mb. Nu har hver telefon så 1.5Gb ram. Hvis man benytter class 4 eller bedre SD kort til virtuel hukommelse virker det fint. På trods af utallige installationer af spil mv. har ingen af dem kunnet fylde hukommelsen op. Det er kun første gang den startes op og SD kortet prep'es at man mærker at der anvendes virtuel hukommelse - første opstart kan tage op til 5 minutter. Under normal brug mærkes det ikke på hastigheden.

Disse gamle Desire kører klippestabilt. Vi booter dem en gang hver søndag så vi er sikre på at få ryddet op i hukommelsen. Mellem søndagene kører det bare som det skal med alle funktioner og spil.

Alt i alt giver denne en telefon med rimelig processor, god skærm og acceptabel mængde hukommelse. Samtidigt er prisen så lav at det ikke medfører nogle katastrofer hvis en af dem bliver mistet eller går i stykker.

De har fået hver et abonnement med 3Gb data og 3 timer taletid pr. måned. fri sms og mms. Det koster os 99 k. pr. abonnement. De er ikke i nærheden af det forbrug så måske vi skal kigge på en anden type abonnement.

Indtil videre er der gået 6 måneder uden andre uheld end at drengen på 10 en enkelt gang har glemt sin i klubben. Da der er installeret Prey på den, var den til at skaffe tilveje igen.

Alt i alt en styk pris på 350 kr for en rimelig god up-to-date telefon med 1,5Gb hukommelse og en god skærm.

42
3. december 2012 kl. 09:52

Ville klart vælge en Nokia Lumia 610. Den er brugervenlig modsat Android og derudover performer den godt i forhold til billige Androids som hånden på hjertet ikke rigtig er en smartphone sådan rent performance mæssigt. Ligeledes har den god antenne signal performance og så er den robust. Vel nok markedets bedste billige smartphone lige nu.

Dbh. Niels

46
3. december 2012 kl. 11:39

Den er brugervenlig modsat Android

Den bemærkning siger nok mere om dine evner end om dagens telefoner?

Hvad laver du på et IT-site, hvis du ikke kan betjene en telefon?

Og hvad skal folk med en telefon uden software til?

36
2. december 2012 kl. 18:57

Det kan godt være jeg er old-school. Men min 8-årige datter får ingen telefon foreløbig, og når hun gør bliver det ikke en smartphone.

Har set lidt for mange dårlige eksempler på porno-kiggeri, grove sms-er osv i SFO'en, til at jeg synes at en 8-årig kan slippes løs på nettet.

De får lov at bruge iPad'en herhjemme, og det har flere gange krævet at der blev sat grænser og lukket ned for ting.

Hun overlever sku nok at hun ikke kan spille hele tiden.

Men der er et massivt pres, for der er flere og flere i klassen der får telefoner. Dog ikke så mange smartphones, men de få der er kan de ikke styre. Jeg holder fast, som den skrappe :-)

40
3. december 2012 kl. 09:02

Det kan godt være jeg er old-school. Men min 8-årige datter får ingen telefon foreløbig, og når hun gør bliver det ikke en smartphone.

I stedet for at være sort / hvid arbejder vi ud fra den model at vores datter på 8 får en telefon, og kan så indtil videre benytte den når hun er hjemme. Vi vil derfor i hvert fald det betragte første år som en indlæringsperiode hvor vi kan overvåge og træne hende i hvad en sådan dims som en smartphone er.

Vores søn på 9 (han når at blive 10 inden han får udleveret sin nye smartphone) har både brug for den og har stort set bevist sine evner til at begå sig.

Men derudover er det formodentlig vigtigt at sikre sig at de abonnementer børnene får udleveret indeholder forbrugsbegrænsere (Ingen overtakserede SMS'ere, trafikbegrænsere , spærring af overtakserede numre osv) samt at ens kreditkortoplysninger ikke er tilstede på telefonerne.

41
3. december 2012 kl. 09:33

trafikbegrænsere

Der kan jeg anbefale Telenor. De har en datapakke med 3GB data for 50,-/måned. Bruger man samtlige 3GB inden måneden er omme må man leve med sneglenet resten af tiden - man kommer ikke til at betale mere end de 50,-

Jeg har store problemer med at bruge 3GB data hver måned.

30
2. december 2012 kl. 09:58

Jeg ville holde mig fra low end HTC, f.eks wildfire og Y serien. Du risikere at de ikke kan spille på dem. GPUen er underpowered og super svær at få en ordentlig framerate på.

Det er surt hvis de oplever en masse bøvl har selv siddet i udvikler enden mht spil og wildfire og Y serien var problembørnene. Herni fammilien får ungerne vores aflagte 3GSer de fungere stadig fint.

18
1. december 2012 kl. 19:04

Som forældre til 3 unger ser jeg største problem i smartphones at de har svært ved at holde til en hverdag som børn byder dem. Det er simpelthen ikke solide nok. Så skulle jeg ud og købe nye vil jeg være langt mere interesseret i hvor mange hverdags tæsk som børn udsætter dem for den kan klare og der efter teknikken inden i.

24
1. december 2012 kl. 21:23

Som forældre til 3 unger ser jeg største problem i smartphones at de har svært ved at holde til en hverdag som børn byder dem.

Jeps. Det kan godt være, at jeg skal kigge efter en af de "håndværkersmartphones", som Maciej nævner - men hvad er det for nogle modeller?

En af grundene til, at jeg ikke har været bekymret for at lade børnene rende rundt med Nintendo DS-spillekonsoller (som er mindst ligeså dyre som en low-end smartphone) i tasken allerede før de startede i skole, er at sådan en kan tåle utroligt meget vold uden at gå i stykker.

Især i betragtning af, at de kan have arvet min motorik, er jeg ikke meget for at give dem en alt for aluminiums-glat telefon, som let glider ud af en hånd eller taske (min iPhone har i hvert fald en del hakker i hjørnet efterhånden).

27
2. december 2012 kl. 01:20

eps. Det kan godt være, at jeg skal kigge efter en af de "håndværkersmartphones", som Maciej nævner - men hvad er det for nogle modeller?

Jeg har en på 8 år og en på 9 år De får hver en Sony Xperia Go. De havde åbningstilbud i elgiganten holbæk til 1199 /stk.

Jeg har set film hvor dimsen bliver tapes fast til en fodbold og så tyret langt væk. Og derefter spillet med bolden.

http://www.youtube.com/watch?v=y3v5lN4U0bM

Eller her hvor de samme 2 fyre bla bruger dimsen til at skrabe voks af skiene.

http://www.youtube.com/watch?v=lJEQstcGjG0

Eller en anden film hvor en mand kylet dimsen hen ad en asfalteret plads og så lader sin ganske store hund samle den op. Og vuffen har ganske store tænder.

http://www.mobilsiden.dk/mobiltest/sony-xperia-go-kan-klare-naesten-alt-mobiltest,lid.22115/

Så det bliver spændende.

Og der skulle lige være kommet ICS til denne telefon.

PS. Det er dual-core Cortex-A9 1ghz dimser som er IP67 certificeret.

45
3. december 2012 kl. 11:12
26
2. december 2012 kl. 00:38

Jeps. Det kan godt være, at jeg skal kigge efter en af de "håndværkersmartphones", som Maciej nævner - men hvad er det for nogle modeller?

En af mine venner har købt sådan en: Samsung Galaxy Xcover. Han parkerede den i en balje med vand for at demonstrere. Motorola Defy+ skulle også være en håndværkermodel og Panasonic Eluga er vand- og støvtæt. Jeg har også set andre men ikke fra de store producenter. Priserne er jo en hel del højere.

25
1. december 2012 kl. 21:34

kommer man ikke langt med et godt cover i dag , til det meste.

her i huset har er jeg vist den eneste der dræber telefoner forbi jeg ikke gider bruge cover , knægten har ikke dræbt en endnu og har har iphone de sidste 2-3år

16
1. december 2012 kl. 18:50

Læg forøvrigt også mærke til, at El-giganten for en del af modellerne, har et "package deal" link, hvor man kan købe telefonen + et 16GB SD kort for kun ca. 200 kr. mere. Det er nok en deal der er værd at overveje, især hvis man skal tage billeder, og det fortæller mig også, at der ikke følger SD kort med til modellerne de sælger. Det skal man lige være klar over.

17
1. december 2012 kl. 18:56
10
1. december 2012 kl. 16:33

...så søger du ikke en "børnevenlig" smartphone men en "forældrevenlig" smartphone: den skal primært være billig så det ikke er et større problem hvis den mistes eller ødelægges.

En børnevenlig smartphone er, i mine øjne, en håndværkersmartphone som kan tåle at blive druknet eller tabt uden at gå i stykker.

11
1. december 2012 kl. 17:33

Selvfølgelig er det rart med en billig model, fordi man så måske tager lidt lettere på det, den dag den er blevet ødelagt eller mistet. Men omvendt er der jo heller ikke meget sparet ved at købe en for skrabet model for året efter at kunne konstatere, at de IGEN ønsker sig en smartphone, fordi julegaven viser sig ikke at kunne køre de sjoveste apps, eller tager billeder af en ringe kvalitet.

Reviews er nyttige, men jeg er bestemt også interesseret i jeres meninger i den kontekst, at det er til børn. Som Jesper skriver er det jo ikke en ældremobil, jeg er ude efter - børn kan f.eks. ofte hurtigt overkomme bøvlede menustrukturer, men tager måske rigtigt mange billeder og fylder dermed hukommelsen op i en ruf på de billigste mobiler.

12
1. december 2012 kl. 17:46
6
1. december 2012 kl. 14:51

IPhone 3 Gs brugt. Var den rigtige løsning her. Software han kender, og en pris der ikke få mig i kredsløb i tilfælde af at den bliver tabt.

5
1. december 2012 kl. 14:32

Da jeg skal være den første til at indrømme, at det med at købe en ny smartphone kan være lidt af en jungle, så tænkte jeg at jeg lige ville øse lidt erfaring ud, mht. at købe Android smartphones i dag, og de ting man skal være opmærksom på.

Punkt 1 er nok at man skal overgive sig med det samme, og trække på kloge folks erfaringer. På mange måder er det at købe en smartphone og en laptop sammenligneligt. Så læs et review (google: MODELNAVN review) og slå dens specifikationer op (google: MODELNAVN specs). Her er især specifikationer slået op på http://www.gsmarena.com/ særdeles brugbare. I det følgende er mine råd give ud fra, hvordan man læser især de vigtigste specs, som angivet på gsmarena.com.

Skærm: Gå efter den højeste opløsning dit budget kan bære, så simpelt kan det siges. Undervurder ikke hvor meget vi har vænnet os til høj opløsning. Hvis opløsningen er lavere end 480 x 800 pixel, vil de fleste begynde at rynke på næsen i dag.

Gå efter den skærmstørrelse som dine hænder vil have. Aldrig under 3,2" (tommer). Til enhånds brug af pigehænder: 3,2" - 3,7". Det gyldne middel: 4" Til rigtigt god læsning og websurfing: 4,3" - 4,7". Til crazy nørder: 5". Aldrig andre typer end "capacitive touchscreen" (berøringsfølsom), dvs. IKKE "resistive touchscreen" (trykfølsom), som var det de gamle Windows Mobile havde og skulle bruges med en stylus (eller en negl).

Lager: Det her er ret kritisk, og desværre også et punkt hvor angivelserne flyver rundt i luften, med sammenrodede begreber. Lager er afgørende for, hvor mange og hvilke apps du kan installere, hvor mange billeder/video du kan have liggende på den, og om telefonen hurtigt bliver langsommere af sig selv.

Vi skal lige have rodet begreberne ud: RAM: Den flygtige hukommelse, ligesom på din PC. "Storage/internal storage": Det interne ikke-flygtige lager, hvor dine apps bliver installeret, og hvor dine billeder evt. ligger på de store modeller, med 8, 16 eller 32GB lager. "microSD/SD card": Det eksterne ikke-flygtige lager, som nogle telefoner har mulighed for (især billige modeller). Her kan du proppe et SD-kort i, og her gemmes dine billeder/video.

Her ligger mange djævle begravet. Det du skal kigge på er:

RAM: Under 512MB er skummelt, og vil nemt give problemer med moderne apps. Kan dog lige netop være Ok til en simpel bruger. 512MB - 1GB kan sætte begrænsninger for visse store apps (f.eks. store spil), mht. om de overhovedet kan installeres og køre eller ej. Gå efter 1GB eller mere, hvis du har mulighed for det. En lav mængde RAM gør også, at telefonen automatisk vil føles langsommere, når man navigerer rundt i den, pga. at hukommelse hyppigt bliver skiftet ud og ind i systemet.

Internt lager: Måske det allervigtigste. Hvis der er for lidt, så bliver der meget hurtigt sat stop for at installere flere apps, eller store (moderne) apps. Hvis der er 1GB eller mindre, så pas på! Festen stopper meget hurtigt. 2GB - 4GB er normalt fint, mere er altid bedre. Billige smartphones har som regel kun lidt internt lager, og så med mulig udvidelse med SD kort. Det er fint nok mht. at billeder kan ligge på SD kortet, men det gør ikke nogen positiv forskel mht. at kunne installere mange/store apps. Dyre enheder har tit ikke mulighed for at udvide med SD kort, men har så til gengæld en stor mængde internt lager, som kan være 4GB - 32GB. Hvis den kun har 4GB, så læg mærke til at det så sætter begrænsningen mht. at have mange billeder liggende, og så skal de i stedet flyttes online når der bliver mange. Bottom line: Jo mere internt lager jo bedre.

Kamera: Flere megapixel betyder ikke automatisk bedre kvalitet, selvom det dog tit følges ad (pga. prisen). Det som ofte er vigtigere, til indendørs billeder, er om der er "flash", dvs. kamera-blitz eller ej. Uden flash er der en meget klar begrænsning på kvaliteten af indendørs billeder.

Android version: Version 4.x er et klart plus. Der er ikke noget galt med version 2.3.x, men der skete mange store forbedringer til version 4, og måske vigtigere, så vil lavere versioner end 4 allerede nu hægte dig af, mht. visse apps du ikke vil kunne installere/bruge, og det vil kun blive værre. Så version 4 har en god mængde fremtids (og nutids) sikring. Gå uden om version 2.2.x eller lavere, du vil kun blive skuffet med mindre du ved præcis hvad du gør.

De øvrige features og specs. er mere ovre i "nice to have" afdelingen. Ovenstående er de vigtigste, som skiller vandende mellem skuffelse og tilfredshed.

Så der, håber det hjalp lidt. Der må godt stilles spørgsmål....

7
1. december 2012 kl. 15:23

Billige smartphones har som regel kun lidt internt lager, og så med mulig udvidelse med SD kort. Det er fint nok mht. at billeder kan ligge på SD kortet, men det gør ikke nogen positiv forskel mht. at kunne installere mange/store apps.

De fleste apps kan flyttes til SD-kortet. Alle de spil og ikke-kritiske apps jeg har er flyttet ud på SD-kortet. Af samme årsag er min "lille" telefon med kun 400MB intern storage spækket til randen med tunge sager som f.eks. OpenTTD, Hedgewars og Cogs. Og jeg har stadig 78 MB fri.

47
3. december 2012 kl. 13:58

Glem nu alt om jailbreak, rooting skumle 3. parts programmer, teoretiske muligheder ved andre roms osv.

Telefonen skal fungere out-of-the-box for en pige på 8 år.

Gå efter noget som virker, og ikke efter noget som kan komme til at virke..

Eneste mulighed jeg umiddelbart ser er en iPhone4 - ulempen er bare at de er så pokkers dyre. Men det er nok den eneste telefon du kan få hvor alting virker out-of-the-box.

49
3. december 2012 kl. 15:34

Telefonen skal fungere out-of-the-box for en pige på 8 år.

Det gør den skam også. Forestiller du dig at jeg sætter børnene til at installere og konfigurere deres telefoner. Hvis det er hvad du gør med en iPhone4 til den 8 årige ender du nok her:http://politiken.dk/tjek/penge/jura/ECE1826913/ulf-blev-laenset-for-10000-kroner-da-hans-datter-spillede-paa-mobilen/

Jeg mener sagen drejer sig om at levere et attraktivt (forstå billigt men samtidigt ikke for oldschool) tilbud til de nye smartphone brugere 8 - 12 årige. Det skulle samtidigt dække børnenes behov for funktionalitet og forældrenes behov for kontrol over økonomi og forbrug. Sidste parameter var at mindske det økonomisk tab hvis (eller rettere når) den blev tab, glemt, ødelagt...

Hvis løsningen for dig er en iPhone4 så ok med mig.

Mine børn (fra 8 år og opad) får tingene til at fungere out-of-the-box med den leverance jeg tidligere har beskrevet - gammel HTC desire med en nyere android på og virtuel hukommelse.

Mit tidsforbrug i den sammenhæng modsvarer nogenlunde den tid jeg ville bruge på at finde og bestille en iPhone4 over nettet og konfigurering af samme.

Samtidigt lærer børnene - gennem de voksnes eksempel - at man godt kan tage ejerskab til den teknologi der omgiver en, så man ikke bare står tilbage som en fortabt forbruger/offer når man løber imod den mur af begrænsninger leverandørerne bygger op omkring deres produkter.

29
2. december 2012 kl. 02:09

Af samme årsag er min "lille" telefon med kun 400MB intern storage

Hvilken telefon er det? Min kones 10 mdr. gamle Sony android tilader fx ikke at alt det overflødige crap afinstalleres eller flyttes ud på kortet. En del af de apps er kunne flyttes kræver stadig masser af intern plads og hun må jævnligt vælge i hvilken rækkefølge apps opdateres fordi den melder udsolgt hvis der sættes flere opdateringer i gang samtidig.

34
2. december 2012 kl. 15:30

Hvilken telefon er det?

Sony Ericsson Xperia Mini Pro (SK17i).

Jeg har ikke kunnet tvinge den i knæ, heller ikke på oppetid. Den har ikke været genstartet endnu i 2012.

8
1. december 2012 kl. 15:51
37
2. december 2012 kl. 19:25

NOGLE apps kan DELVIS flyttes til eksternt lager, men det interne lager fyldes op alligevel (f.eks. med app'ens data), bare mindre, og der er mere at bøvle med for uerfarne brugere.

Præcis det bøvlede jeg med på min HTC Desire (den oprindelige). Selv om jeg flyttede alt der kunne til SD, gemte de fortsat noget data på systempartitionen, som på Desire var alt for lille.

Det er ved at være længe siden, men jeg mindes at specielt Facebook var slem til at fylde på den interne systempartition, på trods af at app'en var flyttet til SD.

Selvom Desire overgik den Hero den afløste på stort alle punkter, gjorde den lille system partition at jeg jævnligt måtte rydde ud i apps. Jeg havde plads til langt færre end på Hero'en.

9
1. december 2012 kl. 16:18

NOGLE apps kan DELVIS flyttes til eksternt lager, men det interne lager fyldes op alligevel

Det er så forsvindende lidt der hobes op i det interne lager. Blandt de programmer der stadig ligger internt hos mig er Tasker, Handcent (10 MB), netværksutils og filhåndteringsværktøjer (bl.a. Solid Explorer 10 MB), samt backupværktøjer, timerfunktioner og kommunikation (Skype 10 MB). Jeg har installeret omkring 100 apps selv. De fylder tilsammen 322MB af den interne hukommelse (og meget mere af SD-kortet).

mere at bøvle med for uerfarne brugere.

Jeg anser ikke Anne-Sofie Nielsen for en uerfaren bruger. Hun er faktisk fint i stand til at skelne mellem værktøjsapps og resten (det burde hun være med den branche hvori hun gør tjeneste til dagligt). Og hvis der ikke er plads nok på telefonerne er de små poder vel ikke overladt helt til sig selv?

Det er jo ikke en gammel hjemmegående husmor på 85 der skal have en telefon!

4
1. december 2012 kl. 13:31

Hej Anne-Sofie

Umiddelbart er det jo en god pris for den smartphone, og skærmstørrelsen på 3.2" burde passe godt til pigehænder. Skærmen er dog, så vidt jeg kan se, lavet redt bred, så spørgsmålet er om det holder alligevel.

Fuldt review her:http://www.trustedreviews.com/lg-optimus-l3-e400_Mobile-Phone_review

Fulde specs. her: http://www.gsmarena.com/lg_optimus_l3_e400-4461.php

De klare begrænsninger er: Lav skærmopløsning, meget lidt RAM, ingen kamera-lys/blitz. Så forvent ikke gode indendørs billeder, eller at kunne installere tonsvis af de nyeste heftigste apps. Der vil (mere og mere) være apps der ikke kan installeres på den. Jeg læste også spredte rapporter om lidt wifi issues. Vær forberedt på at du skal købe et SD kort til den, hvis den ikke leveres med et, hvis der skal tages mange billeder.

Men hvis den bare skal bruges mere eller mindre "as is", kan du nok godt tage chanchen.

Men måske er "HTC Wildfire S" et bedre bud, til bare 888 kr. fixer den kameralys og RAM:

http://www.elgiganten.dk/product/mobil-gps/mobil-uden-abonnement/HTCWFSBLACK/htc-wildfire-s-sorthttp://www.gsmarena.com/htc_wildfire_s-3777.php

Et rigtigt knaldtilbud i den billige ende (969 kr.) er denne "Sony Xperia Tipo ST21": http://www.elgiganten.dk/product/mobil-gps/mobil-uden-abonnement/ST21IBLACK/sony-xperia-tipo-st21-smartphone-sort

specs: http://www.gsmarena.com/sony_xperia_tipo-4718.php

Den fixer mange af begrænsningerne ved de ovenstående, og er noget mere fremtidssikret. Den har dog stadig ikke kamera-flash, men har stadig en lille 3.2" skærm, og så fås den i flere farver :-)

Den næste op i pris (1111 kr.) jeg ville kigge på er nok "LG Optimus L5 E610": http://www.elgiganten.dk/product/mobil-gps/mobil-uden-abonnement/LGE610WHITE/lg-optimus-l5-e610-smartphone-hvid

Med den får du kamera-flash og mere holdbare specs: http://www.gsmarena.com/lg_optimus_l5_e610-4571.php

Hvis du kan gå mere op i pris (1350 kr.) så er en "Huawei Ascend G300" måske et bedre bud. Den har i hvert fald ikke de klare begrænsninger som de helt billige af ovenstående.

Priser her: http://www.pricerunner.dk/pl/1-2810419/Mobiltelefoner/Huawei-Ascend-G300-Sammenlign-Priser

Specs. her: http://www.gsmarena.com/huawei_ascend_g300-4594.php

Review her: http://www.trustedreviews.com/huawei-ascend-g300_Mobile-Phone_review

I det hele taget er det her lidt af en shoppingliste, startende med billigste øverst: http://www.elgiganten.dk/catalog/mobil-gps/dk_mobiltelefon/mobil-uden-abonnement

Så går du til broder Google og knaster '"MODEL" review' og '"MODEL" specs'.

Hvad du end køber, husk at opdatere den som det første (bugfixes). Happy shopping!

3
1. december 2012 kl. 12:48

Vi har købt en Samsung Galaxy Y til vores datter på 8. Den koster knap 700 og virker hæderlig.

2
1. december 2012 kl. 12:30

Desværre er dette her den eneste måde een kan give thumbs up for et indlæg.

Lær dog lidt af Infomation :-)

Rigtigt godt indlæg med stof til eftertanke der handler om de små poder.

Men ellers kan jeg anbefale en Galaxy Rush eller lignende. Så kan man også installere Skype. og pigerne kan "videophone" til veninderne. Virker fint med min steddatter og stedbarnebarnet.

Claus