Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

SMS in da house!

19 kommentarer.  Hop til debatten
Blogindlæg23. april 2009 kl. 09:21
errorÆldre end 30 dage

På vej til arbejde tidligt i går morges modtog jeg en SMS. Teksten var denne:

Fra: +45 60 13 63 32
JOBMULIGHED
Vi søger 20 sælgere til at arbejde fra egen adresse med salg af indtægtsløsninger. Provisionsløn normalt 800+/timen.
SMS din mail for komplet info.

Hmmm ... umiddelbart er jeg ikke interesseret i tilbuddet, og her til morgen hører jeg så i Radioavisen, at en natklub er blevet idømt en bøde på kr. 25000 for udsending af reklame SMS'er.

Se, den modtagne SMS er jo én af disse ulovlige reklame SMS'er, for jeg har ikke givet mit samtykke til at nogen kan sende mig sådanne tilbud. Men sandt nok kan jeg ikke vide noget om afsender - for et opslag på dgs.dk giver intet resultat.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men ved nogen noget om, hvor stort problemet reelt er' Modtager I også reklame SMS'er af og til' Den modtaqne SMS er faktisk den eneste reklame SMS jeg har modtaget i ganske mange år (det er sket en gang før - også fra en bar eller lignende, men det er efterhånden næsten 10 år siden).

SMS'en er naturligvis indrapporteret til spamklage.dk .

19 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
23. april 2009 kl. 09:40

Spørgsmålet er om det er reklame, eller en harvester.

Det er ganske givet at de i første omgang kun er interesseret i din email-adresse.

4
23. april 2009 kl. 10:35

Det er desværre begyndt, oftere og oftere, at komme i bølger. Problemet er sådan set 2 problemer:

  1. Vi tilmelder os SMS tjenester, så som nyheder, diskoteker og andre steder der er interesseret i dynamiske brugere. Nogen syntes endda, at de vil gøre andre en tjeneste og tilmelder deres mobilnummer, enten som en joke eller i ondt sind. Men garantierne for, at en sådan tjeneste ikke videresælger disse oplysninger, holder ikke, da det efterfølgende er svært at bevise.

  2. Caller ID er for let at ændre, hvilket kræver at telefonselskaberne yder en indsats for at finde afsenderen. Så med en elektronisk telefonbog og/eller en database med mobilnumre, evt anskaffet som beskrevet i punkt 1, er mulighederne meget store for at sende SPAM.

Min mobil tilbyder godt nok, at jeg kan så reklame sms'er fra, men det er stadig afsenderen der definere det, så det er mere en joke end praktisk.

6
23. april 2009 kl. 11:00

#Martin, dette bærer meget præg af at være et telefonbog opslag, da ligt søgning på nummeret viser, at rigtigt manger der hedder Jesper indenfor de sidste par dage har fået denne besked.. Men ja, hvad kan man gøre mod det? Udover at få hemmeligt nummer måske..

10
23. april 2009 kl. 11:45

Ove,

Men ja, hvad kan man gøre mod det? Udover at få hemmeligt nummer måske..

... eller en tur forbi numerologen.

:o)

7
Indsendt af Anonym (ikke efterprøvet) den tor, 04/23/2009 - 11:06

Ove,

Man kan sagtens eliminere spam. Problemet er dels at gøre det let tilgængeligt for mennsker og dels at de forskellige kommunikationskanaler lider under gatekeeperens økonomiske interesser i at eksponere dig på en låst adresse fordi det binder dig til gatekeeperen.

Dvs. Gatekeeperens økonomiske interesser SKABER forudsætningen for spam.

Martin Når du piver over at Caller Id er "for let at ændre", så glemmer du at problemet snarere er at Modtager Id er for svært at styre. Vel og mærket så du har FORSKELLIGE Modtager Id for forskellige afsendere.

9
23. april 2009 kl. 11:31

Når du piver over at Caller Id er "for let at ændre", så glemmer du at problemet snarere er at Modtager Id er for svært at styre. Vel og mærket så du har FORSKELLIGE Modtager Id for forskellige afsendere.

Enig, men det løser sig ikke, uden at ramme SMS konkurrencerne, så som TV2 Vejret, hvor der kommer bekræftelse på at SMS'en er modtaget. Og ja, det er der store penge i, men kun fordi der er et marked der efterspørger det, brugerne!

Er der et sammenfald mellem brug af facebook og modtagelse af 'SPAM-SMS' ?

Det forudsætter at brugere har været mindre opmærksomme og oplyst mobilnummer i deres profil.

8
Indsendt af Anonym (ikke efterprøvet) den tor, 04/23/2009 - 11:14

Er det så her en gammel idiot fra fax-alderen som ikke er på facebook har mulighed for et:

Hva' sagde jeg :-))

Er der et sammenfald mellem brug af facebook og modtagelse af 'SPAM-SMS' ?

11
23. april 2009 kl. 11:49

Kim,

Er der et sammenfald mellem brug af facebook og modtagelse af 'SPAM-SMS' ?

Det krydescheck giver da ingen mening ... det svarer jo til at spørge om, hvorvidt modtagerne af disse SMS'er har to ben eller flere.

(er vi ikke alle på Facebook?)

Men du har da en god pointe. Emailadresser sløres på facebook men det gør telefonnumre ikke. Når man tænker på, hvor mange af mine FB-venner, der spreder FB-virus/spam, så er det en nærliggende tanke, at disse vira også trevler vennelisten igennem.

Jeg har derfor fjernet mit telefonnummer fra Facebook.

:o)

12
Indsendt af Anonym (ikke efterprøvet) den tor, 04/23/2009 - 13:49

Jesper,

Det krydescheck giver da ingen mening ... det svarer jo til at spørge om, hvorvidt modtagerne af disse SMS'er har to ben eller flere

Lad mig fortsætte i samme nedladende Ingeniør-tone:

[bølgepap] Facebook virker meget hyggelig og rar på overfladen, men hvad tror du de tjener deres penge på?

Reklame min ven, reklame!

Har du deltaget i IQ-tests på Facebook for nylig, eller andre snedige marketingplots som eventuelt har lokket dit mobilnummer ud af dig og indruller dig i dyre pseudospil pr. SMS ?

Husk at der er over 2 mill. glade tosser, bare i DK, som iøjeblikket voldpumper Facebook med oplysninger af mere eller mindre personlig karakter.

I mange tilfælde også mobilnummer !

Så med bare lidt snilde, skulle det ikke være specielt svært at skrive en applikation som sender særdeles målrettet reklame til mobilnumre.

De samme brugere har i brugsbetingelserne for Facebook accepteret at oplysningerne er Facebooks til EVIG tid. [/bølgepap]

13
23. april 2009 kl. 13:55

Beklager, Kim - det var ikke for at være nedladende. Det var et (tydeligvist mislykket) forsøg på at være morsom.

:-)

16
23. april 2009 kl. 19:17

Hej Kim,

Hvad siger du til de i bølgepap udklippede udsagn ?

Ikke så meget - du har ret i de fleste ting ... bortset fra netop det med applikationerne og quizzerne. Jeg benytter mig aldrig af dem, da jeg er opmærksom på, at de derved får adgang til mine oplysninger som emailadresse og telefonnumre.

At Facebook har ret til mine oplysninger til evig tid er jeg reelt ikke så bekymret over. Problematikken er jo ret ens for Facebook, Live og Google, hvis man registrerer sig ved dem og bruger deres services.

Jeg [i]burde[/i] måske være bekymret - men jeg er det ikke.

:o)

17
24. april 2009 kl. 12:13

Jeg har ikke krydschecket det, men DR havde for nyligt et indslag i et forbrugerprogram om netop Facebook og en ublu SMS-tjeneste - her sagde de, at når man accepterede en applikation, så accepterede man i de fleste tilfælde også, at de må få adgang til de oplysninger, som brugeren har adgang til - herunder oplysninger om tilknyttede venner. Så hvis venner kan se mobilnummeret, så får applikationejeren det også.

18
26. april 2009 kl. 17:15

Det er ulovligt at sende spam med det formål at sælge ting. Det følger af Markedsføringslovens §6, stk. 1.

§ 6. En erhvervsdrivende må ikke rette henvendelse til nogen ved brug af elektronisk post, et automatisk opkaldssystem eller telefax med henblik på afsætning af varer, fast ejendom og andre formuegoder samt arbejds- og tjenesteydelser, medmindre den pågældende forudgående har anmodet om det.

Jeg er ikke sikker på, at det dermed også er ulovligt at udsende spam med henblik på rekruttering af sælgere. Det har været tidligere været oppe, at det ikke er ulovligt for politikere at udsende "valgspam".

Dermed ikke sagt, at afsenderen af bemeldte SMS har rent mel i posen og er kommet til dit telefonnummer på lovlig vis.

19
13. maj 2009 kl. 07:49

Her til morgen faldt jeg over en artikel fra www.jp.dk

http://jp.dk/indland/krimi/article1691024.ece

Forbrugerombudsmanden slår nu hårdt til mod den mand, der mistænkes for at have sendt tusindvis af spam-sms'er til danske mobilejere.</p>
<ul>
<li>Forbrugerombudsmanden har politianmeldt den person, vi mener, der står bag de mange sms'er, som en stor del af befolkningen har modtaget den seneste tid, siger fuldmægtig hos Forbrugerombudsmanden, Helle Hartvigsen, til DR Nyheder.</li>
</ul>
<p>[b]800 har klaget[/b]</p>
<p>Omkring 800 mobilejere har klaget over sms'erne de seneste måneder, og det har betydet hårdt arbejde hos Forbrugerombudsmanden. For der er tale om forskellige sms'er fra forskellige numre.</p>
<p>For eksempel har mange fået tilbud om at stå som ejer af en lystbåd og på den måde tjene knap ni tusind kroner om måneden. Andre er blevet tilbudt forskellige sælger-job via sms.

Jeg håber da på, at min klage har været medvirkende til, at der er sket noget.

Stor tak til Forbrugerombudsmanden for den hurtige reaktion.

:o)

15
23. april 2009 kl. 15:19

Jeg modtog i går eftermiddags et opkald fra et amerikansk telefonnummer, hvor en fyr på indisk-engelsk forsøgte at sælge mig PHP- og .NET-udviklere til en meget favorabel timepris.

Jeg går ud fra at mit telefonnummer må være hentet fra min hjemmeside, efter en websøgning på nøgleord som netop PHP og .NET, for jeg mener bestemt ikke at have haft indiske udviklere ansat i min enkeltmandsvirksomhed tidligere :)

5
23. april 2009 kl. 10:57

Øv, i den SMS jeg modtog den 15/4 blev jeg kun tilbudt et job med at uddele vareprøver for 200,- i timen. De 800,- i provisionsløn lyder som en bedre deal. ;)

Men tak for link til spamklage.dk. Den er hermed blevet benyttet.