Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

S/M/L - eller skræddersyet til formålet?

17. januar 2011 kl. 08:4910
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Skal du endnu en gang læse en om analogi om software-udvikling - denne gang med stangtøj som eksempel? Nej. Men måske er dette indlæg alligevel marginalt jobrelevant, hvis du ellers tror lidt på, at klæder skaber manden.

Januar-udsalget var en skuffelse, igen. Normen for påklædning på jobbet er at gå med skjorte, og dem skortede det ikke på i butikkerne, men passede de? Næ, det vil sige, nogle gjorde nogenlunde, men havde så ikke den rigtige farve, snit eller kvalitet. Selv når der ikke er udsalg er udbuddet ringe. Måske er du anderledes heldigt stillet ved at være normal-skabt og passe ind i standardmålene. Måske passer du endda ind i small/medium/large-regimet, som nogle af de mere opportunistiske tøjmærker forsøger at presse ned over hovedet på os.

Faktum er imidlertid, at de fleste mænd (og kvinder) render rundt i tøj, der kun passer dem nogenlunde. Mit nytårsforsæt er, at min statistiske restlevetid er for kort til at jeg vil nøjes med med tøj, der ikke passer mig.

Problemet er, at jeg har ikke i standardmål. Alt efter temperament kan mine udfordringer på området formuleres som at jeg er for bredskuldret og at armene er for lange (alternativt, at min hals er for tynd og kroppen er for kort). Altså er vejen frem at anskaffe skræddersyede skjorter. Skjorter fra en dansk skrædder kan koste 1.500 til 3.000 kr. men der er også andre muligheder. Online kan du faktisk hente en for omkring 300 kr. hvis du kan gå på kompromis med bomuldskvaliteten og holder dig fra at eksperimentere med ekstra optioner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De fleste sites giver brugeren et hav af valgmuligheder. Tyve-tredive parametre kan der stilles på, eksempelvis stof (300 forskellige slags), krave (10 forskellige designs), 20 typer knapper, 40 farver tråd til knaphuller og så videre. Ikke underligt, hvis udvalget hos den lokale skjorte-pusher forekommer skrabet.

Med så mange kombinationsmuligheder skal man selvfølgelig vide noget om hvilken stil, skjorten skal have. Man kan nemt havne i nogle ulykkelige kombinationer, fx texas-snit med manchetknapper, Oxford-vævet blåt stof og texas-snit eller i det hele taget kombinationer, hvor der indgår noget som helst med texas-snit. Det er altså nemt at lave unika - og lidt sværere at lave en unik skønhed.

Mange sites byder sig til med stort set de samme muligheder. Det kan være svært at vælge. Et tip er som minimum at undgå sites, der markedsfører sig med ordene 'eksklusiv' og 'polyester' i samme sætning.

Det er et kapitel for sig at tage de op imod tyve mål af kroppen, en god. skræddersyet skjorte kræver før pasformen er i orden. Selv nåede jeg frem til lidt forskellige resultater, hver gang jeg forsøgte, på trods af gennemsyn af flere videoer på nettet, der viser hvordan man gør. Her ligger nok min væsentligste usikkerhed i forhold til købet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sitet jeg valgte, Tailorstore, skiller sig ud ved at du kan se det design, du er i gang med at bestille. En halvavanceret renderings-teknologi ser ud til at ligge bag, som tillader sitet at vise skjorten i realtid med de design-valg, du foretager undervejs. Det er sjældent jeg ser den slags uden for spillenes domæne.


Her har jeg designet to skjorter, den ene er bestilt, den anden falder nok i kategorien 'fasion risk', men kan ikke desto mindre bestilles og leveres på lige fod med andre underlige designs - gæt selv hvad der er hvad. Du kan få broderet fx v2.dk på manchetten for 59,- ekstra.

Sitet giver lige akkurat den nødvendige information til at kunne navigere igennem designprocessen - og til at kunne docere den uheldige kollega, der af ren tankeløs høflighed kommer for skade at kommentere din nye skjorte, om bomuldsfiberlænger, det engelske målesystem for trådtykkelser og forskellen mellem twill- og Oxford-vævninger.

Nu venter jeg spændt på resultatet og ikke mindst på, om den nu også passer mig. Ville du turde kaste dig ud i køb af skræddersyet tøj på nettet?

10 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
10
29. maj 2013 kl. 19:26

Hej Undskyld jeg bumper en 2 år gamle tråd. Men Har tænkt mig at bestille to skjorter fra itailor. Men hvad med toldgebyr og alt det der kommer på ved den danske grænse?

1
17. januar 2011 kl. 15:13

En kollega har spurgt om jeg ikke er bekymret over om farverne på skærmen er retvisende. Jo, det er jeg og sitet advarer da også mod at forsøge at sætte forskellige farvekombinationer sammen i håbet om at det matcher. (Skjorten til højre er vist sådan et eksempel).

Midlet kan være en kalibreret skærm, som professionelle DTP'er bruger, hvilket er ret dyrt.

Et alternativ er at få sendt stofprøver, så ikke bare farverne, men også vævnings-effekter og ikke mindst stofkvalitet kan ses nærmere efter. Tailorstore kræver kun nogle få kroner pr. prøve - lige nok til at man gerne gør det uden at bede om hele stofkataloget.

2
18. januar 2011 kl. 07:53

Min tidligere arbejdsplads havde en fast thailandsk skrædder tilknyttet, som rejste til DK og gav gode tilbud til hele kontoret. En ganske fin service, som sikrede vores arbejdsgivers ønske om at vi skulle være velklædte på kundebesøg.

3
18. januar 2011 kl. 08:17

Overskriften fik mig til at tro, at jeg skulle læse om domænespecifikke sprog i SML - øv!

5
18. januar 2011 kl. 11:39

Beklager at måtte skuffe dig, Troels, men jeg må jo spekulere i ekstrablads-overskrifter for at lokke slænget af SML-folk til at klikke ind :-)

4
18. januar 2011 kl. 08:55

Jeg har kontakt til en thailandsk skrædder der et par gange om året besøger europa. Så sender han en sms og beder en om at tromme folk sammen. Han måler og man bestiller det man vil, i det stof man vil og i den kvalitet man vil. Priserne fra Thailand er inkl fragt, told osv. Sidst købte jeg to jakkesæt, to ekstra par bukser, 4 skjorter og to slips for €500. Levering efter 14 dage ca. Kan anbefales.

6
18. januar 2011 kl. 11:42

Det er ret ideelt at få taget målene af en skrædder - specielt hvis man kan få lov at beholde dem selv. Prisen lyder bestemt rimelig - måske skulle jeg koble mig på næste gang.

Kan du selv få målene udleveret?

7
18. januar 2011 kl. 23:21

Genialt websted - der jo gør, at man gør tøjindkøbet til noget man skal have grej til at kunne gøre korrekt fremfor bare at prøve en ny størrelse eller anden farve...

For du har jo helt sikkert brug for noget nyt grej til at få taget de mål og få visualiseret om farverne står godt til dig, så der ingen som helst usikkerhed er i din bestilling.

Jeg tænker:

  • 3d fuld kropsscanner
  • 3d printer (for at kunne tjekke ved selvsyn)
  • pc der har hardware nok til at kunne trække de mest krævende programmer til at kunne forecaste din fremtidige kropsmål på leveringsdatoen og som matcher/korrigerer for sæsonudsving på fedtdepoterne (ikke sikker på at din nye bestilte arbejds-pc rækker)
  • ...
  • evt. nyt hus for at kunne få ovenstående grej ind i

Det gør da lige pludseligt tøjindkøbet noget mere interessant... Ser frem til demo i Kbh. :)

/Karsten

8
17. februar 2011 kl. 13:43

Inspireret af dit indlæg måtte jeg lige prøve selv - og da jeg jo måtte have noget at sammenligne med valgte jeg at bestille fra 2 forskellige leverandører, en billig og en dyrere.

Den billige (iTailor.com) leverede faktisk hurtigst, stoffet var i ok kvalitet, pas-form på kroppen var rigtig god (havde bedt om slim fit).

På minus-siden tæller at det der lignede off-white på sitet viste sig at være lidt mere gult end forventet, samt at alle mål var tolket meget snært.

Den dyrere (samme tailorstore.dk som dig) har leveret 2 skjorter i lækker kvalitet med de helt rigtige mål.

Konklusion: Det tør jeg godt igen, men hos iTailor.com skal jeg lige have justeret målene - og så siger min kone at jeg næste gang skal vælge en anden krave...

Hvad var din oplevelse?

9
17. februar 2011 kl. 17:01

Jeg må konstatere at jeg havde ikke været tilstrækkelig præcis med mine mål. Stoffet var dog fint, men jeg savner muligheden for at bestille en test-skjorte til få kroner. Så jeg skal have justeret mine mål får jeg bestiller igen :-)