Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Skattejagt for nørder

30. maj 2008 kl. 22:382
Artiklen er ældre end 30 dage

Det er fredag, det er varmt og det er næsten sommer. Jeg har netop læst Klaus Seiersens blog om 10 ting du ikke bør snyde dine børn for på Ingeniørens website. Klokken er kun knapt 17, det er stadig lunt og lyst derude og pludselig slår det mig at tidspunktet er så godt som noget til at gå på skattejagt med mine to drenge på. Skattejagt med GPS, den 11. ting du ikke bør snyde (dig selv og) dine børn for.

I går var jeg forbi geocaching.dk og fandt en geocache lige i nærheden, i en lille skov, tæt på en af mine løberuter. Jeg pakker en lille taske med vand, handsker til det grove og spænder min Garmin Forerunner 205 trænings-GPS på min 5-årige søns venstre arm. Koordinaterne på cachen har jeg på forhånd med noget besvær plottet ind via apparatets amputerede interface. Vi er klar.

Skattejagten

Knap 10 minutters gang bringer os til skovbrynet og GPS'en lover at der kun er 405 meter tilbage i fugleflugt, lidt nordvest fra hvor vi står. En sti fører os i en bue hvor afstanden ikke ændres synderligt og derpå lige mod målet. 200, 100, 15 meter. Kompaspilen peger nu stik øst og vi bøjer af stien, dukker ind i den tætte løvskov, der summer af insekter. Et minut senere er vi ved målet, men der ingen geocache og vi spreder os ud, afsøger i cirkler.

Det bliver min ældste søn, der finder den lille lyseblå plastikæske i en bunke af nedfaldne grene små 5 minutter senere, netop som håbet er ved at svinde. Vi samler os i rundkreds og den ældste piller låget af æsken. Øverst ligger en slidt plastikhest og dækker for andre børnevenlige skatte, en lille pakke tuscher, en mønt og en lille spillekonsol af en art. Der en summen af blodtørstige myg om os, på os og jeg klasker en, der efterlader en rød plamage på mit knæ. Jeg skriver en kort hilsen i cachens lille notesblok og skynder på drengene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den ældste plukker mønten op og den lille napper konsollen. Som erstatning lægger vi en gul hoppebold og den perlekæde jeg på forhånd har hjulpet dem med at finde blandt lageret af ragelse derhjemme. Skatte til et nyt barn. Derpå stiller vi hastigt cachen på plads og flygter ud af skoven, ned ad stien og hjem med rovet.

Skatten

Hjemme finder vi straks 2 AAA batterier og konstaterer skuffede, at konsollen ikke virker. Mirakuløst nok er dimsen samlet med skruer og det viser sig at en af de strømførende ledninger trænger til lidt loddetin. Kort efter tænder vi igen apparatet: der er et gitter på displayet, er det mon sænke slagskibe' skak' dam og mølle? Men nej, det viser sig at være en digital sudokukonsol, ikke synderligt velegnet til 5-årige. Men dagen er alligevel reddet i en vis udstrækning nu hvor den trods alt virker.

Den ældstes mønt viser sig at være en Geocoin, en mønt der rejser fra geocache til geocache og som har et unikt id, der kan slås op på nettet. Vores har rejst et par år og boede senest på Bornholm. Vi beslutter os hurtigt for at den snart må videre og at vi nok hellere må bytte den der sudokukonsol nu vi er i gang.

Men det bliver en anden dag, i morgen måske. Så hvis det er lørdag mens du læser dette eller måske søndag, hvis du har en GPS, et barn eller to og solen stadig skinner ... Hvad venter du så på?

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
31. maj 2008 kl. 14:48

Geocaching er bare så meget i går. Geohashing er det nye hit.

Man tager datoen og et passende semitilfældigt indput og bruger md5summen til at finde et passende punkt ikke alt for langt fra udgangspunktet. http://xkcd.com/426/

Dagens punkt for os på østsjælland er ved Ulvshale nede på Møn . (Nok lidt for lagt at cykle...)

2
31. maj 2008 kl. 21:56

Det skal nok give nogle interessante oplevelser i uvejsomt terræn og private haver, men hverdagen kan jo også let blive lidt grå :-). Jeg tror jeg holder mig til geocaching så længe børnene er små.