Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Sims 4 – et børnespil (kun) for voksne

Af Peter Toft28. marts 2015 kl. 16:157
Artiklen er ældre end 30 dage

Jeg hader Sims-spillene – punktum…. For et par år siden kæmpede jeg med Sims 2, som med et utal af tilvalgspakker endte i cirkulære afhængigheder i installationerne og ultimativt ødelagde den Windows XP jeg kæmpede med. Men ulykker kommer altid tilbage – og nu i form af Sims 4.

Min datter Louise havde ønsket sig Sims 4, og fik dette på DVD. Min kone og jeg lavede en Origin konti til Louise, og det kørte nemt ind. Krisen startede dog igen, da Louise ønskede sig en udvidelsespakke ”Vildmarksliv”. Mit dankort er dit dankort sagde jeg… ikke, men det var i orden. Jeg logger ind på Origins hjemmeside, og finder ”vildmarksliv” – super. Da jeg skal betale finder jeg at Louises Origin login ikke virker – mystisk, og mon ikke det er et password, som er tampet ind forkert eller lign. Jeg vælger password reset på Origin hjemmesiden, men det virker stadig ikke. Password passer ikke til email får jeg at vide. Nå – det kan jo være en manglende database-replikering eller lignende. Vente vente… Efter et par dage erkender jeg at jeg må ringe til Origins support-linie.

En sød supporter forklarer mig at min datter ikke kan købe ”vildmarksliv” fordi hun har en børnekonto …. Fest!
Onlinekøb er bare ikke mulig for unge og ”vildmarksliv” findes kun online.
Derefter spørger jeg om jeg (som voksen) kan købe en download-kode eller lignende, som min datter kan indløse? Nej er svaret.
Den eneste vej igennem var (nølende svar fra Origin) at min datters spil afregisteres og registeres på en voksenkonto, så da jeg fik spørgsmålet om det var mig selv, der skulle spille Sims4 og Vildmarksliv måtte jeg svare JA….

Lille krise ved at jeg kun havde mobilen hvorfra jeg kunne registeret en Origin konto til mig selv samtidig med at jeg var i telefon med Origins supporter.
Senere på aftenen tog jeg kampen op med min datters Sim4, som godt nok fint blev omregisteret til min nyt Originkonto, men det startede ikke op, så jeg prøvede reparer spil – samme resultat. Afinstaller og installer – samme resultat…. ØV! Det viste sig, at ved at fjerne ”in game Origin” så kørte spillet - jubi. For lige at sætte prikken over i’et så kom der en fuld game-download dagen efter da min datter skulle spille det, uheldigt…

Artiklen fortsætter efter annoncen

Så på papiret spiller jeg nu Sim4….

/pto

7 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
30. marts 2015 kl. 19:43

DRM er generelt noget skidt. Oftest kun til gene for de som har betalt for programmet. Steam er også gået i gang med at ændre deres politik, så gaver/køb fra andre lande nu ikke virker.

Google laver i øvrigt samme nummer med alder. Alle børn med en google-konto her i kommunens system er bevidst sat til at være ældre, inde i google's system, for at få det til at virke :(

3
30. marts 2015 kl. 11:57

Du skulle bare have givet din datter dankortet og et par timer efter ville alle problemer med spillet være løst.

At Du så bare har et problem med dit dankort er jo ikke spillets skyld.

De gange hvor jeg har købt spil har jeg altid downloaded et crack så var den slags problemer som regel løst. Også med Sims 2 som jeg har brugt utallige timer på at få til at køre indtil et crack løste alle problemer.

Heldigvis er mine piger holdt op med at spille, men er gået over til noget meget slemmer nemlig bruge Windows og Office Tools.

Jeg har brugt 4 dage på at få min ownCloud løsning til at virke på Windows. Alt virker perfekt på Linux ingen problemer, men Windows vil bare ikke sync'e normalt uden at gå i fejl hvert andet øjeblik.

Ikke nok med det så har min datter valgt at ligge "Biblioteker ind i biblioteker" og Windows er på dansk.

Jeg sidder nu med en gordisk knude hvor intet i cmd.exe ligner noget i Explorer og det der findes i Explorer findes ikke når kigger igennem cmd.exe.

Hvis det ikke var for deres programmer de bruger i skolen så var Windows blevet strengt forbudt for 3 dage siden!!

Er jeg mon også blevet for gammel??? Hmm..

5
30. marts 2015 kl. 12:36

Er jeg mon også blevet for gammel??? Hmm..

Ja. Det er spild af tid at forsöge at göre noget smart med windows eller at tilpasse noget! Det giver ingen värdi og skaber kun problemer både imens man gör det og senere.

Hvis man får noget, selv sådan noget som at installer Office et andet sted en "C:", til at fungere på en anden måde end den som Microsoft mener er den rigtige, så kommer der - på et tidspunkt - en opdatering som fläkker det!

Smid hele lortet på "C:", "Dokumenter" i "My Documents" et cetera. Lad tingene ligge hvor det nu engang bare ligger / lander - Den eneste afvigelse fra "Bill Gates Sande Vej" er at installere en anden browser end Internet Explorer med en Adblocker.

Til sidst laves et par restore points og en backup - fordi - "system restore" er den hurtigste og sikreste vej til at nakke den spyware som kommer med DivX, Java og alt muligt andet crap-ware - som ungerne naturligvis installerer, noget af det prakkes de på af märkelige applikationer fra skolen.

PS: Windows >= Vista har "Virtuelle Mapper"; Standardfoldere under et brugernavn "Dokumenter", "Billeder" .... er i virkeligheden sögeresultater produceret af "exporer", som man ikke ser i cmd.exe - så det er nemt at tro at et billede ligger i "billeder" imens det i virkeligheden findes i "/user/My Pictures/Canon/2001-03-05/".

2
29. marts 2015 kl. 13:53

Det er ikke uden grund at EA er kåret som USA's værste firma.. Selv under de banker som startede finanskrisen!!

EA udgiver spil før de er færdigudviklet (sim city 4, battlefield 3 og 4 og en masse andre)

EA udgiver halve spil og opkræver uhyrlige mængder penge for udvidelser og ingame køb.

De ignorerer deres kunder så meget som muligt.

De tvinger folk til at købe spil før deres udgivelse ved at give bonus items til dem som gør det...

Undgå at købe EA spil.

1
29. marts 2015 kl. 08:05

Den næste udvidelse hedder "Get it to Work", eller noget deromkring. Så jeg går ud fra at dine sims vil kunne oprette deres egen Origin konto, forsøge at installere og køre spil, og snakke med supporten når skidtet ikke virker. Spændende!

Din datter får forhåbentlig en værdifuld livslektion om EA og Origin. Som opfølgning må du vise hende hvor meget spil man faktisk kan få for 5€ på Steam eller hos Humble Bundle.