Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Sig igen ?

24. marts 2018 kl. 10:0147
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Blurb'en på en artikel her på V2 lyder:

"Nye vilkår forbyder salg af hælervarer, narko, alkohol, våben og personfølsomme oplysninger på Reddit,[...]"

Den nemmeste måde at forstå om annoncerede beslutninger har substans, er at vende fortegnet og se hvordan det modsatte ville lyde:

"Nye vilkår tillader salg af hælervarer, narko, alkohol, våben og personfølsomme oplysninger på Reddit, [...]"

Artiklen fortsætter efter annoncen

Godt så … Jeg burde nok have læst Reddits brugerbetingelser bedre?

Det rejser så mange spørgsmål at jeg dårligt ved hvor jeg skal begynde og ende...

Men jeg tror det vigtigste af dem er "Hvor naiv har man egentlig lov at være, hvis man har millioner af brugere?"

Internettet er fuldt af "accidental empires" hvor et par tilfældige nørder ender med at køre en eller anden milliardforretning, fordi de kom før eller var en smule bedre/grovere/smartere end nogle andre tilfældige nørder.

Kigger man på dem som gruppe, er det primære fællestræk tilsyneladende en bundløs naivitet, startende med Bill Gates forventning til en rimelig pris på en BASIC fortolker og indtil videre kulminerende med Zuckerbergs "hvad er det værste der kan ske?" holdning til salg af persondata på global skala til politiske muskelmænd.

Burde enhver med blot en lille smule fantasi ikke på forhånd kunne regne ud at alle mulige skalkeskjul for efterretningstjenester på samme vis som Cambridge Analytics ville malke FaceBook for oplysninger?

Er det ikke indlysende at Scientology ville malke FaceBook for at kunne angribe alle der siger at det ikke er en religion, men en kriminel økonomisk organisation der udnytter de svageste og mest sårbare mennesker de kan finde ?

Forestiller de sig at nynazister, racister, narkokarteller, rockerbander og andre snævertsynede svagtænkere ikke kunne finde på at købe lister over alle dem der skal op mod muren så snart det er muligt ?

Har disse iværksættergenier simpelthen ikke fantasi til at forestille sig at nogen vil misbruge deres vidunderlige gave til menneskeheden ?

F**k hvor er jeg træt af disse naive "IT-Bros" og deres tanketomme "disruption" som igen og igen efterlader et bredt spor af ødelæggelse men ikke skyggen af fremskridt...

phk

47 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
60
9. april 2018 kl. 12:54

Problemet er den slags globale virksomheder hvor det ikke er indlysende om dansk lover gælder for facebook (det mener jeg den gør da facebook vil operere i Danmark).
Og jeg mener stadig ikke man kan stille forbrugeren/borgeren dårligere end loven foreskriver ved at sige "du har selv godkendt det ved at trykke på en knap der dukkede op".

GDPR gælder for Facebook - det er alle enige i (også Facebook). Så den ting løser sig selv.

Men selv med GDPR, så vil man - selvom man overholder loven - kunne bruge Facebook til at ramme meget målrettet og på den måde ramme vores demokratiske system i dets grundvold.

Men som jeg læser PHK's oprindelige indlæg, så kan vi også under denne banner snakke Bitcoin/cryptocurrencies. Er vi interesseret i et betalingssystem hvor som kriminelle kan udnytte til at flytte penge rundt helt anonymt. Eller mobiltelefoner og overvågningskameraer ... som Big Brother kan bruge til at tracke brugeres bevægelser ned i mindste detalje. Eller kommunikationssystemer med end-to-end kryptering som kan bruges til planlægning af diverse alvorlige forbrydelser. Listen fortsætter.

Der synes at være to lejre: Dem sætter "brugervenlighed" over alt. Og så dem så vil gøre op med eksisterende magtcentre i samfundet. Begge er bekymrende fordi man laver kraftige ændringer på samfundet uden at tage ansvar for alle konsekvenser.

58
9. april 2018 kl. 12:00

[On topic]

Virksomhederne - databehandlerne - har da et helt klart ansvar for at de data de høster ikke misbruges. Det burde være indlysende. Ligesom staterne har et ansvar for at lovgivningen er tydelig omkring dette. Problemet er den slags globale virksomheder hvor det ikke er indlysende om dansk lover gælder for facebook (det mener jeg den gør da facebook vil operere i Danmark). Og jeg mener stadig ikke man kan stille forbrugeren/borgeren dårligere end loven foreskriver ved at sige "du har selv godkendt det ved at trykke på en knap der dukkede op".

[Off topic]

Nu synes jeg det er helt i orden, også med kommentarer fra anderledes tænkende (...) manipulation af meninger og holdninger, om ikke særligt godt udført. Da agendaen var nemt gennemskueligt.

Det er netop pointen, folk gennemfører med held derailing by distraction med beskyldninger, flamewar og bashing osv.

Debatten nåede aldrig on-topic da første svar tydeligvis havde ovennævnte formål, og alle så rødt/blåt/sort...! ;)

57
9. april 2018 kl. 11:41

Til alle der ikke har forstået det: Emnet er teknologi og hvorvidt folk der udbreder ny teknologi har et ansvar for hvordan den bruges og hvordan den påvirker samfundet.

Man kan jo sige at de mange kommentarer, som ikke helt holden sig til emnet indlæg i kommentatorer sporet. Var et godt eksempel på forsøg på manipulation af meninger og holdninger, om ikke særligt godt udført. Da agendaen var nemt gennemskueligt.

At så V2 måde at slette og moderere på, betyder at alle som ikke har læst V2 lør/søn er helt blank. Og måske er gået glip af en helt masse. Så kan jeg fortælle at det er de ikke. Men da version2 ikke formår at stå ved at hvad de sletter, eller hvorfor. Og de slet ikke har modet til at vise at der er blevet fjernet indlæg, og da det tit kan være ødelæggende for forståelsen, for dem som ikke har læst med. Så et kort resume.

En af debattørerne med en ikke moderat holdning, kammet lidt over i en kommentar eller 2. med et indlæg som normal betyder et stop for yderligere indhold i debatten (NASP terorien) - Alt debat, og kommentare, til hans mange indlæg er slettet- Mindst 20-30 indlæg.

56
9. april 2018 kl. 11:13

Der findes sikkert gode fora hvor politiske fløje kan kæmpe verbale kampe, så kan I ikke lade Version2 handle om IT og emnet tak?</h2>
<p>(Høflig gen-opfordring da moderator har slettet min sarkastiske kommentar).

Nu synes jeg det er helt i orden, også med kommentarer fra anderledes tænkende. Hvis det er et teknisk fora man søger, så er feks. tomshardware.com på et langt højere stadie, eller man kan læse original artiklerne

Ja V2 er ikke særlig gode moderator, sletter i øst og vest, når de endelig får taget sig sammen, noget der er meget ødelæggende for især forståelsen i debatten. Det eneste punkt hvor de meget hurtig reagere er når de selv bliver fornærmet. Så synes der ikke langt til loftet.

Og kan da se at de har slettet min kommentar om dette. At de 1.000.000,00 kr som de får i mediestøtte fra os alle sammen. Ikke altid synes givet godt ud.

55
9. april 2018 kl. 10:27

Vær venlig at diskutere emnet, nemlig OM facebook og lign. IT-giganter har et ansvar for læk og misbrug af deres data?

Der findes sikkert gode fora hvor politiske fløje kan kæmpe verbale kampe, så kan I ikke lade Version2 handle om IT og emnet tak?

(Høflig gen-opfordring da moderator har slettet min sarkastiske kommentar).

54
9. april 2018 kl. 00:17

Til alle der ikke har forstået det: Emnet er teknologi og hvorvidt folk der udbreder ny teknologi har et ansvar for hvordan den bruges og hvordan den påvirker samfundet.

Det bør interessere alle - specielt sociale medier også bruges mod folk på den moderate højrefløj (som undertegnede er tilhænger af) og mod folk på den rabiate fascistiske højrefløj, ligesom alle former for venstrefløj kan rammes.

Lige nu snakker verden Cambridge Analytica, Trump og Brexit. Men som nogen har nævnt, så brugte Obamas folk også sociale medier. Næste gang bliver det måske nogle andre der vinder … på løgn, halve sandheder samt ekstremt målrettede kampagner.

Hvis vi vil et repræsentativt demokrati hvor vi vælger repræsentanter som skal beslutte alt fra flygtninge, over økonomi, medier, skoler, museer, til miljø, så kan det ikke nytte noget at deres valgkampagner består af enkeltsager som er målrettet den enkelte. For måske er jeg enig i lige præcist den enkeltsag som bliver præsenteret for mig, men uenig i alle kandidaten andre holdninger (men jeg ser det aldrig hvis facebook er min eneste kilde).

Har man som iværksætter/virksomhed et ansvar for hvordan ens teknologi bliver brugt? Ja det har man, men i sidste ende må det være de enkelte stater der kommer med regler.

50
7. april 2018 kl. 12:02

Hvem siger jeg er rød.

Det er vel først når man pådutter alle andre, hvad de mener og tror. Mens man ikke selv, har andre meninger end man høre på fox news. At man kommer ind under den kvote vi heldigvis ikke har for mange af i debatten på V2. JS var er andet godt eksempel.

45
6. april 2018 kl. 13:38

Ja, PHK har nogle venstreorienterede holdninger og nogen gange er han på vildspor.

Men at koncentrationen af information hos facebook kombineret med at facebook er ekstremt udbredt som reklamemedie er farlig. Den er farlig fordi røde, sorte, veganere, konservative, liberale, socialister, kommunister, fascister, atomkraftmodstandere, vaccinationsfornægtere, hængerøve og socialdemokrater kan bruge facebook til at afmontere den demokratiske process.

Og ja, IT folk burde have tænkt over at dette kan bruges galt. Og at når det kan bruges galt så vil det blive brugt galt.

Det er det vigtige budskab i PHK's indlæg. Ikke alle hans eksempler på mulige misbrug.

44
6. april 2018 kl. 12:25

Umiddelbart vil jeg gætte på, at det danske system samlet set er meget dyrere at drive end et privatdrevet, fordi de private ville skære DJØFferne væk uden at blinke.

Det er jo heldigvis en påstand som vi ikke behøver spilde tid på, for der findes andre lande, meget prominent USA, som har private sundhedssektorer og der koster alle medicinske handlinger mange gange hvad de gør i Danmark.

Hvorfor ? Meget simpelt: De skal allesammen betale en dyr ansvarsforsikring.

Sammenlign det med: http://www.hoejesteret.dk/hoejesteret/nyheder/Afgorelser/Pages/Laegefrifundet.aspx

43
6. april 2018 kl. 12:04

CNN lader til at være lige så slem som Fox på mange måder. Ellers er tilgangen god. Læs den samme artikel fem forskellige steder og sandheden findes et sted i midten.

Selv foretrækker jeg The Onion News Network for pålidelige nyheder. ;-)

42
6. april 2018 kl. 11:54

Når en dansker kalder Obama for "extrem venstrefløjer" ved man med det samme at det er en person der uden den mindste omtanke gentager politisk indoktrinering og spin fra Fox News og lignende.

Ja Rune Jensen er helt sikkert i den sorte, og ikke røde bog ved pet :-)

Her vil jeg give dig ret PHK, hvis man kun får sine nyheder fra den kant, kan man ikke blive andet end paranoia og yderst svagt opfattende. Så hvis du vil kommunikere med sådan. Vil jeg anbefale dig max 140 tegn.

En anden "herligt" ting er deres kommentarspor (fox news). Det er dejligt underholdende. TIl sammenligning virker nationen, som et forum for københavns universitet.

Har selv for at udvide min Horisont hurtigt skimtet dr, tv2, cnn, bbc og fox for nyheder om morgen. Men har efterhånden opgivet fox, det er IKKE et nyhedsorgan. Ihvertfald ikke deres hjemmeside.

41
4. april 2018 kl. 11:04

Hvilken del af "det danske system"? USA har et primært privat sundhedsområde. Det er dyrere end det danske. Se f.eks. OECS-sammenligningen (figur 2) i <a href="https://www.oecd.org/els/health-systems/Country-Note-DENMARK-OECD-Healt…;. Det er også værd at bemærke, at USAs "health expenditure" er steget fra 16,4 %BNP til 17,9 %BNP i perioden 2013-2017, <a href="https://www.cms.gov/Research-Statistics-Data-and-Systems/Statistics-Tre…;.

@Malthe

Jeg vil faktisk påstå, at billedet bliver endnu mere tydeligt, hvis man ser på den faktisk cost, og holder den op mod 'dækningsgraden' og den faktiske service der ydes. Igen er USA med sit hovedsagelige private sundhedsmarked jo 'skræmme eksemplet'

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_total_health_expenditure_per_capita

Hus desuden på at cirka 12% af amerikanere er uden sundhedsforsikring. Og oven i det kan man så lægge folk der opholder sig i landet uden opholdstilladelse (~11 millioner) hvoraf langt langt størstedelen ikke har sundhedsforsikring.

Et af de store problemer er så det fakturerings helvede man har lavet i det danske sundhedsvæsen således, at regionerne skal fakturere staten for deres services. Noget der ikke bidrager med noget som helst til os ejerne af det offentlige. At køre et statsligt sundhedsvæsen som en 'forretning' er IMHO for at sige det lige ud tåbeligt, for så er det ikke længere det sundhedsfaglige der diktere behandlinger, indkøb m.m. Det er og bliver et 'cost center' (hvis man skal bruge en term fra det private).

// Jesper

40
4. april 2018 kl. 09:52

Umiddelbart vil jeg gætte på, at det danske system samlet set er meget dyrere at drive end et privatdrevet

Hvilken del af "det danske system"? USA har et primært privat sundhedsområde. Det er dyrere end det danske. Se f.eks. OECS-sammenligningen (figur 2) i https://www.oecd.org/els/health-systems/Country-Note-DENMARK-OECD-Health-Statistics-2015.pdf. Det er også værd at bemærke, at USAs "health expenditure" er steget fra 16,4 %BNP til 17,9 %BNP i perioden 2013-2017, https://www.cms.gov/Research-Statistics-Data-and-Systems/Statistics-Trends-and-Reports/NationalHealthExpendData/NationalHealthAccountsHistorical.html

39
4. april 2018 kl. 09:45

Latterlig DJØF bashing ... Personale med djøf-baggrund udgør 2,2 procent af samtlige ansatte i regionerne .. det er inklusiv DJØF-ere der arbejder med IT og lignende.

38
4. april 2018 kl. 09:27

En levertransplantation i den her ende af verden koster i øvrigt i omegnen af 20-30 mio kr hvor det er gratis i Danmark

Så lægerne arbejder gratis i Danmark, eller hvad er det, du siger?

Offentlige ydelser bliver ikke "gratis", bare fordi naboen betaler. I særdeleshed ikke, når hele DJØF-laget har taget sit cut. Umiddelbart vil jeg gætte på, at det danske system samlet set er meget dyrere at drive end et privatdrevet, fordi de private ville skære DJØFferne væk uden at blinke.

37
1. april 2018 kl. 06:19

... vil data blive misbrugt. det handler bare om at nogle med behovet opdager data-marken og så har vi balladen.

33
31. marts 2018 kl. 09:08

Eller når radikale og soc.dem'er hepper på Obama/Hillary, fordi de tror, at de er ligesindede. Sjovt.

Mange danskere er også fastlåst i de hjemlige politiske mønstre, og er overraskede når de hører at demokaterne historisk set er dem der har forsøgt at holde farvede ude af demokratiet (disenfranchisement), og at republikanerne er dem der kæmpede for ligeret.

29
28. marts 2018 kl. 12:40

Nej Marius. Redox er frihedskæmpere og sandhedsvidner. Der er slet ingen bagvedliggende grumme tanker. Slet ikke. Overhovedet. ;-)

28
28. marts 2018 kl. 12:04

Forestiller de sig at nynazister, racister, narkokarteller, rockerbander og andre snævertsynede svagtænkere ikke kunne finde på at købe lister over alle dem der skal op mod muren så snart det er muligt ?

Ulovlige registre ført af ekstremister er stærkt bekymrende, tag fx. Redox. Deres ORG publicering var/er en veritabel hit liste med overvågningsfotos og privatadresser på en række personer.

https://jyllands-posten.dk/politik/article4563048.ece

https://politiken.dk/indland/politik/art5441660/Venstrefl%C3%B8jsaktivister-tiltalt-for-at-hacke-sig-til-oplysninger-om-6.000-personer

https://politiken.dk/indland/art5548660/Redox-knyttes-til-terror-og-grov-vold

27
27. marts 2018 kl. 11:09

Det er også venstrefløjen der vedligeholder "shit lists" over mennesker der drister sig til at deltage i arrangementer som f.eks. "For Frihed" og efterfølgende rundsender navn og billede af de "skyldige" som så udsættes for trusler, vold, chikane og skade på ejendom. Er bekendt med to der sidste år fik totalskadet deres biler for at deltage i en sådan "For Frihed" demonstration. I øvrigt sjovt at se når For Frihed demonstrerer. Jeg så et meget rammende billede sidste år, hvor der stod betjente i korte ærmer og passede på de "ekstreme" fra højrefløjen mens de stod og lyttede til en tale, hvor der en håndfuld meter væk stod adskillige betjente i fuldt kampudstyr og forsøgte at holde de fredelige mennesker fra venstrefløjen på måtten. eks:

http://nyheder.tv2.dk/krimi/2016-12-17-tre-anholdt-under-for-frihed-demonstration-paa-noerrebroEller her: https://ekstrabladet.dk/112/kampklaedt-politi-ved-demonstration-i-koebenhavn/6520300 - hvor de fredelige fra venstrefløjen har iklædt sig det rette fredelige udstyr, såsom ansigtsmaskering. Eller her: https://www.b.dk/nationalt/politiet-mandsopdaekkede-islamkritisk-demonstration - hvor man har taget ensartede hvide dragter og ansigtsmaskering i brug igen. (og i øvrigt giver fuck-finger til kameraet) og her: http://nyheder.tv2.dk/krimi/2016-12-03-11-anholdt-i-noerrebro-demonstrationer-en-for-vold-mod-betjent

Det ironiske er så, at selv om For Frihed sjældent har mere end 100 demonstranter, har det alligevel kostet mange millioner at beskytte dem mod den fredelige venstrefløj: https://www.information.dk/indland/2017/03/modstand-antimuslimske-demonstrationer-koster-millioner

Der er endnu ikke, mig bekendt, nogen fra For Frihed som er blevet anholdt i forbindelse med en demonstration.

Men ja, det er jo helt klart højrefløjen der tyr til vold.

26
27. marts 2018 kl. 10:29

Svaret er at de findes ikke, det er altid på den racistiske højrefløj man griber til den slags midler.

Du er da helt væk med dine påstande om at det er højrefløjen som er voldelig.

Sig mig lige.?

Er det typisk højre ekstremister eller venstreekstremister som går amok i Danmark ?

Hvem er det der ikke kan demonstrere fredeligt, men som nærmest talt altid ender med at gå amok i en rus af elefanthuer, brostens kast, molotow cocktails og bare generelt med destruktion af bydele.

Autonome og AFA er da langt mere voldelige og ekstreme end en flok sølle nazier og rockere.

Det må være træls at leve i din røde osteklokke du befinder dig i.

25
27. marts 2018 kl. 09:52

"Forestiller de sig at nynazister, racister, narkokarteller, rockerbander og andre snævertsynede svagtænkere ikke kunne finde på at købe lister over alle dem der skal op mod muren så snart det er muligt ?" Lige præcis denne tanke lader heller ikke til at opstå blandt danske politikere og embedsmænd. Så er det vel meget forlangt at det skulle ske blandt nørderne.

24
26. marts 2018 kl. 08:09

Sovjet, Polen, Nordkorea, ... hvor mange vildt skydende socialister har du brug for?

21
25. marts 2018 kl. 15:43

Enig. Kan vist kun nævne Cambodia igen hvor der næsten intet sundhedssystem er.

En levertransplantation i den her ende af verden koster i øvrigt i omegnen af 20-30 mio kr hvor det er gratis i Danmark

20
25. marts 2018 kl. 09:12

Civiliserede lande som? Det kan ikke være Danmark du mener for vi har et system hvor man skal være omend meget stærk for at være svag. Bevares, vi er ikke på samme lave plan som USA men man behøver ikke være nummer et eller to fra bunden for at være dårlige.

Det danske sundhedsvæsen er ikke perfekt, men det er bestemt et af de bedre i verden, og mit indtryk er, at læger, sygeplejersker og andre faggrupper i sundhedsvæsenet generelt har en uddannelse af høj kvalitet - faktisk i en sådan grad, at andre lande, selv nordiske, sender deres studerende til Danmark for at modtage uddannelse.

Kan det blive bedre? Ja, selvfølgelig, men når man har gratis behandling til alle, er man pinedød nødt til at prioritere, hvad man behandler, og hvordan man gør det, så man kan hjælpe flest mennesker til den bedst opnåelige pris.

Og hver eneste gang, man prioriterer, står hylekoret på Facebook klar sammen med tabloidpressen og raser over, hvor forfærdeligt det hele er. Der er krav om, at sundhedsvæsenet skal anvende den nyeste og bedste medicin, uanset hvad, men samtidig skal sundhedsvæsenet sætte medicinalfirmaerne stolen for døren, når de skruer priserne i vejret for livsvigtig medicin.

Det er en enormt svær opgave, og jeg er imponeret over, hvor godt det alligevel lykkes, alt taget i betragtning. Er der huller i systemet, hvor nogle falder i gennem? Ja, selvfølgelig er der det - men derfra og så til at konkludere, at Danmark ikke er et civiliseret land, er der nu ret langt.

19
25. marts 2018 kl. 07:52

PHK minder mig på mange måder om ESR, begge er genier når det kommer til software udvikling, men når de hver især begynder på deres "ramblings" omkring alt muligt andet, er der ikke andet at gøre end at stikke fingrene i ørene og råbe "Lalalala", hvis man skal undgå en akut hjerneblødning ;-)

18
25. marts 2018 kl. 07:39

Det var jo egentlig et interessant emne, så hvorfor kom det lige pludselig til at handle om højre/venstre og skyderier? PHK, du plejer at være bedre til at styre en debat.

17
25. marts 2018 kl. 05:16

En kommentar her fra Phnom Penh i Cambodia. Der ville nok være et par stykker her, der ikke er helt enige i at venstre fløjen ikke bruger vold og våben. Det faktum at ikke en eneste i landet ikke har et familiemedlem der blev myrdet af den tidligere kommunistiske redigering blandt andet.

15
24. marts 2018 kl. 23:47

... samt grundigt trænet i USAs statslige våbentræningsprogram for mindreårige.

Det samme var flere af hans heltemodige kammerater, der døde mens de beskyttede andre mod skuddene. Og et overvældende flertal af ofrene for islamistisk orienterede galninge , er selv rettroende muslimer. Så overvej om forklaringer og løsninger bedst findes gennem simple etiketter. Eller om at fokus måske burde være på at stoppe og hjælpe sådanne galninge i tide, får de bliver uopnåelige og uforståelige.

13
24. marts 2018 kl. 21:28

Hvis vi på et tidspunkt ser en frådende socialist gå amok med automatvåben, på den måde rabiate højreorienterede regelmæssigt gør det, kan det muligvis blive relevant at forholde sig til dine falske ekvivalenter.

Er det ikke en tilsnigelse at tilskrive de regelmæssige masseskyderier til politisk observans i hhv. det ene eller det andet spektrum?

Kunne det mon ikke snarere have noget at gøre med, at USA modsat civiliserede lande i Europa ikke har et socialt sikkerhedsnet, der opfanger folk med de mest alvorlige psykiske sygdomme, men i stedet lader dem sejle i deres egen sø, indtil det koger over?

Politisk motiveret vold har en tendens til at være organiseret, og politiske voldsmænd optræder ofte i flok - som fx Sturmabteilung og Rote Armee Fraktion i fordums tid og islamiske terrorgrupper i dag - hvorimod psykisk syge, der går amok, som regel gør det alene.

12
24. marts 2018 kl. 19:35

Generelt skyder de ikke bare vildt omkring sig, men jeg kan da nævne Blekingegadebanden og Rote Armé Fraktion. Jeg er overbevist om at begge bander ville have kunnet finde noget at bruge Facebook-informationer til.

(Indrømmet, jeg er frådende socialist, i al fald på samme måde som en stor del af danskerne er frådende kristne. Danskere er ikke så gode til fråde længere.)

11
24. marts 2018 kl. 19:33

Det er simpelthen for pinligt.

10
24. marts 2018 kl. 15:10

Har disse iværksættergenier simpelthen ikke fantasi til at forestille sig at nogen vil misbruge deres vidunderlige gave til menneskeheden ?</p>
<p>F**k hvor er jeg træt af disse naive "IT-Bros" og deres tanketomme "disruption" som igen og igen efterlader et bredt spor af ødelæggelse men ikke skyggen af fremskridt...

var det et churchill citat der sagde noget ala 'demokrati er ikke den bedste styreform - men er den mindst ringe'...

hvis du skulle undgå sådanne it-bros og frihed - så må du vel under et totalitært styre.

ifht. nyudvikling/innovation så kan jeg nu også komme på en hel del positive historier som er fremkommet af at vi har en vis frihed til at udvikle nye produkter...

ps. varnish-cache's wikipedia side lister at reddit og facebook bruger varnish - så du er vel delvis medskyldig i at enable sådanne ideer ;-)

9
24. marts 2018 kl. 14:47

Det er dejligt at du bekender kulør på den måde.

Du burde nok også snart erkende at du er knald rød socialist PHK - det er ret skørt at læse dine blogs og til stadighed læse at du skriver at du ikke er rød politisk - selvom alt hvad du skriver derudover er gennemsyret af rød agenda.....

Hvor er de frådende unge socialister som skyder vildt omkring sig med automatvåben

Dog ikke automatvåben endnu - men her på Nørrebro er der Antifa/AFA - vold, terror-kors og et meningspoliti - det er løst forbundne strukturere som nogle af dem har/er økonomisk støttet af enhedslisten som politisk parti (og hvor Pelle Dragsted også tidligere har været stormtrooper i AFA).

AFA kæmper så mod/med højre-socialisterne i de racistiske partier - begge fløje har socialisme som samfundsmodel til fælles.

AFA kæmper nok også mod kapitalisme/demokrati - og her er politi og domstole som modstander - og almindelige borgere/forretninger i skudlinien.

8
24. marts 2018 kl. 14:43

De 2 største ikke kun Socialistisk massemordere i dette og forrige århundre. Det ene på antal , det andet på procent af befolkningen.

PHK jeg synes det er dig der er i osteklokke og ikke vil forholde dig til fakta. Selv de meste konsavative " isme" som den katolske kirke har anerkendt de fleste af deres forbrydelser, og ændret adfærd. Så langt er du slet ikke nået endnu.

"DET ER IKKE SOCIALISME" Det lyder det altid som svar, som jeg jeg vil kalde det fra betonkommunister, med den mening, at der ikke er meget der trænger ind. At det ikke er rigtigt socialister, når der sker "ting og sager" Men det kalder de nu sig selv.

Tror heller ikke at Bredvik vil bryde sig om at blive kaldt Nazsist, men det kalder du han.. Så kan vi også kalde alle de mennesker som selv påstår de er socialister, for socialister.

Eller har du glemt, og opgivet den blodige revolution.

7
24. marts 2018 kl. 14:05

Nuvel, fsva dit spørgsmål behøver vi blot gå tilbage til 14. juni 2017 hvor en "frådende socialist" gik amok med sit automatvåben til en Congressional Baseball træning og sårede flere, herunder et kongresmedlem.

Og det er formodentlig det nærmeste du kan komme et eksempel, er det ikke ?

At kalde manden "frådende socialist" bare fordi han foretrækker Sanders over Clinton er nok en tilsnigelse.

Sandes fordømte forresten hans angreb i utvetydige vendinger, noget man stort set aldrig ser højrefløjspolitikere gøre: De nøjes med at "bede og håbe" lidt.

Så vidt jeg lige husker er der allerede 20 døde skoleelever i dette kalenderår, fordi højrerabiate har skudt vildt omkring sig, så du må lige finde 10-20 eksempler flere, inden jeg kan tage dit "alle de andre gør det også!!!" piveri alvorligt.

6
24. marts 2018 kl. 13:51

Listen er nu lang på alle sider.

Nej, det er den faktisk ikke.

Den "diversitet" din liste indeholder viser det tydeligt: At stille op med "Kina" som svar på "Brevik" giver simpelthen ikke mening.

Hvor er de frådende unge socialister som skyder vildt omkring sig med automatvåben og selvmordsbomber fordi snoren er knækket og ingen piger vil røre dem med en ildtang ?

Svaret er at de findes ikke, det er altid på den racistiske højrefløj man griber til den slags midler.

Og hver gang er det så sikkert som ammen i kirken at "snowflakes", som vi ser det ovenfor, vræler "Alle de andre gør det også!" helt uden hensyn til at observerbare fakta siger det stik modsatte.

5
24. marts 2018 kl. 13:40

I stedet for at forholde dig til det jeg skriver, svarer du igen med ad hominem angreb, stråmænd og name calling.

Nuvel, fsva dit spørgsmål behøver vi blot gå tilbage til 14. juni 2017 hvor en "frådende socialist" gik amok med sit automatvåben til en Congressional Baseball træning og sårede flere, herunder et kongresmedlem.

Jeg orienterer mig dagligt til både højre, venstre og i midten af medielandskabet og er absolut ikke i et ekko-kammer. Kan du sige det samme?

4
24. marts 2018 kl. 12:42

"Hvis vi på et tidspunkt ser en frådende socialist gå amok med automatvåben, "

Listen er nu lang på alle sider.

3
24. marts 2018 kl. 12:28

Mikkel,

Det er dejligt at du bekender kulør på den måde.

Hvis vi på et tidspunkt ser en frådende socialist gå amok med automatvåben, på den måde rabiate højreorienterede regelmæssigt gør det, kan det muligvis blive relevant at forholde sig til dine falske ekvivalenter.

For nærværende fortjener dit indlæg ikke anden opmærksomhed, end som eksempel på de vrangforestillinger der dyrkes i det ekkokammer som du og andre "IT-Bros" bebor.

PS: Glemte du forresten ikke at skælde ud på "voldelige feminister"?

1
24. marts 2018 kl. 11:56

Vi kan nemt være enige i at Facebook er noget møg. Men du er blind over for den målgruppe som har haft mest glæde af FB. Venstrefløjen i USA, med Obama i spidsen, blev hædret for sin innovative brug af sociale medier. Facebook lod i stilhed det demokratiske parti tømme dem for data, for de var jo på "the same team". Mainstream medierne rapporterede begejstret hvordan demokraterne kunne målrette kampagner helt ned på den enkelte gade, og det blev udlagt som en god ting i 2008 og 2012.

I 2016 vandt Trump, uden iøvrigt at bruge CA data i stor stil da kvaliteten blev bedømt for dårlig af Trump kampagnen, og straks er fanden løs. Hykleri af værste skuffe.

Det er iøvrigt ikke konservative republikanere der prøver at finde "alle dem der skal op mod muren så snart det er muligt", det er nærmere det venstreradikale voldssegment bestående bl.a. Antifa. Tror heller ikke rockerbander er typiske FB annoncører. Ser du tit reklamer for Bandidos?

Du opstiller flere stråmænd stråmand og undlader ikke at nævne nazister (national-socialister) som heldigvis er få. Til gengæld undgår du at nævne de andre socialister der i det 20. århundrede har kostet så mange millioner livet.

ma