Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Selv en abe kan programmere

12. maj 2009 kl. 09:4045
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Jeg blev her til morgen gjort opmærksom på et indlæg i Ungnyt.dk [Update: Den oprindelige artikel er blevet erstattet med en ny, som er udvidet med en reference til denne blog. Linket herover henviser til den ny eversion, da den gamle ikke eksisterer mere], som siger:


Programmering er ikke længere 'nørdernes' fag, derimod kan de fleste i alderen fra 10 til 30 år programmere idag.

Kasper Jensen uddannet på DTU udtaler til Ungnyt.dk:

Artiklen fortsætter efter annoncen

*'Idag kan selv en abe programmere, dette kræver ikke det store. De der vider uddanner sig til dette fag, har ikke en sikker fremtid.'*


Selv uden stavefejlene er det noget vås. Det kan godt være, at de fleste "unge" har lavet formler i Excel eller rodet lidt med HTML, men det er ikke det samme som at kunne programmere.

Vi har jo gentagne gange set indlæg på V2, der beklager selv IT-uddannedes manglende evne til at programmere, så at sige, at de fleste (uden uddannelse) kan programmere, er at strække definitionen for programmering til bristepunktet.

Det kan godt være, at, hvis man spørger folk, så vil de fleste sige, at de godt kan programmere. Men der var jo også mange, der meldte sig til X-Factor i den tro, at de faktisk kunne synge.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Faren ved en artikel som den nævnte er, at den med sin misinformation kan skræmme unge væk fra IT-uddannelserne, netop på et tidspunkt, hvor der er allermest brug for flere med lange uddannelser indenfor faget.

45 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
12. maj 2009 kl. 11:07

Et af de store tabuer i vores tid er ordet "talent". Altså det, at man har anlæg for det, man er god til.

Der er to trends i vores tid, der irriterer mig:

  1. At man på TV skal se talentløse mennesker optræde som om de er stjerner. De er hverken gode eller sjove, og det er ikke underholdning at se folk gøre noget, de ikke kan.

  2. At folkelig brug af almindelige evner forsvinder. Fællessang, folkegymnastik, dans (uden show), frihåndstegning og udformning af prosatekst erstattes af nogle få mennesker stjernedrømme.

Alle kan programmere! Men det er ikke alle, der bliver så gode, at de kan leve af det.

Thomas

6
12. maj 2009 kl. 11:29

Ja, men det betyder ikke, at alle kan spille klaver. Artiklen hævdede ikke bare, at de fleste kan lære at programmere, men at de fleste faktisk allerede kan det. Det er en væsentlig forskel.

Et af de store tabuer i vores tid er ordet "talent". Altså det, at man har anlæg for det, man er god til.

Jeg ser problemet næsten omvendt: Alle disse "talentshows" får folk til at tro, at talent alene kan gøre det, hvor virkeligheden er, at det kræver en stor indsats at lære at gøre noget som helst på andet end amatørniveau.

Jo, nogle vil have lettere ved det end andre, men ingen kan undvære hårdt arbejde, hvis de vil nå toppen indenfor deres felt.

Jeg mindes en gammel "Poeten og Lillemor" strip.

Naboens unge datter er på besøg og siger: "Jeg vil gøre alt for at blive popstjerne.

Poeten svarer: "Du kunne jo starte med at lære at læse noder".

Næste billede:

Naboens datter siger til en anden: "Jeg vil gøre næsten alt for at blive popstjerne".

8
12. maj 2009 kl. 13:04

"Artiklen hævdede ikke bare, at de fleste kan lære at programmere, men at de fleste faktisk allerede kan det. Det er en væsentlig forskel."

Jeg klikkede mig lige lidt videre for at finde ud noget omkring ophavsmanden til artiklen, og det er altså en 12-årig dreng der har skrevet det: http://williamherrik.wordpress.com/about/

9
12. maj 2009 kl. 13:10

Jeg klikkede mig lige lidt videre for at finde ud noget omkring ophavsmanden til artiklen, og det er altså en 12-årig dreng der har skrevet det

Det er der sådan set ikke noget galt i. Ungnyt.dk er "Nyheder skrevet for, og af unge", som de skriver. Det bekymrende er, at en person, der er uddannet fra DTU, kommer med den udtalelse, han gør.

11
12. maj 2009 kl. 13:26

"Det er der sådan set ikke noget galt i. Ungnyt.dk er "Nyheder skrevet for, og af unge", som de skriver. Det bekymrende er, at en person, der er uddannet fra DTU, kommer med den udtalelse, han gør."

Nej, så absolut ikke, jeg klikkede lidt videre og fandt bl.a. over: http://ungnyt.dk/?p=1351 og sammenlignede med http://nyhederne-dyn.tv2.dk/politik/article.php/id-14840281.html så det er nok begrænset hvor seriøst siden skal tages og om Kasper Jensen, uddannet fra DTU eksisterer må jeg sige jeg efterhånden er blevet lidt i tvivl om.

16
12. maj 2009 kl. 18:31

Den knægt har da en strålende fremtid foran sig som journalist!

12
12. maj 2009 kl. 15:24

[...]jeg klikkede lidt videre og fandt bl.a. over: <a href="http://ungnyt.dk/?p=1351">http://ungnyt.dk/?p=1351</a&gt; og sammenlignede med <a href="http://nyhederne-dyn.tv2.dk/politik..">http://nyhederne-dyn.tv2.dk/poli…;. så det er nok begrænset hvor seriøst siden skal tages

Ja, det var godt nok overraskende lidt, der er ændret i den tekst

Copy-paste, sæt nogle "faktisk [...] måske" og "simpelthen" ind og fjern et afsnit i midten, og vupti, du har din "egen" artikel.

Desværre er der også folk, der programmerer på den måde...

13
12. maj 2009 kl. 16:46

Interessant. Nu eksisterer artikel 2650 ikke længere, i stedet er der kommet en artikel 2667, med en modificeret udgave..

http://ungnyt.dk/?p=2667

Du bliver endda citeret, Torben :P

14
12. maj 2009 kl. 16:55

Tak. Jeg retter linket i mit indlæg.

7
12. maj 2009 kl. 12:36

Det er svært at vide hvad man skal sige når man bliver stillet over for sådan en afgrundsdyb kløft af uvidenthed som Kasper Jensen giver udtryk for. Jeg tror desværre det er den slags uvidenhed som ligger bag mange off-shoring initiativer. Det har jeg i hvert fald oplevet.

Måske ligger problemet i uddanelsesinstitutionerne. Her er jeg ofte stødt på det pædagogsike trick der betår i at læreren siger: 'der findes ingen rigtige løsninger' i forbindelse med programmeringsopgaver. Problemet er at ikke alle åbenbart ikke har gennemskuet at der er tale om et pædagogsike trick, der har til formål ikke at få de fleste til at løbe skrigende væk. Der er åbenbart nogen der har taget dette pedagosike trick helt bogstavligt: 'I behøves ikke gøre jer umage - en hvilken som helst uigennemskuelig bunke slamkode der kan eksekverer får point'. Måske skal flere programmeringslærere sige: 'Der findes ingen rigtige løsninger, men der er sandt for dyden nogen løsninger som er bedre end andre'

Software er let at skabe, god software er helt urimeligt svært at skabe.

3
12. maj 2009 kl. 11:13

Tjo, Aber kan også cykle - jeg har set dem gøre det i cirkus. Men de deltager sjældent i Tour de France.

Om aber kan programmere, afhænger vel af definitionen på ordet 'kan'.

5
12. maj 2009 kl. 11:24

Den lande i top 10 over årets dummeste udtalelser.

Har selv arbejdet seriøst med EDB/IT siden '92 og er "kun" autodidakt på området. Jeg kan da godt selv se, at jeg mangler den struktur i viden, som man for opbygget gennem en programmør relevant uddannelse. Så jeg indkøber de ressourcere efter behov. Gør det mig til en autodidakt bananplukker?