Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Sæt bare et kryds i kalenderen

22. februar kl. 19:5910
Artiklen er ældre end 30 dage

I har min tilladelse til at sætte et kryds i kalenderen, for i dette blogindlæg vil jeg rose en ting FaceBook har gjort.

Vi har alle moret os over at Elon Musk har gjort de blå mærker værdiløse og rigtig mange kommentatorer og journalister har kørt "også mig!" vinklen på FaceBook's annoncering af at nu vil de også sælge blå mærker.

Men der er en lille bitte forskel på Elon's og Mark's blå mærker, prøv om I kan få øje på den, i det FaceBook sagde:

»a subscription service that lets you verify your account with a government ID, get a blue badge«

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det burde ikke være nødvendigt at skære ud i pap hvilken forskel det gør, at man skal fremlægge et statsudstedt identitetsbevis.

Nok er der alt for mange falske danske pas i omløb, er der slet ikke nok til at alle de rusisske, israelske, kinesiske, nordkoreanske og norske trolde kan få et hver.

Forudsat, og det er en meget vigtig betingelse, at FaceBook implementere det her kompetent og korrekt, vil det, i takt med at det udbredes til resten af verden, gøre det meget vanskeligere for udlændinge at manipulere befolkninger før valg.

Ideen er faktisk så god, at EU bør gribe den i flugten og vedtage at alle sociale netværk der opererer indenfor EU skal tilbyde en sådan service.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bemærk: "tilbyde", ikke "kræve"!

At en konto udstyres med et sådant statsautoriseret mærke, betyder ikke at den nødvendigvis skal være under personens rigtige navn, det skal stadig være muligt at bruge pseudonymer, at lave parodikonti osv. osv, men personen bag må vælge hvilken af sine muligvis flere konti, de vil have et "ikke en udenlandsk troll" mærkat på, for hvis det gøres rigtigt, får man kun ét mærke per statsanerkendt identitet.

/phk

10 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
9
28. februar kl. 00:09

Det er også vældig betryggende at en konto er autoriseret af de russiske eller belarussiske myndigheder...

10
28. februar kl. 23:57

Hvis der havde været et lille flag fra et af de to lande ved siden af dit profilnavn her i debatten, så havde jeg nok valgt blot at ignorere din kommentar.

8
27. februar kl. 11:55

Folk har i dag typisk mere 1 enhed på nettet; så at binde nyfødte til IPv6-adresse er måske ikke den bedste idé en politiker nogensine har fået.

Af dagen DR og TV2 nyheder fremgår at flere journalister og politikere har "forstået" it-sikkerhedsudfordringerne. Pga et "overbelastningsangreb" ((D)DoS) på Region Hovedstadens hospitaler i går.

Man må spørge sig selv, hvad disse mennesker har fattet???

5
26. februar kl. 14:06

man kunne jo også tildele hver borger sin helt egen ipv6 addresse.

4
26. februar kl. 12:28

Jeg er enig med PHK i dette blogindlæg og har tidligere beskrevet lignende ideer i debatten her på V2:

Da jeg læste om Elon's tiltag baseret på kreditkort-validering tænkte jeg i første omgang at - nåja - det måske var smartere end at benytte statsudstedt identitetsbevis. Kortudstedere skal jo kende identiteten på kortholdere, og der er nok flere mennesker på jorden med et kreditkort end der er mennesker med elektronisk identitetsbevis. Men som jeg forstår det, så droppede Twitter helt at validere identiteten på folk, og så giver tiltaget jo ingen mening i denne sammenhæng.

1
22. februar kl. 22:55

Problemet er bare...

.... jeg skal fandme ikke give FB en kopi af mit pas eller nationale ID 😬😬😬

2
22. februar kl. 23:28

Og der kommer vi til det med den korrekte implementering...

Hvis EU kommer ind på banen på intelligent vis, får FaceBook og andre et API de kan kalde og alt hvad de får tilbage er "OK+nonce" eller "Ikke OK".

Nonce't skal platformene gemme, til hvis der nogen sinde bliver noget ballade.

I så fald kan de udlevere nonce't til politiet, som med en dommerkendelse kan f

6
26. februar kl. 15:54

Og der kommer vi til det med den korrekte implementering

... som er sværere end som så. Hvem skal være identity broker eller skal FB, Twitter etc. have adgang til eksterne API'er til alle de mange forskellige ID løsninger der findes?

Hertil kommer at man fx i .GB ikke har centrale identiteter som vi kender det fra .DK og .SE - og forresten, de er jo ikke med i EU længere - skal der så alligevel være et API til deres motorkontor, ejendomskontor etc? Og hvad med de lande, hvor identifikation fortrinsvis er gennem papirdokumenter?

Selv hvis man bliver enig om en fælles API standard eller enige om at følge en allerede eksisterende eller blive enige om en central broker så skal man jo netop - blive enige - og det er næppe overstået på 2-3 uger.

Spændende hvad FB har tænkt sig. Umiddelbart synes Twitters forslag mere gennemførlig - selvom det ikke blev gennemført.

Thales har lavet en ok oversigt over landskabet:https://www.thalesgroup.com/en/markets/digital-identity-and-security/government/identity/digital-identity-services/trends

3
23. februar kl. 14:39

I så fald kan de udlevere nonce't til politiet, som med en dommerkendelse kan f

kan f?

Del gerne resten af din kommentar med os andre