Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Sådan drejer du helt naturligt jule-snakken hen på algoritmer

3 kommentarer.  Hop til debatten
Blogindlæg23. december 2012 kl. 15:00
errorÆldre end 30 dage

Du sidder muligvis i familiens trygge omgivelser og trykker febrilsk på knappen der opdaterer din RSS-læser eller din inbox, i håbet om at finde noget der kan forbinde julen med din tankeflugt om algoritmer, data strukturer og andet godt fra din travle hverdag.

Her er et simpelt site lavet af Gerth Stølting Brodal, Associate Professor ved Aarhus Universitet der kan give dig et afbræk fra den travle juletid: https://cs.au.dk/~gerth/julehjerter/index.php?text_front=v2&text_back= Det giver mulighed for at generere de skabeloner som man skal klippe efter, for at få netop det julehjerte som har den valgte tekst på for- eller bagsiden.

Mit indlæg er selvfølgelig stærkt inspireret af Torben Mogensen’s indlæg ved juletid sidste år: http://www.version2.dk/blog/las-os-flette-33086 og linket blev oprindeligt posted af Anne-Sofie Nielsen. Til de mere hardcore har Torben Mogensen opdateret sin guide til foldning af julehjerter med motiver: http://www.diku.dk/~torbenm/julehjerter1.pdf som også kan anbefales hvis man har lyst til at gå lidt dybere i teknikkerne.

Når du så har flettet algoritme-julehjerter, mon det så ikke er tid til at lægge din tablet eller laptop til side og være til stede? :)

Artiklen fortsætter efter annoncen

God jul til jer allesammen, og tak for et interessant først år på studie bloggen ...

3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
27. december 2012 kl. 11:18

Gerths program er meget sjovt, men jeg synes det snyder lidt: Når der er "hule" bogstaver såsom O, D og lignende, klippes det indre helt væk. I "rigtige" hjerter skal alle dele af mønstret opnås ved fletning (sådan, at der er to lag papir i hele motivfeltet).

Men det er selvfølgelig min egen ret strikse fortolkning. Andre kan slække lige så tosset de vil på kravene. :-)

2
7. januar 2013 kl. 02:05

Jeg er enig i at det er liiidt snyd. Og det giver nok også en begrænsning i topologien når man skal klippe huller. Hvad med en råd cirkel, i en hvid cirkel i en rød cirkel? Men hvis den samtidig skal være nogenlunde menneskelig at folde, vil jeg med fare for at ødelægge den gode julestemning i forsøget på at snige algoritmer ind, springe over hvor gærdet er lavest :)