Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Sådan blev jeg rykket 70% frem på ventelisten til et kollegium!

Af Studiebloggen14. februar 2013 kl. 22:005
Artiklen er ældre end 30 dage

Kære forum. Det er noget tid siden min sidste blog artikel. Denne gang har jeg lyst til at dele et værktøj med jer.

Jeg har fornylig valgt at fraflytte min ellers fantastiske lejlighed i Valby og derfor søger jeg en lejebolig, helst kollegium eller bofællesskab. Jeg står altså i samme situation som en masse andre boligsøgende IT studerende. Specielt hvis man ønsker at bo i indre København, kan man risikere at vente ganske lang tid på ventelister rundt omkring i cyberspace.

Jeg bruger blandt andet websitet findbolig.nu til at skrive mig op på ventelisten til en række kollegier og ungdomsboliger. Udviklerne af siden har valgt at give brugeren mulighed for at slå sin position på ventelisterne op for hver bolig én af gangen. Og fordi muligheden for at se den tidslige udvikling af placeringen, ikke eksisterer, blev jeg som den 1337 h4x0r jeg jo i sandhed er, nødt til at lave det selv.

Jeg valgte at skrive et simpelt python script, der først finder ud af hvilke værelser jeg er skrevet op til og derefter henter venteliste placeringerne på alle boligerne. Disse tilføjes i slutningen af en datafil hvorfra placeringerne efterfølgende kan plottes på en graf.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Når man søger bolig på findbolig.nu kan man svare ja eller nej til følgende spørgsmål om ens boligmæssige situation:
* Bor du hos dine forældre?
* Har du en midlertidig bolig? (hvis ja, skal dokumentation sendes til CIU)
* Bor du i en opsagt bolig? (hvis ja, skal dokumentationen sendes til CIU)
* Har du et boligproblem i forbindelse med ophørt samliv? (hvis ja, skal dokumentation sendes til CIU)

Ved at fremsende dokumentationen for de relevante punkter fik jeg følgende resultat i ventelisterne:

En dyrkøbt erfaring - Det er sidste gang jeg laver nogen form for web klient i python der bruger urllib2. Fremadrettet kan jeg stærkt anbefale python requests (se python-requests.org).

Python scriptet kan ses og hentes her: https://github.com/kraenhansen/findbolig.nu/blob/master/findbolig-venteliste-extractor.py og instruktioner til at køre det, samt lidt mere teknisk information kan læses på min personlige blog.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
15. februar 2013 kl. 12:45

Blev du rykket frem, eller har du bare dokumenteret at den information du giver har indvirken på din placering på ventelisten?

2
15. februar 2013 kl. 13:44

Ser ud til han har dokumenteret det. Det er noget af en EB overskrift!

Godt nok sørgeligt at i reklamere "Check studieblogger Kræn Hansens 1337 h4xxor python-script, der rykkede ham 70 % frem i køen til kollegium." og så er "hemmeligheden" at du har indsendt dokumention som iflg. indstillingsreglerne fremmer din prioritet og derved har scriptet intet med din position i køen at gøre.

6
16. februar 2013 kl. 17:57

Blev du rykket frem, eller har du bare dokumenteret at den information du giver har indvirken på din placering på ventelisten?

Helt korrekt - jeg har selvfølgelig ikke skrevet et script der uretmæssigt flytter mig frem på ventelisten, min artikel skal ses mere som et udtryk for hvor vigtigt det er at sætte fremsende sin dokumentation og hvor meget det faktisk betyder på ventelisten. Og så er det ment som en kommentar i stil med: "Hvis det ikke virker, så fix det selv."

Godt nok sørgeligt at i reklamere "Check studieblogger Kræn Hansens 1337 h4xxor python-script, der rykkede ham 70 % frem i køen til kollegium." og så er "hemmeligheden" at du har indsendt dokumention som iflg. indstillingsreglerne fremmer din prioritet og derved har scriptet intet med din position i køen at gøre.

Jeg er helt enig i at teksten på Twitter ikke repræsenterer indholdet i artiklen - det er desværre ikke mig der styrer hvad der skrives der. Så jeg beklager dybt hvis der er nogen der føler de er blevet lokket herind under falske forudsætninger.