Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Så starter de nye medarbejdere...

1. december 2013 kl. 14:527
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

I morgen, mandag, er der første arbejdsdag for vore tre nye medarbejdere, og uret tikker og der skal skrabes penge sammen til dem, så de kan få løn, osv.

Ole og jeg var enige om fra starten, at vi gerne ville lave noget rigtigt sjovt og det skulle være sammen. Det er nok ikke den slags businessplaner man får topkarakterer for på CBS, men i bund og grund tror jeg det er en stor drivkraft bag mange nye bikse :-).

Nu, hvor vi snakker løs og udvikler idéer sammen med gutterne og gudinden begynder der at dukke flere og flere konturer frem af disen. Om en måned eller to ser det nok anderledes ud, men det er også OK... Så her er vores store idé, som blev formuleret i sidste uge over en del whiteboards og telefonsamtaler og lidt pizza:

  1. Vi vil prøve at revolutionere nogle områder indenfor IT, så det bliver nærmest chokerende billigt/hurtigt/godt i forhold til det kunderne normalt bruger idag. De områder inkluderer overvågning (af servere, etc.), applikationsudvikling og infrastruktur indtil videre - men andre ting kunne komme på tale, herunder konsulenthjælp.

  2. Vores fremtid skal ses i tre faser: Første fase: Konsulentsalg til kunder. Anden fase: Udvikling af produkter. Tredje fase: Nirvana og total integration af alt muligt (lidt ironi anvendt).

  3. Vi dropper ikke Fase 1, bare fordi vi går videre til Fase 2 og 3 - næh, vi udvikler os bare, og kører efter Caroline Kogebog nr. 2's princip: Tradition og Fornyelse.

Vi kunne ikke have tænkt os til dette (der er en del detaljer jeg har forskånet jer for) initielt, da vi fik idéen om et firma.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De store idéer er opstået efterhånden som vi har snakket med gode folk omkring os, og det er tydeligt for mig, at Netværket Er Firmaet i langt højere grad end man normalt gør sig klart.

Man kunne sige, at vi er gået fra ingen vision til et lettere tåget vision, men det er ihvertfald en vision vi alle synes er meget spændende og udfordrende - og god for kunder rundt omkring. Som en af nørderne sagde til Ole: Hvis det her (med applikationsudvikling på den smarte måde) lykkes, så kan 75% besparelse i tid og penge slet ikke gøre det. Sådan nogle samtaler får altid skabt godt humør i en ny biks :-).

Jeg lovede tidligere at snakke lidt om vores struktur. Det er jo sådan, at man fra 1/1-2014 kan lave en ny type firma kaldet et IvS (Iværksætterselskab), som har følgende karakteristika:

  1. Det er reelt et ApS.
  2. Det kan etableres for 1 krone.
  3. Når/hvis selskabet har overskud skal mindst 25% af dette opspares i selskabet, indtil man har nået 50.000 kroner, hvorefter selskabet kan skifte om til at være et ApS.
  4. Indtil man når de 50.000 kroner må man ikke udbetale udbytte til aktionærerne.

Dét er altså en god nyskabelse. Hvem der end er kommet på idéen og fået den udmøntet i noget praktisk skal have nogle store klap på skulderen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det kan lade sig gøre at etablere et firma idag (A/S, ApS, IvS lige om lidt) for 2-3000 kroner hos en advokat, hvis de ellers er lidt skarpe. Og man kan garanteret få mængderabat. Så er formalia i orden, og alt det der.

Det betyder, at det pludseligt bliver muligt at lave et system af IvS'er, så gutterne og gudinderne kan have underselskaber, holding-selskaber og ejerskaber og krydsejerskaber som man har lyst.

Det er Ole, der er kommet på denne idé, og det bliver meget spændende at prøve i praksis.

Man kan lave et underselskab til "Moderskibet Fair & Square", der f.eks. har at gøre med kodning af et produkt, og så lade folk kode for andele, eller hvad man nu har lyst til, og så kan de få glæde af det senere i samlet flok.

Man kan lade en af de nye gutter lave et underselskab med speciale i Big Data-projekter og måske ansætte folk der, eller ej. Osv. Osv.

Med andre ord kan man skabe et virksomhedsmiljø for relativt små penge, der kan føre mange steder hen.

Men altså først fra 1/1-2014. Det betyder også, at vi nu skal til at fiddle lidt rundt med det selskab vi allerede har lavet. Men det løser sig jo nok.

Lad mig vide, hvis I har spørgsmål til disse fantastiske, nye IvS'er...

Mvh Mogens

7 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
2. december 2013 kl. 22:08

Interessant tanker om hierarkier af enkronesselskaber. Ja man kunne jo ligefrem overveje om dette princip kunne formaliseres som grafer hvor knuderne er selskaber og kanterne er deres relation.

Måske generative metoder kunne finde sin anvendelse ved design af firmagrafer? Der er en oplagt mulighed for udvikling af kreativitetsstøttende værktøjer herunder oprettelse af hele firmagrafer via en webapplikation (hvilket jo også kunne spare på advokatregningen).

Hvad der er endnu mere spændende er hvordan kreative erhvervssjæle, dem man kender så godt fra den juridisk relaterede nyhedsdækning, kunne anvende sådanne konstruktioner i udvikling af deres fremtidige forretningsmodeller. Der må være et oplagt automatiseringspotentiale i fremtidens kreative erhvervsførelse. Særligt når man nu engang ved hvad man vil - og håber at andre ikke gennemskuer finterne!

5
3. december 2013 kl. 07:52

Interessant tanker om hierarkier af enkronesselskaber. Ja man kunne jo ligefrem overveje om dette princip kunne formaliseres som grafer hvor knuderne er selskaber og kanterne er deres relation.

Grafteori styrer!

Måske generative metoder kunne finde sin anvendelse ved design af firmagrafer?

... men man skal heller ikke overdrive!

Jeg tror ikke Mogens' temperament er til, at der "går værktøj" i den. At bruge et IvS (Iværksætterselskab) til at understøtte en organisk og behovsdrevet vækst i en - efter alt at dømme - relativt moden nystartet virksomhed, med tilstrækkelig kapital og erfaring i bagagen, er nok ikke efter den oprindelige henstigt med IvS'erne.

Men derfor kunne det jo godt vise sig at være den mest hensigtsmæssige måde at bruge IvS'erne på.

6
3. december 2013 kl. 08:13

Vi overvejde at gøre det samme med ApS'er tidligere, men det er en større opgave at få procentfordelingerne til at gå op hvis man ikke har en større pose penge at gøre det med.

Med IvS er det igen blevet noget vi også overvejer, jeg må indrømme mit kendskab til juraen på området er lidt begrænset men jeg formoder det må kunne lade sig gøre at skyde 2 IvS'er ind som holdingselskaber foran et eksisterende ApS.

Og så skal hvert projekt man udarbejder reelt have sig eget IvS - så det kan sælges uafhængigt af resten.

7
3. december 2013 kl. 09:59

Med IvS er det igen blevet noget vi også overvejer, jeg må indrømme mit kendskab til juraen på området er lidt begrænset men jeg formoder det må kunne lade sig gøre at skyde 2 IvS'er ind som holdingselskaber foran et eksisterende ApS.

Ja og nej, så vidt jeg har forstået.

IvS'er er ApS'er med slækkede kapitalkrav.

Kapitalkravet til et IvS er 1kr. Kapitalkravet til et ApS er 50.000kr (fra nytår).

Overskud i IvS må ikke udbetales, før der er opbygget en kapitalbeholdning på 50.000kr, hvorefter IvS'et i praksis vil fungere som et ApS.

Så det er helt i orden at skyde 2 IvS'er ind som holding for et ApS. Men hvis dit ApS er 100.000kr værd, og du splitter ejerandelen med 50.000kr i hvert af dine IvS-holdingselskaber, så opfylder dine IvS'er kapitalkravet til at fungere som ApS'er - og så kunne du lige så godt have lavet holding-ApS'er i stedet for IvS'er til at begynde med.

IvS'er skal gøre det muligt at komme i gang med et selskab, uden de store værdier på lommen - altså iværksætteri. Hvis du i forvejen har fuldfede ApS'er som skal ejes af dine IvS'er, er der nok ikke megen idé i at vente på at IvS'er bliver en mulighed.

Den anden vej rundt - at lade et holding ApS eje et IvS pr projekt er nok mere gangbart, og kan hjælpe knopskydning i en organisk virksomhedsstruktur.

2
2. december 2013 kl. 08:22

Det betyder, at det pludseligt bliver muligt at lave et system af IvS'er, så gutterne og gudinderne kan have underselskaber, holding-selskaber og ejerskaber og krydsejerskaber som man har lyst.

Det er en utroligt spændende måde at tænke virksomhedsstruktur og virkomhedsudvikling på! Jeg kan ikke andet end at ønske tillykke - I lader til at have masser af knaldgod, innovativ energi at gøre godt med!

1
2. december 2013 kl. 06:50

og tillykke.

Så en mellemting mellem 7N og Globeteam er det helt forkert ?