Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Så er der udsolgt

2. marts 2011 kl. 21:55
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Med finanskrise i frisk erindring, valgte vi i år at fokusere på open source-miljøet (community). 335 solgte billetter viser at der er mange i Danmark (og Sydsverige) som gerne vil mødes en lørdag for at høre om open source essentials.

Samtidig stiller en række brugergrupper op med stande hvor de præsenterer deres passion. Passionen rækker fra sommerlejr for nørder (The Camp) til indlejrede Linux-systemer (OE-Lite). Vi har været nødt til at afvise flere brugergrupper pga. manglende plads. Det vidner om en stort interesse - og specialisering - i det danske open source-miljø. Flere af brugergrupperne er endvidere forankret i internationale projekter (Fedora bare for at nævne et), og det giver danske open source-brugere en mulighed for inspiration udefra.

Som allerede omtalt, opfattede vi finanskrisen som dyb og på ingen måde overstået da vi gik i gang med planlægningen. Vi valgte et mindre sted end tidligere - for vi regnede med at de kommercielle interesser lå et andet sted end Open Source Days. Inddrømmet - vi tog fejl. Det har været muligt at sælge alle standpladser og lidt til.

Det betyder at selv med et fokus på open source essentials er der en tro på, at det har kommerciel værdi. Virksomhederne, som sælger løsninger og produkter baseret på open source, må betragtes som en vital del af vores community. Open Source Days (og tidligere LinuxForum) er et krydsfelt mellem passionen for teknologien og det kommercielle. Passion og kommerciel interesse er ikke hinandens modsætninger - vi lever med hinanden og af hinanden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er værd at bemærke, at de udstillende virksomheder er meget forskellige. Du kan møde de små og nye (UU.dk) og de store og gamle (IBM) og alt derimellem.

På samme måde som en række virksomheder gerne vil udstille produkter og løsninger, er der en række virksomheder som gerne vil bidrage økonomisk til Open Source Days. Det ser vi i form af sponsorater i forskellige størrelser. Nogle sponsorer øremærker deres sponsorat til morgenmad (One), frokost (Casalogic) eller kage (IBM).

Sammen med udstillerne og billetindtægterne, gør sponsorerne det muligt at få økonomien til at hænge sammen. Det bedste ved det er, at det er muligt at invitere talere fra nær og især fjern.

Programgruppen sidder altid op til deadline på indlevering af forslag til foredrag i spænding: kommer der nok spændende forslag? Forslagene kommer fra de medlemmer i vores forskellige communities, som brænder for at formidle deres passion - og forhåbentlig tænde passionen i deltagerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Heldigvis har vi fået plads til en del flere foredrag end oprindelig planlagt - for det skal ikke være nogen hemmelighed at der er kommet mange forslag ind. Et community handler ikke bare om at modtage, men også om at give - og årets program viser med al tydelighed at vores community er befolket med personer som gerne vil give.

Det korte af det lange er at vores open source community lever i bedste velgående. Med bidrag fra mange kanter i form af deltagelse, foredrag, sponsorater eller frivillig arbejdskraft, er vi taknemmlige over at Open Source Days Community Edition er en realitet - og vi glæder os til at se dig på lørdag.

af Kenneth Geishhirt

**

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger