Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Rosetta Code: Vi koder i alle sprog

7. juli 2012 kl. 18:078
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Jeg sad for et par dage siden med et kodeproblem i sproget TCL, hvor jeg ikke kunne google det.
Det er f.eks. ikke nemt at google "for" Jeg faldt over et sjovt site, som havde løsningen. Det vil jeg gerne dele med jer:
http://rosettacode.org/wiki/Rosetta_Code

Det er et site, som samler på kildekode der implementerer forskellige opgaver - og så er der kildekode på MASSER af sprog.
Som eksempel, kig på http://rosettacode.org/wiki/Read_a_specific_line_from_a_file som viser hvordan man læser en fil fra disken - og løsningen er lavet i 32 forskellige programmeringssprog.

Er man god til Java men dårlig til Python (eller omvendt) så er der her masser af sjove eksempler, så man kan komme i gang med. Står man med en programmeringsopgave, så er det også lidt sjovt at se hvilket programmeringssprog, som løser opgaven mest kompakt.

En kende nørdet, men super sjovt site for den aktive programmør :-) Er der andre tilsvarende sites, vi burde have frem i samme kontekst?

Artiklen fortsætter efter annoncen

/pto

8 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
8
9. juli 2012 kl. 09:08

I dette års DIKU Revy var der en sang (lavet på "Nations of the World"), der opremsede over 200 programmeringssprog, mens fakultetsfunktionen i alle disse sprog blev vist på en skærm bagved.

7
8. juli 2012 kl. 22:29

Super gode indspark

6
8. juli 2012 kl. 20:12

Jeg synes jeg vil nævne http://unlocalize.com/ som på samme måde har den samme windows fejl besked i alle forskellige sprog. Det gør det lidt nemmere at finde ud af hvad der menes når "stoppe konteksten udgør et under-løb der medførte en undtagelse" og lignende microsoft babble.

2
7. juli 2012 kl. 23:54

Rigtig sjovt bare at sidde og lade øjnene løbe over de forskellige bud. Jeg syne særlig sjovt at se php i forhold til perl da php jo skulle være en en slags simplificeret perl, men så ens synes jeg nu helder ikke de fremstår og sjovt at se sprog som man har hørt om men aldrig været i nærheden af

Mikkel