Respekt til Coding Pirates
Hvis vi skal være med til at sikre innovation i it-branchen, som er noget af det, vi forhåbentlig skal leve af i Danmark i fremtiden, så handler det ikke kun om at consume den lette del af it – men om at forstå den og være nysgerrig på de bagvedliggende processer. Respekt til Coding Pirates og ITB for at komme med et stærkt indspark.
I lørdags var jeg forbi mit kontor i Ørestaden , hvor der blev afholdt Code Camp for 35 børn og unge.Her fik børnene i fire timer lov til at lege med og få et indblik bag den teknologi, som de bruger hver dag - og opleve, at den kan bruges til meget mere end YouTube, Netflix og spil.
Jeg må indrømme, at jeg faktisk ikke har hørt så meget om Code Camps før, men det er et super initiativ fra Coding Pirates og ITB. Formålet med Code Camps er at give børnene lyst til at være kreative med it, og forhåbentlig så frøene til nogle innovative, kreative it-profesionelle i fremtidens Danmark. De udsendte fra Coding Pirates var dygtige formidlere af det, der ligger bagved skærmen – i øjenhøjde med deltagerne.
Indtil vi rent faktisk får programmering på skoleskemaet eller bare mere fokus på it i folkeskolen, er det fantastisk med sådanne initiativer. I lørdags fik de 35 børn lov til at prøve kræfter med webdesign, visuel programmering og Lego Mindstorms, og det var fantastisk at se, hvor opslugte og fængede de blev undervejs. Det var tydeligt, at de trivedes med at få et indblik i, hvad it kan. Og det er lige præcis noget af det, jeg tror, er helt essentielt for fremtiden – at vi får nogle kreative it-professionelle, som har en lyst til at vide, hvad den bagvedliggende infrastruktur samt problemstillinger i forhold til processor og kodning går ud på.
Vi lægger ting i skyen, vi streamer til tv´et, vi deler, vi gemmer, vi downloader – men hvis ingen ved, hvordan det hele er muligt, så er det også svært at se, hvordan den nye generation skal kunne skabe det næste Endomondo, Skype eller Facebook, samt hvad udfordringerne ved brugen af teknologi kan være.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.