Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Renesas Mobile lukker i Danmark - jeg bliver fyret

27. juni 2013 kl. 11:1820
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

ØV ØV ØV - så simpelt kan det siges. Efter 12 år i Nokia med chipudvikling og virksomhedsovertagelsen i december 2010 til Renesas Mobile - er det nu slut.
Alle medarbejdere har nu fået af vide at vi lukker sent i år - og det er nu officielt.

Ud over at jeg skal have folk og firmaer til at vurdere mig på ny (eller finde på en god erhvervs-ide) - se gerne min linkedin-side - så er det interessant at få information fra jer der har stået i samme situation.

Hvordan søger man mest effektivt job indenfor high-end teknologi? Jeg tror ikke på at jobformidlingen vil kunne relatere sig til Mercurial, ASICs og digital signalbehandling :-)
Havde I mest ud af personligt netværk? Sende ansøgninger? Linkedin? Andet? Hjælp gerne nedenfor med dine erfaringer.

Jeg nægter dog at gøre som mine kolleger i Frankring for 4 år siden, da deres Motorola-afdeling skulle lukke:
[video: http://www.youtube.com/watch?v=mTfZHqBQhv8]
Nyd hvor lidt der er gjort ud af at få versene til at passe :)

Artiklen fortsætter efter annoncen

/pto aka. pto@linuxbog.dk

20 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
20
1. juli 2013 kl. 13:40

Har du overvejet at spørge fx. "Medical Insight" og andre hi-tech firmaer som arbejder med grafiske applikationer?

19
28. juni 2013 kl. 14:11

Jeg kan godt huske dig fra tiden på DTU, og det vil under mig meget, hvis du ikke finder et nyt job rimelig hurtigt. Forresten måske tiden er moden for dig til at blive selvstændig og starte dit eget konsulent virksomhed?

18
28. juni 2013 kl. 11:25

Når jeg har cyklet om natten i Sydhavnen har jeg ofte set det flotte blå RENESAS logo og tænkt "Nej, tænk at de har udvikling i Danmark - det kunne være spændende at arbejde der", uden dog at have gjort noget ved det. Jeg vidste ikke engang det var mobile udvikling der var her eller at det var her Peter Toft arbejdede.

Det er trist at der nu lukker endnu en spændende, potentiel arbejdsplads (selvom der stadigvæk er mange tilbage). Håber at udviklerne hurtigt finder noget andet - mon ikke, de er jo dygtige :)

15
27. juni 2013 kl. 18:29

Jeg har oplevet fyring et par gange efter 2008 hvor alt gik ned, men jeg har lært en masse begge gange, det værste man kan gøre det er at være for stolt og have for store krav, når det er sagt, så tror jeg det er vigtigst at finde en virksomhed hvor kemien er iorden ved jobsamtalerne, virker de for hårde så er de ikke de rigtige. Ansøgninger er vejen frem, netværket kan overraske, men man skal have et virkeligt stort netværk før man lige kender en som skal bruge en it professionel på det niveau. LinkedIN har jeg oplevet som god at henvise til så man kan se cv m.m. og fik da også et job ad den vej, det var en headhunter som fand mig der. Brug ledigheden til at lære noget af det der efterspørges i stedet for at håbe på at der kommer noget inden for lige det du drømmer om. Bortset fra det, prøv at se om ikke DTU har noget spændende, kontakt dem uopfordret, jeg ved de har en masse spændende linux servere i cluster og de har masser af it folk ansat.

14
27. juni 2013 kl. 15:45

Kære Peter, Har en tyrkertro på, at gode mennesker altid lander på benene og måske tilmed står bedre på dem efterfølgende. Og du er bare god - på så mange måder.

13
27. juni 2013 kl. 13:59

Har selv for nogle år siden været turen igennem med Ericsson i Danmark og siden Tieto, som vi blev frasolgt til. To runder med massefyringer. Den sidste så hård, at den typiske medarbejder var en fyret medarbejder. Jeg havde stor glæde af, at mødes ansigt til ansigt med en håndfuld kollegaer en gang om ugen indtil vi jobs på hånden igen.

Det er nu bestemt heller ikke at forklejne, at tage en gravøl med kollegaer, og sætte "Office Space" på DVD-afspilleren.

11
27. juni 2013 kl. 12:07

Mit egen oplevelse er at folk der kan gøre et ordentligt stykke arbejde også kan finde og bliver fundet af arbejdsgivere, så jeg tror ikke du er specielt i farezonen for at ryge på aktiveringskursus :-)

Mit skudsmål til PTO er at hvis der er nogen der har brug for en CTO der får ting til at rykke (Host! Rejsekortet! Host! NemID! Host! EPJ! Host!) så er chancen der nu.

9
27. juni 2013 kl. 11:58

Man kunne også eksponere sig selv i en blog på et større IT-medie :-)

16
27. juni 2013 kl. 20:59

Man kunne også eksponere sig selv i en blog på et større IT-medie :-)

Det ville også være mit første forslag. Find et større IT-medie hvis du kan og gør det :-)

Men ellers en trist historie med at I er så mange højtuddannede der lige bliver kastet ud i jobsøgning samtidigt. Det er lidt en ulempe ved store virksomheder.

Beklager jeg ikke har netværk i ASIC-kredse. Indenfor den sidste uge har en BC556 været det nærmeste jeg kom en transistor, og det er jo på et lidt mere primitivt niveau.

PHKs forslag om NemID tror jeg ikke på. Det er ikke lige din stil at fyre samtlige ansatte i DanID.

8
27. juni 2013 kl. 11:53

Held og lykke med at finde et nyt job.

7
27. juni 2013 kl. 11:45

Netwærk er nok den bedste løsning. Det har virket for mange af os fra Nokia

6
27. juni 2013 kl. 11:37

Det er jeg ked af at høre. Kram og gode tanker herfra.

Yderst relevant diskussion du starter - hvordan søger man bedst job som it-person (og i den anden ende, hvordan får firmaer mulighed for at hyre de bedste it-folk).

Efter min bedste overbevisning handler det om netværk, netværk og netværk. At folk samles over faglige emner og dermed udvider deres netværk indenfor folk der har samme interesser... og bliver klogere i processen. Det er også meget sjovere end den traditionelle model med CV og jobsamtaler.

Alternativt kan det jo være at forretningsideen pludselig springer en i hovedet, når man kommer i rum med nogle nye folk, som har en anden vinkel på tingene. Hvor de gode ideer kommer fra... http://www.youtube.com/watch?v=NugRZGDbPFU

Håber du bruger situationen til at mærke efter hvad det egentlig er du gerne vil bruge din hverdag og arbejdsliv på. Det har vi alle brug for engang imellem.

5
27. juni 2013 kl. 11:34

Har selv været der, og det er træls.

Jeg tilslutter mig hvad Anders siger om netværk. Hvis du har et (måske lidt dødt) forhold til en eller flere recruitment virksomheder er det osse nu du skal aktivere det; tag et møde med dem, brug dem som en del af dit budget.

Og så er det altså en chance for at læne sig tilbage og tænke over noget andet og måske over, hvad du faktisk har lyst til næste gang.

Held og lykke.

4
27. juni 2013 kl. 11:31

Netværke: deltag i alle de møder mv, der foregår i it-verdenen uanset emne, hvis der er chance for at møde nogle af beslutningstagerne. Ved fra Dansk-IT at mange har knyttet kontakter ad den vej. Kender da en del, der har fundet sig et godt job på den måde. Og du plejer da at kunne kommunikere!

3
27. juni 2013 kl. 11:28

Først skal du og alle de andre dygtige gutter og gutinder på Renesas have min dybeste medfølelse.

Jeg har stået i præcis den samme situation med Nokia. Og jeg har prøvet lidt af hvert i forhold til jobsøgning (LinkedIn, Makio, etc.). Det som i min erfaring virker suverænt bedst er netværk. Med eller uden citronmåne! :-) Besøg en masse fra dit netværk. Inviter dig ud på en uformel kop kaffe. Gå målrettet efter firmaer, som kunne være interessante (her kan LinkedIn hjælpe med at finde dem du kender eller næsten kender) og inviter dig ud så meget som muligt.

Held og lykke til jer alle sammen!

2
27. juni 2013 kl. 11:24

men videoen er nu sjov.

1
27. juni 2013 kl. 11:24

Gruppe Kram:)