Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Reiser: O.J Simpson 2.0

7. november 2007 kl. 23:355
Artiklen er ældre end 30 dage

Jeg boede i USA under O.J. Simpson sagen og version2's guidelines forbyder mig at skrive hvad jeg synes om USAs retssystem efter den oplevelse.

Nu kører møllen igen.

Hans Reiser skal for retten, anklaget for at have myrdet sin fraskilte kone og for alle praktiske formål, ligner sagen O.J. Simpson: skilt fra konen, penge nok til dyre advokater, krig med ex-svigerfamilien og fuld blus på pressen.

Den største forskel denne gang er, at det er gået op for mig at jeg har mødt manden og at retsbygningen er den jeg kiggede på hver dag fra mit kontor på 23. etage.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I det engelsk/USAnske retssystem handler det ikke om den "objektive sandhed" som i de fransk inspirerede retssystemer (f.eks vores), det handler om hvem der sælger sin sag bedst.

I praksis hvem der har råd til de bedste advokater.

Ligesom i O.J Simpson sagen, er den fremlægning af fakta pressen har præsteret, nok til at dømme manden i den offentlige mening og følgelig også i øjnene af den jury der skal dømme skyldsspørgsmålet og muligvis straffen.

Men helt centralt i sagen står, at der ikke er blevet fundet et lig.

Det eneste helt sikre resultat, er hvis Hans Reisers advokater kan opspore og bevise at Nina Reiser lever et sted i Rusland, i så fald bliver han naturligvis frikendt.

Hvis ikke, risikerer Hans Reiser livstid eller dødstraf, hvad enten han myrdede konen eller ej. Bliver han frikendt i USA er der stadig Rusland. hvor hans børn opholder sig og hvor svigerfamilien lader til at have gode kontakter, at slås med.

Men er han skyldig ?

Jeg har mødt ham.

Jeg var ikke klar over at det var ham dengang, for mig var han bare endnu en overgearet monomanisk freak med løst greb om ikke-kode delen af virkeligheden.

Det var først da en bekendt forleden sagde "ham har du da mødt, kan du ikke huske..." at jeg forbandt personen med navnet Hans Reiser.

Kan man vurdere om en mand er potientiel morder, ud fra en diskussion om filsystemsintegritet ?

Det er svært at lade være.

phk

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
8. november 2007 kl. 13:10

Jeg havde heller ikke indtryk af at Reiser havde penge, jf. Wired-artiklen, "[...] his time and cash have been redirected toward his defense. He can't make payroll for Namesys, his file system company."

Skyldig eller ej, så er det skræmmende at se at anklageren prøver at tillægge Reisers sorte bælte i judo nogen betydning. Gad vide om den ville gå i Danmark?

(Apropos O.J.Simpson, så blev han jo både frikendt og dømt skyldig for mordet, i hhv. kriminal- og civilretten. I lyset af denne retslige kvantesuperposition er hans udgivelse "If I Did It" jo nærmest selvfølgelig.)

2
8. november 2007 kl. 09:26

Hvad mener du med at Reiser er rig?

Det sidste jeg læste om Namesys var at nogen (konen måske) havde fumlet alle pengene væk.

1
8. november 2007 kl. 08:08

Verden er mærkelig - det burde have været Hans Reiser der var slået ihjel - ihvertfald med de mindre heldige erfaringer jeg har haft med hans filsystem :o)