Psst!
En eller anden[1] har sagt at der findes ikke bedre underholdning, end at høre to kloge mennesker dele deres indsigt i samtale.
I gamle dage var det P1's kerneydelse og i bunkeren under DR byen ligger der forhåbentlig gigabytes af kloge samtaler fra dengang man brugte omtanke og hele sætninger.
Podcast verdenen er ved at få øjnene op for formatet og i literære cirkler lever det heldigvis i bedste velgående.
Og hvad har det så at gøre med prisen på disketter ?
Jo: IDA har lokket Bjarne Stroustrup til byen.
Bjarne er, hvad enten han kan lide det eller ej, en utrolig central person i de sidste 40 års IT historie, for C++ var det første objektorienterede programmeringssprog der faktisk kunne bruges til noget.
De sidste fem ord er de vigtige i den sætning, for selvom objektorienteret programmering i princippet kan spores hele vejen tilbage til Konrad Zuses Plankalkül, var det kun en akademisk kuriositet indtil Bjarne blandede sig: Rigtige programmer blev skrevet i COBOL, FORTRAN eller Assembler.
I efteråret 1985 i Bella Centeret, til European Unix User Group's UNIX konference, mødte jeg Bjarne første gang.
Han gav et foredrag "A C++ Tutorial" hvor han med tydelig århusiansk accent forklarede hvordan og hvorfor hans forbedring af C sproget var smart[2].
Det havde han jo ret i og derfor er der så mange ting jeg altid gerne har villet spørge Bjarne om.
Hvordan har han det f.eks med at ⅓ af JSF er implementeret i C++ ?
Rolf fra IDA var så letsindig at spørge om jeg evt. ville være med til arrangementet med Bjarne og derfor er en del af arrangementet en "kaminpassiar" hvor jeg interviewer Bjarne om Livet, Universet og C++.
Om det kommer til at leve op til "to kloge mennesker" må tiden vise, men jeg lover at gøre mit bedste.
Forslag til intelligente spørgsmål til Bjarne modtages gerne i debatten herunder.
phk
[1] "Tal vise ord og dit navn skal leve evigt." (anonym)
[2] Hovednavnet på konferencen var Brian Kernighan der fortalte om Troff, men det mest historiske foredrag var formodentlig Charles Bigelow der fortalte om skriftsnit og teksthåndtering på personlige arbejdsstationer.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.