Her på Version2 skriver jeg udelukkende på dansk. På min personlige blog skriver jeg lidt en blanding af danske og engelske indlæg, jo mere teknisk et indlæg er, jo oftere skriver jeg det på engelsk.
Da jeg i lørdags holdt oplæg på OpenSourceDays spurgte jeg tilhørene om jeg skulle holde det på engelsk. Da der var en blandt tilhørende (ud over Peter Toft, som ikke tæller) der gerne ville have det på engelsk blev det på engelsk. Men når jeg nu taler et forholdsvist velformuleret og forståeligt dansk, hvorfor så overhovedet tale engelsk til en dansk konference? Personligt ser jeg gerne at OpenSourceDays kan tiltrække internationale talere.
En ting vi kan gøre for at tiltrække folk er at sørge for at de føler sig velkomne, for eksempel ved at sørge for at de også får udbytte af konferencen og dens foredrag. Ikke fordi internationale talere i gennemsnit er bedre, udvalget er bare større så man kan være lidt mere kræsen og vælge netop den taler der vil passe godt til konferencen.
Nu er mit engelske ikke lige så formfuldendt som mit danske og jeg ved godt at vi som nation gerne vil nedgøre vores egne engelskevner. Men nu er det jo ikke en sproglig konkurrence, men selve indholdet det drejer sig om - og så dårlige er vi danskere altså heller ikke til engelsk.
Ulempen er at et helt program på engelsk muligvis kan skræmme potentielle danske oplægsholdere væk hvis de ikke tør give sig i kast med både at skulle holde oplæg og så endda på et fremmedsprog. Peter Toft og Kristian Vilmann holdt iøvrigt et glimrende foredrag på dansk.
Men hvad mener I? Bør vi forholdsvist holde konferencen på et sprog (og i så fald dansk eller engelsk) eller skal vi finde en balance med begge sprog?

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.