Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

osd09: Organisering af Open Source miljøet (del 1/3)

24. oktober 2009 kl. 22:375
Artiklen er ældre end 30 dage

Jeg havde til OSD Community Day anmeldt en BOF om den måde vi organiserer os i Open Source miljøet. Jeg havde ikke regnet med et stort fremmøde, men åbenbart ramte jeg et godt emne (eller en øm tå om man vil). Det var fuldt hus i M9 og lidt til. Folk fra mange forskellige brugergrupper, SSLUG, BSD-DK, DKUUG, Ubuntu Danmark, Klid, Open sovs deltog. Det var flot.
Jeg havde bevidst valgt at provokere maksimalt med at påstå at vores organisering i brugergrupper er en gammel forestilling om at vi registerer et domæne, smider en PC på nettet med et par postlister og en hjemmeside og så rider vi der ud af. Been there, done that, saw the smoke.....
Der var meget blandet input på BOF'en om hvad vi skal gøre for at udnytte vores tekniske kompetancer bedre og få mere fokus på det vi gerne vil sammen og især få fokus på at få lavet noget vi kan være stolte af. Pt. er min påstand at de fleste brugergrupper er gået ned i tempo og der mangler lederskab i foreningerne.

Jeg ved ikke hvad vi præcis skal gøre - mine kære læsere kan måske deltage nedenfor.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jeg kunne nok godt tænke mig at vi fik fokus på arrangementer og projekter, hvor de enkelte brugergrupper tilbydes at slutte op om og så maile dette ud til medlemmerne. Jeg synes det kunne være mindst ligeså godt at snakke Python hos BSD-DK som hos SSLUG - det er vigtigere og sjovere at vi er mange om det.

/pto

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
25. oktober 2009 kl. 13:06

Jeg har set at "Fri Unix Brugergrupper" findes i andre lande. Måske er det vejen frem.

Mit ønskescenarie er én landsdækkende forening for frie Unix'er - med masser af lokale "celler" fordelt over hele landet - "moderforeningen" sørger for infrastruktur - webside, postlister, forum, wiki etc.

Opgaverne for foreningen/lokalafdelingerne ville være foredrag, support, markedsføring, sociale arrangementer og politisk arbejde når nødvendigt.

Den største udfordring er i mine øjne nok at få "ulige børn til at lege sammen". Folk skal engageres på tværs af geografi, teknisk vidensniveau, distribution/variant af fri Unix til at være aktive i den samme forening...

2
25. oktober 2009 kl. 17:28

Hey, Fantastisk arrangement i lørdags - som sædvanligt!

Lad os lige slå fast, at det ikke handler om hverken UNIX eller Linux. Det handler om open source!

Mit eget indtryk fra den ellers ganske givtige BOF var følgende: Vi skal UD til folk, ikke IND i udvalg og arbejdsgrupper Vi skal organisere vores bazar, ikke bygge en katedral!

Jeg har tænkt lidt over, hvem vi lige er:

Hvem er grupperne? Grupper, som repræsenterer forskellige projekter eller 'produkter' (DKUUG, OpenOffice.org o.s.v.) Grupper, med specielle interesser (KLID, ) Grupper, som repræsenterer specifikke geografiske områder (SSLUUG, ALSLUG o.s.v.) Grupper, som udfører en konkret opgave (OpenSouce Days, ...)

Hvad er det vi har behov for? Teknisk support, f.eks. postlister, dokumentdeling, hjemmeside, forum Juridisk, f.eks. bankkonto, licenser og rettigheder Fællesskabsopbygning, f.eks. erfaringsudveksling og skabeloner Koordinering af indsats, f.eks. rekuttering og markedsføring

Hvad frygter jeg mest? At penge og magt kommer til at skabe splid At vi begynder at bygge (endnu) en katedral At det bliver endnu en UNIX/Linux gruppe

3
25. oktober 2009 kl. 19:56

Også en stor tak for et godt arrangement fra min side!

Jeg bed mig fast i to hovedemner på BoF'en:

  1. Vi skal ud og være aktive
  2. Der er behov for hjælp til juridiske spørgsmål og praktiske ting som lokaler oa.

Pkt 1 tror jeg de fleste gerne vil biddrage til i en eller anden form, som det nu passer ind med familie, arbejde, studie osv.

Pkt 2 tror jeg skal klarlægges på en mere systematisk måde. Leifs liste i kommentaren herover er en god start.

Grundlæggende skal vi spørge os selv, hvad vi har brug for, for at kunne være opsøgende og "udfarende". Og så skal vi finde en fælles platform, hvor denne viden kan placeres og vedligeholdes. Nogle snakkede om paraplyorganisation, hvilket jeg synes, lyder fornuftigt - den skal bare defineres præcist, så den støtter det lokale arbejde og ikke får status (formelt eller uformelt) som ledende kraft i arbejdet.

4
26. oktober 2009 kl. 17:44

Vi arbejder i DKUUG MKT med at komme ud til Hr og Fru Danmark med åbne standarder og open source, og har en del tanker og også noget fodarbejde omkring det.

Hvis du er intersseret i at arbejde med det, og/eller har nogen idéer omkring det, er du velkommen til at kontakte mig eller DKUUG.

Det gode ved DKUUG er at vi også har nogen penge til at realisere idéerne, og at det er rimeligt nemt at være med.