osd09: Organisering af Open Source miljøet (del 1/3)
Jeg havde til OSD Community Day anmeldt en BOF om den måde vi organiserer os i Open Source miljøet. Jeg havde ikke regnet med et stort fremmøde, men åbenbart ramte jeg et godt emne (eller en øm tå om man vil). Det var fuldt hus i M9 og lidt til. Folk fra mange forskellige brugergrupper, SSLUG, BSD-DK, DKUUG, Ubuntu Danmark, Klid, Open sovs deltog. Det var flot.
Jeg havde bevidst valgt at provokere maksimalt med at påstå at vores organisering i brugergrupper er en gammel forestilling om at vi registerer et domæne, smider en PC på nettet med et par postlister og en hjemmeside og så rider vi der ud af. Been there, done that, saw the smoke.....
Der var meget blandet input på BOF'en om hvad vi skal gøre for at udnytte vores tekniske kompetancer bedre og få mere fokus på det vi gerne vil sammen og især få fokus på at få lavet noget vi kan være stolte af. Pt. er min påstand at de fleste brugergrupper er gået ned i tempo og der mangler lederskab i foreningerne.
Jeg ved ikke hvad vi præcis skal gøre - mine kære læsere kan måske deltage nedenfor.
Jeg kunne nok godt tænke mig at vi fik fokus på arrangementer og projekter, hvor de enkelte brugergrupper tilbydes at slutte op om og så maile dette ud til medlemmerne. Jeg synes det kunne være mindst ligeså godt at snakke Python hos BSD-DK som hos SSLUG - det er vigtigere og sjovere at vi er mange om det.
/pto

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.