Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Ordføreren og jeg

15. august 2013 kl. 21:5810
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Som en del af min håndsrækning til vores politikere, har jeg i dag haft et møde med Socialdemokraternes nye IT-ordfører, Karin Gaardsted.

Det er selvfølgelig begrænset hvad man når at tale om på en time. Tiden gik primært på at tale om digitalisering (og tvang) i generelle vendinger. Derudover snakkede vi om evalg og problematikken med at vi ikke bare skal kaste IT efter et problem og tror at det løser problemet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mit indtryk er ret positivt. Hun virker åben og interesseret i at lytte, dog med en pointe om at i den politiske virkelighed får man ikke altid hvad man ønsker sig, det er ikke alt der drejer sig om det område man interesserer sig for og at der selvfølgelig er nogle sager man ikke ønsker at løse fra politisk hold. Det er en pointe jeg har det fint med, især hvis man er åben omkring det og overbevisende kan sige: "Vi har hørt jer, vi vælger at prioritere dette andet område højere."

En time forslår selvfølgelig ikke til at nå rundt om hele området. Men jeg håber at der er skabt grobund for en IT-ordfører der vil lytte positivt og at jeg senere vil få mulighed for at tale yderligere med Karin Gaardsted.

Ud over mit møde med Karin Gaardsted har jeg hørt fra Michael Aastrup (V) og Dennis Flydtkjær (DF). Begge åbne over for kontakt.

10 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
10
18. august 2013 kl. 04:24

Borgmester (for V), mener Nodfyn vil tage et kæmpeskridt, ved at afskaffe mastelejen. Han mener også, at os på landet jo bare kan udleje vores huse til sommerhuse (med havudsigt), og at de nedlagte skoler, er en dyr indtægtsgivene forretning. Som hvad melder historien ikke, men fornmentligt et liberaralistisk erhverv.

At vores Brugs vil dø, så alle husene vil tabe værdi, er bare ærgerligt- For os!

Han er idiot! Selv jeg forstår helheden.

Mvh Tine

7
16. august 2013 kl. 11:53

"tvangsdigitaliseringen"? Her på Nordfyn vil de afskaffe mastelejemål, så må vi se hvor godt det, vil virke!

Fordi dårlige forbindelser, vil gøre det svært. NB: Vi har fortsat 2 selskaber -Og TDC. Hvilket jo gør tingene dyrere- Og sikre. Vi tjener lidt på nogen få kunder, og det er uforholdsmæssigt dyrt.

Mvh Tine- og nu taber "kommunen" så bare penge.

9
17. august 2013 kl. 17:51

Tine nævnte et ord jeg synes er interessant: Mastelejemål.

Jeg kender ikke til Nordfyn, men jeg kender til et område i Sønderjylland, hvor der er meget svært at få netværk med danske mobiltelefoner. Til gengæld så er alle jordejerer jeg kender i det område blevet kontaktet af et telefon selskab med henblik på at leje lidt jord og opsætte et maste, som vil blive anvendt til mobilkommunikation. Når masten er opsat, vil telefonselskabet også se til at man aldrig igen får en telefonregning. Dette inkluderer mobildata og den der 100/100 fiber linjer de alligevel skal trække over ens grund.

Desværre er det aldrig lykkes et telefonselskab at få en bygningstilladelse til masten, og derfor er der stadig dårlig mobil dækning. Faktisk er der også dårlig dækning via kobber, fordi det er noget gammel skidt.

Hver gang kommunen sætter noget i høring som tillader opsætningen af master er der indsigelse fra miljøorganisationer og kirkelige organisationer. Dette gælder selfølgelig også siloer, vindmøller og alt der kan bruges som mobilmast.

Er det det samme problem du møder, Tina?

8
16. august 2013 kl. 15:38

Tine

Øh, det indlæg forstod jeg ingenting af. En af os har drukket for lidt kaffe :-)

2
16. august 2013 kl. 09:47

Fordi du vil være "ambassadør" for os ;-)

5
16. august 2013 kl. 11:36

Også tak herfra. Du handler som en demokrat.

Modpolen er lobbyisme, hvilket jeg ikke tror du bedriver.

1
15. august 2013 kl. 22:11

Det er ikke noget nyt, at man ikke kan få alt, hvad man peger på, bare fordi man som ekspert har ret. Det er der ikke automatisk noget galt i, for flere områder kan godt være korrekte, man blot ikke umiddelbart i stand til at harmonere, og så må de prioriteres.

Men: Sagde hun noget om, hvad det var for sager, der ikke var politisk ønske om at løse? Sagde hun noget om, hvad "man" ikke interesserede sig for?

Stine Brix (EL) er ret kompetent indenfor IT, men det ved du sikkert allerede.

4
16. august 2013 kl. 10:59

At man skal besidde særlig viden for at være egnet som politiker, er jeg ikke enig i. Det blev også nævnt i forbindelse med Trine Bramsen's upopulære sommergestus. Hvis det skal være sådan, er det jo kun 'adelen' der kan gå ind i politik.

En politiker bør alene vælges på sine holdninger og personlighed, som er noget alle kan have lige godt uanset baggrund. Livets skole, intelligens og god opdragelse vil jeg mene er de bedste ingredienser til at skabe en god politiker.

En god politiker er i stand til at udvælge de rette eksperter og træffe sine beslutninger som et best fit mellem holdninger og muligheder. Eksperterne bidrager så med mulighederne inden for rammen af holdninger. Så uanset hvor stor indsigt man måtte mene de forskellige ordførere har, om Stine Brix ved mere end Trine Bramsen etc., er det irrelevant, da eksperterne bør findes blandt professorer eller lignende fra et universitet. Giver det ikke sig selv? Kongens rådgivere bør da udvælges blandt landets ypperste eksperter, og her har vi professorerne.

Gode politikere er ydmyge omkring deres egen rolle i beslutningsprocesserne, og viser dermed den fornødne respekt for så store beslutninger som vedrører landets infrastruktur. Selvudnævnte eksperter fra erhvervslivet bør ikke bruges blot fordi de har erhvervet sig noget 'x-faktor'.

3
16. august 2013 kl. 09:50

Stine Brix (EL) er ret kompetent indenfor IT, men det ved du sikkert allerede.

Er hun? Eller lytter hun bare til folk der mener det samme som dig? Er der forskel (og er forskellen relevant)? Kan du og jeg kende forskel?

Jeg har faktisk ingen grund til at mene at Stine Brix er specielt kompetent inden for IT. Men ud fra et IT-politisk sysnpunkt har jeg altid været tilfreds med Stine Brix og Enhedslistens øvrige IT-ordførerer. Men jeg tror at det handler om at Enhedslisten generelt er gode og pligtopfyldende politkere, der ønsker at bruge de 8 år de har på tinget fornuftigt. Og når det ideologiske skel så ikke står i vejen så er de fornuftige.

Misforstå ikke mit ærinde. Jeg er ikke ude på at bedrive kritisk jounalistik. Snare tværtimod, den slags overlader jeg helst til jounalisterne (så kan vi altid diskutere hvor klogt dét er). Målet er ikke en hurtigt historie, målet er egentligt slet ikke en historie. Målet er at der er andre IT-politikere der lytter.

Det mål tror jeg ikke at jeg opnår ved en "enten er du med os, eller også er du imod os" retorik og jeg opnår det heller ikke ved at udstille folk. Jeg vil også gerne udngå at dette bliver for meget en "os og dem" debat. Derfor går jeg heller ikke igennem de etablerede lobby-organisationer.

Men for alt i verden, tag endelig selv fat hvis du har andre ideer om hvordan vi får øget niveauet af IT-beslutninger. Jo flere, jo bedre! Men tro ikke at du er i mål fordi Enhedslisten har en IT-ordfører der er nogenlunde fornuftig at lytte til. Der er 178 andre folketingsmedlemmer at tage fat på og dernæst kommer alle kommunalpolitikere og hele embedsværket.

Jeg vil gerne koordinere og henvise til andre personer. Men jeg repræsenterer kun mig selv, mine egne meninger (som jeg er fuldt ud klar over ikke altid deles 100% af version2's læsere) og mine egne arbejdsmetoder. Folk der ønsker en forening som kan tale deres sag kan henvende sig hos IT-Politisk forening, Prosa, HK/SamData, Dansk IT, DI ITEK og hvad de nu hedder.

6
16. august 2013 kl. 11:37

Er hun? Eller lytter hun bare til folk der mener det samme som dig? Er der forskel (og er forskellen relevant)? Kan du og jeg kende forskel?</p>
<p>Jeg har faktisk ingen grund til at mene at Stine Brix er specielt kompetent inden for IT.

Jeg havde lejlighed til at kommunikere en smule med Stine Brix i forbindelse med eValg-fadæsen.

Jeg fik ikke noget indtryk af at hun var specielt IT-kompetent, men hun havde helt klart mere nuanceret forståelse af ITs mangeartede "roller" end alle andre politikere jeg har kommunikeret med.

Jeg tror hun skinnede så klart igennem i eValg-sammenhæng, fordi hun var den eneste politiker der ikke allerede var totalt solgt på ideen, eller som V's ordfører alene så det som en chance for personlig promovering og derfor muligvis faktisk havde prøvet at sætte sig ind i kontroversens substans.