Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Opskrift: Hvordan du googler dig til et Microsoft Partnerskab

27. august 2008 kl. 00:225
Artiklen er ældre end 30 dage

Microsoft kører et partnerskabsprogram der giver adgang til forskellige ydelser herunder Microsofts Action Pack Subscription (MAPS) service. MAPS programmet giver partnere brugsret til en større mængde software herunder Office suiten, server software, OS, opdateringer mm. og er en god (læs: omkostningseffektiv) model for mindre virksomheder som alternativ til at købe produkterne.

Der er tale om en abonnementsordning, hvor man for et år ad gangen har lov til at bruge Microsoft produkterne med et fast antal licenser. Når året er gået fornyer man licensen og betaler ved kasse 1 eller lover at afinstallere og destruere de fremsendte DVD'er. Fair and square.

Tidligere var det sådan, at man blot skulle registrere sig for at være Microsoft Partner, men i år har firmaet strammet op på reglerne så man nu rent faktisk skal bevise sin interesse ved at opsamle point i partnerprogrammet. Point kan man bla. få ved at tage en online-certificering i en af en lang række MS produkter og teknologier.

Jeg havde registreret en af mine .NET kompetente kolleger på partnerwebsitet og bedt ham gennemføre en af certificeringerne efter eget valg. Det gjorde han så uden problemer, men resultatet dukkede aldrig op derinde og vi kunne stadig ikke forny licenserne der nu var 2 dage fra at udløbe. Efter alvorlige sjælekvaler (og en vis portion fandenivoldskhed) besluttede jeg mig til at tage en certificering selv.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Således udfordret sad jeg for nylig og gjorde mig klar til at skrabe point sammen med en lang liste af kurser hvor jeg kunne vælge mellem så spændende emner som "Windows Server 2008 Product and Sales Overview", "Selling Visual Studio 2008 Tutorial" og "Microsoft Silverlight 1.0 Assessment ". Jeg var klart fristet til at lære om hvordan man sælger VS2008 mest fordi jeg ikke kan regne ud hvordan man gør, men besindede mig og valgte kurset om Silverlight om ikke andet så pga. navnet.

Microsoft tilbyder en lang række video-indføringer per produkt, som det er meningen man skal se og derpå tage en multiple choice test med 24 spørgsmål hvor man så får chancen for at udstille sin nye indsigt. Det havde jeg ikke tid til, så jeg startede bare testen med det samme.

Spørgsmålene skal jeg ikke afsløre her da jeg så formodentlig bryder en eller anden licens (igen), men jeg kan da røbe at de er af kaliberen: "Starter en XAML fil med et 'BuildABear', et 'WhatACoolLanguage' eller et 'Canvas' tag" dog nogen gange lidt mere vanskelige lige at regne ud. De første par spørgsmål forløb derfor også uden problemer, men der gik ikke så lang tid før jeg kørte fast og måtte tage Google til hjælp. 14 minutter og 32 sekunder senere var det det.

Hvad værdien lige præcis skulle være ved en sådan test, hvor fuldkommen løsrevne og nytteløse oplysninger skulle vendes og drejes udenfor kontekst, foruden den at gøre det lidt sværere at blive partner, ved jeg ikke. Jeg ved dog, at min kollega pludselig optrådte som certificeret da jeg var færdig med testen og at min enorme indsats derfor var stort set spildt.

... og så har jeg lært at velskabte XAML dokumenter starter med 'Canvas' ...

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
27. august 2008 kl. 23:32

Skulle du betale noget for det pjat der eller var det bare tid du spildte?

3
28. august 2008 kl. 08:49

Det var såmænd gratis at udsætte sig selv for - til gengæld fik vi så 10 sæt af licenser for en god pris, så alt i alt var investeringen (økonomisk set) ikke dårlig.

2
28. august 2008 kl. 00:03

Jeg synes du skulle tage de to andre certificeringer på samme måde, og så søge job hos Microsoft ;-)

Du kan evt. pynte det med et par doktorgrader købt på nettet... Du ender med at blive chef ;-)

4
28. august 2008 kl. 08:51

Selvfølgelig! Jeg tager grundlæggende indføring i salg af MS SQL Server og .NET for dummies. Det må mindst give adgang til en developer-developer-developer videokonference med Steve Balmer.

Altid godt at have en plan-b hvis alt andet skulle fejle :-)