Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Opråb til it-nørderne: Smid tennissokkerne - og tal, så vi kan forstå det!

2. august 2013 kl. 10:30263
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

(Genudgivet af tekniske årsager - se nederst) Klicheen omkring en it-nørd er velkendt. Iklædt en udvasket t-shirt med en fjollet tekst eller et kommercielt logo sidder han omgivet af tomme colaflasker, pizzabakker. Belysningen er dunkel, kontorstolen er magelig og fødderne er pakket ind i et par hvide tennissokker.

Foran er der ikke bare en computer. Men en hel skov af fladskærme og summende computerkabinetter. Får man it-nørden til bords ved familiefesten går der ofte blot få minutter før mængden af uforståelige forkortelser er så stor, at samtalen bliver uinteressant for tilhørerne.

Selvom beskrivelsen langt fra passer på alle it-nørder, indeholder stereotypen en grad af sandhed. Og på version2.dk kan man da også ligefrem teste, hvilken type it-nørd man selv er.

LÆS OGSÅ: Hvilken it-nørd er du? Find din type her

Artiklen fortsætter efter annoncen

At it-nørders image er lidt kantet, er en udfordring. For lige netop i denne gruppe finder vi Danmarks fremtid. Der er nemlig ingen tvivl om, at vores dygtige it-specialister er forudsætningen for, at vi kan opretholde velfærdsdanmark i fremtiden. Der er ingen tvivl om, hvilken videnskapacitet, der sidder i den blå LED-belysning. Og slet ingen tvivl om, at jeg gerne så mange flere med samme vidensniveau på it-området. Men et imageskrifte blandt it-nørder er tiltrængt, hvis denne mission skal opnås. Og ikke mindst, hvis vi skal sikre at it-nørdernes gode arvemasse reproduceres.

Jeg kunne aldrig drømme om at dømme folk på deres påklædning. For min skyld må man se ud, som man vil, og leve som man ønsker. Men som kvinde må jeg alligevel undres. Her sidder Danmarks fremtid bag skærmen iført tennissokker og gør dermed alt, hvad der overhovedet kan gøres, for at undgå kvindekontakt. Det undrer mig hvorfor.

Er det mon med vilje, at computermænd ofte gør alt hvad de kan for at være så lidt attraktive som overhovedet muligt? Er det noget man lærer på uddannelsen? Måske der er en eller anden konkurrence blandt it-folk om at tale i forkortelser og forklare tingene på den mest umulige måde, så tilhørere sættes af hurtigst muligt? Det er mig en gåde, hvorfor det er sådan. For i resten af samfundet gælder den omvendte logik for kommunikation. Kan man formidle sin viden på en simpel måde, der får lytteren til at føle sig inddraget, vinder man. Og som politiker sætter man ofte ligefrem en ære i at undgå at tale om politik, når man er ude.

De fleste danske kvinder (og mænd) drømmer om en engageret og passioneret partner. En der går op i noget. En som ved noget. Det kriterium lever både udvikleren og programmøren til fulde op til. Samtidig er branchen ikke et dårligt valg, når det kommer til løn- og arbejdsforhold – for slet ikke at tale om de intelligente børn, der kunne komme ud af det. Som nævnt kunne jeg ikke drømme om at blande mig i, hvordan folk går klædt, hvordan de lever eller kommunikerer, så længe det holder sig inden for lovens rammer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men jeg kan ikke lade være med at tænke, hvor ærgerligt det er, at så mange singlekvinder – herunder flere af mine veninder - leder efter en potentiel og engageret partner. Dette når han måske sidder derhjemme iført tennissokker og en t-shirt med en sjov joke om Microsoft eller teksten ”I know HTML”. Kunne man bare en lørdag aften forestille sig, at de it-nørder, der normalt sidder hjemme foran skærmen eller spiller World Of Warcraft med vennerne, smed tennissokkerne og kom ud. At der blev indkøbt en ny t-shirt, håret blev redt og nørdsproget nedtonet lidt.

Jeg glæder mig til at se jer– og det gør mine single-veninder med hang til kloge og passionerede mænd også.

Dette blogindlæg har i en periode været offline på version2 efter en oprydning af passive brugerkonti, red.

263 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
268
8. september 2020 kl. 21:34

Ja, så fik hun da adgang til "fine" mænd i uniformer. Det virker som om, det har været fast arbejde lige siden.

259
27. juni 2019 kl. 09:46

Der bliver nok danset på bordene og givet kage derinde...

258
27. juni 2019 kl. 09:33

Og dermed øverste chef for CfCS

257
27. juni 2019 kl. 09:28

Det er svært at vide hvad man skal tro...

256
26. august 2015 kl. 14:25

Tilgiv venligst stavefejl i ovenstående- jeg var ikke opmærksom på, at muligheden for at rette er ændret i den nye version. Det kræver tilvænning.

Men egentligt kan jeg godt lide det derved opfundne ord "utilstrækkende" - denne ordfusion dækker da vist meget godt, hvad jeg mener :-)

255
26. august 2015 kl. 14:21

Tak, Christian :-)

Og så vil jeg lige tilføje på egne vegne: Jeg kender mange dejlige nørder (indefor forskellige fagområder), som hverken er kedelige eller grimme, uanset hvordan de er klædt eller i øvrigt ser ud. Og som jeg respekterer for, at de ved en masse om ting, som jeg ikke ved ret meget om.

Til gengæld finder jeg politikere, som bevidstløst gentager de samme fraser og udenomssnak fra folketingets talerstol, ofte i direkte modstrid med kendsgerninger, dræbende kedsommelige og utilstrækkende.

253
26. august 2015 kl. 13:06

Jeg bliver helt flov på mit køns vegne....

251
25. august 2013 kl. 15:32

Uanset om der findes IT-Nørder eller ej, så fik jeg ideen her til at oprette en datingside for IT-folk. Trine Bramsen!? Kan du ikke give mig noget tilskud så jeg kan sparke gang i http://www.dateit.dk ?

250
9. august 2013 kl. 16:30

Kære Trine,

Lad mig først gøre det klart, at jeg ikke har nogen som helst respekt for, at du på denne måde bruger ordet 'nørd' i en negativ forstand. Hvad er nørder for noget? Ja, du ved det da vist - eller det tror du i hvert fald. Nørder er mennesker, der ved rigtig meget om et emne. Dette begreb er ofte blevet mishandlet på det groveste af misundelige idioter - og jeg har en mistanke om, at du er en af dem (en idiot er i øvrigt en person med en IQ på under 30, så det er lidt af en kompliment til en politiker som dig*). Men på grund af mishandlingen er der opstået klicheer meget lig den, som du indleder dit indlæg med - og dermed blot hjælper til at leve videre. Det gør ikke ligefrem livet som nørd nemmere (jeg plejer ellers at være meget beskeden, men nu kalder jeg altså mig selv en nørd). Jeg troede, at Socialdemokraterne stod for fællesskab, lighed, mangfoldighed og alt det der, men nu kan jeg da se, at dette har du rigtig meget imod. Jeg væmmes rigtig meget. Jeg væmmedes i forvejen over jeres måde at håndtere regeringsmagten i Danmark på, men nu væmmes jeg mig rigtig meget.

Jeg kunne sikkert angribe dit indlæg fra højre og venstre, bagfra og forfra, oppefra og nedefra, men det vil sikkert være spild af tid. Jeg har i forvejen ikke haft meget held med at tale politikere til fornuft - overhovedet. Desuden ser det ud til, at der allerede er kommet rigelig med respons på dit indlæg. Som en beskeden nørd vil jeg sige, at det hele sikkert allerede er blevet sagt. Men jeg synes dog, at du også lige skal en fysikers betragtninger med.

http://videnskab.dk/blog/skal-en-nord-ga-i-grimt-toj

Jeg håber, at du kommer nogenlunde til fornuft og indser, at der ikke er nogen, der kan bruge dine klicheer til noget som helst. Og hvis du tror, at der er nogen, der lytter til dit latterlige lille opråb, så tager du fejl. Hvorfor i alverden må mennesker ikke have lov til at gå i det tøj, som de har lyst til? Er det Socialdemokraternes plan at gøre samtlige danskere til tro kopier af jer selv? Skal vi alle sammen være ens? Føj, hvor jeg væmmes.

*http://en.wikipedia.org/wiki/Idiot

249
9. august 2013 kl. 13:27

Jeg er fysiker, og jeg synes Trines indlæg er dybt problematisk for mange flere end IT-folk. Det handler ikke bare om tøj, men om manglende respekt for folk der kan noget. Jeg har forfattet et lille blogindlæg - som ikke direkte adresser Trines punkter, men som dog udsprang af min ærgelse over hendes indlæg.

http://videnskab.dk/blog/skal-en-nord-ga-i-grimt-toj

248
9. august 2013 kl. 11:56

Jeg er en ung mand på 26 år. Uddannet IT-Supporter, undervejs til uddannelse som datatekniker, med speciale i programmering.

Til daglig har jeg et 37 timers job som IT-Systemkonsulent i en stor offentlig virksomhed.

Når jeg er hjemme kan jeg (bevares) bruge tiden foran computeren hvis jeg har tid.

Dette er naturligvis nedprioriteret i forhold til det faktum at jeg har en datter på 2 måneder, og min kæreste og jeg naturligvis har en fælles ansvar for at passe hende ( Ja, jeg har minsandten en kæreste på trods af min IT mæssige baggrund )

Tirsdag og torsdag er nok heller ikke så nemt at få tennissokkerne på og finde min tomme pizzabakke frem, for der har jeg fodboldtræning. Det betyder jo så også kampe hver weekend, og eller spæder jeg op med at binde løbeskoene på og tage en tur om den lokale sø.

Skal jeg ud, undlader jeg at tage den T-shirt med sjov tekst på (for sådan en ejer jeg), men vil da hellere stryge en skjorte og finde den fine duftevand frem jeg bruger til specielle lejligheder. Jeg har da naturligvis også deodorant til hverdagen.

Dine fordomme finder jeg direkte forkastelige og det undrer mig ikke det mindste at dig og dine veninder forbliver singler, med den måde, du og muligvis I skærer alle over en kam. Aldrig i mit liv har jeg læst noget så fornærmende mod fremtidens profession.

247
9. august 2013 kl. 10:32

Jeg tror din beskrivelse af IT folk med flere rammer ganske godt. Hvis vi går en 20-25 år tilbage i tiden. Du ved den gang en politiker blev politiker fordi, de brændte for noget og havde noget erfaring ude fra det virkelige liv. Den gang en politiker havde en mening og stod ved den. Dem er der desværre ikke mange tilbage af. Dem man i dag kunne kalde for datidens nørder inden for politik.

246
8. august 2013 kl. 13:11

Hvis du ikke forstår it-branchens spørg, Hvorfor er du så it og teleordfører?

Prøv at tænke hvis vi havde en finansminister der ikke forstå finansbranchens spørg!

Men det er nok derfor at jer målsætning for Danmarks brandbånd i 2020 KUN er en 100/30 mbit/s internetforbindelse til alle (dette kommer til at begrædes mulighederne for innovation i branchen.. velfærds-it mf).

For mig viser hendes indlæg at hun er dybt inkompetent, Derfor må hun sætte fokus på hvordan folk ser ud.

244
6. august 2013 kl. 21:55

Jeg ved ikke om jeg skal grine eller græde. Det må da være en joke. Og ellers er det ufattelig sørgeligt det du har gjort. Hvorfor blandes sig i noget som du tydeligvis ikke har forstand på? Måske er der en grund til du og dine veninder stadig er singler. Hilsen en it-nørds kæreste. Ps. Jeg elsker at vaske hans t-shirts og lange sokker.

243
6. august 2013 kl. 21:55

Jeg ved ikke om jeg skal grine eller græde. Det må da være en joke. Og ellers er det ufattelig sørgeligt det du har gjort. Hvorfor blandes sig i noget som du tydeligvis ikke har forstand på? Måske er der en grund til du og dine veninder stadig er singler. Hilsen en it-nørds kæreste. Ps. Jeg elsker at vaske hans t-shirts og lange sokker.

242
6. august 2013 kl. 17:30

Endnu engang ser vi en Folketingspolitiker, som er uden føling med, hvad der foregår uden for Christiansborgs mure. Det er jo fuldstændig vanvittigt at høre en politiker i så central en position udtale sig - som hun har forstand til - altså i dette tilfælde ingen...

238
6. august 2013 kl. 16:38

Jeg kunne aldrig finde på at dømme en kvindes intelligens på hendes udtalelser. Men som mand må jeg alligevel tænke mit ... Nå! Spøg til side.

Jeg tror, at Trine Bramsen desværre selv bidrager til at skræmme pigerne væk fra IT-uddannelserne med sit snæversyn og dårlige humor. Det er forkert at bruge ordet "nørd" negativt. Vi har NETOP brug for flere NØRDER og færre DJØFFER, hvis IT-branchen i Danmark ikke skal ende som en række datterselskaber af indiske, amerikanske og kinesiske mastodonter.

PS: IT står for Information Technologi og skrives IKKE it. Det skal skrives med store bogstaver ligesom WC http://en.wikipedia.org/wiki/WC

236
6. august 2013 kl. 15:49

Jeg orker ikke at læse alle indlæg, så det er meget muligt at andre har sagt det samme, men ved at skanne hen over flere indlæg vil jeg bare sige at i helt har misforstået Trines indlæg og hensigt hensigt.

For det første bekræfter flere efter min mening det indtryk man får af IT nørder, typen som ser ting strengt logisk, ensidigt og uden nogen form for humor. For det andet bærer hele diskussionen præg af at ting i alt for høj grad sættes i bås. For det første er begrebet "IT Nørd" blevet AAAALT for generaliseret. Man sætte med det samme i båsen "IT nørd" så snart man bare siger ordet IT. De mener det ikke negativt, men dette bekræfter den efter min mening ofte forfladigelse og generalisering af sproget der er sket. Ud fra dette føler langt de fleste "IT arbejdende"sig ramt når ordet IT nørd nævnes. Hvis man ved hvem og hvad man er, så burde man bare trække på skulderen so sige at det er jo ikke mig der menes. IT nørd skulle helst være en minoritet i IT branchen, ellers har vi nok et problem.

Problemet Trine forsøger at gøre noget ved er meget mere kompleks og slet ikke ensidigt. Som jeg mange gange før i indlæg har beskrevet sidder IT beslutningstagerne ofte højt i hierarkierne og har (desværre) ofte ikke megen indsigt i IT teknik. Hvis disse beslutningstagere skal påvirkes, nytter det ikke at man optræder som det Trine beskriver som "nørden i tennissokker, beskidt T-shirt osv". Disse VIL ikke blive taget alvorlig af beslutningstagerne og de forstår slet ikke budskabet. Her ER det nødvendigt at "nørden" hæver sig fra det stadie og forsøger på at nærme sig ledelses niveau. Om det er op eller ned, tja, det kan man så altid diskutere, men det nytter ikke at blive der hvor man er.

Og så er vi tilbage ved at Danmark HAR brug for IT kyndige (fravælger bevidst ordet nørd :-)). Men vi kan kun få fuld udbytte at den kompetence hvis ledelsen kan nærme sig "IT nørden" og ikke altid kun se tal i form af kr., men også at "IT nørden" kan gøre ting forståelige og plausible over for ledelsen. Om det så er ved at iføre sig blå sokker må så være situations afhængig :-)

245
6. august 2013 kl. 22:14

Som jeg mange gange før i indlæg har beskrevet sidder IT beslutningstagerne ofte højt i hierarkierne og har (desværre) ofte ikke megen indsigt i IT teknik.

Det der er forskellen på den gode og den dårlige beslutnings tager her, er ham der lytter til sine folk og tager deres argumenter alvorligt når de kommer med et forslag og stille spørgsmål til det. Så er der ham som bare lytter til, hvad er billigst.

Så er problemet i dem der skal modtage budskabet ikke kan se ud over deres elitær snude, eller dem der ikke går i det rigtige tøj, for det lyder i bund og grund som problemet der startede i folkeskolen, hvis ikke du har den lille krokodille siddende det rettede sted, så skal du mobbes og nedgøres. Er vi ikke kommet over det?

237
6. august 2013 kl. 16:04

Omend du formulerer dig rationelt, så lyder det alvorligt som om du har købt det spin omkring historien, som Trine desperat forsøger at sælge som sandhed.

235
5. august 2013 kl. 18:08

Kære Trine...

Hvad er der lige sket for dig ???? Det er et NO-GO at tro at alle "IT-nørderne" ikke kan finde sig en kæreste eller videreføre sin genmasse.. Er forlovet med min helt egen IT- nørd og vi har sammen den dejligste søn... Jeg tror at du mangler at lave en lille ting, der kaldes RESEARCH..

Ellers kan vi jo bare kalde alle blondiner dumme.. Altså hvis vi laver ligeså meget research som dig..

Vil tilegne denne lille sang til dig:http://www.youtube.com/watch?v=BR4yQFZK9YM

234
5. august 2013 kl. 17:32

Endnu en ny overskrift!

Vinderen er: Medier, blokkere og diverse forums, hvor vi alle sammen helst skal være online til rådighed 24 timer i døgnet, måske betale og samtidig give vores subjektive mening til kende, endda uden at forholde os til andres meninger eller det reelle og fulde indhold i en artikel. Dejligt uforpligtende, ikke?

Alene dette medie, som alle andre, generer i salgsøjemed og p.t. helt bevidst adskillige andre indlægsforums om helt samme emne.

Politikere er som alle andre en del af en IT verden og må naturligvis komme med forskellige tilkendegivelser.

Taberen er i alle henseender formentlig størsteparten af medborgerne?

233
5. august 2013 kl. 17:21

Hej Per.

Du har for så vidt ret i at fysisk tiltrækning mellem kvinder og mænd er fysisk tiltrækning... uanset om man tilhører nørd eller pop typen... Men men men....

Hvis man selv ikke tilhører pop typen... har man så virkelig lyst til at bygge en fremtid sammen med en person som er poppet (overfladisk)?

Disse ting betyder ikke noget sålænge man kun er sammen pga. fysiske behov... men skal man have en RIGTIG fremtid sammen... så er det alfa og omega...

Som det er med alt andet... lige børn leger bedst...

I øvrigt synd at en ligegyldig debat som denne får lov at overskygge de virkelige problemer når det gælder DK's IT fremtid...

232
5. august 2013 kl. 13:29

Sarah Bernhardt: Mr. Shaw, you and I should make love, for with my looks and your brains we would have wonderful children. George Bernard Shaw: Aha! But what if the child were born with my looks and your brain? ...

231
5. august 2013 kl. 13:05

Sikke da en hvepserede, som Trine Bramsen har rodet op i ved at beskrive IT-folk som usexede kældermænd. Jeg forestiller mig en tilsvarende reaktion hvis en dyrevelfærdsordfører i et indlæg sammenlignede alle typiske katteejere med skøre kattedamer.

Men - hånden på hjertet - er det vel de færreste af os, der aldrig nogensinde har oplevet en af IT-verdenens "skøre kattedamer". Fakta er at de findes. Men de er et meget lille mindretal.

Trine tror så tilsyneladende at sort-snakkende, socialt udfordrede nørder er de typiske IT-folk - som fremtiden skal bygges på. Det er de ikke. IT-udvikling, -support og -drift er holdsport, og dårlige holdspillere har det svært.

Vi er godt nok en branche, der er mere åben og tolerant end de fleste andre brancher. Branchens successer med Specialisterne kan vi allesammen være stolte af.

Vi kan bestemt også være stolte over at vi er i en branche, der hjælper rigtigt mange indadvendte unge til professionel og social succes. Unge, som ofte har haft det svært i en ungdomskultur- og på ungdomsuddannelser, der hylder højtråbende selviscenesættelse.

Hvis der er nogen, der lever op til Trine Bramsens yndlingscitat: "Hvis man er stærk har man et særligt ansvar for at være sød mod andre", så er det os i IT-branchen.

Men der er jo en restgruppe. Mon ikke at en del af dem ku' diagnosticeres med mildere psykiske lidelser? Depression? Måske en del med sociale fobier? Er det virkeligt for meget forlangt at ønske sig at en Socialdemokrat som Bramsen reflekterer over "hvorfor Jeppe (sidder foran skærmen og) drikker (cola)"?

Jeg håber så sandelig ikke at Trine Bramsens næste ordførerskab bliver indenfor social- eller psykiatri-området. For jeg føler mig ikke overbevist om at vidunderkuren med en vask, en klipning, pæne sokker og en formaning om at "tage sig sammen og komme ud" løser alle problemer for de få, der slås med social isolation eller psykiske lidelser.

230
5. august 2013 kl. 13:01

Kære debattører

Enkelte indlæg er blevet fjernet her i debatten, da de var i strid med Version2's retningslinjer. Hvis I bliver i tvivl om retningslinjerne, er disse altid tilgængelige på http://www.version2.dk/brugerbetingelser

Med venlig hilsen Martin Bjerge Moderator, Version2

228
5. august 2013 kl. 12:33

Hvis jeg googler Trine Bramsen, så er hun da ganske pænt sådan umiddelbart, men også ENORMT kedelig at se på. Op med håret, så kan det være der er nogle IT-nørder der bider på :-)

226
5. august 2013 kl. 11:43

Er det med vilje at alle politikere ynder at udtale sig om emner de ikke har forstand på?

Nu er det sådan at mange af de bumsede teenager, der ledte nørd-bølgen I firserne er nået til familie og villa i nordsjælland. Fordi kvinderne kan lide folk med success - og IT specialister (også kaldet nørder) har masser af success.

Måske skulle du prøve at lege matchmaker for dine veninder et andet sted. Hvor mændene ikke er veltrænede i at forstå deres krav til alting, deriblandt deres partner.

225
5. august 2013 kl. 10:06

Gør som TV2 gjorde - skift ordet IT Nørd ud med jøde eller bøsse og se hvordan teksten så fremstår....

Kvinden har et stigmatiseret syn på IT branchen og meget lidt forståelse for hvordan den ser id og hvor mangfoldig den er....

At Trine Bramsen og hendes veninder har en skorringskrise der minder om den FCK og Brøndby har bør ikke gå ud over en af Danmarks helt store brancher....

Jeg har ikke svært ved at forstå hvorfor Trine Bramsen og hendes veninder har et problem med mænd - det behøver man ikke være meget mand for at forstå... :-)

222
5. august 2013 kl. 09:22

Kære Henrik

Det er gode svar - du får ikke dem til at tage større afstand end det der i en mail til en privat person.

Hvis der er en journalist der ringer til de samme folk er jeg ret sikker på at tonen vil blive skærpet.

Det der er skræmmende i denne sag er at kvinden mener at hun har gjort det hele med et smil - i denne sag trækker hun humorkortet for at forsvare at hun ingen indsigt har samt at hun siger noget der udstiller hende selv.

Trine Bramsen gør det lige så godt om hendes parti - de er på vej under de 15% og skal vi ikke gætte på at denne sag kommer på listen over mindre heldige ting Trine Bramsen har sagt.

Hilsen

John Strand

227
5. august 2013 kl. 12:11

Et "Enig med John" pip herfra.

Det er faktisk nogle rimeligt skarpe udtalelser, i betragtning af hvem det er der har kontaktet dem.

Jeg håber da at du holder fast i Fatma og checker op på hvad hun ender med.

Du kunne også prøve at få en journalist, f.eks. fra JP, til at interessere sig fra vinklen (JP, fordi de jo bragte den artikel som du refererer til).

Mvh

Mads Bondo Dydensborg

229
Indsendt af Henrik B Sørensen (ikke efterprøvet) den man, 08/05/2013 - 12:34

Kære Mads

Jamen, det kunne da være, at jeg skulle gøre det.

Venligst, Henrik

223
Indsendt af Henrik B Sørensen (ikke efterprøvet) den man, 08/05/2013 - 09:28

Kære John

Tro mig, jeg har heller lige haft de store forhåbninger om nogen større reaktion. Hun er jo "one of them"..

Hygge,

Henrik

220
Indsendt af Henrik B Sørensen (ikke efterprøvet) den man, 08/05/2013 - 08:26

Svarene er fra medlemmerne af Ligestilingsudvalget er tikket ind :

Merete Riisager har kommenteret ( dvs. postet link hertil på sin FB siden ) og spurgt, om det kan være rigtigt?

Uffe Elbæk : "Lyder meget ubetænksomt"

Rasmus Horn har ytret sin holdning på Jyllands Postens hjemmeside.

Pernille Rosenkrantz-Theil er gået til modangreb på hende og opfatter hendes indslag som "uværdigt".

Fatma Øtkem vil undersøge sagen og vende tilbage : "Og nej! Der findes ikke dispensation for diskrimination!"

Liselott Blixt : "Jeg forstår helt din vrede og jeg håber at man i gruppen får rettet op på det. Det er ikke godt nok at slå det hen som en joke, da vi ved at man som MF bliver taget til indtægt for alt hvad man skriver og siger."

Karina Lorentzen : "Jeg har ikke været opmærksom på Trine Bramsens indlæg, men synes måske heller ikke det er hendes mest heldigste. Synes generelt man skal lade være med at lave generaliseringer på den måde. Men jeg tror I takler den på bedste måde - at tage til genmæle."

Vivi Kier vil huske Trine og S på episoden..

Med andre ord.. What a waste of time and bits.. Kun få af medlemmerne kan se problemet..

216
4. august 2013 kl. 21:19

Kære Trine, det er kvinder som dig der gør, at flere vælger og blive hjemme, at blive mødt med så mange fordomme er der jo ingen som kan kæmpe imod. Du kan jo sende dine veninder ind forbi, jeg er sikker på der er masser af IT Nørder herinde der gerne tager en eller flere blind dates med dem, men det er lad os være ærlig, det er jo mest snak for vi er dømt på forhånd.

206
4. august 2013 kl. 20:13

Det er ikke i forsvar for Trine B. Men en dødsstraf for at sige sin mening, passer bare ikke til Danmark. Sin mening, om den er dum eller ej skal man have lov til i Danmark synes jeg. Debatten er bare kørt af sporet nu.

214
4. august 2013 kl. 20:56

Nej, det indlæg som nu ikke længere er her var, hvis man checkede det et internet-meme

http://knowyourmeme.com/memes/navy-seal-copypasta

jeg kendte det heller ikke i forvejen, men da det var så tydeligt over-the-top valgte jeg at google det.

Det er helt i Trine Bramsens ånd, overgearet, usammenhængende og efter sigende humoristisk.

208
4. august 2013 kl. 20:27

Jeg har også meldt det.

212
4. august 2013 kl. 20:41

+1 - den slags skal ikke have lov til at stå nogen steder. Det har intet hjemmel i denne debat.

210
4. august 2013 kl. 20:40

Jeg synes nu ikke der er grund til at melde det. Jeg mener det er vigtigt at kunne se hvad folk mener og hvad deres argument er for det.

207
4. august 2013 kl. 20:21

Ja, jeg har også anmeldt de to indlæg for længe siden - dødstrusler er uacceptable uanset sammenhæng. men der er åbenbart ingen moderering på debatten herinde i weekenden...

209
4. august 2013 kl. 20:38

De får jo vel lov at stå indtil politiet har set på dem.. Men en skam, at hun ikke selv giver et indspark her, lige nu vil det jo meget naturligt give frustrede svar, da det jo er pæn envejs kommunikation - Pænt mærkeligt når man nu netop er politiker..

205
4. august 2013 kl. 19:45

Jeg har virkeligt svært ved at forestille mig hvordan Tine Bramsen kunne forestille sig at få en god debat med folk i branchen, ved at skrive så fordomsfuld og arrogant et indlæg. Skrevet med et glimt i øjet? Hvilket glimt er det vi snakker om ? Hvori er humoren? Komikere prøver for det meste at skabe humor baseret på dem selv eller en gruppe/person som ikke er ibland modtager af joken. At lave en joke der direkte omhandler modtager er Ekstremt svært. Man skal enormt godt kendskab til modtager, og modtager skal kende vedkommende godt.

Trine Bramsen skrev måske dette indlæg med en glimt i øjet, men så mangler hun totalt social forståelse.

En ting er helt sikkert. Trine, Du har slet ikke formatet til at sende dette budskab.

204
4. august 2013 kl. 19:42

Kære Mikkel

Du har nok ret i at der er nogle af indlæggene der går over grænsen. Nu vil jeg nok mene at Trine Bramsen gang på gang overskrider så mange grænser at man med rette kan spørge sig selv om hvad hun laver i folketinget - hendes parti må have et seriøst rekrutteringsproblem hvilket nok også er en af årsagerne til at deres vælgere løber skrigende bort fra det parti.

Vi taler om en ordfører der er blevet irettesat af tre ministre på under to år ( Justitsministeren og to Erhvervsministre) fra hendes egen regering fordi hun er kommet med påstande og angreb som regeringen ikke kunne stå inde for - i den sidste sag skulle justitsministeren svare på om han havde vildledt folketinget eller om Trine Bramsen havde haft et afslappet forhold til sandheden da hun deltog i en debat på Tele 2013.

Hendes forståelse for sit stofområde er meget begrænset - jeg vil påstå at hun nok er småt begavet.

Jeg syntes at vi skal lade hendes udtagelser stå og så lade hendes vælgere afgøre hvad de mener der skal ske efter næste valg.

Hilsen

John Strand

203
4. august 2013 kl. 19:27

Man kan godt forholde sig kritisk til en andens ytringer uden at ty til personangreb. Der er i hvert fald et par bemærkninger herinde, der er over stregen.

211
4. august 2013 kl. 20:40

Amen.. jeg troede det hun skrev var dumt nok, men det at høre hende sige ordene også - og se hendes ansigtsmimik.. jamen... I.. I can't. I just can't.

Hvem i alverden har nogen sinde stemt på hende? Hvem kan blive overbevist om, når man har hørt hende forsøge at sætte tre ord sammen, at hun vil blive et positivt bidrag til det politiske billede i Danmark?!

219
5. august 2013 kl. 00:50

Kunne ikke være mere enig.

At kaste en bæ efter IT-folk og kalde det en debat, når hun straks gemmer sig bag facebook. Tro at indpakningen gør noget attraktiv, når det er indholdet, der tæller.

Trine Bramsen, du er ikke din post værdig!

194
Indsendt af Henrik B Sørensen (ikke efterprøvet) den søn, 08/04/2013 - 10:02

Har jo Trine Bramsen på sin medlemsoversigt, så jeg har kontaktet formanden, Merete Riisager, for at høre hvordan, en person med SÅ mange fordomme og et negativt menneskesyn kan være medlem af udvalget. Og om man bare skal opfordre folk til at købe en ispind, hvis de føler sig stødt ( det må da godt nok kunne spare penge ved sager om sex-chikane, hvis forurettede bliver opfordret til at spise is istedet for at pive over en "frisk kommentar" eller et "kærligt niv i måsen" ).

Bliver spændende at se, om hun svarer tilbage.

Jeg vil gerne opfordre andre til at skrive ind til udvalget og komme med deres holdninger.

192
4. august 2013 kl. 04:48

Det du enlig prøver at sige er du igang med at kode et program. Indtil viderer er du nået hertil:

Sub NerdWithTennisSocksDetection Do If nerd.tennicsocksON = true Then Exit Do msgbox(WARNING: RUUUUUUUNN!) End If If nerd.tennissocksON = false Then nerdtennissocksON = true End if Loop Until nerdtennissocksON = false End Sub

Jeg må sige det er sørgelig programmet, et loop med kun en udgang? Hvorfor så overhoved bruge tid på det Trine.

189
4. august 2013 kl. 00:38

Jeg bliver fornærmet på mit køns vegne, når jeg læser dit indlæg! - Og en lille smule stødt på min kommende faggruppes! Hvis det virkelig er det billede, du har af IT-branchen, så har du, i mine øjne, på igen måde format til at bestride en ordførerpost, som aflønnes via vores skattekroner! At du udstiller din åbenlyse uvidenhed er een ting, men at du spiller på noget så kliché-agtigt, som "nerd vs. prom-queen"- faktoren og ydermere bringer dit singleveninde-posse på banen også, som et forsøg på at sælge varen, bringer dig direkte fra skræmmende uvidenhed til simpel dumhed! Du har, med et enkelt indlæg, formået at fremstå så ubegavet, at det ville undre mig meget, hvis en mand, der er begavet nok til at arbejde i IT-branchen, gad dit selskab i mere end 10 minutter! Jeg ønsker du (og dine veninder) alt det bedste i jeres jagt på ægte kærlighed! (som jo bestemt afhænger af noget så vigtigt, som en sund, velplejet teint og det rigtige mærke strømper!?)

191
4. august 2013 kl. 04:44

En ting er, at Trine Bramsen endnu engang viser hvor håbløst inkompetent hun er. Men jeg synes faktisk det værste er, at hun (som de andre gange) ikke på nogen måde tager til genmæle her på siden. I stedet så gemmer hun sig over på Facebook blandt sine venner og snakker om tarteletter og vandballonskamp mens hun en enkelt gang i mellem kommenterer denne her blog... hvor hun så vel at mærke mere eller mindre fortsætter med at gøre grin med folk.

Trine Bramsen: Det ville virkeligt klæde dig hvis du får styret din browser herind og svarer på de snart 200 kommentarer der er til dit indlæg. Så har du måske en lille - meget lille chance for at genvinde en smule respekt. Men så længe du bare laver sådan et "fire and forget" indlæg, så bliver det svært for nogen at tage dig seriøs fremover.

Version 2: Hvis ikke Trine Bramsen rent faktisk vender tilbage hertil og svarer på kritik, så synes jeg i skal overveje meget, meget grundigt om hun nogensinde skal have spalteplads her igen. Det er simpelthen - undskyld udtrykket - at pisse folk op og ned af ryggen, at i lader hende skrive sådan en omgang uden at det som minimum er et krav at hun følger op på den debat som hun selv har startet.

196
4. august 2013 kl. 13:58

Peter Eriksen: Det håber jeg ikke hun gør lige foreløbig. Det vil vist kun tilfredsstille din og mange andres trang til at stene hende.

199
4. august 2013 kl. 15:18

Peter Eriksen: Det håber jeg ikke hun gør lige foreløbig. Det vil vist kun tilfredsstille din og mange andres trang til at stene hende.

Stene hende ? Nej, nej, nej... vi er skam civiliserede mennesker, hvis vi ville "stene" hende ville Socialdemokratiets hjemmeside have ligget i ruiner allerede i går, hendes Facebook profil ville være hacket til ukendelighed og hendes LinkedIN profil ville ligne noget taget fra EB's massageannoncer. Vi er jo trods alt nørder, vi sidder hele natten i mors kælder i ført de obligatoriske hvide tennissokker med en batteri af Jolt ved hånden og hacker NSA, CIA, Citibank og DanskeBank for fun & profit.

201
4. august 2013 kl. 16:01

anmeldsvar

Hvorfor skal jeg altid føle mig udenfor bare fordi jeg ingen kælder har.... Simpelthen ikke fair :(

200
4. august 2013 kl. 15:38

haha, made me laugh. +1 This man knows where his towel is.

197
4. august 2013 kl. 14:09

Jeg håber hun har "nosser" nok til at tage sit ansvar alvorligt - uagtet om hun mener det godt eller ej. Jeg er ikke på fjasbog, så jeg kan ikke lige hoppe ind og følge hendes vandballonkampe, men vil sådan set hellere have hun tager sin opgave alvorligt, og stikker os en uforbeholden undskyldning. - alternativt kan hun jo give den is - TIL HELE FAGGRUPPEN! :D

198
4. august 2013 kl. 14:36

Hun deler med hele verden, men kun "venner" kan kommentere. Hun prikker til os i samtlige indlæg nærmest.

193
4. august 2013 kl. 10:02

Version 2: Hvis ikke Trine Bramsen rent faktisk vender tilbage hertil og svarer på kritik, så synes jeg i skal overveje meget, meget grundigt om hun nogensinde skal have spalteplads her igen. Det er simpelthen - undskyld udtrykket - at pisse folk op og ned af ryggen, at i lader hende skrive sådan en omgang uden at det som minimum er et krav at hun følger op på den debat som hun selv har startet.

Nu er jeg ret sikker på at Version2 har ladet det bringe her på siden fordi det ville give en hel masse trafik, lidt ligesom at nyhederne i højere og højere grad bliver forfattet på niveau med Ekstra Bladets. Min pointe er at Version2 næppe vil være bleg for at lade hende gentage stuntet, så længe det giver omtale og aktivitet på Version2.

186
4. august 2013 kl. 00:16

Jeg gad godt vide hvor mange af dem der siger dig hårdt imod kan kaldes IT-nørder :-). Mange it folk har svaret, men reelt hvor mange nørder. Måske en eller 2. Trine, du har lidt ret, men dit problem er at du vil ændre en definition på at være nørd :-). Det kan du ikke, uanset hvor ihærdigt du så må være som politiker. For at blive nørd er du lidt akavet og speciel og rimeligt dybt begravet i dit arbejde/din hobby, det kan ikke ændres. Hvis du vil os noget så kommuniker. Du nyder at generalisere, så jeg svarer ligeså.

Kvinder siger : Det ved du godt. Reelt Gu fanden gør vi ej og vi er ikke tankelæsere. Kvinder aftaler tid : Og ringer 70 gange kort inden, velvidende at man lige skal have tøj på og være bare lidt klar og så afsted. Kvinder spørger : Men ønsker ikke svar (en kendt, ser jeg tyk ud i denne kjole). Kvinder spilder tid : Hvis de vil mødes, så lad være med at spille kostbar, i denne verden er tid kostbar. Ingen kvinde kan værdisættes, så vil man pris sætte hende for lavt uanset hvad. Ja du er noget værd, lad os droppe det og komme et skridt videre :-). Kvinder bærer logoer og tekster som vi gør : Vi mener noget med det, i/de snobber bare. Ok fair nok jeg ville nok glo hvis en pige rente rundt med en t-shirt hvor der stod at DG/l'Oreal/whatever bare er for fedt :-). Kvinder siger nej til en svingom eller drink, for bagefter at sidde mutters alene og håbe.

Og, og man er altså ikke nørd bare fordi man kan huske lidt koder til WoW, har set en udsendelse om Big Bang eller nano teknologi, eller fordi man har en T-shirt på der siger der findes 10 slags mennesker. Man er heller ikke nørd fordi man kender 20 forkortelser (nørden ville kunne forklare alle 20 ordret :-)), man er heller ikke nørd fordi man har et langt studie bag sig med gode karakterer, eller er på den ene eller anden forside (tværtimod faktisk), man er på vej, men har langt endnu.

Vi kommer ud, og når vi er ude kan vi godt have andre sokker på :-), men en gang stemplet altid stemplet og så går vi hjem igen :-). Vi skal stoppe vores nørderi, men i/de vil ikke stoppe snobberiet, og så kan vi aldrig mødes :-)...

Og som sagt, jeg svarede generelt, det ved jeg godt. Men ikke helt forkert.

Vil du gerne ændre dette ? Så lad os lad os snakke om det :-)... Ikke ved et åbent angreb.

Mvh Klavs

185
3. august 2013 kl. 23:48

Nu vil jeg ikke begå samme fejl som Trine og begynde at udtale mig om hvordan politikere skal gå klædt eller tale. MEN det er lang tid siden jeg har hørt en så tåbelig udtalelse fra en politiker endsige en ordfører for et så kompetent område som it.

Hvis Trinepigen mangler kærestekandidater til sine veninder og de ikke tænder på spøjse t-shirts, hvide sokker eller cola, så er der jo sikkert et par hipstercaféer i nærheden af Christiansborg, hvor de kan møde mænd med de rette sokker... Vorherre bevarres...

Held og lykke med karrieren Trine...

184
3. august 2013 kl. 23:31

Vil jeg tillade mig at cross-poste på V2, hvis det ikke er okay med moderationen, så må de gerne slette.

Men jeg blev ret så forarget og vred over at et menneske (en politiker endda) kan være så åndeligt smalsporet, og tilskrive folk (der er potentielle vælgere imellem dem!) så klichéfyldt og gammeldags.

Det er dybt pinligt, at en politiker i den grad udstiller sig selv, som ikke alene afgrundsdybt uvidende om sit ordførerskabs emne, men også viser sig i besiddelse af et menneskesyn, der er højst utidssvarende for ikke at sige forældet og diskriminerende. Vor herre til hest!

Mærkeligt at TB er folkevalgt politiker, når hun i den grad kan fejlbedømme sit publikum, og afsende et budskab, der er så lidet tilpasset til Version2's læserskare, som tilfældet er. En politikers fremmeste opgave er, at kunne stikke fingeren i jorden og afstemme sit budskab til modtagerne, ikke at tihi-fnise tøsepjattet til voksne mennesker, der fagligt har mere forstand på deres fag, end politikeren på nogen mulig måde kan have.

Måske har hun fået hedeslag i varmen?

Min nørd rammer hendes kliché udmærket, men han er også af den gamle autodidakte skole, nutidens it-nørder findes i mange slags- og er af begge køn, selv har jeg arbejdet med it i 20 år nu, og ja jeg kan snakke om meget andet, og det er også mit indtryk at mange kvinder er godt på vej i branchen. Jeg har to søstre, der er uddannet i "mandefag", og jeg har selv arbejdet i den type fag, så TB's betragninger om it-nørder forekommer mig sært gammeldags, også selvom jeg går i (sorte) tennissokker og lejlighedsvist i t-shirts med tryk. Hvis man har kundekontakt har man pænt tøj på- og taler pænt!

Men jeg er med på at sende TB et par sokker, hvis hvide tennissokker er til at opdrive, og også gerne sende Socialdemokratiet en opfordring til at finde en it-ordfører, der har bare lidt interesse for og viden om it.

At læse om TB's udtalelser om "Seje it-nørder" er en oplevelse, der nær har kostet et operativt indgreb på mine tæer! (For at få dem rettet ud igen)>>

Nogen mennesker (nørder eller ej) er som løg: Hvis man viser interesse og gider stille ægte interesserede spørgsmål, så kan man pakke dem ud, og ofte er de interessante og kan fortælle om ting, man dårligt anede eksisterede, og som et eller andet sted er dybt fascinerende. Mit nørderi er: At vide lidt om alt. Jeg er et omvandrende leksikon fordi, det er jeg. Til gengæld er der ikke så mange ting jeg går i dybden med (min fejl- men verden er sku et interessant sted at være), og jeg er ikke bange for at lære nyt/møde folk med holdninger og viden, der er anderledes end mine egne.

Trine Bramsen: Jeg tror, du har fået hedeslag i varmen, ellers kan jeg ikke forstå, at du vælger at poste en så overfladisk og uigennemtænkt blog på et fagligt forum. Du kommer ikke i dialog med din (meget forkert vurderede) målgruppe, og mig får du jokket godt og grundigt over tæerne- qua mit arbejde indenfor it. Jeg hader desuden blåt LED-lys, som selv el-kedler er udstyret med i dag.... Det virker oftest mere forstyrrende og opmærksomhedskrævende end egentlig nyttigt.

Men den gang overfladisk pladder klæder ingen, især ikke en politiker og it-ordfører. Har du nogensinde bevæget dig ud på en arbejdsplads og talt mere end to ord med it-afdelingens folk? Ellers klæder det ingen, slet ikke en socialdemokrat, at være så overfladisk og uvidende om et emne, du burde vide bare lidt om! Evalg ikke nævnt men heller ikke glemt.

Det, du har skrevet var måske ikke så slemt sagt, som det var ment (!) men jeg bliver meget betænkelig over, at en politiker (selv i agurketiden) kan poste sådan noget uigennemtænkt vås!

Mvh Tine- hvis søn er miljøskadet og læser datalogi, han har også et studiejob indenfor sit fag, og er stangæst hos "Baresso". Nå!

183
3. august 2013 kl. 23:06

Jeg måtte slette det jeg havde skrevet 3 gange fordi jeg blev for grov i mine ord. Sorry to say men det er nok det lammeste indlæg jeg længe har læst. Kom lige ud af din lille hinde af en verden og opdag at landet slet ikke ligger som du beskriver det.

182
Indsendt af Henrik B Sørensen (ikke efterprøvet) den lør, 08/03/2013 - 21:37

Min vidunderlige kæreste har tilbudt at starte en støttegruppe på FB for IT nørders bedre halvdele. Fokus vil ligge på "Lær at forstå din nørd", "Afvæn ham med de hvide sokker - få ham til at skifte til sorte" og "Hvad fanden skal man give i fødselsdags- og julegaver - når en protonreaktor allerede står på hylden?". Og så det udvidede "Jeg har givet op og overgiver mig til den mørke side - jeg bliver selv nørd"

Hun er gået igang med The Big Bang Theory, Futurama, Revision 3, The IT Crowd, og nu piller hun ved små "Pingviner". Og hugger mine IT bøger.. Another one is converted... Muhuhuhaha.. Hun har lært mig om at omgås med børn ( hun har 2, som jeg forguder, hvoraf den ene selv er nørd ), og jeg har lært hende om IT og at skyde pistol / slå en person ihjel med en tommelfinger.

Vi pønser på et 12 trins program. Måske en Pixie bog "Lær at kommunikere med en nørd til familiefesten. Undgå faldgruberne og forstå frække forkortelser som PCMCIA, SSL og TCP". "Scor en nørd på 100 måder med frække forkortelser og lær ham / hende om YMCA".

Trine Bramsen vil naturligvis få tilsendt et eksemplar, som frit kan kopieres.

Interesserede kan følge med på min Fjæsbogsside. ( link og page tilgår ).

180
3. august 2013 kl. 18:57

Kan se jeg som socialdemokrat(eller måske snart tidligere) er helt galt på den, min mand er nemlig it-nørd, og jeg er super stolt af det! Han kommer muligvis ikke på forsiden af Tidens Kvinder, men måske Børsen! Han taler ikke om ligegyldige ting, men kan føre en intelligent reflekteret samtale! Han ser muligvis heller ikke sexet ud, men nørder kan noget med deres (tastaturvante) fingre! Han køber ikke tøj i Jack & Jones, men går til gengæld op i om det er lavet af børn i den 3. verden! Han elsker Cola (light) og McDonalds, men har takket være nørdejobbet råd til jævnligt at invitere sin kone på Michelinrestauranter verden over! Han kører ikke i en smart Porsche, men en miljøvenlig lille BMW 1 serie! Han ved ikke meget om musik, men tager gerne verden rundt til koncerter med mig! Han virker kedelig på overfladen, men er hylende morsom og har en skøn tør Sdr. jysk humor. Han tager sig rigtig godt af sin gamle mor på 81, men så kan jeg jo se hvordan han også vil tage sig af mig når jeg bliver gammel. Han har ingen børn, men har taget mit til sig som sit eget, og bedre og mere overskudsagtig far skal man lede længe efter! Han kunne aldrig drømme om at tage til Sunny Beach, tilgengæld tjekker han CIA world factbook inden vi skal nogen steder, for han vil ikke støtte undertrykkende diktaturer! Hen praler ikke med sin indkomst, tilgengæld betaler han mere i skat end jeg får i løn af det offentlige, og det helt uden brok! Han STEMMER IKKE på Liberal Alliance som han måske efter it-ordførerns hoved burde, næ nej han stemmer så mit hjerte frydes :) Alt i alt, drømmemanden i en god stabil og måske kedelig indpakning, men som én skrev, hellere en it-nørd end en indpakket lort (dem har jeg nemlig også prøvet) Allan Stenhøj Schmidt, It-nørd, jeg elsker dig! OG jeg ville melde ud af mit parti for din skyld!

178
3. august 2013 kl. 18:00

Man kunne starte med at undres over forfatterens manglende omtale af de kvindelige nørder (nårhnej. vi findes ikke!). Det kunne da være sjovt at høre, hvordan hun synes vi er :)

Dernæst finder jeg det ganske usmageligt, at forfatteren irettesætter folks beklædning. Det er nu engang smag og behag, hvordan man går klædt. Jeg skal nok holde min mening om hipstermoden for mig selv ;)

Desuden vil jeg da mene at det er sælgernes job, at klæde sig smart - vi udviklere sidder alligevel det meste af tiden ved en skærm.

Og ja, jeg vil da til en hver tid foretrække en bordmand/-dame, der taler om noget intelligent - frem for mange af de overfladiske samtaler, man tit må forsøge at deltage i. Siden forfatteren er IT-ordfører, skulle man gætte at hun havde lidt interesse i faget og derfor ville spørge ind ved en samtale, hvor der var tekniske detaljer, hun ikke forstod?

176
3. august 2013 kl. 17:54

Erkend det: Vi kom ud af boksen med de seneste debatter om eValg og nemId. Nu har vi så bare at blive passet tilbage ind i TB's dogmer....ellers er verden altså lidt for anderledes, end man som MF'er gik og håbede på.

Det må også være lidt mærkeligt for en MF'er og gå med den indoktrinerede forestilling om at programmører kommer i metermål - for "det siger de altså inde hos Dansk Industri", og så blive præsenteret for den virkelige vare på et møde hvor selveste hende den fine dame starter.

Plus: når nu man kunne overtage scenen fra den kære Socialdemokrat-MF kollega, Simon Kollerup, og får lov til at afslutte eValgs høringen, så bliver man bare grinet af ved at sige det der ellers altid virker: "Jamen det kan jo lade sig gøre, bare vi tror nok på det !" (måske ikke helt ordret citeret, men alligevel !)....så må og skal man som MF'er komme tilbage med et eller andet når lejligheden byder sig.

Og det blev så til det blog-indlæg der måske slår rekorden for mængden af debatindlæg i den efterfølgende tråd.

Man bliver helt mistroisk på Trine, for om hun har en skjult dagsorden med sit indlæg - nemlig at hive debatten et andet sted hen, hvor hun helt sikkert er mere på hjemmebane, og hvor programører m.fl. ikke helt befinder sig så godt, for det er en verden man ikke til dagligt beskæftiger sig med - og faktisk heller ikke interesserer sig for - så kunne det jo være at der kom et par mindre heldige indlæg som kunne bruge politisk senere hen af socialdemokratiets IT ordfører.............så jo: flere af debatindlægsholderne har rent faktisk en vigtig pointe: det er mærkeligt at en IT-ordfører, der skal repræsentere og håndtere en bestemt branche i den lovgivende forsamling, bruger en del af sin kostbare tid på at nedgøre samme, på en ujovial og (måske) sexistisk facon.... :(

@Trine: kom ud blandt de du repræsenterer, hør deres synspunkter se deres genialiteter, og overvej om du er den rette til at hjælpe Danmark til at bruge deres kundskaber bedst muligt. Hvis du kommer frem til at det er din hylde, så tro mig: du har meget at arbejde med.

/Peter

175
3. august 2013 kl. 17:53

Som Carina-sagen åbnede øjnene på mange, viser Trine nu den politiske udgave:

Endeligt kan vi se hvor meget S prioriterer et ordførerskab.

Det handler ikke om hvor kompetent den ordførende politiker skal være.

Det handler slet ikke om hvad den ordførende politiker kan gøre for dens resortområde.

Det handler sandsynligvis først og fremmest om hvad den ordførende politiker kan ud af virksomhederne i sit resortområde.

Dernæst om prisen for resortområdet for at få lov at bruge ordføreren til noget.

Og så - naturligvis - ekstra aflønning fra partitoppen , fordi man mener hun er mere værd end 'nogen andre'.

 • Hvis dette ikke er det mest rendyrkede eksempel på bengnaveri, så ved jeg ikke hvad er.

K

174
3. august 2013 kl. 16:48

Loooool en dum newbie du er Trine. Seriøst l2p, l2w.... ellers kommer folk virkelig til at rofle af dig. Gå nu hjem og grind noget opdateret viden på nettet, så skal du nok finde frem til virkeligheden. Nu har du oplevet hvad det vil sige at være en raidboss. Normalt er disse skabninger jo NPC'er, men med sådan et udueligt blogindlæg, er det velfortjent. Dno om du nogensinde vil lære det, men som skrevet tidligere, vil informationsgrind være rigtig sundt for dig.

Og tennissokkerne, de skal altså være sorte... så skal man ikke vaske så tit.

173
3. august 2013 kl. 15:29

Søde Trine, du er jo IT-ordfører (og Teleordfører oveni!) - måske skulle du ikke fornærme de mennesker, som du ønsker at være ordfører for; det kan vi vel godt blive enige om er en meget dårlig idé. Med det sagt, så kan jeg fortælle dig, at de unge IT-ingeniører ikke passer ind i dine fordomme. De er søde, udadvendte og foretrækker sorte eller stribede sokker.

172
3. august 2013 kl. 14:39

At hendes efterhånden alderstegne parti har valgt hende som it-ordfører siger mere om partiet end om hende. Hun demonstrerer bare sine åbenbare/katastrofale begrænsninger på det fagområde, hun er blevet ansvarlig for på sit partis vegne.

Hendes parti afslører et afgrundsdybt skel mellem sig selv og danske vælgere. - Pak sammen og hvil i fred!!! - det er bare et velment godt råd.

170
3. august 2013 kl. 13:22

Hvis Trine Bramsens tanke er, at mere velklædte IT-medarbejdere skulle kunne tiltrække dygtige folk til IT-branchen, tager hun da fuldstændig fejl. Hvem, ved deres fulde fem, vælger branche/arbejde ud fra, hvordan folk går klædt? Hvis der endelig er nogen, der gør, har IT-branchen ikke brug for dem. De kan eventuelt finde sig en tjans i modebranchen.

169
3. august 2013 kl. 12:15

Som IT-mand med flere årtiers erfaring i branchen kan jeg oplyse at det ikke er på kontoret at man finder de kedelige mænd som ikke gider gøre ret meget ud af sig selv, sådan som Trine Bramsen giver udtryk for. Nej, det er faktisk i bussen og S-toget på vej til og fra arbejde. Hvor disse mennesker arbejder skal jeg lade være usagt, men der er væsentlig mere stil blandt nørderne inde på inde på kontoret end på vejen derhen, og det er faktisk kvinderne som er de værste. Der er selvfølgelig enkelte som har gidet gøre noget ud af sig selv (trenden synes at være: Jo yngre jo bedre), men de fleste ligner faktisk kogt leverpostej måske med forgæves kamuflage i form af et lag overfladebehandling som tydeligvis hverken er resultatet af en reelt forsøg på at forbedre udseendet, eller et talent for udøvelsen af samme.

Så Trine bør måske finde en anden blog - en for kvinder på arbejdsmarkedet - og skrive der. Det er i hvert fald min erfaring at der er mere brug for en opsang der.

168
3. august 2013 kl. 11:31

Jeg forslog det samme i kommentarsporet til PHK's indlæg.

Man kan åbenbart sende dem til

MF Trine Bramsen Socialdemokraterne Christiansborg 1240 København K

167
3. august 2013 kl. 11:10

Jeg har arbejdet i IT-branchen i rigtigt mange år og kan kun sige at der er F....rigtigt mange lækre fyre, både med og uden sokker, så en anden gang synes jeg du skal lave lidt research før du kloger dig.

Til I andre har jeg et forslag: Skal vi ikke sende Trine nogle tennissokker, så hun kan komme af med sin fobi ? Bilka har tilbud til en femmer i denne uge, og hvis vi alle sender et par til hendes kontor på Christiansborg, så kan hun stille og roligt vænne sig til dem. Hvem ved måske kan hun endda iføre sig et par, hvis varmen ryger på borgen her til vinter ?

165
3. august 2013 kl. 10:43

Med din blog har du markedsføringsmæssigt ramt lige i plet.

Problemet er, at der er så mange dumme og indskrænkede mænd. Men de løber straks efter kvinder, hvis der er en chance for atfå noget på den dumme.

Det er tungt arbejde at sortere fra, som du og dine veninder jo godt ved.

Men hvis I systematisk frasorter jantelovsdanskere og de mest indlysende IT-idioter blandt nærderne kan du og dine veninder forbedre jeres chancer.

Af mange mænds skriverier kan man også hurtigt klassificere dem som noget indskrænkede.

Men velfærdssamfundet har ikke en snebolds chance i helvede for at overleve de næste 3 år. Jeg forklare jer gerne hvorfor.

Så du og dine veninder kan lige så godt vælge mellem unge kraftfulde, intelligente, muskuløse, forretnings orienterede og slanke mænd, som tilsynaladende braldrer med hvad de kan. De kan ofte trænes-

Om mig selv sagde en klog kvinde i USA that I kissed a lot but otherwise did not succeed to seduce:

You are not trainable

De fleste kan sikkert trænes. Og i sidste ende vil I jo alligevel ikke have de bløde IT-nærder og velfærds orienterede mænd.

I vil have nogen som kan arbejde for en kommende familien og gøre deres andre pligter.

Bare se på hvordan elefanterne har indrettet sig. Hun elefanterne bruger kun han elefanterne til at skaffe afkom.

Kloge kvinder kan også indrette sig på samme måde.

Der er alt for stor sandsynlighed for, at den første, som bidrager med afkom er et dummerhoved.

163
3. august 2013 kl. 10:26

At jeg er kvinde er det eneste jeg har til fælles med dig. For jeg går målrettet efter nørderne. Også de ucharmerende! For en lille fis, mens de sidder dybt koncentreret i en verden af algoritmer eller assembly på deres slidte kontorstol med kaffen i den kop, der kun har været skyllet de sidste fem dage - det ser jeg slet ikke. Jeg ser deres skabertrang, deres videnskabelige metoder, deres dedikation - og det beundrer jeg!

Jeg kan desværre ikke tilslutte mig dit overfladiske syn, hvor menneskers påklædning er en egenskab i sig selv og bliver symbol på mennesket bag.

Jeg var d. 24. maj til Datologisk Instituts revy (DIKUrevy). Jeg var selv i tvivl om mit tøj var for pænt eller for hverdagsagtigt til nu at møde min kærestes venner, men det gik hurtigt op for mig at intet kunne være mere ligegyldigt. De spurgte til mine kompetencer i forbindelse med interne jokes og ift. selve revyens indhold og når de talte for teknisk spurgte de om jeg var med - eller om vi ikke bare skulle skåle igen. Tilbage til deres tøj: Der var de sjuskede. Der var en, der havde grimme solbriller på med vilje. Der var nogen, der kom i jakkesæt. Men det var uvigtigt for det sociale arrangement.

Nørdernes dedikation sidder ikke kun i koderne. Den afspejles i alt hvad de laver. Herunder også forhold. En dulle og en nørd ville være et dårligt match. Du har repræsenteret dullens synspunkt, lad mig nu gengive det fra nørdens.

Han ville blive kvalt i kedsomhed. Hår og negle er bare ikke spændende - og det redder ikke verden. Der er intet produktivt, ej heller kreativt, i din tøjkrise. Han ville dog elske dine caféture med veninderne. For der har han fred til at arbejde. Han vil ofre sig for dig, ved at se dine tøsefilm, men han vil være fraværende. Dit valg af uinspirerende drama vil sende hans tanker tilbage til koderne - for det er produktivt. Han opdager aldrig, at du har fået nyt hår, negle eller andet - for ham - flintrende ligegyldigt. Skulle du få komplimenter, er det for noget du har udtænkt, skabt eller gjort rigtig godt (nej, tøjvalg gælder ikke)

Må jeg i øvrigt chokere dig lidt? Jeg kender flere nørder, der både træner, går i bad, vasker deres tøj og tænker på deres kost.

Men nu hvor jeg har fået afløb for at belære dig om virkeligheden, som du ikke kan se indefra borgens mure, vil jeg spørge dig; hvad er det her? Et mediestunt? Er dårlig opmærksomhed bedre end ingen? Ville du prøve på egen hånd, uden din spindoktor? Er det for at tage fokus fra rigtige problemer - er der noget i ønsker at skjule og derfor henleder vores opmærksom andetsteds?

Med venlig hilsen Kvinder, der værdsætter mennesker

162
3. august 2013 kl. 09:40

Har du overvejet det kontrapositive argument? Måske leder vi nørder efter kvinder med en højere intelligens end netop det din rækker til, og derfor gør vi selvfølgelig alt hvad vi kan for at undgå kvinder (som dig). Eller med andre ord; gå væk, væsen af lavere intelligens. Det vi laver kræver ofte en dyb koncentration, og heraf sker det da ofte at man måske står ud af sengen, og hopper direkte over i sofaen iført kun en dyne, og begynder at arbejde. Heraf de stereotype træk, som du nævner, men har ikke noget at gøre med at være nørd som sådan, det har noget at gøre med at være dedikeret omkring sit arbejde — en kvalitet, som politikere ofte mangler.

Måske skulle du iøvrigt erhverve dig nogen erfaring indenfor IT-branchen, således at du kan lære at kommunikere med de mennesker, som arbejder i den, som du af ukendte årsager er ordfører for? — wat!

161
3. august 2013 kl. 09:29

Du skriver: "Som nævnt kunne jeg ikke drømme om at blande mig i, hvordan folk går klædt, hvordan de lever eller kommunikerer..." Men det er da lige præcis det du gør! Hvad rager det dig, hvordan såkaldte IT-nørder går klædt eller kommunikerer? Det må de da selv om. At du, som IT-ordfører, mere bekymrer dig om dine singleveninders mulighed for at finde en mand, i stedet for det IT-faglige er DET, der virkelig skulle bekymre dig.

159
3. august 2013 kl. 09:09

Jeg vil nok sige at der er en ting der er vigtigere for vort land lige nu og det er politikere der forstår deres stofområde. Det næste er vel at Socialdemokratiets landbrugsordfører vil have landmændene til at skifte overalls og gummistøvlerne ud med habit og hyttesko.

Måske skulle Trine Bramsen oprette en profil her: http://www.farmerdating.dk/index.php deltage i dette program: http://www.bt.dk/film-og-tv/trine-blev-svigtet-af-bonderoev

Kvinden er småt begavet…. 

158
Indsendt af Helene Nørgaar… (ikke efterprøvet) den lør, 08/03/2013 - 09:07

Det her er for groft! Kære S: få styr på jeres ordfører! Her ser vi en del af forklaringen på Danmark's it-problemer. Dem der skal tage beslutningerne er åbenbart mere interesserede i hvilken farve folks strømper har end hvad de reelt ved og kan.

221
Indsendt af Henrik B Sørensen (ikke efterprøvet) den man, 08/05/2013 - 09:13

Helt enig!

Man får helt lyst til at bruge en hunde-analogi.. :-(

157
3. august 2013 kl. 08:09

Jeg vil ikke kede dig med en lang historie om, hvordan jeg som IT-professionel ikke passer ind i dit stereotype billede af nørder. Du får den korte udgave i stedet:

Jeg har arbejdet med stort set alle grene af IT branchen over de sidste 12 år og sidder nu med IT ansvar for nogle specialsystemer i en af Danmarks vigtigste institutioner. Mit job kræver en dyb indsigt i mange forskellige områder ud over IT, herunder evnen til at formidle komplekse budskaber til både smede og potentielt set nogle af de mest magtfulde mennesker i Danmark, så det er altså ikke bare hvide sokker og socialfobi for mit vedkommende. Strøget skjorte og daglig barbering er et must, og hvis jeg ser "sloppy" ud, så bliver det bemærket. Nu bruger jeg et engelsk og dermed fremmed udtryk, men det bliver vist brugt i Sex & The City, så jeg går ud fra, at du forstår.

Min korte intro slutter med beretningen om, at jeg sidder på et hotel i byen Gulf Breeze, Florida ved den mexikanske golf med min yndige og gravide hustru (6 måneder henne). Det er vores sommerferie, der i høj grad går ud på at komme ud og se nogle ting og møde nogle folk, og så nyder jeg at have fri, så jeg slipper for at tale om mit arbejde, så jeg kan tale om alle de mange andre interesser, jeg har, bl.a. musik og mad.

Jeg har faktisk et helt normalt liv, bortset fra at jeg normalt lægger 50-60 timer om ugen, fordi jeg elsker mit job og går op i det og føler en stor professionel stolthed ved mit fag, hvilket vist er mere, end hvad man kan sige om dig.

Ja ja, dit indlæg var jo bare for sjov, ikke? Så slap da lige af alle sammen.

Hvorfor er det mon, at dette standardforsvar runger mere og mere hult, hver gang jeg hører det fra en eller anden uerfaren levebrødspolitiker, der måske nok arbejder hårdt, men i virkeligheden udretter meget lidt. Jeg havde engang en chef, der satte sagen på spidsen: "Jeg måler ikke på input, men på output.", sagde han. Hvis jeg var din chef, var du enten blevet sat under administration eller røget direkte ud. Det må være dejlig nemt og trygt at være politiker...

Ja, der er mange (også undertegnede), der tager det personligt, at du siger, som du gør om os. Hvis jeg udtalte mig om latterlige levebrødspolitikere, der aldrig har lavet en reel dags arbejde og lever i en lille beskyttet bobbel, hvorefter jeg opremsede en masse fordomme baseret på dette og brugte det som en kritik, der var rettet mod samtlige politikere, så ville du måske også føle en trang til at forsvare dit fag. Og hvis jeg reagerede på din kritik ved at sige, at du skulle tage en is i varmen, ville du så ikke føle dig talt ned til?

Du træder på os, når du skriver, som du gør. Både fordi du taler dårligt om os alle sammen, men også fordi du viser, at du slet ikke ved noget om den gruppe, du skulle forestille at repræsentere. Du er ikke en værdig talskvinde for nogen, hvis du hverken har viden om dem eller respekt for dem.

Du siger i øvrigt noget ret morsomt, når du siger sådan her: "Jeg dømmer ikke på udseendet, men nørder er klamme, og dem vil mine veninder ikke knalde, og så falder den gennemsnitlige IK (det hedder det på dansk) i landet". Prøv at læse den sætning et par gange og se, om du kan dechifrere, hvad du siger om dine veninder. Og vist også dig selv, for det er trods alt dig, der tænker sådan dér.

Det er muligt, at din hensigt er at sige noget pænt om os, men du har ingen viden om os, og det er tydeligt, at du ikke engang har respekt nok for os til at prøve at lære os at kende. Din hensigt er irrelevant, for nu har du smidt kortene på bordet og afsløret dig selv. Du er ligeglad med os, og hvis du er et anstændigt mennesker, træder du tilbage som ordfører, for vi vil ikke have dig som vores talsmand hos det bærende regeringsparti. Du er uønsket.

Til sidst et par tips:

 • HTML er ikke kode, og en almindeligt begavet person kan lære det på en time. At opnå denne indsigt kræver 15 minutter på nettet, hvis man kan bruge Google.

 • Udviklere og programmører er præcis de samme mennesker. Man bruger bare ikke ordet "programmører" længere.

 • IT folk interesserer sig generelt ikke for at diskutere IT med "almindelige" mennesker, men gør det ofte alligevel af ren og skær høflighed og for at hjælpe folk med trivielle problemer, og vi gør det uden beregning, selvom vi bruger vores professionelle viden. Vi foretrækker dog at tale om alt muligt andet, men vi får sjældent lov.

 • Ud af de langt over hundrede kollegaer, jeg har haft i mit arbejdsliv, har størstedelen ikke siddet hjemme fredag aften og spillet pc. Vi har været ude og feste og hygge med vores venner.

 • At IT folk ikke kan score dine veninder er usandt. Jeg tror dog, at de bliver brugt som engangs-fornøjelser, da interessen fra vores side er begrænset til en bestemt del af deres anatomi. De er vel bare ikke kærestepotentiale. Det er måske lidt politisk ukorrekt at sige sådan. Nu har du så lige sagt, at JEG ikke er kærestepotentiale, fordi jeg prøver at gøre mig utiltrækkende (du ville blive overrasket), så jeg har det fint med at sige, at du og dine veninder formentlig kan bruges for en enkelt aften, men så heller ikke mere. Jeg er heldigvis ude af kødmarkedet, så jeg slipper for at skulle trækkes med jeres ligegyldigheder en hel aften for at få det, jeg egentlig gerne vil have. Er jeg grov nu? Læs dit eget indlæg igen og fortæl mig så, at jeg er sexistisk.

 • Sidst, men ikke mindst: Du har lige fornærmet en af de klogeste faggrupper i landet. Hold op med at tale ned til os ved at sige, at det bare var en joke. Vi har valgt dit parti ind i regeringen. Vis os i det mindste en lille smule respekt. Vis os, at du kan se, at vi også er mennesker, eller skrid ud af politik, for så har du intet at gøre der.

188
4. august 2013 kl. 00:37

@Christian - +1!!

Jeg er helt sikkert nørd - og det ikke bare i IT-verdenen, men i stort set alt det jeg laver. Når jeg laver noget er det fordi jeg er engageret i det og noget jeg tror på, og de ting jeg ikke laver er fordi de er så uendelig uinteressante at jeg ikke kan spilde mit liv på den slags. Jeg må dog også erkende at jeg egentlig sjældent går ud. mest af alt fordi jeg ikke gider de meningsløse snakke (læs at snakke politik, min tid er for kostbar til at blive spildt på noget så uproduktivt) og efter en alvorlig huskekage fra de tidlige skoleår har jeg også ualmindeligt svært ved at have tillid til folk der ikke ved hvad intelligens er, jeg går dog ikke i tennissokker, men helst rigtige løbesokker (sorte) eller alm herresokker til "finere" brug :D og hverken ryger eller drikker kaffe - men koffeinen skal man have, så jeg er ikke bleg for en Light cola før 9. Folk himler op om det indtil man spørger dem hvor mange kopper kaffe de har nået at kværne inden 9, og så finder ud af at mængden af koffein i virkeligheden er mangedoblet hos dem.

Men det er virkelig gør mig så oprørt her er at hendes form for "humor" er på bekostning af andre. Jeg læste det også umiddelbart som et humoristisk indslag, men jo længere hen jeg kom jo værre fik jeg det virkelig. Det er den typiske overfladiske personlighed som aldrig er sen til at komme med kommentarer om andre (og derfor hun ikke kan bestride andre hverv end politiker, det er det eneste "fag" hvor man ikke på nogen som helst måde skal være eller forholde sig faktuelt.) - men typisk selv har svært ved at sluge det når det går ud over dem selv. Jeg vil slet ikke gå ind omkring det sexistiske, det er vist så rigeligt debatteret - men jeg kunne virkelig godt tænke mig en debat om hvordan hun mener indlægget her skulle kunne bidrage med noget positivt til at få unge til at søge ind på IT-uddannelser - de kan jo på skrift se at de vil blive udstødt med det samme de gør det. Og det vel at mærke af de mennesker der skal kæmpe for dem!

Jeg kunne så egentlig også godt tænke mig en debat omkring kompetencer i dansk politik, men ved udmærket det er en lost cause. Det har aldrig og vil aldrig komme til at ske. De sidste ord jeg sagde i gymnasiet for snart 25 år siden var at partier var en hæmsko for det danske demokrati, da gud og hvermand kunne råbe højt nok uden at behøve at vide noget. og at DK mere havde brug for en ledelse der fungerede som ude i den rigtige virksomhedsverden. - det gav et 7tal. Jeg var bare lykkelig over at det var sidste gang jeg var tvunget til at tale om politik. :D Trine Bramsen har dog ikke ligefrem ændret den holdning hos mig. :D Jeg er til gengæld rigtig glad for at hendes egne partifæller tager kraftig afstand til den slags. Pernille R. Theill er som regel ikke bleg for at sige tingene ligeud. Det tager jeg hatten af for, men det er hende og ikke os der skal sende beskeden til hovedbestyrelsen om hvem der skal bestride posten som ordfører - den slags er ikke en folkevalgt position, men noget der er afgjort internt i partiet. Så må det også være dem der skal gøre noget ved det. - Til gengæld kunne man nok skrive til sit respektive folkevalgte medlem fra området (hvis man kan finde dem! :D) om at de nok bør overveje på det kraftigste hvad det er de laver. Jeg har den dybeste medlidenhed med de glødende socialdemokrater jeg ved jeg har i familien. Det må være hårdt at vide at der er så stor mangel på intelligens i deres parti

164
3. august 2013 kl. 10:40

Give this man a medal!

156
3. august 2013 kl. 07:30

I min omgangskreds er vi omkring 25 af de mest intelligente it nørder jeg har mødt i igennem mine 12 år inden for faget. Ud af de 25 er én single, 4 med kæreste og uden børn og resten med imellem 1-3 unger. Vi er alle imellem 24-35 år gamle. Uden at være helt sikker så vil jeg tro, at der er flere børn i min omgangskreds en hvis man sammenligner med samme antal inden for en anden faggruppe. Noget der virkelig slår mig er, at i denne gruppe, er der ikke én eneste med fast bopæl i Danmark! Alle er flygtet ud af landet fordi det har været muligt at finde bedre arbejdsvilkår, bedre løn, lavere skattetryk, samme eller bedre sundheds dækning samt arbejdstider der giver en lov til, at være sammen med sin familie i udlandet. Jeg er ikke sikker på den store udfordring ligger i, at nørderne får ført deres gener og skæve humor videre til næste generation. Det helt store problem er hvad i vil gøre for, at beholde dem i Danmark?

152
Indsendt af Henrik B Sørensen (ikke efterprøvet) den lør, 08/03/2013 - 00:59

De, som bliver sure, kan jo bare købe sig en is i varmen...

Det udtaler hun til TV 2. Så når man virkelig får diskrimineret en gruppe ( køn og branche ), så kan de blot købe en is ?!

Fair nok. Så kan lyshårede, kvindelige politikere købe en is, når de får en svada .. Nå nej, det er diskrimination.. Man kan da ikke tage hende seriøst.

151
Indsendt af Henrik B Sørensen (ikke efterprøvet) den lør, 08/03/2013 - 00:59

De, som bliver sure, kan jo bare købe sig en is i varmen...

Det udtaler hun til TV 2. Så når man virkelig får diskrimineret en gruppe ( køn og branche ), så kan de blot købe en is ?!

Fair nok. Så kan lyshårede, kvindelige politikere købe en is, når de får en svada .. Nå nej, det er diskrimination.. Man kan da ikke tage hende seriøst.

153
3. august 2013 kl. 01:02

I guder mand.. hun kunne lige så godt foreslå os tudekiks fra rema1000.

154
Indsendt af Henrik B Sørensen (ikke efterprøvet) den lør, 08/03/2013 - 01:29

Ja, men det er jo gjort med et "humoristisk indlæg" og "respekt"..

Men, på den anden side kunne det spare retsvæsenet for en hel del udgifter, hvis man blot opfordrede forurettede til at købe en is i stedet for at brokke sig. Her menes alle former for forskelsbehandling, chikane, diskrimination etc.

150
3. august 2013 kl. 00:52

Det er bedre at tie stille og lade folk tro du er et fjols, end at åbne munden og fjerne den sidste tvivl, Trine.

149
3. august 2013 kl. 00:50

Hendes beskrivelse rammer mig på nogen dage, andre dage ikke. Jeg skifter mellem skjorter og t-shirts med, tja humor er en sjov størrelse, men i hvert fald trøjer med tryk på. Det kommer lidt an på dagen, humøret og hvad der skal foregå.

Da jeg arbejdede som konsulent var påklædningen herefter. Når jeg skulle repræsentere mit firma udenlands, eller over for kunder, var påklædningen herefter. Nu er jeg så kommet tilbage i en support stilling, hvor der ikke er nogen dresscode, så jeg kan komme som jeg er. Er endnu ikke, så vidt jeg ved, blevet dømt af dette. Jeg har endda ydet support til politikere fra samtlige partier, uden at nogen af disse har udtrykt bekymring over min påklædning, eller har udtrykt en manglende evne til at forstå hvad jeg taler med dem om. De fleste der har en kunde rettet stilling er i stand til at omsætte ufattelige mængder viden, til meget simple og forståelige sætninger, netop for at imødekomme, at IT er et meget specialiseret felt som de færreste har sat sig dybere ind i. Ligesom jeg ikke er ekspert inden for socialrådgivning eller pædagogik, forventer jeg ikke at socialrådgivere og pædagoger skal have ekspert viden inden for mit felt. Jeg kender ingen, der har den forventning.

Nu sidder jeg her, en sen fredag aften, har netop drukket noget cola og det smagte herligt. Jeg ville ellers have drukket nogen fredagsøl(Med mine nørdede kolleger), men jeg havde lovet en aldrende kvinde at hjælpe hende med noget basal IT undervisning. Hun er nemlig pensionist og stiller sig uforstående over for, hvordan politikerne i en sådan grad kan forvente at hun skal tillære sig IT færdigheder for at kommunikere med det offentlige i fremtiden. Jeg kender hende ikke engang rigtigt, hun overhørte blot hvad mit arbejde var da jeg talte med naboerne og spurgte om hjælp. Der er mange, bare her hvor jeg bor, der står i samme situation og er blevet sat fuldstændigt uden for samfundet. Bare fordi de ikke er vokset op med IT. Så er det jo godt at nørder som mig, kan ofre en fredag aften for at give en håndsrækning. Men indrømmet, så har jeg jo misset en åbenlys chance for at lære du og dine café-veninder at kende. Jeg må se om jeg kan overleve skuffelsen. I det mindste kan jeg fjerne pizzabakkerne fra min ydmyge seng og sove med ren samvittighed. Den ældre dame udtrykte i øvrigt ikke ubehag over min volbeat t-shirt, mine bare fødder i sandaler eller mine shorts. Men måske var hun bare høflig.

Nu har jeg heldigvis fundet en kvinde, der elsker mig præcis som jeg er, så jeg behøver ikke fremstille et falsk billede af hvem jeg er som person - eller hvad jeg brænder for.

148
3. august 2013 kl. 00:41

Når Trine Bramsen forsvarer sig på facebook med, at indlægget er humor, så kommer jeg straks til at tænke på Poes Lov som siger:

"without a clear indication of the author's intent, it is difficult or impossible to tell the difference between an expression of sincere extremism and a parody of extremism." ( http://en.wikipedia.org/wiki/Poe's_law ).

Min sociolog kone påpeger ofte at identitetsmarkører bruges af grupper generelt til at signalere tilhørsforhold. Dette gør sig selvfølgelig gældende for IT studerende på DIKU (hence the t-shirts), ligesom det sikkert også er tilfældet når man studerer Offentlig Adminstration og Virksomhedsstudier på RUC (http://www.b.dk/politiske-partier/socialdemokraterne/trine-bramsen). Men derfra og så til hånende at overgeneralisere så fordomsfuldt som Trine Bramsen formår, der er alligevel et pænt stykke vej.

Det er mig en gåde hvordan hun forventer at indgå i en konstruktiv dialog med IT branchen fremover.

147
3. august 2013 kl. 00:34

Hun har ret i, at mange "nørder" er delvist indelukkede - det gælder også mig selv, og mange andre af HUNkøn - men first of: Det er der fandme ikke noget galt i. Mange mennesker er introverte. Det betyder ikke, at vi ikke kan flirte. Vi flirter bare med folk, der er lidt mere ligesom os selv, ligesom de fleste andre gør. Måske passer en IT-nørd og en socialdemokratisk "singleveninde" bare ikke nødvendigvis sammen. Forstår veninden ikke, hvad der bliver sagt, så er hun nok ikke the one. Men jeg vil egentlig gerne have nogle facts, tak. At en politiker udtaler sig så dybt forankret i fordomme frem for facts er direkte skammeligt. Hvor mange "nørder" har hun mødt, siden hun kan generalisere så overdrevet? Og hvilken nørd går direkte over til en lækker pige og begynder at snakke om CSS eller siger "Omg, wtf, læste du det der på Reddit?". Det har jeg aldrig oplevet. Nørder kan faktisk godt snakke om andre ting end computere. Naturligvis er der nørder, der er for indelukkede, for generte, for dybt inde i en computerverden og ude af stand til at flirte eller klæde sig pænt, men det er ved at være undtagelsen nu om dage. Som hun selv siger, er IT en blomstrende branche. Der er alle mulige folk i den. Og nørder finder du ikke kun inden for IT, men inden for alle genrer. Men jeg forstår hende godt på et vist plan. De fleste nørder skal tage sig lidt sammen til at socialisere nogle gange - sådan har jeg det selv. Hun prøver selvfølgelig at komme med en venlig opfordring, men den bliver slynget ud som en fuldstændig grov, generaliserende, uvidende fornærmelse. Måske skal hun selv prøve det der kommunikation? Ellers bliver det næste måske, at hun begynder at bede muslimer om at snakke lidt mindre om Islam, for "det forstår hendes singleveninder altså ikke, og så får de altså aldrig en kæreste". Og så en helt anden ting: Er det meningen med livet at få en kæreste og producere nogle børn hurtigst muligt? Ja, det er en rar tanke, som jeg også går op i, men jeg kan ikke se, hvor det hører hjemme, at en politiker giver råd om kærlighed. Det skal vi nok selv finde ud af. Og igen - der er tusindvis af kvindelige nørder. Og vi vil gerne have nogle mænd, der forstår, hvad VI siger, når vi snakker om open source og World of Warcraft (med LILLE o i of, som hun ville have vist, hvis hun overhovedet havde det mindste kendskab til spillet). Må vi lige være her?!

145
2. august 2013 kl. 23:58

Er så en lettere overvægtig person, iført grimt jogging tøj, i Bilka om lørdagen. Typen det endu ikke kan finde ud af at svare på en mail, endsige klippe klistre ( copy paste er vel for jargon agtig for dig). Sikke en gang mund gas.

144
2. august 2013 kl. 23:48

Jeg har lige oprettet facebook gruppen IT professionelle imod Trine Bramsen. Erfaring siger at hvis det lykkedes at få nok likes er det rent faktisk noget partitoppen tager seriøst.

Så hvis du har en facebook konto så gå lige ind og giv den et like - måske kan vi sammen få gjort noget ved det. Del den gerne med venner og bekendte.

https://www.facebook.com/imodtrinebramsen

P.s. - som der også står på siden: personlige angreb og lignende ikke vil blive tolereret. Professionellel og velargumenterede angreb er velkomne.

146
3. august 2013 kl. 00:28

Er der vel ikke grund til. Hende, der har taget debatten op, og som nu må melde sig på banen herinde og følge op på den - og forhåbentlig få den tilbage på sporet. Hun havde jo sikkert et mål med indlægget og er da rart, at hun trods alt nu, modsat ved eValg, vil i tale med os. For nu er det så desværre en meget mono debat fra begge fløje..

155
3. august 2013 kl. 07:26

"...er da rart, at hun trods alt nu, modsat ved eValg, vil i tale med os"

Det er jo netop det hun ikke vil, for så ville hun komme tilbage til det sted, hvor hun startede balladen, HER!, frem for at fortsætte på hendes Facebook side, hvor det kun er hendes lige så klat-hungrende veninder der kan svare, og hvor andre ikke kan få et ord indført.

143
2. august 2013 kl. 22:08

Må jeg ikke have lov at invitere dig med til vores årlige firma sommerfest. Så kan vi jo tale om nørderiet der ;)

Jeg kan garantere for at du ikke finder en eneste tennissok nogen steder, at du ikke kommer til at kede dig, men det er så også det eneste jeg kan garantere :)

Du siger bare til!

141
2. august 2013 kl. 21:46

Kære Trine Bramsen. I modsætning til nørden i tennissokker, der kun kan have sit job i kraft af sin viden og resultaterne af sit arbejde, udstiller dit blogindlæg tydeligt hvor lidt det kræver at få en politisk ordførerpost.

Så hvis du er tro mod dine egne ord, burde du tage din bærbare (ved du om det er en Pc eller en Mac?) og lade It-ordføreposten gå til én der ved noget om emnet!

Fra én der betaler din løn.

139
2. august 2013 kl. 21:22

Eller...kvinden er jo blevet skruk ? Det var dog en ordentlig omgang infantil pladder. Man har næsten ondt af, at det ypperste, som flere års politisk interesse og arbejde har genereret, er et så sørgeligt peak : En pinlig artikel som eklatant udbasunerer uvidenhed, manglende kendskab til den branche, hun rent fagligt og visionært skulle forholde sig til.

I stedet handler det om uforståede fagtermer, sørgeligt kærestepotentiale og beklædning. Tror såmænd ikke artiklen havde været meget anderledes i sin substans, hvis den havde handlet om stort set alle andre fag.

Og hér er så min fordom...TB, hérfra din verden går, går der 3: me, myself and I...

Du mangler udfordringer eller -voksne- mennesker at kommunikere med.

138
2. august 2013 kl. 21:16

Ha ha ha, Nej hvor er det dog et pinlig indlæg. Ja, IT-nørder er bestemt specielle, anderledes, har en helt særlig måde at tænke og tale på, er dybt engageret i deres fag...og vi skal være stolte af dem, for det er lige netop dem vores samfund er afhænger af. Hvis du som kvinde møder en it-nørd (de kommer faktisk ud)og du og dine veninder ikke kan se udover deres anderledeshed (de er såmænd lige som alle andre mennesker) -og tager denne som et plus og en udfordring til dit eget intellekt så er du/i ikke en IT-nørd værdig! Dette kommer fra en kvinde som er gift med nok en af de største IT-nørder i Danmark, en vidunderlig sej far til vores to børn...en man aldrig keder sig sammen med... De(IT-nørder)kan nemlig godt tale om andet end IT....og foretage sig andet end at sidde foran skærmen...;-)

136
2. august 2013 kl. 20:48

Det er jo derfor der er basis for at skrive blogs med glimt i øjet

Det ville da også være skidt hvis vi skulle tænke på Prism, NSA, Snowden, problemerne ved e-valg, hvorfor IT jobs forsvinder til Indien og andre steder, hvordan vi forbliver konkurrencedygtige, hvorfor offentlige IT-projekter bliver så voldsomt forsinket eller kuldsejler, hvordan vi bekæmper software-patenter i EU, hvorfor det er en dum ide at vi lejer vores bøger og musik i stedet for at eje det og hvorvidt vi skal have en porno-filtrering som den engelske.

Men måske vi kan diskutere det når Trine Bramsen har fået afsat sine grimme veninder?

140
2. august 2013 kl. 21:29

Og det er netop min pointe, der er SÅ meget og ekstremt vigtige ting, man som ordfører burde forholde sig til.

131
2. august 2013 kl. 20:34

Socialdemokraternes IT-ordfører får taletid på en af Danmarks største IT-medier og kan dermed nå ud til en meget bred vifte af landets IT-folk.

Og dette er så hvad hun har at byde ind med?

Tine hvad laver du egentlig i det job?

/C

128
2. august 2013 kl. 20:12

Kære Trine Bramsen

Alene p.g.a. dit ekstremt kategorisernede og nedladende indlæg har jeg oprettet en profil på version2. Du er hermed en ener i min optik; bare ikke på den fede måde.

Jeg har min daglige gang i en større dansk IT virksomhed, hvor jeg arbejder sammen med nogle af danmarks bedste IT hoveder. De fleste af dem er supersmarte, velsoignerede, i stabile forhold og har børn. Så hvor du har følgende fra er mig en gåde:

Her sidder Danmarks fremtid bag skærmen iført tennissokker og gør dermed alt, hvad der overhovedet kan gøres, for at undgå kvindekontakt. Det undrer mig hvorfor.</p>
<p>Er det mon med vilje, at computermænd ofte gør alt hvad de kan for at være så lidt attraktive som overhovedet muligt?

Udover at være forkert for 99% af de IT folk jeg kender, så er det stereotypt, nedladende og på ingen måde en værdig omtale af det "folk" man er ordfører for!

De fleste af de IT folk, forskere, undervisere og andet godtfolk jeg har mødt i min IT karriere er venlige, hjælpsomme, smarte, dygtige og kærlige mennesker der brænder for deres felt. Og som har en fin social balance i deres liv med partner, børn, fester og non-IT fritidsinteresser. Og mange af os bidrager allerede i dag til danmarks fremtid! Så fordi din horisont ikke er bredere, end den er, så berettiger det dig ikke til at give os alle en social lussing og stoppe os i bås.

Jeg har på fornemmelsen af, at du ikke er i trit med hvordan IT nørden anno 2013 ser ud. Eller hvad der betyder noget for en IT nørd generelt. Jeg vil anbefale at du lærer os at kende, før du sætter os i bås.

Og så vil jeg smutte tilbage til min søde kone og mine 2 dejlige drenge og fortælle et eventyr om et land, hvor tennis sokker og pizzabakker var den største trussel mod landets fremtid....

Thomas

Ps. Det er altid på sin plads at erkende fejl og give folk en undskyldning. Også for en politiker.

124
2. august 2013 kl. 20:06

Så hvorfor skriver hun et indlæg herinde, men vælger at uddybe på facebook, at det manglede en masse smileys i teksten ? Kom nu ind i kampen, hvis det var debat du ønskede, så svar os dog her ? Hvis det var for at gøre os til grin, jamen så fortsæt på facebook, hvor kun vennerne kan svare og de bakker dig jo nok op..

123
2. august 2013 kl. 20:04

Dansk IT politik skal nemlig handle om hvor folk der arbejder med IT klæder sig på eller hvad de laver en fredag aften. Lad os endelig ikke bruge tid på Rejsekortet, Polsag etc. Det løser nok sig selv mens vi snakker om sokker og t-shirts.

122
2. august 2013 kl. 20:04

når de politiske ordføre gør sig umage og rækker hånden ud til den gruppe mennesker, som arbejder med det felt deres ordføreskab omhandler. Særligt når de ikke bare møder uforberedt op til debatmøder, men ligefrem aktivt deltager med en blog på en af felts vigtigste internet media, med vigtige emner i sine blog indlæg der kan trække helt usædvanligt mange kommentar.

118
2. august 2013 kl. 19:43

Nu har hun så svaret på facebook, og det ser ud til at indlægget bare er for sjov og skal læses med et glimt i øjet.

https://www.facebook.com/TrineBramsen

"Har skrevet ugens sommer-blogindlæg om it-nørder på version2 med humoristik glimt i øjet. Kan forstå at nogle føler sig stødt over diskussionen om it-branchens image. Det skal jeg som stor it-fan være den første til at beklage. Det er på ingen måde i den ånd jeg har tilladt mig at diskutere it-nørder. Men lad os bestemt tage en god debat om, hvordan vi gør branchens image mere attraktivt. Vi har brug for flere seje it-eksperter i DK."

Enten er hendes humor meget anderledes end min eller også er hun i fuld gang med at trække i land efter endnu en gang at have dummet sig.

Jeg gætter på det sidste.

135
2. august 2013 kl. 20:42

Til dem der ikke har Facebook vil jeg da lige citere hende derfra:

1:Trine Bramsen @Kaspar: Bestemt. Faglighed er afgørende indenfor både it og alle andre fag. Men jeg så gerne at it-faget blev mere attraktivt for flere.

2:Trine Bramsen Man må jo spørge sig selv, hvor mange it-blogs der de senste år har fået så meget opmærksomhed som min har fået alene i dag. Måske er vi allerede på vej mod at gøre it-faget mere attraktivt - ikke mindst for de, der elsker tennisksokker.

Desværre kan man ikke være med i debatten derinde hvis ikke man er ven med hende på Facebook og selvom det kribler i fingeren for at spørge hende hvordan hun mener, at det at male et stereotypt billede af IT-folk gør IT mere attraktivt, så nægter jeg simpelthen at nedværdige mig selv til, at være ven med nogen så håbløse

137
2. august 2013 kl. 20:55

Hvis mængden af omtale er afgørende, så kunne det være at DKUUG skulle hyre Kim Kardashian eller Lindsay Lohan som talskvinde :D

121
2. august 2013 kl. 19:55

Enten er hendes humor meget anderledes end min eller også er hun i fuld gang med at trække i land efter endnu en gang at have dummet sig.</p>
<p>Jeg gætter på det sidste.

Noget 'it' har hun så lært, da det er en gængs online undskyldning når man er blevet taget i at trolle."Det var kun for sjov" undskyldningen kommer ind på anden pladsen efter "Det var min bror der postede" og lige før "min konto er blevet hacket".

117
2. august 2013 kl. 19:36

Jeg kunne ikke lade være med at tænke på Microsofts gamle taktik da jeg læste det her. Det gik altid på at spille på folks frygt og usikkerhed.

Det er jo tydeligt at det her indlæg er gennemsyret af frygt for en ny kvindetype som er begyndt at dukke op - kvindelige nørder.

Piger som er vokset op med at læse Harry Potter, Lord of the Rings, og så videre. Som selv kan finde ud af at installere Linux på deres computer, som godt kan finde på at tage til fodboldkamp og demonstrere at de forstår offside-reglen. Som ved at Brian Cox ikke bare er musiker. Som kan kæmpe lige op med enhver mand i WoW eller Half-Life.

Prøv at se Facebook, Youtube, Google+ osv. - nettet er fyldt med piger der har en mening om alt fra hvordan man partitionerer en harddisk til hvorvidt den oprindelige Star Wars trilogi var bedre end efterfølgerne. Check deltagerne i videnskabs-konkurrencer som f.eks. Google afholder, der er piger blandt finalisterne ... kønnne unge piger som får en til at ønske man var 30 år yngre.

Og her ligger hunden måske begravet, for hvad nu hvis de nørdede piger pludselig tager mændene med de gode jobs ... hvad nu hvis det ikke bare er nok at stikke næsen i sky og sige "nu må vi jo se om i nørder kan leve op til os rigtige mennesker".

De er derude, unge piger med t-shirts med det periodiske system på, tegne- og tv-serie nørdinder som har lært at man godt kan sparke røv selv om man er kvinde. Og ligesom der en gang var nogen der sagde at man ikke blev fyret for at købe IBM, så vil der være en dag hvor man vil smile skævt af ideen med at en piger ikke kan finde på at gifte sig med en mand i tennissokker.

Så desværre - jeg kan ikke hjælpe dig Trine Bramsen, stort set alle de IT folk jeg kender er gift og har børn, nogen er endda i gang med deres andet ægteskab. Den eneste jeg lige kan komme i tanke om som er single er mig, og jeg tænder ganske simpelthen ikke på socialdemokrater. Men hvis du og dine veninder gerne vil afsættes, så kan jeg anbefale f.eks. at læse en bog, så i har noget at bidrage til samtalen med, prøv at lære navnene på folk som ikke er politikere, spindoktorer eller andre former for deltagere i reality-shows, for eksempel Richard Dawkins, Richard Feynman, Carl Sagan eller Alan Turing (men som IT ordfører vidste du selvfølgelig godt hvem han var :)).

130
2. august 2013 kl. 20:33

Det har du selvfølgelig ganske ret i. Det har bare været endnu mindre socialt acceptabelt for kvinder tidligere. Som jeg hørte en kvinde påpege i en af de videnskabs-podcasts jeg lytter til "kan det virkelig passe at vi ikke har andre forbilleder end Marie Curie?".

Håber at der også vil komme en generation af piger som vil pege på Ada Lovelace og Grace Hopper og forhåbentlig en tredje person som jeg ikke kender.

134
2. august 2013 kl. 20:40

Damit PHK, jeg havde endda lige læst om det fo nyligt. Tak for påmindelsen :)

116
2. august 2013 kl. 19:34

Nørder har før gjort deres indflydelse gældende, senest i forhold til e-valg. Kan vi ikke gøre det igen og få denne dumme gås presset ud af Folketinget, eller i det mindste ud af den socialdemokratiske gruppe (da det første sikkert er svært rent juridisk)? Det er jo langt fra første gang hun siger noget man ruller med øjnene over, og det er altså ordførerskabet for landets største regeringsparti vi taler om...

187
4. august 2013 kl. 00:37

Hvis tilstrækkeligt mange it-folk blot ekskommunikerer hende, vil hun nok ende med at miste sin ordførerpost, men spørgsmålet er om det er muligt at organisere.

Jeg kan ikke lige se hvorfor det skulle være relevant eller rimeligt at prøve at få hende helt ud af Folketinget. Hvem ved - det kan jo være at hun har noget at byde på indenfor nogle helt andre områder. Jeg er nok nødt til at stoppe mit skriveri ud ad dén tangent, da det ellers ender med at blive sarkastisk på en måde som nok vil virke ret ubehagelig og måske direkte diskriminerende.

Det går jo ikke.

Men det med at ekskommunikere hende mener jeg. Og det med at blande sig udenom hvad hun ellers laver mener jeg også.

119
2. august 2013 kl. 19:49

Nørder har før gjort deres indflydelse gældende, senest i forhold til e-valg. Kan vi ikke gøre det igen og få denne dumme gås presset ud af Folketinget, eller i det mindste ud af den socialdemokratiske gruppe (da det første sikkert er svært rent juridisk)? Det er jo langt fra første gang hun siger noget man ruller med øjnene over, og det er altså ordførerskabet for landets største regeringsparti vi taler om...

Jeg har skrevet følgende mail til socialdemokraterne.

Hej,

Jeg vil gerne høre om Trine Bramsens holdninger som b.la. giver udtryk for i diverse indlæg på netmediet version2.dk afspejler socialdemokraternes officielle politik og holdning til IT?

Hendes seneste indlæg, bragt idag viser med stor tydelighed at hun ikke aner hvad hun taler om, agerer ud fra stereotyper, og ikke har respekt for den gruppe af mennesker hun formodes at skulle repræsentere. Indlægget kan læses her: http://www.version2.dk/blog/opraab-til-it-noerderne-smid-tennissokkerne-og-tal-saa-vi-kan-forstaa-det-53101

Der er mange andre eksempler, b.la. udviste hun en total mangel på forståelse af selv de mest simple problemer i forhold til debatten om e-valg.

Afspejler Trine Bramsen jeres politik? Kan i virkelig ikke finde nogen der har bare en lille smule viden om og/eller respekt for IT faget der kan varetage ordførerskabet på en måde der ikke er så meget ude af trit med både virkeligheden og holdningerne indenfor IT? I så fald må jeg finde et andet parti at stemme på.

Mvh. Max Kim Tobiasen

Hermed en opfordring til at gøre det samme eller noget lignende. Man ændrer verden ved at gøre noget, ikke ved at sidde bag et tastatur med tennissokker på, drikke cola og drømme om søde socialdemokratiske blondiner man kunne have mødt i byen hvis man bare var smart og lækker nok :-)

120
2. august 2013 kl. 19:53

Hermed en opfordring til at gøre det samme eller noget lignende

Jeg har nu ingen politisk interesse i at hjælpe Socialdemokratiet - så jeg håber da hun forsætter med at dumme sig, selvom det er på et nørdet forum der sjældent kommer ud i den pænt-påklædte/attraktive del af samfundet.

/en nørd der sidder med tennissokker (dog sorte) og et glas cola.

115
2. august 2013 kl. 19:22

at det ikke er nørden der skal ændre adfærd, men jægeren. Og forvent ikke, at jægeren i dette tilfælde er nørden.

Jeg har nu ikke noget imod at være jægeren, jagten kan være ganske interessant. Spørgsmålet er nok mere, om dem jeg "jager" er typerne som er Trines single veninder.

Men lige nu ville da jeg også hellere nørde videre med mine Logitech G35 og Asus G750J.

God weekend. dk.linkedin.com/pub/cristian-ambaek/49/34/b12/

114
2. august 2013 kl. 19:14

Hahahaha. Noob.

113
2. august 2013 kl. 18:44

Jeg tror ikke at det er IT folkets kommunikation der er problemet. Jeg tror at S har en IT & Telepolitisk ordfører som ikke ved så meget om sit stofområde og som ikke er så kvik.

Nu har hun siddet i Folketinget i snart to år og to Erhvervsministre og en Justitsminister har allerede taget afstand fra en del af det hun har sagt i medierne og de har også sat hende på plads flere gange.

Kvinder som Trine Bramsen holder liv i fordommene om blondiner, det er synd for alle de begavede blonde kvinder der har lidt mere at flytte med og som gør en forskel i vort samfund.

Jeg ved kun en ting og det er at S har i dag en mindre opbagning blandt vælgerne end før kvinderne fik stemmeret.

111
2. august 2013 kl. 18:36

En af mine rigtig gode venner er tilfældigvis en af omtalte nørder, han forfattede dette svar på sin egen hjemmeside, som jeg da kun kan opfordre Trine til at læse:http://dumbledore.dk/?p=146Go' Weekend ;)

110
2. august 2013 kl. 18:25

Jeg føler mig ikke specielt ramt, ud over at jeg sikkert har en del tilfælles med den stereotyp som barnet Trine Bramsen stiller op.

Men søde Trine, vil du ikke gøre de voksne en tjeneste, og gå ud af Folketinget i et par år og få dig lidt rigtig erhvervserfaring, som stikker lidt dybere end de par år du har haft i Føtex som ungarbejder?

Javist kan vi alle sammen vel udpege nogen som "nørder", fordi de går lidt mere op i deres arbejde på bekostning af facaden, men det er særdeles uklædeligt for en folketingspolitiker at gøre det.

I vores amalie-samfund hylder og dyrker vi dem som ser godt ud, synger godt, er gode til at male eller som bare er gode til at sætte sig selv i scene. Men det er ikke de halvhjerner vi skal leve af. Dem vi lever af nu, og som vi skal leve af i fremtiden, er faktisk de nørder som du håner.

Så skam dig, mælketandspolitiker.

109
2. august 2013 kl. 18:18

Hvem pokker har bildt dig, og dine Latte/gucci veninder, ind at vi andre vil date jer, vi vil have en partner der skal tales til, ikke en der skal tales ned til, med din logik er der ikke basis for en kvalitetssamtale, for vi kan jo ikke forstå om de høje hæle, er bedre fordi de kommer fra den ene eller anden producent, ligeledes fatter du heller ikke om en bestemt chip er bedre uanset hvilke informationer du får, men er det meningen at vi skal vide alt, i så fald har vores skaber lavet en kæmpefejl, du skal ikke vide alt, vi skal ikke vide alt, men tilsammen kan vi vide en forfærdelig masse, den viden kan vi dele hvis ikke du fremstår som en arrogant og nedladende bedrevidende latte fokuseret kvinde, find dig dog en mand der gider høre på dig (selvmodsigende, for han er måske lidt svær at finde, men så må du ændre lidt/meget på dine krav). Jeg forstår ikke hvorfor du er IT-ordfører og medlem af Udvalget for Forskning, Videnskab og Innovation, de kan jo ikke tale om noget som du fatter, og omvendt, du burde kun være med i noget som du har begreb om, men det kan jo være der kommer et udvalg for Mode og Trends i High Society livet.

106
2. august 2013 kl. 18:02

Jeg er nok hvad der er kategoriseret som en Nørd, men det er mere fordi jeg går mere op i min faglighed, og aktiviteter, end at leve op til samfunds normer, om at man skal se ud på på en bestemt måde, skal opføre sig på en bestemt måde, skal gå ud og drikker hjerne ud hver weekend (og flere gange i uge dagene), eller elske natklubber. At jeg ikke følger disse regler er normalt hvorfor jeg bliver kaldt en Nørd.

At jeg heller vil ud i naturen, ud og sejle, fiske, vandre, køre på min motorcykel, træne, og arbejde med mit fag, end at gå op i om jeg har det sidste nye mode tøj på, eller ikke gider gå ud og drikke mig fuld, eller få en øreskade (pga alt for højt musik).

Personligt fortrækker jeg de kvinder der anses for nørded, da de ofte har mere omløb i hovedet, end de fise fornemme, der render rundt med lidt for meget makeup, og den sidste nye mode - Det er dog en af mine fordomme, da jeg har da kendt nogle fise-fornemme kvinder med godt omløb i hovedet.

105
2. august 2013 kl. 18:00

Politikeren lever groft sagt af at udtrykke sig så upræcist som muligt - det er vel dybest set den ultimative modsætning til en IT udviklers behov for at udtrykke sig så eksakt som muligt.

Men yderst uheldigt, at en IT-ordfører, som burde have maksimal interesse i at opbygge sin formodet begrænsede viden om sit ressort, vælger at bruge sin tid på at starte en så uigennemtænkt debat som denne.

104
2. august 2013 kl. 17:55

Kære Trine, Øv altså!

Som kvinde der er gift med en it nørd, skammer jeg mig over det billede du tegner af den moderne kvinde!

Jeg betragter mig selv mere som analog end digital, men det betyder ikke at jeg vil have en mand der ikke siger hvad han har på hjerte og taler ned til mig så min stakkels stilet-og-latte-fikserede hjerne kan forstå det.

Jeg tror ikke din indstilling til at redde de stakkels nørder fra deres tennis-sokker, så de kan passe ind i dit cookie-cutter ideal, tiltaler særlig mange mænd - it-nørd eller ej.

Lad være med at se en mand som et projekt - det er respektløst! Hvis du vil have en hobby er det bedre at tage en tur i Panduro!

103
2. august 2013 kl. 17:50

at det er det ydre der tæller og ikke det indre.

Hvorfor er det så vigtigt for hende om hende og hendes veninder kan finde en intelligent mand med godt arbejde hvis det kun er det ydre der tæller alligevel?

Hvis der er et problem, er det ikke mit problem.

101
2. august 2013 kl. 17:32

Kære Trine

Tak for din kontaktannonce. Vi er glade for, at du tænker på os, men desværre må vi skuffe dig og meddele, at du ikke bliver månedens profil.

Vores forum formidler kontakt mellem ligesindede professionelle, der søger meningsfuld kontakt. Desværre opfylder du ikke vores krav for optagelse idet du, som din annonce viser befinder dig på et andet socio-økonomisk level (læs: Niveau).

Skåret ud i pap er du hverken rig, lækker eller veluddannet nok til version2.dk - http://www.facebook.com/groups/14833112802/ vi henviser til derfor venligst til Gruppen af Facebook - og/eller HA's gæstebog, hvorfra du kan blive henvist til grupperingens kontaktbureau - www.hellsangels.dk

Hvis du alligevel ønsker at kæmpe for en plads på vores eklusive forum anbefales du at specialisere dig i en af tre kategorier:

 1. Stram Hentai babe
 2. Læskedriks distributør
 3. Quizmester

Vi har generelt penge nok, så du kan ikke købe dig ind, men du kan skabe en plads for dig selv med fødedygtige hofter, overlegent intellekt eller adgang til Cola - vi medgiver at sodavand er stærkt forbundet med IT programmører, da det er særligt effektivt som vækstmotor i et spil CIV (læs: Civilisation)

Endelig kan du naturligvis lære vores skikke og integrere (læs assimiliere) med os til hele Danmarks fordel. Der skal jo fødes kloge børn.

Mvh,

Erhvervsvejledningen.

Jeg siger mange tak til min ven Stig der har bidraget med dette humoristiske, skarpe og ikke særligt konstruktive indlæg :)

100
2. august 2013 kl. 17:28

Trine, jeg syntes den person du beskriver er en hardcore gamer, og ikke en IT-Nørd... Gamere er nødvendigvis ikke IT eksperter, men spille ekspert inden for det spil de lige elsker mest... Sproget kan da godt forvirre, men på den måde at generalisere (om det så er gamere) syntes jeg måske er over stregen...

98
2. august 2013 kl. 16:58

Trine, jeg vil vove at påstå at du har mødt mange IT-nørder i byen og at du bare aldrig har været klar over at en helt almindelig fyr kunne interessere sig for IT og måske endda vil blive kategoriseret som IT-nørd.

Jeg vil beskrive mig selv som lidt af en nørd for IT, på trods af det kunne jeg aldrig drømme om at fortælle nogen i byen om hvad jeg egentlig laver i min fritid. For som computer interesseret lærer man hurtigt at man vil blive stemplet, som præcis den stereotype du beskriver, hvis man fortæller at man interessere sig for IT. Præcis derfor holder vi os fra at fortælle dig og dine veninder hvem vi er og hvad vi laver når vi kommer hjem fra byen.

Jeg tror at de computer interesserede du har mødt på dine by ture har - ligesom jeg selv gør - undladt at fortælle hvad man i virkeligheden bruger sin tid mest på. Når jeg har været i byen med mine studie kammerater har vi altid klædt os pænt på, sat håret og taget parfume på. Hvis man så os i byen vil man ikke kunne skelne os fra de andre fyre i byen. Kigger du derfor kun efter fyrer i slidte trøjer med hvide tennis sokker, så er det klart at du ikke kan se os.

97
2. august 2013 kl. 16:53

Problemet med forkortelser er jo generelt. Læger/Arkitekter/Elektrikere har også et sprog som gør fagsnakken fuldstændig forståelig uden en kæmpe ordbog. Og hvis hun så endelig har ret, er det nok også fordi IT kommer oven på alle andre fagområder, og derfor får forkortelser fra multiple faggrupper... Og ja, vi har ikke den nyeste gucci taske, men måske var det fordi vi ikke gad ride med på jeres mode-infestation, og godt kan have det samme tøj på 2 år i træk.

95
2. august 2013 kl. 16:46

Jeg chokeres gang på gang af Trine Bramsen. ACTA, E-valg, logningsbekendgørelse: Alle er hun fejlet MISERABELT på i forståelse. Tillad mig at bruge en forkortelse: WTF!

94
2. august 2013 kl. 16:42

For at svare på dine spørgsmål, selvom de allerede er blevet besvaret af andre flere gange, så er forholdene generelt sådan her i Australien:

 1. Business casual er påkrævet mandag til torsdag, dvs. skjorte, trousers, og lædersko inde i huset / på kontoret. Hvis man skal ud til en kunde kan slips og jakke være påkrævet, alt efter hvad kunden har på. (Det er vigtigt man ikke er overdressed hvis kunden ikke er det, der er dog flere faktorer der spiller ind.)

 2. Vi snakker kun teknisk med kollegaerne, og som regel kun når vi mødes specifikt på barer for at snakke om hvad vi arbejder med for tiden. Det er dog kun 20% til max. 50% af tiden, resten er helt normalt snak om ferie, mad, fest, kone, kæreste, osv.

 3. Til firma fester ude i byen (hvor der er masser af andre mennesker) bliver der generelt ikke snakket teknisk, tværtimod er det hverdagsemner som ikke omhandler arbejde.

 4. Vi prøver ikke at undgå kvinder, der er bare ikke særligt mange indenfor IT. Indenfor mit område har jeg selv personligt mødt 1 kvinde ud af 20 personer.

 5. Det er et krav at man skal kunne snakke på flere forskellige måder, lige fra meget teknisk til manager og direktør niveau hvis man f.eks. er konsulent og har direkte kontakt til disse. Det er dog ikke et ansættelseskrav, men man bliver målt på hvor god man er til at snakke med kunderne hos os.

 6. De fleste på min arbejdsplads har kone eller kæreste, ca. 80-90% i alt.

 7. Når jeg har fri, men også når mine single kollegaer har fri, så ender vi med at slappe af når vi tager hjem på hverdage for at "space" ud og slappe af rent mentalt. Det er dog ikke usandsynligt vi tager ud i byen engang imellem på torsdage, og forholdsvist ofte i weekenderne hvor vi prøver at "undgå" at snakke teknisk og om arbejde fordi vi er ude for at have det sjovt. (Undgå er måske et meget stærkt ord i den her sammenhæng, men ud af de 20 gange jeg har været ude i byen kun for at feste, har jeg måske snakket om mit arbejde (på en ikke-teknisk måde, dvs. meget overfladisk) 2-3 gange.

 8. Grunden til at jeg ikke snakker teknisk med folk jeg ikke kender, især når jeg er ude i byen, er fordi jeg går ud fra de ikke arbejder indenfor samme fag. På det grundlag ville de ikke forstå særligt meget af hvad jeg sagde hvis jeg snakkede fagsprog, men hvis de spørger til mit arbejde fortæller jeg da overordnet hvad jeg laver kort, så alle folk kan forstå det. Det er dog også fordi det meget hurtigt bliver kedeligt og irriterende for folk hvis man snakker et sprog de ikke forstår, imens at man selv går ud fra de forstår det hele og er lige så interesserede i IT. (Hvilket de færreste ikke-tekniske personer er, man kan dog sagtens få ethvert IT-job til at lyde spændende hvis man ikke bruger fagsprog.)

Så det er nogle lidt overdrevne fordomme du har, da "personen" du beskriver lyder ligesom "Moss" fra "The IT Crowd" (søg evt. på YouTube efter video klip).

Jeg læste kort i svaret ovenover mit om fordomme overfor mænd som er i IT (fra kvinders side), og det giver jeg da ret i at der er. Jeg har prøvet at arbejde med andre typer jobs (som var stik modsat IT), hvor det gik meget lettere at føre en samtale, men nu hvor jeg arbejder med IT dagligt er der alle mulige fordomme jeg skal slås med hvis jeg siger jeg arbejder med IT.

Det er alt lige fra hvordan jeg bor, til hvad jeg spiser, hvordan min krop er bygget, hvad jeg laver i min fritid, og at jeg med garanti har nul eller næsten ingen seksual erfaring som jeg jo bliver nødt til at nævne da det sikkert også spiller en rolle på et eller andet niveau.

Det skal dog siges at jeg kan godt lide pizza, coca-cola, og jeg har masser af nørdede t-shirts, dog ingen med "I know HTML". Har kun to t-shirts som er lige så nørdede som den du beskrev, hvor den ene er den her som jeg ekstremt sjældent går med: http://cdn.shopify.com/s/files/1/0078/8862/products/armed_dangerous_mockup_1.png (Har aldrig haft den på til fest.)

Men som de fleste andre mennesker generelt, kan jeg godt lide god mad, så jeg spiser også en masse lækkert mad.

Problemet med fordomme generelt er diverse film, tv serier, osv., hvor computer nørden beskrives som du beskriver ham. Jeg tør næsten væde med at du ikke har set en enkelt som passer perfekt på din beskrivelse i virkeligheden? Det er alt sammen en fantasi skabt af film og tv serier, som folk har taget til sig.

91
2. august 2013 kl. 16:33

Kære Trine Jeg læser dit indlæg som et forsøg på at "hjælpe" os it-folk. Det er en venlig gestus, men nok skudt lidt forbi målet.

Du skriver at it-folk kun taler i forkortelser, og om teknik.... Hvad med bankfolk og flexlån ? Personlig synes jeg det er pisse kedeligt. Hvad med bilsælgere ? De taler kun om den sidste nye model, og hvor mange stjerner den fik I euro Ncap. Jeg kunne blive ved, men jeg tror at de knap 100 blog indlæg bør give dig rig mulighed for at opnå indsigt.

En anden ting kære Trine. De fleste som arbejder med IT, har begejstring og passion for deres arbejde. Det gør at de glæder sig til at gå på arbejde, og elsker at dele deres begejstring med alle andre der gider at lytte. De fleste folk elsker at tale om det som fasinerer dem, og det gælder også it folk.

Derfor gør det også ekstra ondt, når en politiker som har en ordfører post, inden for it, tilsyneladende ikke GIDER sætte sig ind i det som man arbejder med. (læs: DIG Trine)

Og derfor virker det også bare ekstra DUMT når du laver sådan en brøler her Trine.

Et råd. Hvis du ikke gider sætte dig ind i dit ansvarsområde og arbejde (IT) så gør dig selv en tjeneste (og os andre) og hold mund, indtil der er en spindoktor som har fortalt dig hvad du skal sige og mene. Jeg tror nemlig IKKE at du er så dum som du udgiver dig for at være !

108
2. august 2013 kl. 18:12

He he.... der er jo den mulighed at jeg tager fejl ;)

90
2. august 2013 kl. 16:30

Når jeg tænker nærmere over Trine Bramsens indlæg, kan jeg godt genkende "typen" - som har svært ved at komme udenfor it-verdenen. Men jeg tror ikke, at Trine Bramsen har sat sig ind i hvem hun i virkligheden skriver om.

Det lyder for mig som om, at hun skriver om alle dem der blev moppet i folkeskolen i 90'erne. Alle dem som blev holdt ude af fællesskabet og i stedet søgte ind i en verden af computere og teknik.

En anden gruppe er alle dem, som har Aspergers syndrom. Dem er der mange af i it-verdenen. Selv lider jeg af en mild form for Aspergers syndrom, som gør at jeg ikke føler mig tilpas i en gruppe med fremmende mennesker. Og jeg ved at der er mange i it-verdenen som har Aspergers syndrom.

For mig lyder det som om, at Trine Bramsen er ude og svinge med vognstangen efter os som allerede har det svært. Jeg tror derfor at vi har misforstået Trine Bramsen, det er slet ikke de udadvente personer hun er ude efter at ramme med sit indlæg.

Og er intelligens nu arveligt? Kan helt almindelige mennesker ikke få intelligente børn? Hvis følgende sætning er korrekt, kan vi ligeså godt droppe gratis uddannelse, da det jo vil være spild af penge at give en uddannelse til børn af arbejderklassen. Og dem derover kan vel selv betale for uddannelsen, på samme måde som i USA.

for slet ikke at tale om de intelligente børn, der kunne komme ud af det

(Ovenstående spørgsmål er ikke min holdning, er skrevet lidt sarkastisk - da jeg slet ikke kan forstå at en socialdemokrat kan ytre sig sådan om arbejderklassen - at deres børn skulle være mindre intelligente end børn af "kloge" mennesker.)

PS: Heldigvis er de færreste kvinder som Trine Bramsen og jeg kender flere af den type som hun beskriver, som er lykkeligt gift og som har fået børn. Det kan sagtens lade sig gøre, så længe der ikke er for mange Trine Bramsen'er.

Til Trine: Prøv at spørge din kollega, Mette Gjerskov, om hun også vil svinge hammeren overfor landmænd. Forskellen på it-nørder og landmænd er reelt ikke så stor. Jeg tror hun vil afvise blankt. Du kunne også spørger Manu Sareen om det ikke var på tide, at præsterne blev lidt sjovere at høre på, når man får sådan en til bordherrer. Prøv at udskifte dit indlæg med "landmand" og "præst" og spørg Mette og Manu om de overhovedet kunne finde på at skrive sådan om en gruppe mennesker som de repræsentere. Nu ved jeg godt at du ikke er minister, men it-ordfører. Det gør dog ikke den store forskel, da vi som samfund også burde kunne lytte til ordførerne på samme måde som ministrene.

87
2. august 2013 kl. 16:14

Ja, jeg er åbenbart den eneste, der kan se noget positivt i Trines indlæg - og nu bliver jeg sikkert flamet til døde.

Jeg tager udgangspunkt i indledningen: "Tal så vi forstår jer". Selvom jeg selv er IT-mand (siden 1985) oplever jeg utallige gange at blive koblet af samtalen med andre IT-folk, der smider om sig 3-bogstavsforkortelser, som de antager, at alle andre også kender. Flere af kommentarerne her er inde på det med kommunikation. Kommunikation kræver, at afsender forstår modtagers forståelsesunivers og er i stand til at udtrykke sit budskab vha. termer, som både afsender og modtager forstår. At smide om sig med 3-bogstavsforkortelser og antyde, at modtageren er dum, hvis han/hun ikke forstår dem viser en komplet mangel på forståelse for andres verden. IT-folk er såmænd ikke de eneste, der fejler på det punkt. Men det værste er, at den forståelse for verden udenfor er en forudsætning for, at os IT-folk kan udvikle os i en retning, så der fortsat er behov for os. Hvis vi låser os inde i et elfenbenstårn og venter på, at verden skal komme til os, i stedet for vi opsøger verden og forsøger at leve på dens vilkår, så går vores race snart tabt.

Jeg synes det er uhyre modigt og friskt gjort, at Trine tør stikke hovedet direkte ind i løvens gab og give os en opsang set med en udenforståendes øjne. Hvordan skulle vi nogensinde komme videre, hvis vi afviser al kritik og kun ser på os selv med egne øjne? At hun oven i købet tør bruge sit eget køn i indlægget synes jeg er uhyre modigt gjort af en kvindelig politiker. Jeg ser det som et forsøg på at hale os mænd ud af busken vha. nogle begreber og erfaringer, som vi umuligt kan undgå at have stiftet bekendtskab med. Hun kunne sikkert have forklaret det på andre måder. Jeg tror ikke Trines blog handler om "mating", men om kommunikation.

Beklager, men jeg er altså taknemmelig for, at en poliker på borgen tør tage dialogen op med os menige IT-folk og oven i købet tør anvende nogle begreber, som vi må formodes at kende til. Det kan godt være, at hun rammer forkert på nogle punkter, men det er jo netop det, at man har en dialog til: Man taler sig frem til en fælles forståelse. At møde et frisk indlæg med rådne tomater er ikke et forum som dette værdigt.

190
4. august 2013 kl. 01:00

Det må du gerne mene. Havde en mandlig politiker skrevet et lignende indlæg om en faggruppe han var ordfører for bestående hovedsageligt af kvinder, så var han blevet korsfæstet af en frådende hob.

Og de folk der ville have kritiseret vedkommende mest ville være folk som... tada. Trine Bramsen. Eller kvinder af en lignende kaliber.

Det simple faktum kommer vi bare ikke udenom.

195
4. august 2013 kl. 10:28

Det må du gerne mene. Havde en mandlig politiker skrevet et lignende indlæg om en faggruppe han var ordfører for bestående hovedsageligt af kvinder, så var han blevet korsfæstet af en frådende hob.

Ja - det er faktisk interessant; hvis en mandlig ordføre havde udtalt at de kedelige kvindelige pædagoger skulle hoppe i lidt lækkert tøj og sætte noget makeup så de ikke er så 'kedelige' fordi han og mange af hans venner gerne ville date en sjov/lækker kvinde ..... gad vide hvilken reaktion det havde givet i samfundet og på Christiansborg.

92
2. august 2013 kl. 16:38

Claus - Det er ikke hug du får herfra. Men ganske uforstående. For det er da ikke kommunikation Trine - it- og teleordfører - frembringer.

For mig er det uforstående at skrive et sådan indlæg med hendes baggrund. Som ordfører bør man sætte sig ind i faggruppens verden og forstå den. Ønske at vide noget om det arbejde og problematikker som er vigtige for it-folk. Et misforstået forsøg på at være morsom eller et forsøg på at komme i nærkontakt med vores målgruppe, må siges at ramme fælt forbi.

Når vi i faglige sammenhæng kommunikerer bruger vi selvfølgelig fagudtryk - hvem gør ikke det - vi låser os ikke inde i et elfenbenstårn og vi er da modtagelige for kritik.

Kom med en politiker som gerne vil tale it- som vil lytte og prøve at forstå uden at løbe skrigende væk ved første fagterm. Så vil jeg da gerne debattere OpenSource. IT i det offentlige eller andre af den slags emner. Den nyeste teknologi indenfor GPS kan da også være et emne. Men dette blogindlæg er ikke værdigt for en ordfører fra et regeringsparti. Med eller uden tomater. Hilsen Lene Fischer

93
Indsendt af Henrik B Sørensen (ikke efterprøvet) den fre, 08/02/2013 - 16:40

Hej Lene

Jamen, hun hedder Stine Brix og bruger meget gerne tiden på at lytte. Så de findes derude.

Venligst, Henrik

89
2. august 2013 kl. 16:28

Hvis vi låser os inde i et elfenbenstårn og venter på, at verden skal komme til os, i stedet for vi opsøger verden og forsøger at leve på dens vilkår, så går vores race snart tabt.

Really? Really really?

Jeg forstår godt, hvad du mener, men hvis man har problemer med at kommunikere, er det - som du selv siger - ikke fordi man er IT nørd, men fordi man ikke forstår, hvilket niveau modtageren er på.

Et af problemerne kan være, at der er nogle, der finder prestige i at tale et 'specielt' sprog, men jeg tror nu primært, at de folk man oplever tale hen over hovedet på en, er folk, der ikke har interesse i at kommunikere. Hvis motivationen for kommunikation er der, så kommer niveauet også automatisk.

88
2. august 2013 kl. 16:23

Claus: De fleste IT-professionelle sætter faktisk en ret stor ære i at kunne udtrykke teknisk avancerede emner på forståelig vis - specielt overfor forretningen.

Når du alligevel kan opleve os tale i sære forkortelser med hinanden skyldes det ofte at vi betragter modtageren som værende en ligemand og dermed forventer vi at modtageren forstår diverse fagudtryk, men dette ændrer sig somregel hurtigt når det går op for os at vedkommende vi snakker med står med et blankt udtryk i øjnene.

Og så giver det somregel ikke mening at fortsætte diskussionen, for så bliver det til undervisning istedetfor en gensidig interessant debat og det er der ingen der gider i social sammenhæng.

86
2. august 2013 kl. 16:06

Det var da en utrolig usympatisk artikel, der maler med sterotyper så man skulle tro Trine kun har set teenagere efter en lang LAN weekend - men det beviser på den anden side bare, at politikere lever lidt i deres egen verden.

Nej "computermænd" går ikke efter at være mindst attraktive, de har måske bare nogle andre interesser der går ud over de standarder du oplever i lav-IQ facade shows som "Paradise Hotel", "Sex and the City" eller hvordan Trine nu engang vælger at spilde hendes tid.

For at blive dygtig til noget der primært involverer hovedet, kræves nu en gang et hvist engagement hvor det fysiske træder i baggrunden. Bevares, nu vi smider med stereotyper, kan man jo undre sig over at kvinder åbentbart ikke magter dette, der er i alt fald en stor skævvridning når det kommer til kønnets distribution i branchen.

Kunne man mon istedet forestille sig, at dine single-venner kunne sænke deres skyhøje standarder en smule og krybe ned fra den pedistal de har sat sig selv op på, for at vente på "Mr Big"?

85
2. august 2013 kl. 16:04

Du har da fuldstændig tabt sutten... O.o

For det første: Hvis en pige kun kan lide mig hvis jeg er nyvasket, har nyt tøj på, brugt en time foran et spejl for at smuksere mig, og ikke kan holde ud at jeg snakker om ting der interessere mig... så kan hun da godt lave en u-vending og smutte ud af mit liv igen!

For det andet: De folk inden for IT der kommer til at gøre en forskel, og ender med at tjene godt på det... vil efter min overbevisning være dem der interessere sig for det, går op i det, bruger sin fritid på at læse, lære og blive bedere, bruger den tid der skal til for at holde sig opdateret med hvad der sker af nye ting inden for de ting man arbejder med.
Hvis man kun brugte sine 8 arbejdstimer om dagen på det... så tror jeg hurtigt man bliver tabt i den udvikling der sker.

...Forresten, "Og som politiker sætter man ofte ligefrem en ære i at undgå at tale om politik, når man er ude.", det kunne jo måske være at du kunne blive en god politiker hvis du snakkede politik! Snakkede med folk om det du arbejder/interessere dig for, får nogen nye inputs og holdninger, så du ikke bare kan sidde i din egen lille kasse og begynde at udtale dig om ting du ikke selv forstår :/ det er sku trist at se.

Og lige til sidst: "– for slet ikke at tale om de intelligente børn, der kunne komme ud af det." ... hvis en intelligent nørd finder sammen med en der er overfladisk... så tror jeg nu nok det vejer godt op så man bare får "almindelige" børn.

"Jeg glæder mig til at se jer– og det gør mine single-veninder med hang til kloge og passionerede mænd også." Jeg glæder mig også til at se dig, så jeg kan snakke "nørd" til dig til du forhåbenlig går igen :)

84
2. august 2013 kl. 15:53

Jeg kan godt genkende Trines beskrivelse.

Jeg gik selv i folkeskole med en del af dem hun beskriver. Jeg var en af dem der havde tennis sokker på. Jeg var elendig til fodbold, men var med på holdet, det samme gjaldt med håndbold og med at gå i byen og drikke mig fuld. Jeg gik i det tøj der mindede mig om de ting jeg godt kunne lide, ligesom alle de andre gjorde, det var bare noget andet tøj end dem. Jeg havde som de fleste andre 13 årige vildt behov for lidt success med et eller andet, og det var heller ikke dengang særlig heldigt at være god til "skole ting".

Med spil som StarCraft, Diablo II, Counter Strike, Need for Speed, og diverse programmer der tillod mig at animere kortfilm og programmere ting der gjorde mine hobbyer lidt nemmere for mig, fik jeg de succes oplevelser.

Jeg fik noget jeg kunne snakke med nogen om, og da jeg fandt andre der gad lytte på mine anekdoter, hørte jeg på deres. Vi snakkede ikke mere end de andre, vi snakkede bare ikke om fodbold. Og mens jeg blev 14, blev alle pigerne kærester med fodbold-drengene, der var gode til det med druk og kørte galt på deres scooter. Så hvad skulle man bruge tiden på? - begynde at ryge, og lære at drikke, eller istedet lave de ting som virkede for een ?

Så blev vi lidt ældre. De unge pænt-klædte-piger gik på gymnasiet eller handelsskolen, og selvfølgelig kun på sproglig linje, eller på musik. Nogle af dem fik børn og blev gift med deres ungdomskærester, der nu havde en bil at køre i, og en næsten færdig uddannelse som håndværker. Resten snakkede kun med deres gamle veninder og gjorde det der med at samle sig i en cirkel med ryggen til, hvis man kom til at gå tættere på.

Ingen af pigerne gik til os, og da slet ikke hvis deres vendinder så dem. Ingen af os havde noget behov for at gå til dem og blive grint af igen, vi havde jo heller ikke snakket med dem siden den dag i skolen da de gjorde nar af 11 tallet på en opgave man havde glemt at pakke ned.

Der var også kloge piger, som gik lidt alene, og som gad høre på én, hvis man lyttede på hvad de sagde, så hvorfor skulle man dog høre på make-up tips? - både veninder og kærester var der i virkeligheden masser af muligheder for at få, især hvis man tog derhen hvor veninderne ikke kom. Hvilket vil sige i rollespils klubberne, eller i skolen.

Så kom jeg på universitetet. Jeg var nu i tyverne, og en masse af de piger man ikke kendte gik nu selv på universitetet. Deres gamle kliker var endelig brudt op, og de var som mig nød til at lære nye mennekser at kende. Det var ikke længere pinligt at være klog, og hvis bare man huskede at undgå at nævne hvad man lavede før sent i samtalen, gik det fantastisk.

Så jeg gik i fredagsbaren og blev frivillig, jeg fik nye venner fra andre studier, og kom i serielt monogami.

Så blev vi færdige på universitetet og fik arbejde, og blev voksne. Jeg købte den bil der passede mit behov som ung, for jeg havde råd til den jeg ville ha. Jeg blev gift med en jeg mødte på universitetet. Ikke fordi akademikere søger akademikere, men fordi jeg var blevet træt af de café-latte tøser der kun ville se pæne ud og ikke gad at ofre de 10 minutter det tager at lade som om de lyttede til det jeg brugte mit liv på, når de selv havde spurgt "hva' laver du?" . Det samme gjorde alle mine venner fra de tidlige år, så u er vi de unge smarte med styr på tingene og det pæne tøj...

Som 30 årig kan jeg gøre lidt status og spørge, hvordan gik det så? Af de unge mødre er ca. 1/3 skilte igen, og kom aldrig længere i skolen end halvt gennemførte ungdomsuddannelser. Af de tidligere smarte fyre, er langt de fleste blevet fyret udner finanskrisen, og mange af dem har svært ved at få et nyt job. Kun håndværkerne ser ud til at klare sig godt. Desværre forblev en del ufaglærte.

Dem med børnene (der ikke blev skilt) har stadig den samme bil, og samme hus, og samme venner, og børnene skal snart i den skole jeg selv gik i.

Jeg har godt nok haft flere kærester end dem, boet flere steder i landet, går i pænere tøj, og går mere i byen, har en bedre indkomst, og en mere stabil branche at søge i, hvis nu uheldet skulle komme en dag. Jeg dykker, jeg svømmer, jeg besøger mine venner hver weekend, og spiller ikke længere computer, men sætter hus i stand med hammer og sav og beton.

Mine venner har også høje uddannelser, men er ikke IT folk alle sammen, de stimulerer mit behov for viden og mig som person. De fleste af dem er ved at få små børn nu, og måske er det snart min tur til det samme.

Men hvis jeg møder mine gamle venner til en julefrokost for gamle klassekammerater, er det per definition mig der er uden for, og mig der ikke er social, og ingen tør spørge hvad jeg laver, for tænk hvis jeg svarer - jeg er jo heller ikke begyndt til fodbold endnu...

83
2. august 2013 kl. 15:51
 1. en IT-ordfører, hvis højeste IT-mæssige kompetence er at mestre MS Word
 2. Overfladisk og fordomsfuld (se blogindlæg)
 3. Helt ukritisk ift. de katastrofale offentlige IT-projekter der pågår og projekteres.

Mental note to self: Opfør T. Bramsen på Stem-aldrig-på-denne-person-listen sammen med Mogens Camre, Morten Messerschmidt, Johanne Schmidt-Nielsen og Joachim B. Olsen

82
2. august 2013 kl. 15:47

"Jeg glæder mig til at se jer– og det gør mine single-veninder med hang til kloge og passionerede mænd også."

Hvis du, Trine Bramsen, og dine singleveninder lægger sådan et syn for dagen, så har du nok allerede selv svaret på hvorfor vi ikke gider jer.

Vi er simpelthen ikke interesseret i at den genialitet der er i vores gener skal udvandes ved at sætte afkom i verden med kvinder som jer.

81
2. august 2013 kl. 15:41

Er det Trine?

For du lever naturligvis op til alle vores fordomme om en socialdemokratisk pamper som skraber penge og goder ind til dig selv i folkets navn og sidder der på borgen og udskrive større lønsedler til dig selv, ryger fede cigare i det røgfrie miljø og snyder de stakkels fagforeningsmedlemer til at tro det handler om fællesskabet mens du med vold og magt udhuler deres rådighedsbeløb.

Og du er IT ordføre på det IT politiske område, det faktum burde få enhver socialdemokrat med stemmeret til at SKAMME SIG!

Føj for satan.

Din indsigt i IT Politisk emner kan man vel forvente ligger på samme niveau, lad os håbe Helle kan hjælpe os med en løsning på det problem.

76
2. august 2013 kl. 15:28

Kære Trine Bramsen

Jeg beklager, men dit indlæg er, uden tvivl, det dummeste, mest fordomsfulde, mest nedladende, og mest kønsfacistiske jeg har læst fra nogen dansk politiker indenfor de sidste 20 år.

(Ok, måske har enkelte DF'erer været deromkring, men - jeg tror det ikke. Enkelte udtalelser har nok været der, men sådan et helt "sammenhængende" indlæg - nej).

Hvor skal man starte?

Der er interne modsætninger, som f.eks. at du starter med at beskrive en it-nørd som en kliche (hvilket det er), hvorefter du så bruger det som udgangspunkt for hele dit indlæg.

Der er det absurde i, at du mener at det er en højt specialiseret persons opgave, at forklare noget af det mest komplekse, hvis ikke det mest komplekse, menneskeheden nogensinde har konstrueret (software), i termer du kan forstå (tilsyneladende uden at vide noget særligt om emnet) og bevare interessen for til et middagsbord.

Der er din naivitet omkring emnevalg: "som politiker sætter man ofte ligefrem en ære i at undgå at tale om politik, når man er ude.". Akja, det kan jo være fordi du ikke formår at diskutere politik, eller fordi du er for uinteressant. I min tid som aktiv politiker, har jeg sørme diskuteret meget politik "ude". Der er iøvrigt rigtigt mange specialister der oplever at folk gerne vil tale om deres fag. Det gælder ihvertfald sådan noget som mekanikere, læger og altså også IT-nørder. Folk er omgivet af IT, og vil altid lige gerne høre om dette eller hint problem de her - det er ikke nørdens skyld, ligeså lidt som det er lægens skyld, når samtalen skal handle om moster Gerdas åreknuder. Hvis du kan "slippe" for at tale politik, er det måske fordi der ikke er nogen der er interesseret i S'ernes politik?

Der er det nærmest skræmmende i dine overvejelser omkring gruppen af IT nørders muligheder for at reproducere deres arvemasse (det skriver du sgu!). Ved du hvad, det er faktisk hverken et problem, eller spor morsomt.

Men, allerhøjest råber trods alt din totale kønsfacisme/sexisme.

Hvad tror du der ville ske, hvis en mandlig ordfører, f.eks. inden for sundhedsområdet, skrev på samme måde om en faggruppe af kvinder? Hvor mange minutter tror du det ordførerskab kunne bevares?

Det er pinligt - man har lov at håbe at S tager dit ordførerskab fra dig, for det der, det er pinligt, irrelevant, og udtryk for at du har et ordførerskab som du slet, slet ikke kan håndtere.

Det tætteste der kommer på en undskyldning er at stereotypen "IT-nørd" trods alt er en meget, meget lille gruppe af personer. Men indlægget kan ikke læses på anden måde end at du sætter lighedstegn imellem Danmarks IT sektor, og (stor) gruppe af IT-nørder / "computermænd". Det vidner i bedste fald om en meget lille viden på området (hvad det er for nogle personer der arbejder i den her sektor), i værste fald om manglende evne til overhovedet at overskue sektoren. Begge dele dumper dig i forhold til IT ordfører for et regeringsbærende parti. Du skriver selv at det er vigtigt - så vil vi godt bede om en "tungere" politiker på posten som ordfører. Hellere i dag end i morgen.

I en side bemærkning vil jeg iøvrigt gerne opfordre Version 2 til ikke at give Trine Bramsen mere taletid (med mindre det er for en undskyldning, f.eks.). Vi andre burde faktisk også bede vores respektive faglige organisationer (prosa, Dansk IT, osv) om at rette henvendelse til S og bede om en afklaring af om deres holdning til IT sektoren er i overenstemmelse med deres ordførers. Og i samme ombæring gøre det klart at det ikke nytter at sætte deres juniormedlemmer til at varetage ordførerskabet for en så betydelig sektor i DK.

Mvh

Mads Bondo Dydensborg

Chefarkitekt, Dansk BiblioteksCenter Cand.scient.dat, ph.d. fra KU/DIKU. Forhenværende folketingskandiat og byrådsmedlem for Det Radikale Venstre

79
2. august 2013 kl. 15:36

Hvad tror du der ville ske, hvis en mandlig ordfører, f.eks. inden for sundhedsområdet, skrev på samme måde om en faggruppe af kvinder? Hvor mange minutter tror du det ordførerskab kunne bevares?

Hun er faktisk selv:

 • Medlem af Ligestillingsudvalget
 • Formand for Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik
 • Medlem af Kvinderådets styrelse for Socialdemokraterne

Alt sammen poster, hvor man må forvente at man at man ser mennesker som MENNSKER og ikke som primitive karikaturer.

75
2. august 2013 kl. 15:27

jeg har forsvaret dig, Trine Bramsen, når jeg i samtaler med dine "it-nørder" har hørt betegnelser som "uintelligent" "dum" eller "inkompetent" når du kom på tale. Men det bliver altså sværere og sværere. Jeg vil gerne tro at du er mindre overfladisk og mere passioneret for dit ordførerskabs fagområde, men når du bruger en gæsteoptræden hos Version2 på at diskutere stereotyper om nørder udfra dine singleveninder og egne betragtninger fra kødmarkedet - hvad skal jeg så tro? Selv hvis der var noget om snakken er du den helt forkerte til at kaste dig ud i den diskussion - det er simpelthen ikke sømmeligt. Måske burde du overveje et ordførerskab du rent faktisk brænder for og oprette en datingprofil. Til dine singleveninder, forstås, som du hjælper med HTML´en ..

74
2. august 2013 kl. 15:25
 • at poste den slags i et forum som dette?
68
2. august 2013 kl. 15:05

Rart at se hun har sat sig ligeså meget ind i emnet som hun har med IT.

67
2. august 2013 kl. 15:04

Med så mange smartphones i omløb er alle snart IT-nørder alligevel med snuden nede i deres seneste apps (uha en forkortelse).

IT er så gennemtrængende i det moderne samfund, at du ikke kan undgå det.

De såkaldte nørders professionelle felter og interesser fylder mere og mere i samfundet, så "almindelige" mennesker (findes de overhovedet) bliver mindretallet.

Computerspil er verdens største underholdningsbrance. De fleste er verdens rigeste mænd har haft med IT eller telekommunikation at gøre. Verdens rigeste firma laver software og hardware. Filmbranchen er stedse forandret af internettet og de største film er baseret på "nørd"-interesser som tegneserier, sci-fi og fantasy. Verdens største tv-serier er Walking Dead en zombie tv-serie. Der er en episk fantasy tv serie på skærmen kaldet Game of Thrones.

Musikbrancen er stedse forandret pga internettet og nye forretningsmodeller skal findes.

Snowden sider i asyl. England vil filtrere internetporno selvom de filtrerer dårligt. Lader porno komme igennem og blokerer ellers ikke-porno sites og overlader internetadgangen/censuren til private firmaer (eller andre lande - læs Kina) for et helt land.

Sociale netværksteknologier er en naturlig del af alles hverdag.

Verdens største tegneseriekongres San Diego Comicon tiltrækker tusindvis af de såkaldte nørder, der klæder sig ud i festlige kostumer og tiltrækker verdens største mediekonglomorater til et fremvise deres vigtigste produkter for at få fat i de vigtige first movers.

På twitch.tv streames timer af folk der spiller computerspil både privat og turneringer med folk der kan leve af det.

Og nej folk spiller ikke længere så meget warcraft eller World of Warcraft, men nu mere League of Legends eller LoL.

Måske det er politikerne der er kommet i mindretal - hvem ved.

66
2. august 2013 kl. 14:59

Man forstår godt den umiddelbare forargelse hos V2's læsere. Men måske I læser Bramsens indlæg helt forkert. Måske man skal læse indlæget som et forsøg på at starte en debat om personlig æstetik.

For ligesom Bramsen, så er vi mange som er skuffede over kvindelige danske politikeres udseende. Det mindste man kan forvente er da nedringet, nederdel, stiletter og pæn makeup naturligvis. Ligesom stilsikre italienske politikere.

Eller hvad??

Eller ville det være en sag for Ligestillingsudvalget, som Bramsen er medlem af? Eller Kvinderådets styrelse, som hun også er medlem af.

Pinligt!

69
Indsendt af Henrik B Sørensen (ikke efterprøvet) den fre, 08/02/2013 - 15:13

Vil du seriøst se Marianne Jelved i nedringet top?!?!?!?

Bare tanken alene... Brrr..

65
2. august 2013 kl. 14:53

Nu er det jo ikke nogen hemmelighed at jeg synes det er en rigtig god idé at undgå de værste tekniske termer blandt almindelige mennesker. Kommunikationsfærdigheder og evnen til at forklare sig for andre er en fordel i alle brancher. Men det er klart at taler man til en kollega om en tekniske opgave, så er der også et teknisk sprog som kan give mening i sådan en sammenhæng. Som med alle andre fagområder. Ret sikker på der er en del der ikke kan forstå hvad politikere siger, når de taler sammen. MEN.... at drage den konklusion at danmarks IT folk er så grimt klædt på, at der er fare for at de ikke vil være i stand til at formere sig er ikke både forkert- det er også dumt. For det første vil jeg meget gerne præsentere dig Trine og dine singleveninder for en masse vidunderlige IT mænd. Problemet er bare at de nok er optagede. Og de ligner på ingen måde det billede du tegner. Det kan være du forveksler IT folket anno 2013 med en ældre IT ansvarlig på Christiansborg eller din gamle pedel fra folkeskolen? For jeg ser godt nok ikke mange tennissokker i min hverdag. Der er selvfølgelig Mark Zuckerberg som vist endda går med hvide sokker i sine Adidas badesandaler. Men jeg tvivler stærkt på at han ville have svært ved at få en kæreste, hvis han ikke var gift i forvejen. At man ved at gå med tennissokker gør "alt hvad der overhovedet kan gøres for at undgå kvindekontakt" reducerer godt nok også kvindekønnet til noget jeg helst ikke vil sættes i bås med. I øvrigt taler du som om IT branchen ene og alene er mænd og relevant for mænd, og du er derfor desværre med til at opretholde en fordom som vi er en del som kæmper for at komme af med. Bedste hilsner Christiane Vejlø Elektronista.dk

64
2. august 2013 kl. 14:47

Hun kan simpelthen ikke forstå, hvorfor en af de mest produktive dele af befolkningen, de veluddannede og -lønnede it-professionelle, ikke har lyst til at ændre personlighed, indstilling, garderobe og livsstil, for at underholde en mæfikke, som ikke engang gider lære fag & fagudtryk indenfor den proffessionsgruppe, hun som politiker skal svare for.

Måske skulle hun overveje, om det ikke er af den grund, vi nørder ikke ønsker at give hende & hendes veninder adgang til den intelligente arvemasse, hun så meget eftertragter.

63
2. august 2013 kl. 14:47

You're drunk.

62
2. august 2013 kl. 14:46

Sjov beskrivelse du kommer med Trine :) Det billede jeg får i hovedet af såkaldte "IT-nørder" , er faktisk mere gamere end it nørder, dog er det altid rart at have noget at grine af sådan en fredag eftermiddag :)

er det bevidst at it nørder prøver på at være så lidt attraktive som muligt? hm og sjovt at du virker til at det kun er mænd der kan være it-nørder :)

Hvorfor skal folk gå i tøj som andre finder dem attraktive i, hvis de ikke føler sig hjemme i det tøj? Jeg ville f.eks. aldrig kunne gå i helt lårkorte shorts, og små toppe som der er en del piger der gør.. Så hvorfor skulle mine mandlige med-nørder gå i stramme jeans, og tshirts med mere udskæring end normalt, og et par fixe rayban solbriller hvis det ik er det de vil

Personligt går jeg mere eller mindre kun i lange bukser, og tshirts med sjove statements på og det samme gør min kæreste, så vi må vel være hr og fru uattraktiv?

Jeg kan ikke lade være med at stille mig selv det spørgsmål, om det er bevidst at der er nogle tøser der er så blanke at de rent faktisk ikke kan koge vand uden at det brænder på (Overdrivelse , i know but you get the point)

Jeg er selv ved at uddanne mig til Datatekniker med Speciale i programmering, og min kæreste er System admin.

Tak for en god griner Trine :)

61
2. august 2013 kl. 14:44
 1. Intelligens er sexet... helt af sig selv også uden makeup & modetøj
 2. Vi får god løn for det der befinder sig omtrent 1" under vores hårrødder og vores arbejdsgivere er ret ligeglade med om vi kommer i Bermudashorts og klipklapper eller Armani jakkesæt (så længe vi ikke lige skal mødes med kunder).
 3. Nørder findes i alle brancher og er højt værdsatte alle steder (og de er lige "mærklige" uanset branche).
60
2. august 2013 kl. 14:33

Kære Trine

Jeg antager denne artikel er skrevet med det formål at starte en debat, fordi du virkelig gerne vil have it-folks omdømme ændret til gavn for hele samfundet. Den gode nyhed er, at det problem du ser så stort faktisk bliver mindre og mindre år for år. Problemet er ved at løse sig selv. Det er faktisk godt på vej.

Jeg har derfor en bøn til dig:

Vil du ikke i stedet fokusere på hvordan man kan få ændret synet på datalogi og IT som et ukreativt og naturligt mandsdomineret fag? Hvorfor figurerer IT og programmering f.eks ikke meget prominent på skoleskemaet allerede i folkeskolen?

59
2. august 2013 kl. 14:31

If girls really wanted nice guys they should look for them at Star Wars conventions instead of bars!

58
2. august 2013 kl. 14:29

Er der ikke en der gider give hende en highfive.... i ansigtet.... med en stol?? "Jeg kunne aldrig drømme om at dømme folk på deres påklædning." og så fortsætter hun med at gøre lige præcis dette! Jeg er selv softwareingeniør og på min arbejdsplads (en softwarevirksomhed) er stort set alle mænd, stort set alle er gift, og jeg kan aldrig finde ud af hvem der er på barsel i en given uge.... Har hun mon overvejet at måske disse IT-nørder slet ikke er interesseret i overfladiske politiker-piger som tror de er bedre end andre? Og jeg tror ikke der er nogen risiko for at deres arvemasse går til spilde, jvf. barselsræset... (hun taler sgu om it-nørder som en form for IQ-præmietyre)..... Jeg undskylder dybt på mit køns vegne for sådan en gang mundlort....

58
2. august 2013 kl. 14:29

I dette land har vi de politikere vi fortjener og i min optik får de for lidt i løn. Hvis man hævede deres løn så ville Folketinget måske tiltrække nogle mere kvalificerede mennesker end nogle af dem der sidder der lige nu.

I vort land findes der folk der dyrker fordommene og et af de partier der ofte kritisere dem der gør det er S - spørgsmålet er om hvor fordomsfuld Trine Bramsen er på en skala fa 1 til 10.

Jeg vil mene at S har et seriøst rekrutteringsproblem når det kommer til at finde en kvalificeret Tele & IT politisk ordfører.

57
2. august 2013 kl. 14:29

Hej Trine

Din annonce er meget interessant, men også ret tydelig set fra éet perspektiv.

Det er helt tydeligt, at du i dit hovede har besluttet dig om, hvad en IT nørd er. Det er dem, som du ser på amerikansk TV. Det er ham, der ikke kunne hjælpe dig, da du ringede ind til supporten - som i øvrigt helt sikkert så ud som ham den underlige i den dersens amerikanske film.

Jeg er IT nørd - det kan jeg ikke komme uden om - og jeg elsker at tale om det - men samtidig er jeg både social og kan tale om mange andre ting end IT. Jeg har arbejdet i IT support, hvor det er alfa omega at kunne kommunikere med alle folkegrupper - og altså ikke kun folk, der er IT nørder. Jeg har forklaret kvinder på over 70 år, hvordan nogle ting i deres computer virker, på måder, hvor de forstår det, og er glade for, at jeg ikke bare 'talte hen over hovedet på dem'.

Jeg gør ikke specielt meget ud af mig selv - det indrømmer jeg - men det er mest af alt fordi, at jeg ikke gider hele dating scenen - og desuden, hvis jeg nu gjorde helt vildt meget ud af mig selv, så ville det jo altså ikke være mig mere. Jeg kan svare på, at det er helt og aldeles muligt at finde sig en kæreste/kone, selvom man bruger mere tid end gennemsnittet foran computeren - jeg tror bare, at det du måske beklager dig lidt over - det er, at det ikke er dig, som vi vælger. Nørder gider nemlig som regel ikke kvinder, der ikke gider at sætte sig det mindste ind det, som de laver.

Men jeg skal da ikke være hellig - jeg gider heller ikke sætte mig det mindste ind i det, som du laver - da vi har vidt forskellige idéer om, hvordan dansk politiks fremtid ser ud.

Jeg håber, at du kan tage dig til takke med en ikke-nørdet mand, som er villig til at støtte dig i din politiske karriere. Så skal jeg nok finde en semi-nørdet kvinde at dele mit liv med.

54
2. august 2013 kl. 14:18

Klicheen omkring en socialdemokrat er velkendt. Iklædt en udvasket t-shirt med en fjollet tekst eller et Che Guevara billede sidder hun omgivet af tomme colaflasker, pizzabakker. Belysningen er dunkel, kontorstolen er magelig og fødderne er pakket ind i et par hvide tennissokker, der er af uforståelige årsager er blevet solgt som ’økologiske’.

Får man socialdemokraten til bords ved familiefesten går der ofte blot få minutter før mængden af uforståelige begrundelser er så stor, at samtalen bliver uinteressant for tilhørerne. Socialdemokraten bliver til gengæld hurtigt et samtale emne blandt alle andre i rummet.

Selvom beskrivelsen langt fra passer på alle socialdemokrater, indeholder stereotypen en grad af sandhed. Og selvom det jo diskuteres om de nuværende socialdemokrater i regeringen har glemt at være rigtige socialdemokrater, så kan se man ofte det gamle dukke op i dem igen.

At socialdemokraternes image er lidt kantet, er en udfordring. For lige netop i denne gruppe finder vi Danmarks ledende politikere. Der er nemlig ingen tvivl om, at dygtige politikere er forudsætningen for, at vi kan reformere velfærdsdanmark i fremtiden. Og slet ingen tvivl om, at jeg gerne så mange flere dygtige politikere indenfor socialdemokratiet. Men et imageskrifte blandt socialdemokraterne er tiltrængt, hvis denne mission skal opnås. Og ikke mindst, hvis vi skal sikre at socialdemokraternes arvemasse reproduceres.

Jeg kunne aldrig drømme om at dømme folk på deres påklædning. For min skyld må man se ud, som man vil, og leve som man ønsker. Men man må alligevel undres. Her sidder medlemer af Danmarks største parti iført tennissokker og gør dermed alt, hvad der overhovedet kan gøres, for at undgå fornuftig menneskelig dialog. Det undrer mig hvorfor.

Er det mon med vilje, at socialdemokrater ofte gør alt hvad de kan for at være så lidt attraktive som overhovedet muligt? Er det noget man lærer på partiskolen? Måske der er en eller anden konkurrence blandt socialdemokrater om at tale uforståeligt og forklare tingene på den mest umulige måde, så tilhørere sættes af hurtigst muligt? Det er mig en gåde, hvorfor det er sådan. For i resten af samfundet gælder den omvendte logik for kommunikation. Kan man formidle sin viden på en simpel måde, der får lytteren til at føle sig inddraget, vinder man. Og som fagmand sætter man ofte ligefrem en ære i at undgå at tale om andet end sit fag ved professionelle lejligheder.

De fleste danske kvinder og mænd drømmer ikke bare om en engageret og passioneret partner, men også en som ved noget. Det kriterium lever både medlemmer af mange andre politiske partier til fulde op til. Samtidig er branchen ikke et dårligt valg, når det kommer til løn- og arbejdsforhold – for slet ikke at tale om de intelligente børn, der kunne komme ud af det. Som nævnt kunne jeg ikke drømme om at blande mig i, hvordan folk går klædt, hvordan de lever eller kommunikerer, så længe det holder sig inden for lovens rammer.

Men jeg kan ikke lade være med at tænke, hvor ærgerligt det er, at så mange singler – herunder flere af mine venner eller veninder - leder efter en potentiel og engageret partner. Dette når socialdemokraten måske sidder derhjemme iført tennissokker og en t-shirt med en sjov joke om Venstre eller teksten ”Lighed fremfor righed”. Kunne man bare en aften forestille sig, at de socialdemokrater, der normalt sidder hjemme foran skærmen eller skriver ”jeg hater lizsom ham det der Kuglestøder” smed tennissokkerne og kom ud. At der blev indkøbt en ny t-shirt, håret blev redt og den mærkelige verdensopfattelse nedtonet lidt.

Jeg glæder mig til at se jer og det gør de af mine venner og veninder med hang til knap så kloge, men dog passionerede socialdemokrater også.

53
2. august 2013 kl. 14:07

Man er altså ikke IT-nørd fordi man ved hvad HTML er og hvordan man bruger det. HTML er et meget simpelt sprog og det at du bruger det som eksempel gør bare at jeg tænker at du overhovedet ikke ved hvad en IT nørd er. Og jeg tænker at de "IT-nørder" skal sgu nok møde nogle søde piger der forstår hvad de siger. Så kan vi måske få nogle endnu mere intelligente børn ud af det. Fremfor at ødelægge arvemassen ved at smide nogle mennesker ind der ikke engang ved hvad en IT-nørd er ;)

52
2. august 2013 kl. 14:05

For det første: Lad være med at tale ned til nørderne. I bedste fald bliver du grint af og ignoreret. I værste fald bliver du kørt rundt i manegen. Denne debat burde være bevis nok.

For det andet: Det vigtigste våben i en datalogs arsenal er klar tale og tydelig retorik. Du skal kunne overbevise folk om en løsning og du skal kunne kommunikere dit felt til mange mennesker der ikke forstår de tekniske aspekter. Det i sig selv er paradoksalt modsat den stereotype indstilling du fortæller folk.

For det tredje: Der findes mange nørder. Fra dem, der sidder og spiller computer 6-8 timer om dagen uden nogen synderlig fremtid, til faderen med 4 børn, der hygger sig med sit arbejde og generelt nyder livet. Pas på med at generalisere, for de fleste af dem der sidder ude i virksomhederne er af den sidste type.

For det fjerde: Dette er muligvis det største politiske selvmål jeg har set længe :)

50
2. august 2013 kl. 14:05

Hej Trine

Bare fortæl hvor i byen vi kan forvente at møde jer. Jeg kommer gerne og byder op til dans og forventer til gengæld begavet med- og modspil.

PS: Det ER sjovere med fordomme, også selvom de måske ikke holder stik hele vejen :-)

49
2. august 2013 kl. 14:02

Jeg tror vist Trine Bramsen har forstået den del af internettet som handle om at provokere andre mennesker. Og hun har gjort det exceptionelt godt, må man sige!

47
2. august 2013 kl. 14:01

Det har været interessant at se, hvilken opstandelse, Trines indlæg har givet i kommentarfelterne. Der er nærmest gået flamewar i den... (Oh my god, someone is WRONG on the internet!!). Men - set fra udenforstående førstehånd med erfaring fra masser af forskellige virksomheder med IT-afdelinger af forskellige størrelser må jeg desværre konstatere, at Fru Bramsens karakteristik på rigtigt mange punkter er spot on... Jeg kender ingen andre end IT-folk, der parallelimporterer stuffs-burgers byg-selv set, konsekvent lægger billeder af (gerne grillede/friturestegte) madvarer op og deler nyheder om sikkerhedsbrister på android/ios (afhængigt af tilhørsforhold) som om det var en naturkatastrofe af episke proportioner, ligesom påklædningen er et kapitel for sig. Jeg synes faktisk, at rigtigt mange af t-shirts'ene er ubercool'e, men ikke på en professionel arbejdsplads. Hvis man nu i stedet nappede et par jeans i 2013-model, et par skarpe sko samt pac-man t-shirten med på smartzenheimercafeen, var der langt mere for Trines latte-piger at kigge på... - and let's be honest, jeg kender ikke mange IT-nørder, der ikke har haft en våd drøm eller to om en af blondinerne, uanset at der i kommentarerne lægges op til, at dem ville en nørd aldrig indlade sig med:)

Det interessante er jo imho, at Trine Bramsen faktisk giver IT "nørderne" en ordentlig pose af den 'credit' de alt for sjældent får - men alle herinde fokuserer fuldstændigt ensidigt på kritikken af de hvide tennissokker. En sidste opfordring fra en af dem, I dagligt servicerer: Husk - hvad specialister kan, bliver først virkeligt noget værd, når man kan videregive forståelsen af det til sine kolleger.

112
2. august 2013 kl. 18:42

Bortset fra de hvide tennissokker (mine er sorte) rammer beskrivelsen helt plet her. Det er jeg ikke bange for at indrømme. Synspunktet er jeg selvfølgelig ikke så glad for.

Hun skriver to gange, at hun ikke dømmer folk på deres udseende, men det er tydeligvis netop det, der ligger til grund for hele smøren.

Jeg forstår heller ikke, at folk herinde er så hurtige til at komme ud og sige, at sådan ser nørder slet ikke ud. Ikke fordi de ikke har ret (det meste af tiden), men fordi der antydes i hele denne diskussion, at man ikke kan tillade sig at se sådan ud. Det er der godt nok ikke nogen, der skal bestemme!

Det er ikke mit ansvar at skulle imponere overfladiske mennesker (der er godt nok desværre mange af dem). Hvis du er skuffet over, at min T-shirt er mere end en måned gammel, så er jeg ikke interesseret i dig alligevel.

Jeg ejer da pænere tøj, som bliver støvet af ved lejlighed. Jeg kan godt se, at nogle gange passer det sikkert at have ekstra pænt tøj på. Men til daglig synes jeg altså bare ikke, man behøver komme i nyt smart tøj hele tiden. Det spiller heller ikke nogen rolle for mig, om andre kommer i smart tøj.

Nu kommer vi så til anden del: "tal, så vi kan forstå det". Det må godt nok være ubehageligt at komme til at blive placeret ved siden af en nørd til familiefesten. Mon ikke det mere handler om en indgroet modvilje mod nørder end om at kunne snakke med folk? Jeg har aldrig siddet til an familiefest og kastet med forkortelser eller kedet folk med lange tekniske forklaringer. Jeg kender mange nørder, og jeg kender ikke til, at nogen af dem skulle have gjort det på noget tidspunkt.

Til gengæld kender jeg alt til, at folk skuer hunden på hårene.

Personligt ønsker jeg mig ikke nødvendigvis flere eller færre nørder med tennissokker og udvaskede T-shirts (OK, jeg kunne godt tænke mig lidt flere!). Jeg ville til gengæld ønske mig, at nogle af de mere overfladiske medlemmer af den menneskelige race ville indse, at der faktisk gemmer sig en unik person bag hver nørdede facade, som man kun ved dialog kan komme til at kende.

77
2. august 2013 kl. 15:30

I respons til titlen på din kommentar: Så har du da ramt spot on.

Trine giver jo fint udtryk for at hun har stor respekt for os og vores erhverv, set ifht. at vi er med til at bære Danmark fremad ind i den teknologiske verden - og mens at det da er forfriskende dejligt at læse (tak for det i øvrigt) - så fjerner det jo bare ikke den ignorans og form for "jeg ved bedre end dig" (og til en given grad også "jeg ved hvem du er og hvorfor") tankegang som jeg læser ud af resten af indlægget.

Det at Trine tydeligvis ikke har forstået de værdi grundlag jeg, og andre i min branche, må have - det slår mig. Jeg forstår ikke hvordan én der forsøger at udvise så stor respekt som visse dele af indlægget ligger op til - helt kan have udeladt at forsøge at sætte sig i mit sted. Det gør desværre at de komplimenter som findes i artiklen hurtigt bliver til luft for mig. Én som tillader sig den arrogance, at gøre antagelser om hvem én som mig kunne være er, mener jeg heller ikke er i sit rette sted til at kunne give mig komplimenter som giver mig en større værdi, eller større selvværd.

Hvis du vil gøre et større opråb til folk om at de går glip af noget pga. den måde de lever på. Så bør du også gøre et oprigtigt forsøg på at forstå hvorfor verden hænger sådan sammen. Herfra må du i min verden gerne generalisere og have fordomme - jeg er overbevist om, at vores hjerne arbejder bedst på denne måde - man skal bare være meget opmærksom på at det er dét man gør. Men et helt indlæg som blot stiller hele situationen så firkantet op som gjort her, f.eks. "Her sidder Danmarks fremtid bag skærmen iført tennissokker og gør dermed alt, hvad der overhovedet kan gøres, for at undgå kvindekontakt." Bare for at pille lige netop denne sætning totalt i stykker:

1. Ja vi sidder da bag skærmen (hvorfor er det i netop dette tilfælde relevant hvilke sokker vi har på, er det ok hvis jeg var i bare fødder her?) - og hvis vi skal være Danmarks fremtid med det vi laver - så er det altså nødvendigt! Ligesom en håndværker ikke lærer sit erhverv ved ikke at anvende deres værktøjer, så skal vi også anvende vores for at blive klogere. Her må der vælges - enten så sidder vi bag computeren til tider, eller også opnår vi aldrig den nødvendige viden. 2. Personligt (og jeg kunne forestille mig at næsten alle andre i mit erhverv har det på samme måde) så er det altså ikke noget jeg gør for at undgå kvindekontakt, eller fysisk kontakt på nogen måde. Hvorledes Trine har nået denne konklusion begriber jeg ikke. Det er desværre en uheldig sideeffekt af aktiviteten. Jeg antager i øvrigt her at når Trine siger kvindekontakt, at hun derved mener fysisk kontakt med kvinder.

Det er sætninger og formuleringer som denne som gør at jeg virkelig har svært ved at tage de positive ting som indlægget dog bringer, meget seriøst, og derfor har jeg svært ved at ligge en ordenlig værdi i dem.

Sidst men ikke mindst finder jeg det i øvrigt spøjst at én af forespørgslerne her er at nedtone nørdheden for os. Hvis formålet her er at finde en partner at reproducere med (ikke mine ord) - så synes jeg måske det er uheldigt hvis jeg ikke må vise hvem jeg egentlig er. Jeg siger ikke at jeg går i byen og snakker så utydeligt at ingen forstår hvad jeg siger. Dog mener jeg ikke at der er megen gevinst for hverken mig eller en potentiel partner hvis jeg foregiver at være en som jeg ikke er.

56
2. august 2013 kl. 14:28

Kære Per Villumsen og Trine Bramsen

Denne artikel skal man kun lære to ting af. Man skal ikke generalisere og man skal ikke være sexistisk. Især ikke, når man udtaler sig på et område, og overfor en målgruppe, som man forsøger at lovgive omkring og derved burde have utroligt godt styr på. Man skal ikke fremvise sin uvidenhed og forvente at folk ikke piller ens retorik fuldstændigt fra hinanden.

IT-politik skal ikke handle om, hvor god eller ikke god, man er til at score. Om man går i nye sko, jeans og t-shirts. IT-politik skal ikke have ordførere der mener de eneste der arbejder med IT, er socialt handikappede mænd, der ikke kan finde ud af at klæde sig selv på. For det er fordomme og fordomme hjælper INGEN.

Jeg aner ikke om din fordom om at IT ses af udeforstående som beskrevet er korrekt. Jeg er selv en del af kulturen og kan fortælle at det i de mange år jeg har arbejde professionelt med IT, ikke har været sådan.

Jeg selv er en nørd, jeg har både pænt tøj og t-shirts med logo. Jeg er en rummelig cis-mand, som intet problem har med hvem du er, hvor du kommer fra, eller hvad du laver. Det eneste jeg kræver, hvis jeg skal synes om dig, er at du ikke fraskriver mig som person eller den viden jeg har, baseret på fordomme.

Lad verden være et mindre konformt sted, tak. Ellers bliver det altså for kedeligt.

46
2. august 2013 kl. 14:01

Det som Danmark har brug for er at folk som dig Trine sætter sig og skriver en artikel som beskriver hvor super flot det er at gå op i sit arbejde med liv og sjæl og hvad det bruger til landet.

Fordomme, misfortsåede god vilje og ham der jante der der nok af.

Kig ud i verden og læg mærke til at de steder hvor det går bedst er de steder hvor arbejde er værdsat.

45
2. august 2013 kl. 13:57

Det er virkelig sørgeligt, at dette er det niveau som Socialdemokratiets IT-ordfører kan svinge sig op på, på et tidspunkt hvor vi har en Snowden i Rusland, et overvågningssamfund i støbeskeen og frihedsrettigheder på nettet under pres fra alle tænkelige kanter. Der er en kamp at kæmpe derude.

Der er brug for Retsforbundet - Danmarks bæredygtige parti : http://retsforbundet.dk

44
2. august 2013 kl. 13:49

Er jeg den eneste der synes at kvinderne har for travlt med at pege fingre?. I synes nørderne skal se at komme ud og møde kvinderne hvor de er?

Men hvor er det egentlige i er? På Cafe og hjemme under dynen med Desperate Housewifes, hvor i kan sidde og blive enige med jer selv og jeres veninder om at der ikke findes nogle rigtige mænd. Nej i skulle ta at smide DVD'erne og jeres smoothies og mød nørderne hvor DE er.

"Men nørderne sidder jo derhjemme foran computeren?" Nej!, tag og vær lidt aktiv i diverse foreninger, som vrimler med nørdede mænd der rent faktisk har noget at gå op i!. Om det er modeltog eller fodbold er sådan set ligemeget. Hvor mange kvinder kender i selv mellem 25-35 år der "går til" et eller andet? og nej Cafeture og spinning gælder ik! :)

Hvis du skal sælge et hus, skal du se det med købers øjne og ikke dine egne :)

48
2. august 2013 kl. 14:01

Det er kun nemt at pege fingre, hvis det er med en sexistisk og fordomsfuld vinkel, og dér er du ikke bedre end Trine Bramsen med dine sexistiske udtagelser. Trist!

51
2. august 2013 kl. 14:05

Nej netop !.. :)

43
2. august 2013 kl. 13:38

Det er en ordentlig mundfuld du kommer med.

Er det mon med vilje, at computermænd ofte gør alt hvad de kan for at være så lidt attraktive som overhovedet muligt?

Hvor kom den sable fra?

De fleste nørder jeg kender, er ganske flotte fyre. Inklusiv undertegnet ,)

Men teknik er noget jeg har en passion og interesse for, og jo svære det er jo sjovere / mere spændende er det. Men at jeg f.eks. Ikke kan føre en samtale uden IT akronymer, at det flyder med cola flasker og junk food bakker er langt fra sandfærdigt... Heldigvis.

Med hensyn til dine veninder, så er de jo velkommen til at komme til de events som IT nørder som regl dukker op til. Og tjekke "markedet" ud. Hvis fyrene ikke kommer til jer så gå til dem.

Hvilket er alt fra de store internationale events som Blizzcon (mere til gamere), GOTO (mindre international) til diverse lokale bare der bliver besøgt hvor der drikkes øl, spilles pool og udveksles ideer indenfor diverse IT-områder. Og ssssåååå kan IT nørder også snakke om andet end IT. Interesse går som regl begge veje.

42
2. august 2013 kl. 13:34

Jeg ser mig selv som et godt udtryk for midpunkt i denne diskussion. Kan kode til husbehov, men ser IT fra marketing-siden. En almindelig dansker bruger i omegnen af 1-6 timer foran skærmen. De aner ikke hvad de arbejder på, computeren er fyldt med ting de ikke forstår. Faktisk synes jeg diskussionen skulle vendes på hovedet. Ikke-nørder som mig selv er pinligt dårligt stillede i en verden, hvor udviklingen sikkert kommer til at betyde at AI (Kunstig intelligens) kommer til at styre vores hverdag. Vi kommer til at omgive os med en procentdel der forstår hvad der foregår og resten af befolkningen ved mere om motoren i old-redskaber som boremaskiner og græsslåmaskiner end koden i robotterne der vil have overtaget denne slags arbejde når vi er blevet "voksne" Trine :)

 • Pinligt at der er set en såkaldt nørd med "I know HTML", det er bare simpel markup - den slags kode skal vi ikke lave for meget af i DK. Indien og Kina kan lave det simple... (Han har nok snarere været lidt fortabt end en klog nørd) Så come on Trine, codeacademy.com - du kan bare komme igang så du kan være med til at skabe og forstå fremtiden. Facebook, Skype - og alle de andre er startet af folk der kan skrive mindst en sammenhængende linje kode.

Dette er et opråb til alle der er lige så ignorante som jeg var da jeg sluttede min Cand. Merc. og var sikker på at markedsføring på nettet sagtens kunne klares uden rigtigt at forstå koden bag. Og få så indført nogle kodefag i folkeskolen - det kan ikke læres tidligt nok, hvis Dk skal have en chance...

41
2. august 2013 kl. 13:31

Trine: Man siger jo, at lige børn leger bedst, så jeg går ud fra, at dine veninder er på nogenlunde samme niveau som dig.

Så vil du ikke gøre os single IT-nørder en tjeneste: Udstyr dine veninder med en "Jeg er Trine Bramsens veninde" T-shirt?

Så kan vi nemlig gå i en stor bue uden om dem hvis vi skulle være så uheldige at rende ind i dem i byen!

40
2. august 2013 kl. 13:29

Kære Trine Jeg håber virkeligt du prøver at være morsom - ikke fordi det lykkes, men så virker du da en lille smule mindre ubegavet end hvis du mener det alvorligt. Man skulle ellers tro, at du allerede havde være rigeligt (u)frivilligt morsom ifm. bla. e-valgsdebatten.

39
2. august 2013 kl. 13:27

De mænd du beskriver har jeg meget svært ved at få øje på, her fra mit skrivebord i softwareudviklingsafdelingen i en større virksomhed. Ikke et eneste par hvide tennissokker indenfor synshold. Faktisk ser stort set alle mine kolleger ganske almindelige ud, går i tøj der jævnt hen modsvarer hvad de fleste andre man ser på gaden går i, og er fuldt ud kompetente til at føre helt almindelige samtaler over frokosten. Også om ikke-nørdede ting, til trods for at alle tilstedeværende er nørder.

Oven i købet har (mindst) 12 ud af de 14 udviklere i min afdeling en partner, så måske er det derfor at du og dine single-veninder ikke kan finde nogen nørder ude i byen. Og du skal ikke bekymre dig om arvemassen heller, vi har til sammen 19 børn - og 4 af os er under 30 og er ikke engang begyndt endnu.

Jeg synes det er vanvittig pinligt at en IT-ordfører kan finde på at udtale sig på den måde. Det fremgår jo tydeligt at du ikke har været i en IT-afdeling. Nogensinde.

38
2. august 2013 kl. 13:25

Det siger sig selv, at Trine Bramsen evne for dumme udtalelser ikke er en undskyldning for løssluppen og bitter sexisme fra os IT-folks side ;)

37
2. august 2013 kl. 13:24

Det er morsomt at se, med hvilken selvfølgelighed Trine Bramsen antager, at det højeste, som en af disse dårligt klædte, bebrillede og bebumsede nørder kunne opnå her i tilværelsen, ville være at komme i forhold med en af hendes smarte, cafélattedrikkende singleveninder med forkortelsesfobi.

Mest morsomt er dog den her sætning: "Jeg kunne aldrig drømme om at dømme folk på deres påklædning." ;)

36
2. august 2013 kl. 13:19

Åbenbart tror Trine og hendes veninder at de er guds gave til menneskeheden, som mænd savlende vil kaste sig over.

Måske det ville være en god ide at vende blikket indad.

Efter alle Trines eksorbitant pinlige udtalelser, og efter at have set diverse tåkrummende pinlige interviews med hende, så giver det fuldt mening at de få ikke afsatte (mandlige, formoder jeg hun refererer til) it-nørder ifører sig tennissokkerne og de sjove t-shirts, så de slipper for at skulle bruge mental kraft på tomhjernede lattetøser.

Vor herre bevares, jeg troede egentligt at Trine havde nået et lavpunkt tidligere, men der er åbenbart langt til bunden.

35
2. august 2013 kl. 13:11

Nerds like us are allowed to be unironically enthusiastic about stuff. Nerds are allowed to love stuff, like jump-up-and-down-in-the-chair-can’t-control-yourself love it. When people call people nerds, mostly what they’re saying is ‘you like stuff.’ Which is just not a good insult at all. Like, ‘you are too enthusiastic about the miracle of human consciousness’. -- John Green.

34
2. august 2013 kl. 13:09

Hold da op et sexistisk blogindlæg. 1) Jeg går ikke med tennissokker eller har problemer med HTML. 2) Hvorfor er det kun de mandlige nørder, som er Danmarks fremtid? Trist, at der stadig er nogle mennesker, som insisterer på at holde fast i fordommene.

72
Indsendt af Henrik B Sørensen (ikke efterprøvet) den fre, 08/02/2013 - 15:21

Maciej, Take one for the team? :D

33
2. august 2013 kl. 13:02

Måske skulle Trine og hendes veninder kikke lidt indad. Da i var unge, var "nørderne" jo ikke gode nok til jer, de var ikke spændende, de var ikke "farlige", de var med andre ord en anelse kedelige, og stabile, og passede ganske enkelt ikke ind i jeres infantile smag for mænd, der helst skulle have tatoveringer, muskler, og snakke om hvor meget de hadede alt og alle. Og frem for alt, skulle de helst ikke have en trecifret IQ. Nu er i så blevet voksne, og vil gerne have rigtige mænd, men kan ikke forstå hvorfor de ikke vil have jer. Det burde da ellers være åbenlyst; i afviste dem selv, hvorfor skulle de så spilde deres tid på jer nu?

Det kan da godt være, at det er lidt trist for jer, at i sidder der, og gerne vil have en mand, der kan tage sig af jer (og de børn i fik med "spændende" mænd), men i har selv fravalgt dem, så nu må i tage konsekvensen, og nøjes med de mænd, i var så vilde med tidligere. Karma is a bitch!

32
2. august 2013 kl. 12:59

Det dybere underlæggene problem i Truntes lille blog indlæg her, er jo hvor langt Politikerne i Danmark har distanceret sig fra den virkelige verden. Befolkningen inddeles i forskellige DJØF kasser, som man så kan putte forskellige fordoms prædikater på. Det være sig 3G indvandrere, IT-folk/nørder, Læger, pensionister, arbejdsløse etc. etc.

Trines lille problem her er, at hun synes de folk der er i 'hendes' kasse, for hun er jo IT-ordfører (så det er hendes kasse), lever sku ikke op til hendes idealer. Ja det er i høj grad fremtiden, der er i hendes kasse, men hun kan ikke li' den måde de ser ud på, hun forstår ikke det de siger, når man virkelige kommer ind til coren i et af de mange samfundsrelevante problematikker, der ligger inden for feltet i hendes ordførerskab.

Så Trine, vi her på Version2's forum, kan sku' også bedre li' Pernille Skipper end dig, selv om langt de fleste af os så absolut ikke stemmer EL. Fordi hun er seriøs og passioneret, når det kommer til de emner, der ligger inden for et IT-ordførerskab. For vi kan nemlig godt se forbi det umiddelbare ydre, så vi lader ikke Pernille's gode udseende og charmerende smil tælle imod hende. Vi er lidt mindre fordomsfulde.

Og vi er gavmilde, hvis man behandler os med respekt, så får man typisk et seriøst svar man både kan lære noget af og som man kan bruge til noget. Husk på, hvis jeg må bruge et billede fra en anden faggruppe, så sidder der mange 'ledende overlæger', overlæger, kirurger, børnelæger, etc etc. og læser og skriver på det her forum.

Mange af os koster, hvis du skal køber vores ydelser, mere i timen end du tjener om dagen før skat.

Så tja ja..

// Jesper

31
2. august 2013 kl. 12:55

engang for længe siden i et større udenlandsk ejet selskab i telebranchen, hvor jeg for at lave et karrierehop havde besluttet mig for at gøre mig gode venner, med de gutter jeg gættede til at have fingrene længst nede i maskinrummet, pga. deres ypperlige "unix beards". Efter et par omgange fadøl på min regning, gik det op for mig, at det var kokkene fra kantinen, jeg havde udset mig....

30
2. august 2013 kl. 12:54

At antage at dataloger og andre nørder a) kun er mænd og b) kun er til kvinder, er måske forkert nok i sig selv (især hvis man som kvindelige it-ordfører godt kunne tænke sig flere kvinder inde for edb!), men jeg synes også den enormt simple beskrivelse af hvad »kvinder vil have« er at skære alle kvinder ned til trunter.

Så selv hvis beskrivelsen af nørder var sand, hvorfor skal vi så synke ned på et niveau for at tiltrække en type af kvinder vi næppe er interesseret i til at starte med? En hver idiot kan tage et jakkesæt på.

29
2. august 2013 kl. 12:48

Snip fra wikipedia: En fordom (at dømme på forhånd, dømme folk på noget man ikke ved.) er, som ordet siger, en negativ, ubevist og generaliserende påstand eller folkelig konvention, hvis rigtighed der ikke argumenteres nærmere for. Som hovedregel er fordomme rettet negativt imod en geografisk lokaliserbar gruppe, en kønsbestemt gruppe, en racebestemt gruppe, en regiøst bestemt gruppe, eller en kulturelt bestemt gruppe, vel at mærke som man ikke selv tilhører.

Måske kunne en venlig sjæl invitere Time Bramsen på virksomhedsbesøg i en IT-virksomhed anno 2013 - så hun kunne få lidt realitetssans ind i sin opfattelser af IT-folk?

Jeg sidder tilbage med en følelse af, at hvis det er hvad en ordfører på det it-politiske område kan diske op med i sommervarmen, så tror fanden at det står så skidt til med de it-politiske visioner i Danmark. Så tak Trine Bramsen for at have semeneret mine fordomme om politikere der bestrider it-ordførerskabet. Du er nu permanent på min "IGNORE" liste.

Måske skulle vi bare allesammen sende Trine et par tennissokker - ligesom lægerne sendte Astrid Krag fredagsslik?

55
2. august 2013 kl. 14:24

Man skal som bekendt ikke skue hunden på hårene. Indpakning kan dække over store mangler, ;-)

27
2. august 2013 kl. 12:46

Trine Bramsen, hvorfor er det du er IT-ordfører, når du tydeligvis aldrig har besøgt Datalogi på KU, eller hvilket som helst andet universitet for den sags skyld?

Desuden er de hotteste fyre (for nogle af os) faktisk dem, som er lidt vild med vores nørderi. Hvis en eller anden fyr ikke gider mig, fordi jeg tilfældigvis synes at Haskell er røvlækkert, så går HAN glip af noget, ikke mig. Lækkerhed og intelligens er ikke omvendt proportionelle.

Desuden har Kraftwerk lavet en sang som hedder "It's More Fun To Compute"[0] Der er ingen sange der hedder "It's Less Fun To Compute", så QED.

[0] https://www.youtube.com/watch?v=dppczm_TKMA

26
2. august 2013 kl. 12:45

Jeg synes hele indlægget meget fint viser hvorledes fordomme altid skal formå at komme i vejen for smukke oplevelser. Ligeledes som Trine her udtrykker en stor mangel på forståelse for hvorfor jeg kunne finde på at gå klædt som jeg gør (til tider) - eller hvorfor jeg også til tider nyder tid for mig selv bag en computer. Ligeledes ved jeg da at jeg ikke forstår de mange overfladige mennesker jeg møder fra tid til anden, mennesker som tilsyneladende ikke går op i andet end det tøj de har på - samt hvordan de ser ud i det. Mens jeg selvfølgelig nyder at se på pæne damer - så går jeg personligt langt mere op i hvem de er - end hvem de forsøger at udgive dem for at være.

Jeg ved godt at ovenstående udviser et meget flabet og arrogant syn på disse menneskers tilværelse. Jeg ved også udemærket godt at det på ingen måde reflekterer hvem de virkelig er.

Min egentlige pointe her er, at det jeg tror der i virkeligheden går "galt" vedr. hele den her situation - er mangel på forståelse for den anden parts syn på livet, samt hvilke værdier de vurderer har højest prioritet. Det er naivt at tro at det er "de andre" der opfører sig mærkeligt, eller forkert. I stedet, burde vi forsøge at lære lidt af hinanden.

25
2. august 2013 kl. 12:42

... og der er heldigvis andre kandidater, der har et lidt mere nuanceret syn på kloge hoveder - og samtidig evner at skelne indhold fra indpakning.

23
2. august 2013 kl. 12:39

Jeg har lavet IT siden '83 og min erfaring er, at IT-folk stort set er gennemsnitlige mht. score-værdi og familiestatus. Jeg selv scorede mine 3 børns mor, mens tennissokker var højeste mode(!), og jeg kan faktisk ikke huske, hvornår jeg sidst har set et par af slagsen på kontorene.

22
2. august 2013 kl. 12:36

Det er en beskrivelse af IT-nørder jeg slet ikke kan genkende. Dem jeg kender er interessante at have som bordherrer, de er ofte både charmerende og morsomme og har som regel en stor viden på andre områder end IT. Og hvad angår deres tøjstil, så er de vist lige så forskellige som os andre. Med hensyn til hvad du ønsker dig af en mand m.h.t. påklædning o.s.v. så tal for dig selv, måske er du og dine veninder bare ikke "sådan nogle kvinder" der skal have en nørd. Nogle af os går op i andre ting hos mænd end hvordan de klæder sig. Der er masser af os kvindelige nørder, som sagtens kan finde IT-nørder søde, charmerende og sexede præcis som de er. Og ganske ofte er det altså langt fra sådan som du beskriver dem. Jeg synes at du skulle holde dig til at skrive om noget du ved lidt mere om!

21
2. august 2013 kl. 12:25

Ingen overraskelse at en af de mest uvidende IT ordførere nogensinde har den slags holdninger. Nu har hun jo skulle høre på folk hun ikke forstår, og hvis meninger hun alligevel har tænkt sig at ignorere, igennem FLERE ÅR, den stakkel.

Man må da på et eller andet tidspunkt blive træt af folk der ved hvad de taler om, når man selv er så spejlblank på området.

20
2. august 2013 kl. 12:24

Jeg har da aldrig mødt så mange fordomme samlet i ét blogindlæg - og så ovenikøbet fordomme, der kun har til formål at sige til dem, der bliver kritiseret, at de skal lade være med at være sådan som hende med fordommene tror, de er.

Så har jeg en lille nyhed til dig, Trine Bramsen: Det er enormt let for 99% af alle IT-"nørder" at følge dine råd, for de lever ikke op til dine fordomme og har aldrig gjort det. De er faktisk helt almindelige mennesker, de fleste med familie og almindelige sociale egenskaber. Men det er jo svært at vide, når man sidder i sin kælder og stirrer på skærmene ... eller var det sidder inde på borgen og stirrer på meningsmålingerne? Skidt med det, isolering gavner ikke nogen, det ved IT-folk, men det kniber lidt mere for politikere.

Og så synes jeg da for øvrigt, at du skal være glad for, at IT-folk ikke er en religion, en race eller en sexuel orientering, for så havde sådan en svada af ubegrundede fordomme da vist bragt dig på kant med paragraf 266b....

19
2. august 2013 kl. 12:22

Der er ingen tvivl om, at der kan opstå en kløft mellem afsender og modtager, når emnet er informationsteknologi.

Men i disse år oplever vi desværre, at udover teknologifascination og erklæret velvilje overfor flere penge til "digitalisering" så evner de fleste itpolitiske ordførere ikke at forstå budskaber, selv når de fremsættes i et enkelt og klart sprog.

Det kan der være flere grunde til. Nørderne i sig selv giver ikke politisk gevinst. Der er mere smæk for skillingen af at sælge falske tryghedsfornemmelser, så man kan sætte stakitter op i skyen etc. Her er det bekæmpelsen af den farlige kriminalitet, der udgør en herlig platform på den politiske legeplads.

Defokusering og framing derimod kan politikerne: Tale og skrive om noget andet, og hvad er mere kærkomment end det gode emne: 'sex' og så pakke det ind i fordomme om nørder med (tennis)sokker?

Sagen om elektroniske valg viste, at politikerne i almindelighed og Trine Bramsen i særdeleshed havde meget svært ved at forstå, hvorfor hemmelige valg ikke er egnet til digitalisering.

Jeg tror, hun stadigvæk har svært ved at forstå det.

18
2. august 2013 kl. 12:12

Hej Trine,

Glimrende bud på hvordan man kunne bringe nørdemænd og singlepiger sammen. I forhold til vores sociale evner tror jeg nu hellere du skulle fokusere på at lære dine veninder hvad cosplay er. Så kan I vænne jer til vores verden istedet for omvendt - det har vist en større chance for succes.

Hvad angår samtaleemner, så snakker jeg om WoW og application-link fordi det interesserer mig. Det er okay hvis du ikke kan følge med, men jeg har simpelthen ikke interesse for de emner du gerne vil tale om. Så vi får nok ikke så meget at tale om - men hvis du tilegner dig førnævnte interesse for cosplay, så kan jeg garantere dig at jeg slet ikke vil være istand til at tale og trække vejret samtidig når jeg ser på dig, så behøver du ikke høre på mig være kedelig og teknisk.

Mvh marc

17
2. august 2013 kl. 12:06

Jeg kan sagtens være mere uforståelig! Men måske klinger det bedre blandt almene danskere hvis vi sagde »datamat«, »datafon«, »spindellæser«, »programmel« eller »centralenhed«. Se flere gode danske oversættelser her.

Min familie skal ofte spørge flere gange hvad jeg mener med »mappedatamat«. Men jeg står fast.

16
2. august 2013 kl. 12:06

Nu er det jo fint nok, at Trine Bramsen foretrækker lidt blødere emner, når hun nu ikke lykkedes med sin fortolkning af sessionslogningens brugbarhed.

I det omfang, at singlekvinder opfatter deres situation som singler som værende problematisk, så kan problemet vel næppe afgrænses til kun at dreje sig om visse mænds brug af hvide tennissokker. Måske ligger mindst halvdelen af problemet hos de pågældende kvinder selv.

Et godt udgangspunkt er det, at kvinder og mænd generelt og politikere i særdeleshed taler, så vi tror på dem. Opråb, nej tak. Samtale, ja tak.

15
2. august 2013 kl. 12:05

Det er sjovt, men når man er blandt ikke-nørder (især når det er til firmarrangementer), så strækker folks interesse for IT sig til et generelt spørgsmål om hvad man laver hvorefter de evt. spørger om man kan hjælpe med et problem med deres computer.

Hvis man forsøger at fortælle om ting man synes er interessante for tiden, så uanset hvor teknisk det er eller om det er teknisk eller drejer sig om nyheder, så bliver det mødt med solid mangel på interesse.

Interessant nok, så forventes man at lytte opmærksomt på folks historier om deres børn, hvad der sker i diverse familierelationer, hvor træls det er at kommunen har gjort ditten og datten og andre ting der er enormt spændende for ikkenørder.

Det sjove er at nørder som mig faktisk har viden og evnen til pædagogisk at forklare ting der i sidste ende har store konsekvenser for hverdagen hos almindelige mennesker, som f.eks. konsekvenserne af logningsbekendtgørelsen, problemerne med NemID og konsekvenserne af at kaste os ind i eventyret med eValg.

Trine Bramsen kunne med fordel overveje at holde op med at glo på tennissokkerne og prøve for en gangs skyld at lytte, også selvom emnet vedrører ting som er uvante for hende.

Men helt ærligt forventer jeg mig ikke det store. Det er blevet mig klart at IT-ordførerskabet oftest bliver behandlet som et skraldespandsordførerskab som man får fordi man ikke har pondus til at få et af de mere eftertragtede ordførerskaber.

Trine Bramsen har også i debatten omkring eValg tydeligt vist at hun er IT-ordfører fordi hun er en middelmådig politiker og ikke fordi hun ved noget om IT. Hendes indlæg her gør intet for at ændre det image.

13
2. august 2013 kl. 11:54

De har det med at udtale sig om ting de ikke har forstand på, kan ikke klare sig uden en hær af spindoktorer, svarer i øst når man spørger i vest osv. osv.......

Tine Bramsen har skam ikke problemer med folks påklædning..... Ikke desto mindre er det åbenbart det der skal fremhæves adskillige gange i en komplet overflødig "artikel" fra hendes (eller hendes spindoktors?) hånd.

Her i huset er vi to, en af hvert køn, rimeligt normalt begavede, ikke spec. IT-nørder, men med en rimelig indsigt i værktøjet, og vi går begge med hvide tennissokker, slidte T-shirts osv.

"Får man it-nørden til bords ved familiefesten....." Næ.... Får man S-politikeren til bords ved familiefesten er der vel larmende tavshed, da man må gå ud fra at staklen ikke har sin spindoktor med til at fortælle hvad hun skal tale om, eller til at oversætte for os andre når hun begynder at vrøvle på det kancellisprog, som politikere er SÅ gode til at bruge, når de ikke selv kan finde et fornuftigt svar.

Hvem har dog inviteret Tine Bramsen til at skrive her? Og var det kun for at sætte gang i en ellers sløv sommerdebat?

12
2. august 2013 kl. 11:49

... at være it- og teleordfører for Socialdemokratiet og så have så snævert et kendskab til de mennesker som er i IT branchen.

Det godt at jeg er gift med en IT-NØRD og ikke en politiker som tænker mere på gener og tennissokker.

Med venlig hilsen Lene Fischer Cand.Scient i datatologi

10
2. august 2013 kl. 11:25

Ja, jeg er en kvindelig computernørd - og jeg elsker det! Og jeg har det som fisk i vandet, når jeg er sammen med ligesindede og vi taler om IT i undervisningen, koder, GPS, Geocaching, udstyr; PC-udstyr, tablets, skærme, fotoudstyr og fototeknik. I love it! og ja, jeg elsker at sidde ved computerNE - altså de mange tablets og skærme - og udforske alt muligt! så jeg er ægte nørd - uden pizzabakker og colaer for jeg går tilfældigvis op i proteiner, kulhydrater og sund kost i al almindelighed. Og ja tak til tennissokker, når det er koldt om tæerne.

9
2. august 2013 kl. 11:17

Trines billede af hvordan en IT-afdeling ser ud trænger vist til en opdatering. Jeg er systemadministrator, og jeg går på arbejde i skjorte og blazer, har pænt hår og bruger parfume. Kigger jeg på mine ældste kolleger er der da lidt sandhed i det med tennissokkerne og den sjove t-shirt, men det er da absolut ikke det der dominerer, og det er heller ikke mit indtryk på diverse seminarer/kurser.

Langt de fleste "nørder" jeg kender kan sagtens snakke om andet end computere, faktisk undlader jeg helt at gøre det med mindre jeg snakker med en kollega fordi jeg ved hvor groft uvidende Trine o.a. er på området og der derfor ikke bliver meget meningsfuld samtale ud af det.

Det værste ved dette blogindlæg er at Trine er IT-ordfører for et af de største partier i Danmark, og det siger vel lidt om hvor langt bagud vi er i forhold til at tage IT seriøst hvis man sammenligner med andre lande omkring os.

8
2. august 2013 kl. 11:13

Jeg tror at Trine kun opdager de IT-folk der passer med hendes fordomme. De andre identificere hun aldrig som IT-folk. Trine, måske skulle du smide dine fordomme og komme lidt ud i stedet? Jeg kan i alt fald ikke genkende mig selv eller mine kollegaer i den beskrivelse. Derudover er kommunikations en hold disciplin. IT manden skal tilpasse sin sprogbrug til modtageren, men modtageren skal også gøre sig umage for at forstå. Så når Trine peger med en finger på IT-manden er der 4 andre fingre der peger tilbage. Jeg husker specielt en debat om e-valg for Trine bestemt ikke gjorde sig umage for at forstå IT folkenes budskab.

/Anders

7
2. august 2013 kl. 11:12

man kan forstå hvad dybt tekniske folk siger når man selv skal have en holdning og viden om alt , det er to direkte modsætninger.

derfor er der også flere lag så tingende kan blive oversat uden at spilde rigtige eksperters tid

99
2. august 2013 kl. 17:04

Det er naivt at tro, at Trine skulle vide mere om IT folk, end hun ved om IT. Og den viden har hun gentage gange fremhævet sin totale fravær af.

6
2. august 2013 kl. 11:10

Hvor overfladisk er "hvide sokker" lige når man vurderer en partner?

Ej, jeg kan virkelig ikke tale med en der har en 2012 Gucci taske.

5
Indsendt af David Askirk Fotel (ikke efterprøvet) den fre, 08/02/2013 - 11:09

Bare gifte sig med en datalog :-) Så bliver snakkene henover middagsbordet aldrig så nørdet at ens partner ikke kan følge med :-)

4
2. august 2013 kl. 11:08

I forsøger jo at stjæle vores dyrebare computertid fra os. Dette forsøger vi selvfølgelig at forsvare med alle midler og vi har fundet ud af at sorte t-shirts med firmalogoer, hvide tennissokker i sandaler og langt hår virker effektivt i den sammenhæng.

Ser frem til at få flere tips.

PS: Jeg foretrækker sorte tennissokker.

2
2. august 2013 kl. 10:58

Jeg tror Trine har misforstået noget her... Jeg blev færdig som softwareingeniør sidste år, og vil skyde på at 80-90% havde kæreste da vi stoppede. Og her på arbejde er det samme procentsatser... Og de samme folk kan godt finde ud af at klæde sig ordentligt og kommer rent faktisk også ud i verdenen lørdag aften.

Så hvis en nørd-afskrækket person tog og smed sine fordomme ville de opdage at nørder ikke er forskellige fra andre folk, vi snakker bare vores fagsprog som så mange andre snakker deres.

3
Indsendt af Henrik B Sørensen (ikke efterprøvet) den fre, 08/02/2013 - 11:06

Enig!

Jeg sidder lidt og holder min fristelse tilbage. Fristelsen om at skrive noget om lyshårede, café latte drikkende veninders mulighed for at forstå komplekse emner..

Sad i weekenden hjemme og blev spurgt af min kæreste : Hvordan virker en computer? Hvordan kommer billederne egentlig frem på skærmen?

Og da jeg havde forklaret hende om bl.a. opbygningen af en CPU, blev hun glad. Vi gik videre til assembler, OS'er og drivere samt applikationer. Og dagen efter viste hun mig, at hun havde forstået det til punkt og prikke.

Men ok, hun er også lovligt undskyldt : Hun er en mørkhåret, semi-grønlænder, som skriver bøger og har arbejdet som hjælpe-lærer i folkeskolen.

1
2. august 2013 kl. 10:44

Hej Tine Bramsen

Prøv at tage til danseundervisning i latindanse, du ved de der sensuelle danse med masser af kropskontakt og føring af kvinderne. Min erfaring siger mig, at hvis du håber på at møde Patrick Swayze, så bliver du slemt skuffet, da der er en overvægt af de IT-nørder, som du har travlt med at beskrive gennem anekdoter og fordomme. Jeg har set blege og buttede ingenører føre smukke kvinder henover dansegulvet, så man ikke var i tvivl om, at han ville blive slæbt med hjem, hvis hun fik lov bagefter. Det er selvfølgelig bare min oplevelse, men hvorfor er dine anekdoter et bedre bevis end mine anekdoter? Kan du komme med noget mere konkret end dine fordomme og hvad du måtte have hørt fra dine veninder? Og har du overvejet om det i virkeligheden drejer sig om monomane folk? Sæt dig ved siden af en træningstosse (jeg er en af dem) og du vil løbe skrigende væk, hvis udtryk som AMRAP, EMOTM, ROM, 1RM osv. ikke siger dig noget Eller må man gerne kaste om sig med kryptisk snak, hvis tøjet matcher og biceps svulmer? ;)

14
2. august 2013 kl. 11:56

Synes også det lugter at lidt for meget fordom fra 90'erne :)

Hvad gør hun med os der både snakker om træning og computere...er we doomed til at sidde i en kælder.

(Skrevet i et lyst lokale med god ventilation, samt frugt og vand inden for rækkevide)