Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Open source konvent

Af Poul-Henning Kamp19. maj 2007 kl. 18:131
Artiklen er ældre end 30 dage

Jeg er i Ottawa til den årlige BSDcan konference og på vej herover sad der en af disse karakteristiske men ubestemmelige asiatiske munke et par sæder væk og i lufttransportens larmende tomhed begyndte tankerne at vandre.

Når Amundsen, Scott eller Hillary kæmper sig fra ende til anden af klodens geografi i sult, kulde og anstrengelse, er det i stort omfang en personlig kamp, for at vise at de kan. "Mount Everest because it's there".

Men hvad med disse talrige munke, der dukker op overalt på jordens overflade, med et utvunget indefra kommende smil og en evig iver efter at hjælpe gamle damer med taskerne og som, stik imod al vestlig opførsel, siger tak til personalet bag röngtenbåndet i Heathrow ?

Hvem gør de det for ?

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jeg kunne have været en god del mere velhavende end jeg er, hvis jeg havde disponeret anderledes.

F.eks takkede jeg nej til et 3-ciffrede cisco medarbejdernummer, det ville helt sikkert have gjort en forskel, både for min økonomi og for network management som disciplin.

Ikke at jeg er fattig idag, men jeg har hverken en Morgan 4x4 eller en penthouselejlighed med tilhørende udlejningsblondine. Jeg ligger og bobler komfortabelt et sted i provinsmiddelklassen.

Så dukker et fremmed menneske op i myldret på en konference og siger "det du sagde her for et par år siden fik os til at tænke" og fortsætter i en næsten overstrømsk takketale fordi nogle computere sutter mindre et sted i verden.

I det øjeblik føler jeg et fælleskab med munken og ser vores open source projekt i et nyt lys.

Lige nu sidder vi alle andægtigt og stirrer mod podiet hvor en af brødrene udlægger teksten for os andre vejfarende, til vores fælles opbyggelse og hans anerkendelse blandt lige.

I morgen, når konventet er slut, slår vi open source munke hinanden på næven og spredes som vejens støv udover kloden hvor vantro i hobe ryster på hovedet af os og tror at Windows er en rigtig god ide og at regneark er programmering.

"May the source be with you, till we meet again"

phk

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
19. maj 2007 kl. 22:24

“Fear is the path to the closed side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to reboot.”

Hav et godt konvent ;-)