Sidste år lavede jeg en sjov video-serie for unge, hvor jeg interviewede ni voksne, der arbejder med Linux og Open Source programmel.
Man kan få overblikket her.
Jeg vil gerne følge op på dette, og jeg skal bruge jeres hjælp. Hvor kan en ung 9. klasses elev komme i erhvervspraktik og arbejde mere eller mindre med Linux eller andet Open Source en uges tid?
Asger, som I har mødt tidligere i det første video-indslag var netop i erhvervspraktik på baggrund af video-serien. Han var en uge hos Casalogic i Greve, hvor han blev introduceret til
PHP og SQL-programmering. Samme forløb var min søn igennem et par måneder før Asger, og begge gange gik det rigtig godt. Da jeg forud for min søns erhvervspraktik talte med Torben Sørensen fra Casalogic syntes jeg, at det var ret ambitiøst at lære at kode en web-applikation med database i bunden, men jeg var tilsvarende dybt imponeret efter en uge, at de nåede i mål med at lave et godt Linux-program.
Hos min nuværende arbejdsgiver Renesas Mobile lavede vi også en god erhvervspraktik tidligere, der miksede de forskellige arbejdsgrupper. Vi lavede lidt programmering, vi havde lodning af noget elektronik med og fik set på store computer-systemer. Det gik også rigtig godt. Da firmaet lukker er det desværre sidste gang vi holdt dette. Det var ellers også sjovt :-)
Hvad med jeres firma? Kan I tilbyde en uges praktisk for en ung 9. klasses elev med fokus på "noget" med Linux/Open Source?
Hvordan ville du designe en uges forløb, så det giver indsigt i vores arbejde på en interessant måde?
Jeg håber meget at I vil byde ind, for det er de unge vi skal have i gang med en god uddannelse.
Jeg har kontakt til er par unge, der gerne vil i ovennævnte praktik-område, og kommenter gerne - eller skriv evt. til mig på pto@linuxbog.dk
/pto

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.